Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

“Τυφώνας” χτύπησε και την … «Τρόικα εσωτερικού»-Το ΠΑΣΟΚ-Βενιζέλου “συνιστώσα” του Σαμαρά

Με στόχο πλέον τον αριθμό «160», που αποτελεί το άθροισμα των κοινοβουλευτικών δυνάμεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προχωρεί η κυβέρνηση, την ερχόμενη εβδομάδα, στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που αφορά τα δημοσιονομικά μέτρα, τις διαρθρωτικές αλλαγές και τα εργασιακά.
Χαμός στο ΠΑΣΟΚ ενώ 4 βουλευτές του Κινήματος θα καταψηφίσουν τα μέτρα!
Χαρακτηριστική η φράση του Γιάννη Κουτσούκου:
«'Έχουμε γίνει συνιστώσα του Σαμαρά. Ανύπαρκτη η διαπραγμάτευση. Επαχθέστατα τα μέτρα. Αν αυτά είναι τα μέτρα που ακούμε δεν πρέπει να τα ψηφίσουμε».

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Όπου σταθεί τον «χειροκροτούν» …

Μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου στο Βερολίνο, έπειτα από επίσκεψή του στη γερμανική πρωτεύουσα, όπου ήταν καλεσμένος για να δώσει μία διάλεξη.
Ο κ. Παπανδρέου εισήλθε χαμογελαστός στο εστιατόριο του Βερολίνου, συντροφιά με τη σύζυγό του, Άντα, όμως το γέλιο, μετά τη γιούχα των Ελλήνων φοιτητών, του βγήκε σε κακό.
Η παρουσία του είχε γίνει αντιληπτή από Έλληνες καθώς τον είδαν να περπατά τους συνεργάτες του στον δρόμο.
Πλησιάζοντας όλο και περισσότερο στο τραπέζι του και εν τέλει προκαλώντας χάος στο εστιατόριο.
«Μας ξεφτιλίσατε! Μας ξεφτιλίσατε!» φώναζαν νεαρές Ελληνίδες της παρέας στο εστιατόριο, αφήνοντας άναυδους τους παρευρισκόμενους.
«Φάτε, τσάμπα είναι, εμείς πληρώνουμε, μας διαλύσατε!» συνέχισαν να φωνάζουν οι νεαρές, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.
Ο κ. Παπανδρέου, σοκαρισμένος και χωρίς να αντιδράσει ή να απαντήσει στην ομάδα των ατόμων που τον προπηλάκισαν, αναγκάστηκε να αποχωρήσει με την παρέα του από το εστιατόριο, ακριβώς μετά το περιστατικό.

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Χαμηλοσυνταξιούχος εκδότης τιμολογίων 11 εκατ. ευρώ!

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ βρίσκεται χαμηλοσυνταξιούχος που φέρεται ως ιδιοκτήτης επιχείρησης με τιμολόγια έντεκα εκατομμύρια ευρώ.
Πιο αναλυτικά, ο συνταξιούχος που λάμβανε επίδομα ΕΚΑΣ, φέρεται να διατηρεί ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ιδιωτικής φύλαξης (Security) και να εκδίδει 15 τιμολόγια παροχής υπηρεσιών ύψους 11.128.131 ευρώ, όπως αποκάλυψε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Που βρίσκεται ο θεός;

Χαλαρά σήμερα λόγω επετείου και … κακοκαιρίας με ένα ανεκδοτάκι!
Ρωτάει η δασκάλα:
- Που βρίσκεται ο θεός;

- Στην τουαλέτα του σπιτιού μου, πετάγεται ο Τοτός.
- Καλά πως σου ήρθε αυτό;
- Να, κάθε πρωί ο πατέρας στέκεται έξω από την τουαλέτα και φωνάζει:
"Θεέ μου!! Ακόμα μέσα είσαι;"

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Και θα σε ενοχλούν και θα σε χρεώνουν!

Υπό εξέταση το ενδεχόμενο οι εισπρακτικές εταιρείες να χρεώνουν τις κλήσεις στους οφειλέτες!!
"Έρευνα" για το ενδεχόμενο οι εισπρακτικές εταιρείες να χρεώνουν στους οφειλέτες τα τηλεφωνήματα που τους κάνουν, διενεργεί η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή μετά από καταγγελία που δέχθηκε.
Όπως προειδοποιεί ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Αθανάσιος Σκορδάς, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, εφόσον προκύψουν αποδεικτικά στοιχεία για παράβαση των διατάξεων του νόμου που ρυθμίζει τη λειτουργία των εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις, τότε θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.
Τώρα μάλιστα ...

