Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

«Ισόβιος» πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς δι' ανατάσεως των χειρών, … ο Γιώργος!!!

 "Παμψηφεί", δι' ανατάσεως των χειρών, επανεξελέγη πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γιώργος Παπανδρέου, στο 24ο Συνέδριο της οργάνωσης που διεξάγεται στο Κέιπ Τάουν, στη Νότια Αφρική.
Η διαδικασία της εκλογής αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή  δι' ανατάσεως των χειρών, καθώς ο κ. Παπανδρέου ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία.
 "Είναι σίγουρα μια ψήφος αλληλεγγύης στους Έλληνες, αλλά και σε όλους τους λαούς που πλήττονται από την συντηρητική πολιτική που κυριάρχησε μετά από τη μεγάλη κρίση του 2008", είπε κ. Παπανδρέου, μετά την εκλογή του.
 Δεν έχει διευκρινιστεί αν θα μείνει μόνιμα στο εξωτερικό ή θα ξανα … επιστρέψει στην Ελλάδα …

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ανέκδοτο: «Τελευταίο πακέτο επώδυνων μέτρων…»

Πολλές από τις περικοπές που περιλαμβάνονται στο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. είναι δύσκολες, επώδυνες, πονάνε, αλλά είναι και αναπόφευκτες γιατί χωρίς αυτές η χώρα θα επέστρεψε στο σημείο μηδέν και θα έβγαινε από το ευρώ , τόνισε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και υποστήριξε ότι πρόκειται για το «τελευταίο τέτοιο πακέτο περικοπών», καθώς όπως αναγνώρισε, δεν αντέχει άλλο η κοινωνία.
Περίπου σε δύο χρόνια, εκτίμησε ο Πρωθυπουργός, η Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που είναι σήμερα.
Σε δύο χρόνια, αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρχουν δυσμενείς εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο, η Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετική χώρα ...
Σήμερα στήνουμε τις βάσεις για να γίνει ανταγωνιστική ως οικονομία και ανεξάρτητη ως χώρα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς.
"Αντίπαλος μας", επανέλαβε για ακόμη μία φορά, είναι το λόμπι της δραχμής, αυτοί που ήθελαν να διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ και να τη θυσιάσουν ως Ιφιγένεια για να παραδειγματιστούν τα υπόλοιπα κράτη, τώρα πια όμως, σημείωσε, πλάι στο λόμπι της δραχμής που μέσα και έξω από τη Ελλάδα ποντάρει στην αποτυχία μας, δημιουργείται πια το λόμπι των δικών μας συμμάχων που ποντάρει στη επιτυχία μας …!!!
Μπράβο Αντώνη … μας έκανε να γελάσουμε!

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Επιλαχούσα για πρόσληψη μία ... 97χρονη!

Και μάλιστα χωρίς να κάνει αίτηση !
 Μια υπερήλικη από το Καρυώτι Παραμυθιάς στη Θεσπρωτiα, γεννημένη το 1915, δηλαδή ηλικίας 97 χρόνων ... είναι επιλαχούσα για πρόσληψη σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας πεντάμηνης διάρκειας.
 Και μάλιστα, χωρίς να κάνει αίτηση.
 Η γιαγιά κατατάχθηκε στους πρώτους επιλαχόντες, με αύξοντα αριθμό 257.
Ένα και αυτό από τα κωμικοτραγικά του ελληνικού δημοσίου.

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Οικογένεια ψάχνει στα ... σκουπίδια!!!

Ένας νεαρός πατέρας, μια επίσης νεαρή μητέρα, κι ένα μικρό κορίτσι.
Οι φωτογραφίες είναι από την οδό Καρόλου Ντηλ.
Κυριακή μεσημέρι, η πόλη άδεια.
Την ώρα που... σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της πόλης βουτούν στη θάλασσα κάποιας κοντινής η λίγο πιο μακρινής παραλίας τρεις φιγούρες κάνουν την εμφάνιση τους ξαφνικά στους έρημους δρόμους του κέντρου και "βουτούν" στους κάδους τους.
Και βέβαια όχι για δροσιά κι ας έχει 40αρι.

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

«Ορκιστείτε παρακαλώ»...

Ο Λάκης Λαζόπουλος κρύβεται πίσω από το ριμέικ της θρυλικής σειράς «Ορκιστείτε παρακαλώ» στον ALPHA.
Σύμφωνα με το "Tv Zάπινγκ", τα πάντα θα περάσουν από τα χέρια του και... δική του επιλογή θα είναι τελικά ποιοι σεναριογράφοι θα αναλάβουν τη σειρά...
Η Έλενα Σολωμού και ο Κωστής Παπαδόπουλος της «Νήσου» είναι οι επικρατέστεροι, ενώ παίζει πολύ και το όνομα της Μαρίας Γεωργιάδου και του Πάνου Έξαρχου.
Όλοι περιμένουν τον Λάκη Λαζόπουλο να επιστρέψει από τις διακοπές του και να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις.
Ο Mr Αλ Τσαντίρι επιστρέφει στο γραφείο του στις 27 Αυγούστου και τότε αναμένεται να δώσει τέλος στην αγωνία των ενδιαφερόμενων.
Ακούγεται επίσης ότι στον ALPHA επιστρέφει και ο Στράτος Μαρκίδης που μάλλον δε θα συνεχίσει με το «Είναι στιγμές» στον ΑΝΤ1.
Μέχρι στιγμής πάντως δεν είναι τίποτα σίγουρο.