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

«Αβλεψία», λάθος υπολογισμός στις πράξεις ή γράφουμε για να κάνουμε ντόρο…

Όταν δεν υπάρχει πρόβλημα ή θέμα πρέπει να το σκαρφιστούμε για να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας.
Ο λόγος για τα ξακουστά 2.500 σουβλάκια που αγόρασε ο Δήμος πριν δύο μήνες.
Και για να κερδίσουμε τις εντυπώσεις βάζουμε  τον τίτλο:
«Ίδια τιμή, 50% διαφορά στο βάρος»
Πιστεύω ότι ο συγγραφέας έκανε λάθος, μάλλον από βιασύνη και όχι από αγραμματοσύνη!
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ακόμη ότι τα μαθηματικά είναι δύσκολο μάθημα …
  «…από τρεις κρεοπώλες: τον κ. Χαρίση από το Καλπάκι, τον κ. Χάσκο από τον Παρακάλαμο και τον κ. Κακαράντζα από  τους Κουκλιούς. Η αναλογία είναι 1000-500-1000 κομμάτια αντίστοιχα. Η τιμή είναι σχεδόν η ίδια: 0,35 λεπτά έδωσε ο κ. Κακαράντζας, 0,36 οι άλλοι δύο συν βεβαίως το ΦΠΑ. Ελάτε όμως που το βάρος ποικίλει: Τα σουβλάκια του κ. Κακαράντζα ήταν  80 γραμμαρίων το καθένα. Του κ. Χάσκου 100 γραμμαρίων το καθένα και του κ. Χαρίση 120 γραμμαρίων το καθένα…».
«... Και το κυριότερο: τι σόι προμήθεια είναι αυτή και ποιος την παραλαμβάνει όταν τα σουβλάκια του ενός είναι μέχρι και 50% ελαφρύτερα από του άλλου; …»
Προσπαθώ να βρω το 50% ελαφρότερα … αλλά δυσκολεύομε λίγο.
Το 50% του 120 είναι το 60.
Αν το 60 είναι ίσο με το 80 τότε έχει απόλυτο δίκιο!
Λίγη σοβαρότητα  δεν βλάπτει.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Υπήρχαν 233.000 φοιτητές αλλά αγόραζαν συγγράμματα για 600.000!

Ένα πραγματικό όργιο κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος είχε στηθεί επί χρόνια στην ανώτατη εκπαίδευση καθώς το κράτος πλήρωνε δύο ή και τρεις φορές περισσότερα χρήματα για πανεπιστημιακά συγγράμματα και βιβλία.
Mέχρι πέρσι οι παραγγελίες διδακτικών συγγραμμάτων για τα πανεπιστήμια της χώρας ανέρχονταν σε ... πολλά εκατομμύρια αντίτυπα ετησίως καθώς το κράτος θεωρούσε ότι υπήρχαν 500.000 με 600.000 φοιτητές και φοιτήτριες.
Ωστόσο, μόλις άρχισε να λειτουργεί το νέο ηλεκτρονικό σύστημα κοστολόγησης και διανομής «Εύδοξος», αποκαλύφθηκε ότι οι ενεργοί φοιτητές ήταν μόλις 233.668!
Τελικά, αγοράστηκαν πέρσι 1.886.476 συγγράμματα με συνολικό κόστος 55.622.626 ευρώ.
Δηλαδή το μέσο κόστος ανά βιβλίο ήταν 29,5 ευρώ, ποσό ιδιαίτερα μεγάλο αν λάβει κανείς υπόψη ότι πρόκειται για μαζικές παραγγελίες... ή αν προτιμάτε, το ετήσιο κόστος ανά φοιτητή ανέρχεται στα 238 ευρώ.
 Όπως φαίνεται, όμως, το πρόβλημα δεν είναι οι πολλαπλάσιες παραγγελίες συγγραμμάτων.
Αντίστοιχο, αν όχι μεγαλύτερο, πρόβλημα είναι οι «ανισότητες» που εμφανίζουν οι τιμές και τα κόστη των βιβλίων ακόμα και σε ομοειδείς σχολές.
Παράδειγμα:
το κόστος των βιβλίων στην Ιατρική Αθηνών ανήλθε πέρσι στα 1.138 ευρώ ανά φοιτητή, ενώ στην Ιατρική Πάτρας ήταν τέσσερις φορές μικρότερο, μόνο 318,64 ευρώ.
Συνολικά, οι αποκλίσεις που εμφανίζονται στο κόστος βιβλίων για τις Ιατρικές σχολές της χώρας φτάνουν στο 258%.
 Το πάρτι της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος σε όλο της το μεγαλείο!

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Το προσκλητήριο … λάθος, λάθος … το μνημόνιο που του ΄πεσε απ΄ τα χέρια!

«Ατύχημα» είχε την ώρα που προσερχόταν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ο υπουργός Οικονομικών των Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας!
Τα έγγραφα των μέτρων του μνημονίου που είχε στο χέρι σκόρπισαν στους διαδρόμους με αποτέλεσμα ο υπουργός να μαζεύει σελίδες!
«Επεσε το μνημόνιο από τα χέρια του Στουρνάρα» άρχισε σαν αστραπή να διαδίδεται η είδηση  (με χιουμοριστική διάθεση) όσοι βρίσκονταν εκεί και είδαν το περιστατικό.
Όσοι βρίσκονταν στο διάδρομο έσπευσαν να βοηθήσουν τον κ. Στουρνάρα να μαζέψει τα χαρτιά από το πάτωμα και ο Σαμαράς έσκασε στα γέλια …
Δυστυχώς για τον Ελληνικό λαό τις μάζεψε όλες!

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

"Κάποιοι" πάνε να μας τρελάνουν!

Μια απορία στριφογύριζε στο μυαλό μου … και δεν μπορούσα να κλείσω μάτι.
Μα γιατί πάχυνε τόσο πολύ ο Δήμαρχος!!!
Διαβάζοντας ένα “σχόλιο”??? πριν από λίγες μέρες, … κάτι για 2.500 χιλιάδες σουβλάκια που αγόρασε ο Δήμος ηρέμησα.
Παιδιά είπαμε να γραφούμε καμία .……, για να περνά η ώρα.
Δυστυχώς μερικοί έχουν ξεφύγει ... τελείως.

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Εβδομήντα (70) μεταστάντες έπαιρναν ενίσχυση …

Όπως προέκυψε ύστερα από συστηματικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) με το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ είχαν αποβιώσει φέρονταν να υποβάλλουν αιτήσεις ενίσχυσης.
 Ο εντοπισμός έγινε έπειτα από διασταυρωτικούς ελέγχους μεταξύ των αρχείων των δικαιούχων του μέτρου 144 και του αρχείου με τους αποβιώσαντες από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, τους οποίους πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ στις αρχές Ιουνίου 2012.
Από τα αποτελέσματα της διασταύρωσης προέκυψε ότι από τις αιτήσεις που έγιναν δεκτές, εβδομήντα (70) ενταγμένοι είχαν αποβιώσει πριν από τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής τους στην Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986, η οποία υποβαλλόταν μαζί με την έντυπη αίτηση ενίσχυσης κάθε ενδιαφερόμενου.
 Διαπιστώθηκε ακόμη ότι ακόμη 8 δικαιούχοι οι οποίοι εντάχθηκαν στο Μέτρο έλαβαν νόμιμα την α’ δόση και στη συνέχεια απεβίωσαν.
Παρ’ όλα αυτά, φέρονται να έχουν υποβάλει (με βεβαίωση γνησίου υπογραφής) αίτημα καταβολής της β' δόσης μετά τον θάνατό τους.
 Παράλληλα, με την αποστολή των υποθέσεων στην Εισαγγελία, η αρμόδια Υπηρεσία προωθεί τις διαδικασίες για την επιστροφή των ποσών ως αχρεωστήτως καταβληθέντα από τους κληρονόμους των αποβιωσάντων.

Τελικά και στο «άλλο κόσμο» … πρέπει να είναι ακριβή η διαμονή!

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Στο ΠΑΣΟΚ είναι μια ωραία ατμόσφαιρα..

 «Δεν είμαι σίγουρος ότι όλα τα μέλη της ΚΟ θα ψηφίσουν τα μέτρα», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μανιάτης.
 «Από τη μία έχει ... τη δυσκολία να πάρεις μία τέτοια απόφαση, από την άλλη έχεις το χρέος προς την πατρίδα», συνέχισε ...
 «Αν λίγες ημέρες πριν από την ψήφιση των μέτρων, λέει κάτι τέτοιο δημοσίως ο Γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, άντε να τους …μαζέψεις μετά», έλεγε κορυφαίο (από όσα έχουν μείνει) στέλεχος στην Ιπποκράτους.
Αναγνωρίζοντας δε, πως για να το λέει ο Γραμματέας, όλο και κάτι θα ξέρει για τις προθέσεις των βουλευτών, πρόσθετε μόνος στον συλλογισμό του λίγο αργότερα, «ποια κομματική πειθαρχία και κουραφέξαλα…».
Μία … ωραία ατμόσφαιρα στο πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα!
Αυτά δεν άντεχε κι ο Γιώργος και το ΄ριξε στα ταξίδια.
Φήμες λένε ότι ο Βαγγέλης αγόρασε βαλίτσες …

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Επιταγή ενός (1) δις σε σχολείο έστειλε «θείος» από το Αμέρικα!