 

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Καλέ! Πείτε μου πως πάω στο γραφείο μου στη Βουλή!

Η ... παράδοση του βολέματος συγγενών και φίλων καλά κρατεί!!!
Ναι, είναι αλήθεια, αυτή η ερώτηση (έστω και στο ... περίπου) έχει ακουστεί. Όχι, από Βουλευτή, αλλά από τη σύζυγό του που αν και πληρώνεται, αδρά απ' το ελληνικό δημόσιο ως υπάλληλος της Βουλής δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι της εκεί!
Τι κι αν με εντολή του ίδιου του Πρωθυπουργού (που μάλλον ήρθε λίγο αργά) θεσμοθετείται η απαγόρευση προσλήψεων συγγενών μέχρι και δεύτερου βαθμού στη Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το “Βήμα” δυο βουλευτές (που για ευνόητους λόγους διατηρούν την ανωνυμία τους) θα καταθέσουν όπως είπαν στοιχεία πως είναι αρκετοί οι βουλευτές που έπραξαν ως ...βολευτές και διόρισαν τέκνα και συζύγους ως επιστημονικούς συνεργάτες ή γραμματείς στη Βουλή.
Σύμφωνα με το "Βήμα" “υπάρχουν (ευτυχώς λίγοι) βουλευτές (κυρίως δικηγόροι) που διόρισαν τον γιο τους ή κάποιο συγγενή τους ως επιστημονικό συνεργάτη και παράλληλα στο δικηγορικό τους γραφείο (προφανώς για να κάνει την άσκησή του).
Ορισμένοι σύζυγοι βουλευτών εργάζονται σήμερα σε πολιτικά γραφεία που ούτε οι ίδιες γνωρίζουν που είναι ο χώρος εργασίας τους, αφού δεν εμφανίζονται ποτέ στα γραφεία των συζύγων τους βουλευτών ή μάλλον κάνουν την εμφάνισή τους σε προεκλογικούς περιόδους.”
Κάπως έτσι η (φανταστική) ερώτηση στον τίτλο δεν μοιάζει και τόσο ... φανταστική.
Ακόμη χειρότερα, υπάρχουν και βουλευτές που βόλεψαν το έτερο ήμισυ τους με απόσπαση στη βουλή από άλλη θέση του Δημοσίου!

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Μην είδατε τον … Βαγγελάκη;

Εδώ ο Βαγγέλης, εκεί ο Βαγγέλης πουθενά ο Βαγγέλης!
Μαύρη πέτρα έριξε πίσω του.
Ξέχασε τους κολλητούς του, το πανηγύρι του χωριού του, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τους ψηφοφόρους του.
Αδελφικός φίλος λέει ότι ασχολείται με την λύση των πολλών προβλημάτων του χώρου της υγείας στην περιοχή του Κέντρου Υγείας Δελβινακίου και Κακαβιάς.
Φήμες λένε ότι δεν έχει γυρίσει ακόμη από τις διακοπές … από τα νησιά του Αιγαίου!!!
Αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα τα πράγματα στο στρατόπεδο του δημάρχου, μιλάνε με σιγουριά για "οριστικό διαζύγιο" με την παράταξη του Κώστα.
Τους λόγους της μεγάλης σύγκρουσης θα τους γνωστοποιήσει ο ίδιος … σε κατάλληλο χρόνο.

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Κι όμως λεφτά υπάρχουν!!!

"Αμέτρητες" είναι η μετάγραφες που κάνει η ομάδα ποδοσφαίρου του Καλπακίου.
Μάλιστα ακούγεται ότι μερικές είναι και αλμυρούτσικες.
Φαίνεται ότι η οικονομική κρίση δεν άγγιξε την έδρα του Δήμου Πωγωνίου.
Για τον χρηματοδότη-σπόνσορα-χορηγό σιγή ιχθύος.
Κάτι μου έρχεται στο μυαλό!!!
Αν κάποιος έχει κάτι πιο χειροπιαστό θα ήθελα να το μάθω.

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Διακοπές στα Σύβοτα στο σπίτι του G. Laroche ο γνωστός hair stylist Λάκης ...