"Ανάστατο" είναι το 1ο Δημοτικό Σχολείο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, από μία επιταγή με αναγραφόμενο ποσό ενός (1) δισ. δολαρίων!!!
Αποστολέας εμφανίζεται ένας ομογενής από τη Βαλτιμόρη!
Δεν πίστευαν στα μάτια τους … όταν άνοιξαν το φάκελο και είδαν μια επιταγή με ποσό 1 δισ. δολαρίων!
Στο φάκελο που απεστάλη προς το σχολείο, εκτός από την επιταγή, υπήρχε και ένα απόκομμα της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας», με ρεπορτάζ που αφορούσε τις εκθέσεις που έγραψαν μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου με θέμα, πως βιώνουν την οικονομική κρίση.
 Αποστολέας εμφανίζεται ένας ομογενής από τη Βαλτιμόρη, που εκτός από το όνομά του και την ταχυδρομική θυρίδα δεν αναφέρει άλλα στοιχεία του στο φάκελο.
 Η Διεύθυνση του σχολείου μαζί με τη σχολική επιτροπή του δήμου Καλαμαριάς βρίσκεται σε αναμονή απάντησης από την τράπεζα στην οποία έχει κατατεθεί η επιταγή.
 Παρόμοια επιταγή στα Δωδεκάνησα ήταν ακάλυπτη και  πρόκειται για έναν ηλικιωμένο κύριο!!!, γύρω στα 80, πρώην επιχειρηματία, που όμως δυστυχώς οι επιχειρήσεις του «έπεσαν έξω»…
Άνθρακας ο θησαυρός …

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

“Χαρτοπόλεμος”, προχειρότητα και τα κούφια λόγια τα μεγάλα!

Δέκα μέρες από την λαμπρή επέτειο του Έπους του ΄40 και οι «μάχες» στα χαρακώματα του Πωγωνίου άναψαν για καλά.
Για μια ακόμα φορά η Δημοτική Αρχή «έλαμψε» με την προχειρότητα που αντιμετωπίζει όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται στο Δήμο.
Το τελευταίο της κατόρθωμα η περιβόητη αφίσα των Καλπακίων 2012.
Μήπως είναι καιρός ο Δήμαρχος να «τραβήξει» κανένα αυτί και να στείλει και κάποιους στο σπίτι τους.
Από την άλλη ο αξιότιμος αρχηγός της μείζονος αντιπολιτεύσεως με το χέρι στην σκανδάλη δεν χάνει την ευκαιρία να επιτεθεί.
Άλλωστε ένα δελτίο το μήνα, για να δείχνουμε ότι υπάρχουμε είναι ότι πρέπει … και αν τύχει και δεύτερο και τρίτο χαράς ευαγγέλια!
Εκείνο που προκαλεί εντύπωση στην απάντηση ... της απάντησης, είναι  ότι προσπερνά σφυρίζοντας αδιάφορα την αναφορά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου στις «ανεπανάληπτες» προτάσεις που έκανε στο δημοτικό συμβούλιο.
«… να μη γίνει φέτος η αναπαράσταση και τα χρήματα που θα ξοδευτούν για την εκδήλωση να δοθούν στην 8η Μεραρχία και στον Διοικητή του Ο.Γ.Α.;»
Μπράβο Γιάννη … τέτοιες προτάσεις δίνουν όραμα και προοπτική στην προβολή και την ανάπτυξη του Δήμου.
Αλήθεια οι Σύμβουλοι της παράταξής σου, συμμερίζονται τις απόψεις σου;
Νομίζω ότι όταν δεν έχουμε κάτι σοβαρό να πούμε, είναι καλύτερα η σιωπή.
Κάτι ήξεραν εκείνοι που το έλεγαν.
….
Ζήτω το ΟΧΙ!

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ο παπάς είχε σήμα «καμπάνα»!!!

«Έλα πού είσαι; Στο σπίτι;» λέει στο συνομιλητή του.
Μπορεί η ατμόσφαιρα κατά την υποδοχή της εικόνας του "Άξιον Εστί" στη Θεσσαλονίκη να ήταν κατανυκτική, ωστόσο, υπήρξαν και στιγμές που η κατάνυξη ... πήγε περίπατο.
Η κάμερα εντόπισε έναν ιερέα που συμμετείχε στην λιτανεία, να μιλάει στο κινητό.
"Έλα πού είσαι; Στο σπίτι είσαι;" ακούγεται να λέει.
Η λιτανεία μπορεί να περιμένει …

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ψαράδες μου … τα καλάμια και φύγαμε για τσιπούρα Αμβρακικού!

 “Μάχη” για το ψάρεμα διαδραματίζεται τις τελευταίες μέρες σε περιοχή του Αμβρακικού κόλπου όπου τόνοι ψαριών, τσιπούρες και λαβράκια βρήκαν τον δρόμο της ... ελευθερίας και γέμισαν την θάλασσα.
Η αιτία ήταν ένα περιστατικό που συνέβη πριν λίγες μέρες σε ιχθυοκαλλιέργεια που έχει τις εγκαταστάσεις της στον Αμβρακικό.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ένας εργάτης ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι απλήρωτος εδώ και καιρό, έκοψε πριν λίγες μέρες τρία από τα "κλουβιά", της ιχθυοκαλλιέργειας όπου εκτρέφονταν τα ψάρια με αποτέλεσμα τόνοι από αυτά να κατακλύσουν την θάλασσα.
Αποτέλεσμα ήταν, χιλιάδες ψάρια, κυρίως λαβράκια και τσιπούρες  πάνω από μισό κιλό το καθένα, να ελευθερωθούν και οι ψαράδες όλης της περιοχής να κάνουν στην κυριολεξία ... πάρτι τις μέρες αυτές.
Καλές ψαριές!!!

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Έλληνας κροίσος … συγγνώμη αγρότης, με 14 offshore με έδρα Made in Kranidi!!!

Ποια Ελβετία και ποιο Λιχτενστάιν ... εδώ δίπλα είναι το Κρανίδι.
Ούτε μια, ούτε δυο, αλλά 184 offshore εταιρείες υπάρχουν, αλλά μόλις 2 υπάλληλοι για να τις ελέγξουν.
Το απίστευτο είναι ότι ενώ υπάρχουν ενδείξεις τεράστιας φοροδιαφυγής αφού έχει εντοπιστεί εταιρεία με 50.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο και ακίνητα αξίας 5 εκατομμυρίων, ενώ υπάρχει περίπτωση αγρότη με ... 14 εταιρείες Offshore στο όνομά του ή όνομα άνεργος που παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος 6 (!) εταιρειών, το κράτος δεν ξέρει τι να κάνει!
Γιατί;
Διότι πολύ απλά η ντόπια εφορία, αυτή του Ναυπλίου έχει να διαθέσει μόνο δυο υπαλλήλους που δεν προλαβαίνουν να κάνουν τίποτα!
Τι σημαίνει αυτό;
Ότι το όποιο αδίκημα έχει υπάρξει (και εδώ υπάρχουν ενδείξεις ... καραμπινάτης φοροδιαφυγής) παραγράφεται στο τέλος του χρόνου.
Την ομολογία την έκανε ο ίδιος ο υπουργός.
Προκειμένου να “αποσυμφορηθεί” η ΔΟΥ Ναυπλίου ο υφυπουργός Οικονομικών Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης ενημέρωσε τη Βουλή ότι βρίσκεται στο στάδιο της δημοσίευσης υπουργική απόφαση που αναθέτει στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών τη διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου και λοιπών φορολογιών όλων των ανέλεγκτων χρήσεων offshore εταιρειών.
Όμως δεν είναι μόνο οι offshore, ουσιαστικά υπάρχουν 200.000 ανοιχτές φορολογικές υποθέσεις που επίσης παραγράφονται...
Κάπως έτσι μην απορούμε πως πάντα η διαπραγμάτευση με την τρόικα καταλήγει στις περικοπές μισθών και συντάξεων...
Ελλάς, Ελλάς τι θα γίνει φίλε μου με μας …

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

«Μεσαιωνική» εγκύκλιος απαγορεύει το facebook και το twitter σε κληρικούς

 Αναστάτωση στους κύκλους της Εκκλησίας έχει προκαλέσει η απόφαση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας να απαγορεύσει την χρήση των κοινωνικών δικτύων στους Ιερείς του.
 Οι ίδιοι οι κληρικοί, φαίνεται πως πειθάρχησαν στην απόφαση του Μητροπολίτη, μη έχοντας άλλωστε άλλη επιλογή, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που αντιτίθενται και  θεωρούν την απόφαση του Μητροπολίτη «εκτός σύγχρονης πραγματικότητας».
 Εκατοντάδες είναι οι κληρικοί όλων των βαθμίδων που χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα και ιδιαίτερα το Facebook.
 Ειδικά στην εγκύκλιο αναφέρεται:
 «Μετά από προσεκτικήν έρευναν και παρακολούθησιν διεπιστώσαμεν ότι κληρικοί της ημετέρας Ι.Μ. έχουν και χρησιμοποιούν σελίδας κοινωνικής δικτυώσεως εις το διαδίκτυον με αποτέλεσμα να προκαλούν εις εαυτούς και αλλήλους πειρασμόν, ανυπολόγιστον πρόκλησιν και βλάβην πνευματικήν, ατομικήν και οικογενειακήν» γράφει χαρακτηριστικά.
 Όσο για την εντολή;
Όχι μόνο απαγορεύει αλλά και προειδοποιεί –απειλεί σύμφωνα με ορισμένους- με κυρώσεις.
 «Κατόπιν τούτων, εντελλόμεθα όπως χωρίς αναβολήν όσοι ιερείς διαθέτουν Facebook, MSN, Twitter κλπ, να το καταργήσουν πάραυτα. Εάν όμως επιδείξουν ανυπακοήν και συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν θα αντιμετωπίσουν και θα δεχθούν προσωπικόν επιτίμιον»

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Πωλείται μπαστούνι τυφλού!!! λόγω θαύματος του Αγίου μας ...

Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για γνήσια αγγελία ή για αστείο, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι προκαλεί γέλιο.
Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και τα σχόλια είναι πολλά.
Η υπόθεση με τους «μαϊμού» τυφλούς στη Ζάκυνθο είναι γνωστή.
Στο διαδίκτυο λοιπόν κυκλοφορεί μια αγγελία που αναφέρει: "Πωλούνται μαύρα γυαλιά, μπαστούνι τυφλού, σκύλος οδηγός και αναπηρική άδεια αυτοκινήτου, λόγω θαύματος του Αγίου μας!".
Τι έχουμε να δούμε ακόμα!

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Οι τροϊκανοί "τρελάθηκαν" … και η κυβέρνηση αρμενίζει!

 Tην εκκένωση  όλων των ελληνικών νησιών που έχουν έως 150 κατοίκους ζήτησε η Τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση. 
Το επιχείρημα των τροϊκανών ήταν ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.
Την αποκάλυψη αυτή έκανε  ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Κωστής Μουσουρούλης, μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώπιον εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, αφήνοντας άφωνους τους πάντες.
Σύμφωνα με τον υπουργό, σε συνάντηση που είχε η Τρόικα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ζητήθηκε να εκκενώσουμε τα ελληνικά νησιά που έχουν μέχρι 150 κατοίκους, γιατί επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.
«Τους απαντήσαμε άμεσα ότι δεν είναι καλά. Δεν το διαπραγματευόμαστε» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, κ. Κωστής Μουσουρούλης.
Τώρα σε πιστέψαμε …

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

«Το πουλάω το σπίτι» … συγγνώμη το γραφείο!

Το παλιό του πολιτικό ... γραφείο στη συμβολή των οδών Πλουτάρχου και Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι πουλάει ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής.
Το γραφείο αυτό κληρονομιά από τον πατέρα του Αλέκο, πωλείται, καθώς τα τρία τελευταία χρόνια παραμένει κλειστό, καθώς ο κ. Καραμανλής έχει μετακομίσει σε μια πιο ήσυχη γειτονιά δίπλα στην περιοχή της αμερικανικής πρεσβείας όπου εκ των άλλων υπάρχει και καλύτερη δυνατότητα φύλαξης.
Τον χτύπησε κι αυτόν ... η κρίση;

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Πρωτάκουστη τιμωρία παικτών για τη βαριά ήττα της ομάδας τους!

Ξεχάστε τα πρόστιμα! (Μάλλον και λόγω κρίσης) ... 
Η διοίκηση του Εδεσσαϊκού εφάρμοσε ένα νέο τρόπο για να τιμωρεί του ποδοσφαιριστές της ομάδας, θέτοντας τον –μάλιστα- άμεσα και σε εφαρμογή!
Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ οι διοικούντες άφησαν τους παίκτες να γυρίσουν με τα πόδια από το Ριζάρι μετά από το παιχνίδι με τον Ορφέα σε παιχνίδι για την 6η αγωνιστική της Α1 ΕΠΣ Πέλλας στο οποίο γνώρισαν βαριά ήττα με 6-2.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παίκτες είχαν μεταφερθεί από την Έδεσσα στο γειτονικό, Ριζάρι με τα αυτοκίνητα των μελών της διοίκησης της ομάδας.
Η εξέλιξη του αγώνα όμως δεν ήταν αυτή που ήθελαν όλοι.
Το τελικό 6-2 προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των μελών της διοίκησης που για να … τιμωρήσει τους παίκτες έφυγαν από το γήπεδο πριν τέλος της αναμέτρησης αφήνοντας τους παίκτες να κάνουν πορεία για να επιστρέψουν στην Έδεσσα.
Η απόσταση από το Ριζάρι στην Έδεσσα;
Κάτι περισσότερο από επτά χιλιόμετρα σε μια διαδρομή γνωστή για την ανηφόρα της!!!
Λέτε στο μέλλον  αυτή η «συνταγή» να βρει μιμητές … από τις διοικήσεις  ποδοσφαιρικών συλλόγων του Πωγωνίου.
Ας έχουν το νου τους οι ποδοσφαιριστές …

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Συνέντευξη για μια θέση ... τσοπάνη!