Ο γνωστός hair stylist απολαμβάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές στον αγαπημένο του προορισμό τα Σύβοτα και μάλιστα μένει στο σπίτι του ο Γάλλου σχεδιαστή Guy Laroche.
Η συνεργασία του Τρύφωνα με κυπριακό κανάλι ναυάγησε τελικά, λόγω οικονομικών προβλημάτων, αλλά ο ίδιος φαίνεται πως δεν χάνει την αισιοδοξία και το κέφι του.
Ο ρόλος του κομμωτή Λούη είναι παρελθόν και το παρόν του έχει διακοπές! Μαζί με τους συνεργάτες του Γάλλου σχεδιαστή, Αθηνά και Βασίλης Κατσάρας περνούν χαλαρές στιγμές στην Θεσπρωτία.
Έκπληξη προκάλεσε το καλογυμνασμένο σώμα του γνωστού hair stylist αφού όπως έχει δηλώσει γυμνάζεται αρκετά για να το διατηρεί σε άψογη φόρμα!

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Τυχαία η απουσία; … Μάλλον όχι!!!

Μεγάλος απόν από την μουσική εκδήλωση της Δευτέρας του Αγροτικού Αστέρα Παρακαλάμου ο Δήμαρχος Πωγωνίου … ο Κώστας.
Στενοί συνεργάτες έκαναν λόγω για φόρτο βραδινής εργασίας!!!
Άλλοι «χαριτολογώντας» είπαν ότι του έκατσαν "βαριά" στο στομάχι τα πολλά γιαχνιά, οι μαγειρίτσες, τα σουβλάκια και τα ψητά των τελευταίων ημερών…
Εκείνοι που βλέπουν τα πράγματα πιο αντικειμενικά μίλησαν για σχέδιο απαξίωσης της προσπάθειας οργάνωσης και λειτουργίας της ομάδας … με τις γνωστές βλέψεις …
Όσο για τον φιλόδοξο και … μελλοντικό Δήμαρχο … τον Γιάννη, αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με το κινητό του και δεν μπόρεσε να ενημερωθεί  έγκαιρα!!!

Τέλος τα λεφτά στις ΜΚΟ;

Σε πάρα πολλά ειδησεογραφικά site μπορείτε να διαβάσετε μια είδηση που φέρει τον τίτλο "τέλος τα λεφτά στις ΜΚΟ".
Διαβάζοντας το κύριο σώμα της είδησης, θα διαπιστώσετε ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική κι απλώς "από μηδενική βάση θα επανεξεταστούν τα κονδύλια προς ΜΚΟ για το 2013" ενώ παράλληλα "δεσμεύονται όλες οι πιστώσεις που ... είναι εγγεγραμμένες στον κρατικό προϋπολογισμό του 2012 για ΜΚΟ".
Μπορώ να καταλάβω γιατί η κυβέρνηση "δίνει" την είδηση στα ΜΜΕ ως μια απόφαση περιστολής των κρατικών δαπανών αλλά τίποτα δεν μας εγγυάται ότι κάτι τέτοιο πράγματι θα συμβεί.
Συνήθως, όταν στο ελληνικό πολιτικό σύστημα χρησιμοποιείται η φράση "εξέταση από μηδενική βάση", τότε το εκάστοτε κυβερνών κόμμα εξετάζει απλώς ποιες είναι δικές του ΜΚΟ και για τα μάτια του κόσμου περικόπτει τις επιδοτήσεις των υπολοίπων.
Θα ήταν χρήσιμο, λοιπόν, όταν αποφασιστεί το ποσό που θα μοιραστεί σε ΜΚΟ για το 2013, να μας εξηγήσει με ανακοίνωση του το Υπουργείο Οικονομικών τις διάφορες αυξομειώσεις των επιχορηγήσεων που θα προκύψουν.
Θα βρεθεί έστω και μια ΜΚΟ που θα κριθεί ακατάλληλη για κρατική επιχορήγηση;

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Υγεία ώρα μηδέν

Μπορεί η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας να διαβεβαιώνουν ότι καμία σημαντική αλλαγή δε θα επέλθει στο σύστημα περίθαλψης των ασθενών, η τρόικα όμως άλλα απαιτεί.
Και τα απαιτεί εδώ και τώρα!
Ζητά νέα επιβάρυνση των Ελλήνων ασθενών ώστε... να υπάρξει ισορροπία και με τις άλλες χώρες της Ε.Ε. Τι ζητά από την ... ελληνική κυβέρνηση και τι έχει πέσει στο τραπέζι;

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Νεκρός από το 1992 "έπαιρνε" κανονικά τη σύνταξή του

Αποκαλυπτικά είναι στοιχεία που προέρχονται από τον Άρειο Πάγο για το σκάνδαλο των εικονικών συντάξεων και επιδομάτων και τα οποία δημοσιεύει το «Έθνος της Κυριακής».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα:
Επιτήδειος έπαιρνε για περισσότερα από 19 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του αποκομίζοντας πάνω από 208.000 ευρώ!!!