Περισσότερο από 120 τηλεφωνήματα, από νέους αλλά και χρόνια ανέργους, οικογενειάρχες και απελπισμένους αστούς, δέχτηκε κτηνοτρόφος που αναζητούσε να προσλάβει ένα βοσκό!
Τελικά τη θέση πήρε ένας τσοπάνης με προϋπηρεσία και αφού εγκρίθηκε από τον προηγούμενο ...
Η πρώτη έκπληξη, δημιουργήθηκε όταν διαβάσαμε στις "Μικρές Αγγελίες" της εφημερίδας:
«Ζητείται τσοπάνος, ικανοποιητικός μισθός, δωρεάν διαμονή», έγραφε.
Δεν απαιτούνταν βεβαίως βιογραφικό, ούτε να παίζει φλογέρα ή άλλα προσόντα.
Ωστόσο δεν ήταν αυτός ο λόγος, όταν ένα τηλεφώνημα προς τον κτηνοτρόφο μας αποκάλυπτε πως "περίπου 120 άτομα ενδιαφέρθηκαν για τη δουλειά, μέσα σε δύο μέρες" και χρειάστηκε να περάσει από ... συνέντευξη (!) τους 5 που έδειχναν στο τηλέφωνο πιο έμπειροι.
Γιατί η εμπειρία μπορεί να μην απαραίτητη στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, όπου κυριαρχούν τα πτυχία, αλλά για τη δουλειά του τσοπάνη είναι το Α και το Ω.

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ο «Οίκος επο(ανο)χής Σούλα» χορηγός στον «Βουκεφάλα» Λάρισας!

Ταράζει τα νερά ο "Βουκεφάλας" στη Λάρισα, καθώς η διοίκηση του σωματείου έκλεισε συμφωνία χορηγίας με τον οίκο ανοχής «Σούλα», τον οποίο και διαφημίζει στη φανέλα του, στην οποία αναγράφεται «οίκος εποχής Σούλα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οίκος «Σούλα» εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι από την Τζούλια Αλεξανδράτου, ενώ η ιδιοκτήτριά του, η κα Σούλα, όπως την αποκαλούν, έχει προχωρήσει και κατά το παρελθόν σε άλλου είδους κινήσεις- διαφημίσεις των παροχών του οίκου της.
Μάλιστα, η ομάδα έκανε την πρώτη της προπόνηση, από την οποία φυσικά δεν έλειπε η χορηγός μαζί με τα κορίτσια της ...
Δεν έγινε γνωστό αν η συμφωνία προβλέπει "έξτρα" περιποίηση των παιχτών του "Βουκεφάλα" μετά από κάθε νίκη!

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

«Χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι ...»

Τη δική του οπτική έδωσε ο κ. Μιχάλης Κασσής για τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Γιάννη Ραγκούση μιλώντας σε ραδιόφωνο της Ηπείρου.
Αναρωτήθηκε πως γίνεται δύο φιλομνημονιακά πολιτικά πρόσωπα που ψήφισαν και τα δύο μνημόνια, σήμερα να εμφανίζονται ως τιμητές των λαϊκών διεκδικήσεων.
Ιδιαίτερα καυστικός ήταν για τον Ανδρέα … τον οποίο κατηγόρησε για το ξεχαρβάλωμα στο χώρο της Yγείας.
Από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε ο πρώην κορυφαίος υπουργός Γιάννης … τον οποίο, με αφορμή την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ, τον κατηγόρησε για πολιτικό τυχοδιωκτισμό.
Για το κόμμα Λοβέρδου, ο κ. Μιχάλης Κασσής είπε χαρακτηριστικά: «Χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι για την κίνηση του Ανδρέα Λοβέρδου».

Μιχάλη μου … πιο κόσμια δεν λέμε τέτοια λόγια για το σύντροφο Ανδρέα (Ω! συγγνώμη πρώην σύντροφο) … γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα!

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

«Μάχη» για τα μάτια της όμορφης Έλενας ...

'Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας» έφερε στο φως την ερωτική επιστολή έλληνα πολίτη που ζητά το χέρι της βουλευτή Έλενας Ράπτη, από τον πρόεδρο της Βουλής!
Τι γράφει;
«Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας Ορθόδοξος Χριστιανός και δεν θα γίνω ποτέ Σκοπιανός ή Τούρκος, όπως θα ήθελαν κάποιοι. Πιστεύω στον Θεό και από τότε που ήρθε το ευρώ στην Ελλάδα ρίχνω νόμισμα των 2 ευρώ στην Εκκλησία που απεικονίζει τον Δία. Προσεύχομαι να μεταμορφωθώ σε Δία, να μεταμορφωθώ σε Βασιλιά των Ελλήνων και να ζευγάρωνα με την Ευρώπη, Έλενα Ράπτη, η οποία γεννήθηκε στις 9 Μαΐου, ημέρα της Ευρώπης, για να γίνει η ένωση της Ευρώπης με ειρήνη και ευημερία».

Την χάνουμε την Έλενα αδέρφια ...

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Πέφτει η τηλεθέαση … υπάρχει η λύση!

Όταν πέφτει η τηλεθέαση, ανεβαίνει το θερμόμετρο!
Κάτι τέτοιο πρέπει να σκέφτηκαν οι διευθυντές ειδήσεων κάποιων καναλιών εκτός συνόρων και … έντυσαν ελαφρά τις παρουσιάστριες.
Ορισμένες παρουσιάστριες που είναι λίγο ελαφρύτερα ντυμένες από αυτό που έχουμε συνηθίσεις να βλέπουμε στη μικρή οθόνη.
Μπορεί να φταίει η παρατεταμένη καλοκαιρία!

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Σαν τα χιόνια … γύρισε ο Γιώργος!!!

Μετά από αρκετό καιρό στα ξένα, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου επέστρεψε  στα πάτρια εδάφη. 
Ο βουλευτής Αχαΐας άφησε για λίγο την ακαδημαϊκή του καριέρα στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και επέστρεψε στην Αθήνα, όπου επισκέφθηκε και το ελληνικό Kοινοβούλιο!!!
Χθες πραγματοποιούνταν και η ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε η Χρυσή Αυγή για τα κέντρα υποδοχής και κράτησης μεταναστών.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», ο Γιώργος ... συνομίλησε για λίγο με τον Γ. Μανιάτη και την Εύη Χριστοφιλοπούλου, ψήφισε και έφυγε.

Τα προβλήματα του ελληνικού λαού τα έχει επιλύσει κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του ...

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Τα «βρόντηξε» και ο Γιάννης από το ΠΑΣΟΚ

«Θεωρώ πολιτικά ανήθικο και κοινωνικά εξοργιστικά άδικο ότι έχει επιβεβαιωθεί σχετικά με την περιβόητη πια λίστα "Λαγκάρντ" .To ποτήρι ξεχείλισε»...

Την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε με αιχμές, ο Γιάννης Ραγκούσης.

Γιάννη μήπως ξύπνησες αργά;

Όταν μεσουρανούσες άλλα μας έλεγες!
Μην ξεχάσεις να κλείσεις την πόρτα μην μας φύγουν κι άλλοι …

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

«Θα μιλήσω όταν πρέπει να μιλήσω …»

 «Μηνύματα»  προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος στις 9 το πρωί της Κυριακής πέρασε το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου και ενώπιον του ανακριτή, έδωσε το δικό του στίγμα για την πολύκροτη υπόθεση με τις χρυσές μίζες.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στον ανακριτή, ο πρώην υπουργός ήταν φανερά εκνευρισμένος και οι φωνές του ξεπερνούσαν τα όρια του γραφείου.
Κατά την έξοδό του αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις.
Επιβιβάστηκε στο βαν της αστυνομίας και πήρε τον δρόμο της επιστροφής για τις φυλακές Κορυδαλλού.
Οι συνήγοροί του χαρακτήρισαν πολιτική την δίωξη σε βάρος και αμιγώς πολιτική την απόφαση.
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί όταν εμφανιστεί ενώπιον του φυσικού του δικαστή ο Άκης …, όπου είναι αποφασισμένος να δείξει την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Άρχισαν να κλέβουν και … τα βάζα από τα μνήματα του νεκροταφείου!

Σε μια απίστευτη ενέργεια προέβη ένας άνδρας, 49 ετών, από τη Νίκαια, ο οποίος μετέβη με το αυτοκίνητό του στο νεκροταφείο Θηβών και μέσα σε λίγη ώρα, τη νύχτα της Κυριακής, αφαίρεσε από τα μνημεία 135 χάλκινα βάζα, προκειμένου να πουλήσει το χαλκό τους.
Η δράση του, ωστόσο, τελείωσε άδοξα, αφού συνελήφθη από αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν περίπολο.

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Γιατί τόσες απουσίες στο μοναστήρι;

Για πολλούς  κατοίκους του Παρακαλάμου, του Άνω Καλαμά, αλλά και ολόκληρου του Πωγωνίου, η  εκδήλωση του περασμένου Σαββάτου στην Βαγγελίστρα είναι  το πιο σημαντικό γεγονός των τελευταίων χρόνων.
Το ρημαγμένο από το χρόνο μοναστήρι αναγεννήθηκε!
Κοιτάζοντας προς το μέρος των «τοπικών» επισήμων διαπίστωσα "πάμπολλες απουσίες".
Πού είναι ο Γιάννης … ο αντιδήμαρχος, ο πρόεδρος της επιτροπής παιδείας στην δευτεροβάθμια και αρμόδιος για θέματα πολιτισμού;
Αν η εκδήλωση ήταν στην Χρυσόρραχη θα έβρισκε το χρόνο να παραστεί;
Πού είναι ο Τάσιος … ο πρόεδρος της επιτροπής παιδείας πρωτοβάθμιας;
Πού είναι ο Βαγγέλης, … ο Θανάσης που εκλέγονται στον Άνω Καλαμά;
Πού είναι  οι άλλοι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι;
Πού είναι  ο πρόεδρος της κοινότητας Παρακαλάμου;
Δεν είχαν πάρει πρόσκληση;
Δεν το ήξεραν;
Μήπως τους πειράζει το υψόμετρο; … το λιβάνι; ….
Επιεικώς απαράδεκτοι!