Ήδη περισσότερες από 2.000 υποθέσεις στάλθηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία στις εισαγγελικές αρχές με στόχο να ξεκινήσουν άμεσα οι διώξεις ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος στις περιπτώσεις που η ζημιά του κράτους ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, ενώ "στα σκαριά" βρίσκεται ο εντοπισμός άλλων 2.500 προσώπων που εισέπρατταν παράνομα συντάξεις πεθαμένων συγγενών τους ή και τρίτων προσώπων.

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Οκτώ τόνους σε χρυσές λίρες αγόρασαν οι Έλληνες στην κρίση

Ψυχολογικό και επενδυτικό αποκούμπι στον χρυσό εξακολουθούν να αναζητούν οι Έλληνες, καθώς το δράμα της οικονομίας δεν φαίνεται να έχει τέλος.
Υπολογίζεται ότι στα 3,5 της εξοντωτικής κρίσης και της γενικευμένης αβεβαιότητας έχουν αγοραστεί περίπου 1.100.000 χρυσές λίρες (βάρους οκτώ τόνων σε καθαρό χρυσάφι) από ένα σημαντικό κομμάτι του κόσμου, που ψάχνει να βρει αποτελεσματικό «καταφύγιο» για τα λεφτά που έχει «στην άκρη».
Όπως αναφέρουν ειδικοί στον "Κόσμο του Επενδυτή", στα 3,5 χρόνια, τα κεφάλαια που διοχετεύθηκαν για την αγορά λιρών είναι περί τα 290 εκατ. ευρώ.
Αφορούν δε, γύρω στους 100.000 Έλληνες, οι οποίοι επέλεξαν να τοποθετήσουν μέρος των διαθεσίμων τους στην πιο «ευέλικτη» μορφή του βασιλιά των μετάλλων.

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Μηνύματα καπνού ...

Από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά  έφυγαν μηνύματα καπνού προς το Μέγαρο Μαξίμου, αρκούντως ανησυχητικά .
Για την ακρίβεια, τα δύο κόμματα αντιμετωπίζουν προβλήματα συνοχής ενόψει της ψηφοφορίας για την έγκριση του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ.
Ήδη, σύμφωνα με... τον "Μικροπολιτικό" υπάρχουν δημόσιες τοποθετήσεις βουλευτών τους που προοιωνίζονται ρήγματα στο εσωτερικό τους.
Λέγεται, ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης επιθυμούν να γνωρίζει ο πρωθυπουργός ότι δεν εγγυώνται για τη θετική στάση όλων των βουλευτών τους.
Το πρόβλημα αποκτά και μια επιπλέον διάσταση αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι και από τη Συγγρού έφυγαν αντίστοιχα μηνύματα καπνού προς τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους: και αυτοί δεν είναι σίγουροι για όλους τους βουλευτές τους.
Και γι' αυτό επισπεύσθηκε η διαγραφή Νικολόπουλου...

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Η μισή Ελλάδα στον ψυχίατρο!!!

Η κρίση τρελαίνει τους Έλληνες!
Αύξηση-σοκ κατά 92% στις ψυχικές ασθένειες καταγράφουν οι γιατροί του Ευαγγελισμού τα τελευταία τρία χρόνια!
Γιατρός του νοσοκομείου αποκάλυψε ότι έχουν αυξηθεί κατά 118% οι ασθενείς που παρουσιάζουν αντιδραστική κατάθλιψη, γεγονός που ...
συνδέεται άμεσα με τις συνέπειες των μέτρων της Μέρκελ…
«Λαϊκό προσκύνημα» θυμίζουν οι εικόνες και στα τμήματα των επειγόντων περιστατικών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, όπου σε κάποιες εφημερίες σημειώνονται 50 εισαγωγές ασθενών!
«Κάποιοι βρίσκονται σε πραγματική εξαθλίωση και προσπαθούν να μπουν για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό» μας είπε εργαζόμενος. Η φτώχεια, η ανεργία και το αίσθημα της αδικίας, που υπάρχει διάχυτο πλέον στην κοινωνία, δημιουργούν ακραίες καταστάσεις.
Οι γιατροί λένε σε όλους τους τόνους ότι παρατηρείται δραματική αύξηση ασθενών με συμπτώματα κατάθλιψης, άγχους και πανικού.
Οι άνθρωποι που νοσούν ψυχικά δεν ανήκουν στο περιθώριο, ούτε μόνο στην τρίτη ηλικία, όπως συνέβαινε σε μεγάλο ποσοστό κατά τις περασμένες δεκαετίες.
Οι πτυχιούχοι περνούν δύσκολες ώρες!
Από τις έρευνες που έγιναν προέκυψε ότι οι ασθενείς που είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου αυξήθηκαν κατά 134%, ενώ κατά 165% αυξήθηκαν οι εργαζόμενοι που ζητούν ψυχιατρική υποστήριξη, βιώνοντας ένα κλίμα ανυπόφορης ανασφάλειας!
Επίσης, σημαντική διαπίστωση των ειδικών είναι ότι έχουν αυξηθεί κατά 45% οι συνταξιούχοι που αποκτούν ψυχικά νοσήματα, όπως επίσης έχουν αυξηθεί κατά 44% και οι 50άρηδες που βρίσκονται στο κρίσιμο προσυνταξιοδοτικό στάδιο και δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ότι θα έχουν εργασία ως τα 65 για να βγάλουν επιτέλους σύνταξη!


Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Βόηθα Παναγιά: 1 λίτρο βενζίνης, 2 ευρώ!...


Τα 2,00 ευρώ το λίτρο «φλερτάρει» η τιμή της αμόλυβδης σε τουριστικές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης.

Τα πρωτεία της ακρίβειας σε ότι αφορά την τιμή της βενζίνης κατέχει το ... Λασίθι, όπου η ανώτερη τιμή πώλησης φτάνει το 1,995 ευρώ το λίτρο με τη μέση τιμή, στην ίδια περιοχή να διαμορφώνεται στο 1,904 ευρώ το λίτρο. Ακολουθούν η Κεφαλονιά με μέση τιμή 1,883 ευρώ το λίτρο, η Σάμος με μέση τιμή 1,875 ευρώ το λίτρο, το Ρέθυμνο με μέση τιμή 1,874 ευρώ το λίτρο και τα Χανιά με μέση τιμή 1,872 ευρώ το λίτρο.
Τα συνεργεία του υπουργείου Ανάπτυξης προχωρούν σε ελέγχους σε όλη τη χώρα προκειμένου να αποτρέψουν κερδοσκοπικές τάσεις ιδιαίτερα με αφορμή την αυξημένη ζήτηση λόγω του Δεκαπενταύγουστου.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων τη Δευτέρα 13 Αυγούστου η τιμή της βενζίνης από δειγματοληψία σε 4.687 πρατήρια σε όλη τη χώρα διαμορφώνεται στα χαμηλότερα επίπεδα πώλησης στα 1,669 ευρώ το λίτρο, η μέση τιμή διαμορφώνεται στο 1,786 ευρώ το λίτρο και η ανώτερη τιμή φτάνει στο 1,995 ευρώ το λίτρο.

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Ψήφισα Βενιζέλο γιατί δεν υπήρχε άλλος …

Μπορεί το ηλεκτρονικό βιβλίο του να τιτλοφορείται «Μαζί τα φάγαμε» αλλά ο Θεόδωρος Πάγκαλος υποστήριξε ότι ο σωστός τίτλος θα ήταν «Μαζί τα τρώμε» ακόμη τα τρώμε μαζί».
Μιλώντας για το περιεχόμενο του βιβλίου του αλλά και ...  για τα ελλείμματα και το χρέος, ο κ. Πάγκαλος τόνισε:
«Υπάρχουν αυτοί που λένε ότι μας εκμεταλλεύονται οι ξένοι οι οποίοι είναι τοκογλύφοι. Ξέρετε ότι το χρέος μας έχει ρυθμιστεί; Το θέμα του χρέους έχει τελειώσει. Αυτά τα 11,5 δισ. δεν πάνε στο χρέος αλλά στην κάλυψη των ελλειμμάτων καθώς αυτήν τη στιγμή που μιλάμε το Δημόσιο παράγει ελλείμματα. Ο σωστός τίτλος δεν θα ήταν μαζί τα φάγαμε αλλά μαζί τα τρώμε. Δεν σταμάτησαν οι σπατάλες, τα ελλείμματα, οι περιττές δαπάνες... προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Αυτό είναι το βιβλίο μου».
Συγκεκριμένα, ο κ. Πάγκαλος είπε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ αναφερόμενος στις αλήθειες του βιβλίου του ότι
«Όσοι προσπάθησαν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους, εξοβελίσθηκαν από την πολιτική ζωή...».


Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Αγόραζαν 170 στυλό το μήνα!!!

Σάλος έχει ξεσπάσει από τα έξοδα του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) της Πάτρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπηρεσία απαιτούσε 170 στυλό το μήνα, απορρυπαντικά σε ποσότητες ικανές να καθαριστεί ... ουρανοξύστης, ένα ... χαρτί υγείας κάθε μέρα ανά υπάλληλο και άλλα πολλά.
Αναμένεται φυσικά η επίσημη απάντηση του Οργανισμού...

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Μας έκλεψαν τη ζωή, θέλουν να μας πάρουν και τα σπίτια μας ...

Πλέον είμαστε πεπεισμένοι.
Η τρόικα θέλει να καταστρέψει την Ελλάδα, όπως άλλωστε κάνει και με άλλες χώρες, όχι ότι έχει προηγούμενο με εμάς.
Το σχέδιο που υποτίθεται ότι πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών ακινήτων, ακόμη και... για μικρές οφειλές, θα φέρει τέτοια καταστροφή που όσα έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα είναι πταίσματα.
Σύμφωνα με την φαεινή ιδέα των τροικανών, μόλις λήξει η απαγόρευση των πλειστηριασμών, στις αρχές του επόμενου έτους δηλαδή, να αρχίσουν οι πλειστηριασμοί σπιτιών για οφειλές σε τράπεζες, κράτος κ.λπ.
Όποιος δεν έχει να πληρώσει το δάνειό του θα δει την πρώτη του κατοικία να κατάσχεται και να εκπλειστηριάζεται.
Υπολογίζεται ότι έτσι πάνω από 100.000 ακίνητα θα πέσουν στην αγορά και θα δίνονται με εξαιρετικά χαμηλές τιμές, συμπαρασύροντας έτσι και την υπόλοιπη κτηματαγορά.

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Τον φυλάκισαν για ένα χρέος που είχε πληρώσει...

Απίστευτη περιπέτεια για Πατρινό ο οποίος επέστρεφε με την οικογένειά του από Θεσσαλονίκη και κρατήθηκε στην Ασφάλεια για μία δικαστική οφειλή... την οποία είχε πληρώσει! Κι όλα αυτά επειδή στα κομπιούτερ της Αστυνομίας δεν είχε περάσει η εδώ και μήνες εξοφλητική απόδειξη από ... την Εισαγγελία Πατρών.
Ο πατρινός έπεσε σε «μπλόκο» λίγο έξω από την Άρτα και οι αστυνομικοί τον ενημέρωσαν πως θα έπρεπε να τους ακολουθήσει στο τμήμα, αφού διαπιστωνόταν μία «εκκρεμότητα» με το ελληνικό δημόσιο.
Ο Πατρινός τους ακολούθησε, αν και δεν μπορούσε να καταλάβει τι ήταν αυτό που του έλεγαν.
Μαζί του και τα μέλη της οικογενείας του.
Όταν έφθασαν στο Αστυνομικό Μέγαρο της Άρτας, του δήλωσαν πως... φαινόταν μία οφειλή για μία δικαστική ποινή 2 μηνών!
«Μα την έχω πληρώσει! Αυτό έχει εδώ και πάρα πολύ καιρό» τους ενημέρωσε ο Πατρινός αλλά οι αστυνομικοί... δεν τον πίστευαν!
Δεν τον πίστεψαν και όταν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον δικηγόρο του ο οποίος τους είπε... μέχρι και τον αριθμό της απόφασης που «αθώωνε» τον πελάτη του! Τίποτα εκείνοι! Του ζητούσαν χαρτί... από την Εισαγγελία Πατρών! Η ώρα όμως είχε φθάσει 3.30 το απόγευμα και τα γραφεία είχαν κλείσει!
Και τότε ο Πατρινός ενημερώθηκε πως... θα έπρεπε να παραμείνει κρατούμενος στην Ασφάλεια έως ότου ανοίξει το πρωί η Εισαγγελία και... ενημερωθούν για το αν έχει εξοφλήσει την οφειλή του.
Ελλάς το μεγαλείο σου!!!

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Η αφίσα που κάνει θραύση...

Μια προεκλογική αφίσα της Δημοκρατικής Αριστεράς, που έχει ξεμείνει στο κέντρο της Αθήνας, κάνει θραύση από χθες στο Διαδίκτυο.
Διακινείται μεταξύ μελών του ΣΥΡΙΖΑ και περιέχει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος του Φώτη Κουβέλη.
Τα σχόλια που ... συνοδεύουν τη φωτογραφία αφορούν στην … αξιοπιστία της ΔΗΜΑΡ, καθώς οι προεκλογικές δεσμεύσεις που εικονίζονται είναι … οι ακριβώς αντίθετες των μέτρων που είναι υπό συζήτηση στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Κυκλοφορεί στις 13 Αυγούστου το «Μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου...

Πρεμιέρα τη Δευτέρα 13 Αυγούστου θα κάνει το βιβλίο με την υπογραφή του Θεόδωρου Πάγκαλου, γεγονός το οποίο προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της προηγούμενης κυβέρνησης μέσω... του Twitter. Το βιβλίο ορίζει την έννοια της συνευθύνης και της συνενοχής των πολιτών στο πάρτυ που έγινε και σύμφωνα με τον Θεόδωρο  θα περιγράφει το πόσα, πότε, πώς και ποιοι «τα φάγανε» και πώς κατανέμεται η ευθύνη από πάνω προς τα κάτω.
Το βιβλίο περιέχει στοιχεία για τον τρόπο παραγωγής των ελλειμμάτων και τη δημιουργία του χρέους της χώρας και περιλαμβάνει συγκεκριμένες ομάδες περιπτώσεων σπατάλης και κακής διαχείρισης.
Στο βιβλίο θα περιλαμβάνονται ιστορίες «Τα φάγαμε όλοι μαζί» που οι πολίτες έστειλαν μέσω του δικτυακού τόπου www.pangalos.gr και http://mazi-ta-fagame.gr

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Τα σύννεφα «πολέμου» πυκνώνουν στο ΠΑΣΟΚ

Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από το ΠΑΣΟΚ, μετά τη χθεσινή επίθεση του προέδρου του κόμματος ενάντια σε κάποια «παλικαράκια», όπως είπε, της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.
Ο Βαγγέλης, μιλώντας στην κλειστή συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας του κόμματος, επιτέθηκε, σε όσους αντιδρούν σε συγκεκριμένες αποφάσεις του, φωτογραφίζοντας «πρωτοκλασάτα» στελέχη, όπως η Άννα, ο Ανδρέας και ο Μιχάλης.
Επανήλθε έτσι στις εσωκομματικές διαμάχες, στέλνοντας το μήνυμα πως δεν θα αφήσει αναπάντητες κινήσεις που θεωρεί ο ίδιος προκλητικές.
Έτσι, μίλησε αφενός για όσους, όταν ήταν υπουργοί, ζητούσαν «μέτρα, μέτρα, μέτρα…» και αφετέρου για όσους ήταν διστακτικοί σε μεταρρυθμίσεις, όταν βρίσκονταν με υπουργικά χαρτοφυλάκια στο χέρι και τώρα εμφανίζονται «βασιλικότεροι του βασιλέως».
Μετά τη νέα επίθεση γίνεται φανερό πως οι σχέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με συγκεκριμένα στελέχη εξακολουθούν να βρίσκονται σε κρίση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι από την εσωκομματική αντιπολίτευση δεν δείχνουν διατεθειμένοι να απαντήσουν άμεσα στον πρόεδρο, τουλάχιστον εντός του Αυγούστου.
Θα αφήσουν να περάσει το καλοκαίρι και δείχνουν έτοιμοι να ανοίξουν πολιτικά θέματα και θέματα λειτουργίας του κόμματος στο επικείμενο Συνέδριο.
Ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας πολιτικά στην κριτική, εξήγησε τη στάση του σε σχέση με τα μέτρα αναλυτικά, υποστηρίζοντας πως πρέπει να τεθούν σε ενιαίο πακέτο και όχι ξεχωριστά.

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Μετά τον Πίου … ήρθε ο Κανού!

Πάτησε ελληνικό έδαφος.
Ο Κανού βρίσκεται στην χώρα μας για λογαριασμό του Θρύλου. Από την αίθουσα αφίξεων του "Ελευθέριος Βενιζέλος" αποχώρησε και δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση.
Ο ... θηριώδης αμυντικός έχει συμφωνήσει σε όλα με τους νταμπλούχους Ελλάδας και αναμένεται να περάσει από ιατρικές εξετάσεις.
Aν όλα πάνε καλά και με την επίσης συμφωνία που έχει κάνει ο Ολυμπιακός, με την Σταντάρ Λιέγης, αναμένεται να βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο που θα τον "δένει" με τους Πειραιώτες.

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Ντέρμπι θανάτου!

Έντεκα ποδοσφαιριστές της Ντιναμό Κιέβου, εκτελέστηκαν σαν σήμερα το 1942, μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα με επίλεκτη ομάδα της Βέρμαχτ, γιατί δεν κάθισαν να χάσουν. Τριάντα εννιά χρόνια μετά η αυταπάρνηση των 11 αυτών ποδοσφαιριστών, έδωσε τροφή για να γίνει μια από τις γνωστότερες ταινίες του κινηματογράφου, με κάποιες αλλαγές φυσικά στο σενάριο.
Στην ταινία του 1981, "Η Μεγάλη απόδραση των 11", μια ομάδα αιχμαλώτων πολέμου, σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης, στα σύνορα με τη Γαλλία, καλείται να αντιμετωπίσει μια Γερμανική ομάδα σε ένα προπαγανδιστικό, υπέρ των Ναζί, ποδοσφαιρικό αγώνα.
Οι αιχμάλωτοι δεν παίζουν το παιχνιδάκι των Γερμανών και δεν τους χαρίζονται...


Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Το στοίχημα...

Είναι μια ξανθιά και μια μελαχρινή και βλέπουν ειδήσεις.
Το δελτίο είναι σχετικά με ένα τύπο που απειλεί να αυτοκτονήσει πηδώντας από έναν ... ουρανοξύστη.
Μετά από λίγο μπαίνουν σπόντα διαφημίσεις και λέει η ξανθιά :
- Βάζω στοίχημα 20 χιλιάρικα ότι δεν θα πηδήξει.
- Πάει ! Γυρνάμε στο δελτίο όπου μετά από λίγη ώρα ο τύπος πηδάει.
- Ορίστε , πάρε τα 20 χιλιάρικά σου.
- Δεν μπορώ να τα δεχτώ . Παραήταν εύκολο.
- Μα επιμένω !
- Κοίτα , για να σου πω την αλήθεια , είχα δει το ίδιο πράγμα στο δελτίο των έξι και έτσι ήξερα ότι θα πηδήξει.
- Κι εγώ το είχα δει αλλά δεν πίστευα ότι είναι τόσο ηλίθιος να πηδήξει και δεύτερη φορά ....

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Καλώς τα παλικάρια … καλώς τους πατριώτες!!!

Αν και κατακαλόκαιρο και το μυαλό των περισσοτέρων στριφογυρίζει σε καμιά παραλία … ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι συνδημότες που έχουν βάλει στοίχημα με το εαυτό τους να καλυτερέψουν τα πράγματα στο Πωγώνι. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω (δεν έχω γίνει ακόμη μέλος) αν η έμπνευση τους ήρθε υπό τους ήχους του κλαρίνου και την κατανάλωση άφθονου ντόπιου τσίπουρου … σημασία είναι μία… η γέννηση ενός νέου συλλόγου, συνδέσμου, κινήματος … υπό του τίτλου … "ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΩΓΩΝΙ"
Δεν έχω διάθεση σχολιάσω τη κριτική τους και τις απόψεις τους …
Θα μείνω λίγο μόνο στην εισαγωγή του κειμένου του (τους), «Διαβάσαμε στον <<Πρωινό Λόγο>> δηλώσεις του δημάρχου ...
Μου έρχονται στο μυαλό σχόλια που έχουν αναρτηθεί κατά καιρούς σε άλλο blog του Πωγωνίου και ξεκινούν με τον ίδιο τρόπο!
Μπα, τυχαίο θα είναι …
Μάλλον σύμπτωση …
Λες να είναι ο ίδιος συγγραφέας;
Όχι, όχι λάθος θα κάνω!
Ο χρόνος θα δείξει … Θα περιμένω …
Αλήθεια εκείνος ο νεοσύστατος (εκείνη την εποχή) σύνδεσμος  με τίτλο "Σύνδεσμος  Ιστορικής Πωγωνίσιας Συνείδησης" που βρίσκεται;

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Ανασύσταση ΠΑΣΟΚ … νέα ήθη και πλούσιο λεξιλόγιο!

Λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρώην υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος. Το επεισόδιο ξεκίνησε, όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπήκε στην αίθουσα, όπου συνεδρίαζε η Πολιτική Γραμματεία του Κινήματος και αντίκρισε απέναντί του τον πρώην υπουργό.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ένας από τους βουλευτές του κόμματος που διαφωνεί με τους σημερινούς χειρισμούς του Ευάγγελου Βενιζέλου, υποστήριξε σε κατ' ιδίαν συνομιλία του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στη Βουλή, ότι ο τελευταίος θα έπρεπε να μην έχει διαφωνήσει με τον πρωθυπουργό, αποδεχόμενος τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε εξαιρετικά αυστηρό ύφος τον κατηγόρησε ως υπονομευτή, απαιτώντας από τον πρώην υπουργό να βγει από το γραφείο του.
Μάλιστα, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε στον κ. Βενιζέλο: "Το παίζεις τσάμπα μάγκας με τα μέτρα".
"Την ίδια στάση κρατάς σε όλα τα θέματα. Το ίδιο έκανες και στην Παιδεία... Υπονομεύεις συνεχώς την παράταξη! Να σηκωθείς να φύγεις από δω» του απάντησε ο κ. Βενιζέλος.
"Εσύ να φύγεις από δω..." ανταπάντησε ο Μιχάλης, για να του απαντήσει ο Βαγγέλης: "Άει στο διάολο".
Τότε, ο Μιχάλης του είπε πως δεν θα ανεχτεί να του ξαναμιλήσει έτσι και ανταπάντησε: "Να πας εσύ στο διάολο".
Ο Μιχάλης έφυγε από τη συνεδρίαση της ΚΟ, ενώ όλα τα υπόλοιπα μέλη είχαν μείνει με το στόμα ανοιχτό, ενώ κάποια ήταν και σε ετοιμότητα, γιατί φοβήθηκαν μην πιαστούν στα χέρια οι δύο πολιτικοί.
Τελικά ο Μιχάλης αποχώρησε από την αίθουσα.

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ο Βαγγέλης έχει … ψυχολογικά

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο κ. Βενιζέλος , καθώς βλέπει την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ να μην προχωράει και την χώρα να οδεύει βήμα - βήμα προς τον γκρεμό.
Πληροφορίες λένε ότι στο site της ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ έχουν ... γραφτεί μόνο 6000 μέλη, ενώ όλα τα στελέχη στις τοπικές κοινωνίες είναι μουδιασμένα.
Πλέον έχει χάσει και την εύνοια των μέσων που παραδοσιακά τον στήριζαν, καθώς θέλουν να πλέον να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ το νέο ΠΑΣΟΚ.
Δέχεται "πόλεμο" και από κινήσεις οι οποίες γίνονται εντός εκτός κι έπειτα αυτά του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Καταλαβαίνει ότι οι προσπάθειες του είναι πλέον άκαρπες καθώς έχει χάσει την ηγεμονία στον χώρο της κεντροαριστεράς και δεν αποκλείεται μια μεγάλη έκπληξη στον χώρο.