Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Νέα ημερομηνία για το τέλος του κόσμου..

Άλλα έγραφε το ημερολόγιο των Μάγια, αλλιώς τα ερμηνεύσαμε και τελικά δεν ήρθε η συντέλεια της ανθρωπότητας.
Ο πλανήτης γιόρτασε την ... παρερμηνεία με πάρτι, ενώ κάποιοι άλλοι είχαν προετοιμαστεί ψυχολογικά για το… τέλος. Αυτοί λοιπόν μπορούν να διαβάσουν τα νέα σενάρια καταστροφολογίας και να παρηγορηθούν.
Ο Αιγύπτιος βιοχημικός Rashad Khalifa προέβλεψε το 1968 ότι ο κόσμος θα καταστραφεί το 2240. Έφθασε σε αυτό το συμπέρασμα, ισχυριζόμενος ότι έσπασε τον Κωδικό του Κορανίου, μία σειρά κρυμμένων μηνυμάτων στο ιερό βιβλίο του Ισλάμ. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Κορανικό Κώδικα όλοι οι πιστοί – ανεξάρτητα πίστης – θα επιβιώσουν της συντέλειας.
Ο μουσουλμάνος σουνίτης δάσκαλος Said Nursî ήταν πιο πεσιμιστής λέγοντας ότι ερμηνεύοντας αρκετούς από τους χρησμούς του Μωάμεθ, το τέλος θα ερχόταν το 2129. Σύμφωνα με αυτόν, η καταστροφή θα έρθει ως αποτέλεσμα ενός… μονόφθαλμου χτυπήματος της γης, πιθανόν σε ανθρώπινη μορφή, που θα πολεμήσει τον Μεσσία ενώ οι αρχαίοι λαοί του Γκογκ και του Μαγκόγκ θα κατέβουν από τους ουρανούς και θα ρίξουν μάστιγες στην ανθρωπότητα.
Η Αμερικανίδα μέντιουμ Jeane Dixon ωστόσο ήταν αυτή που έκανε την πιο ανησυχητική πρόβλεψη. Πριν από τον θάνατό της το 1997, η άλλοτε σύμβουλος της πρώην Πρώτης Κυρίας, Nancy Reagan, ισχυρίστηκε ότι ο Αρμαγεδδών θα επέλθει το 2020. Η Dixon ήταν διάσημη επειδή προέβλεψε τη δολοφονία του JFK κι έγινε η αγαπημένη του Νίξον. Όμως είχε λανθασμένα προβλέψει ότι ο Νίξον θα κέρδιζε τις εκλογές του 1960, ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινούσε το 1958 και ότι οι Ρώσοι θα έστελναν τον πρώτο άνθρωπο στο φεγγάρι. Επιπλέον είχε κάποια στιγμή… προφητέψει ότι η ανθρωπότητα θα καταστρεφόταν το 1962.
Πιο ζοφερή είναι η πρόβλεψη του δρ. F. Kenton Beshore που προβλέπει την επερχόμενη συντέλεια για το 2018. Ο Beshore, ιδρυτής της Παγκόσμιας Βιβλικής Κοινότητας, περιγράφεται από το website Rapture Ready, που θεωρεί δεδομένη τη συντέλεια, ως «εξαιρετικός, ταπεινός, αγαπά τη διασκέδαση αλλά είναι και σοβαρός» και αντλεί την έμπνευση του από τα έργα του ευαγγελιστή Hal Lindsey, ο οποίος είχε οριοθετήσει την καταστροφή του πλανήτη το 1998. Ωστόσο, ο Beshore ισχυρίστηκε ότι ο Lindsey είχε κάνει λανθασμένους υπολογισμούς και όλοι θα καταστραφούμε το 2018-2028.

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Πούλησε το γραφείο του 700.000 €

Οι πληροφορίες λένε πως η νέα ιδιοκτήτρια έκανε παζάρια στην τιμή καθώς η πλευρά του κ. Κώστα Καραμανλή ζητούσε 950.000 ευρώ!!!
Μόλις δύο μήνες πέρασαν από την στιγμή που ο Κώστας Καραμανλής έβαλε πωλητήριο στο ιστορικό γραφείο της Πλουτάρχου.
Το ρετιρέ του 6ου, το αγόρασε γυναίκα δαπανώντας 700.000 ευρώ.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην υπογραφή των συμβολαίων παρέστη και ο ίδιος ο πρώην Πρωθυπουργός.

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Χειροπέδες σε 57χρονο που εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του

Ένας 57χρονος άνδρας συνελήφθη για παράνομη είσπραξη από το ΙΚΑ, της σύνταξης της νεκρής μητέρας του.
Μετά την ολοκλήρωση της φυσικής απογραφής των συνταξιούχων, άρχισαν οι διασταυρώσεις των στοιχείων με άλλες υπηρεσίες καθώς και οι έλεγχοι των εξουσιοδοτήσεων και πληρεξουσίων που προσκομίστηκαν ως δικαιολογητικά της απογραφής.
Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων διαπιστώθηκε η περίπτωση που περιγράφεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, (παράνομη είσπραξη σύνταξης για θανούσα συνταξιούχο του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Πατρών με πλαστή εξουσιοδότηση) στην οποία απευθυνθήκαμε και η οποία ενήργησε με τα γνωστά αποτελέσματα (σύλληψη και επιβολή ποινής φυλάκισης κατά την αυτόφωρη διαδικασία).
Επίσης στο πλαίσιο σχετικών διασταυρώσεων διαπιστώθηκαν δέκα (10) περιπτώσεις για τις οποίες εχορηγούντο παράνομα συντάξεις θανόντων σε "δικαιούχους" που είχαν εν τω μεταξύ συνάψει γάμους και κατά συνέπεια δεν έπρεπε να λαμβάνουν τις συντάξεις.
Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις διεκόπη η καταβολή των συντάξεων και κινήθηκαν οι διαδικασίες αναζήτησης και καταλογισμού των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων καθώς επίσης και σύνταξης μηνυτηρίων αναφορών.
Οι διασταυρώσεις και οι έλεγχοι των στοιχείων απογραφής από τις αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζονται.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Η φανέλα με το Νο 10...

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αργεντινή, αφού οι υπεύθυνοι της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας τού χάρισαν εμφάνιση της εθνικής τους ομάδας.
Η ... φανέλα με το «10» ανήκει στον Λιονέλ Μέσι, ωστόσο οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας αντί για το όνομα του Αργεντινού σούπερ σταρ, είχαν τυπώσει το όνομα «Tsipras».

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Την … δάγκωσαν επειδή ζήτησε απόδειξη σε ... Κινέζικο

Απροσδόκητη κατάληξη είχε η επίσκεψη μιας γυναίκας σε ένα κινέζικο μαγαζί με ρούχα στον δρόμο προς τη Λίνδο στη Ρόδο.
Όταν τόλμησε να ζητήσει απόδειξη, οι πωλήτριες αρνήθηκαν να της δώσουν και όταν ζήτησε πίσω τα χρήματα της επιτέθηκαν με νύχια και με… δόντια!
Η Ελληνίδα πελάτισσα εκνευρίστηκε από την επίμονη άρνηση των υπαλλήλων να της κόψουν απόδειξη και αποφάσισε να τους επιστρέψει τα ψώνια της.
Τότε, εκείνες όρμησαν με πρωτοφανή μανία εναντίον της και άρχισαν να τη χτυπούν, να την κλωτσούν και να της τραβούν τα μαλλιά!
Η γυναίκα αντιστάθηκε σθεναρά, αλλά οι Κινέζες δεν το έβαζαν κάτω και έφτασαν στο σημείο να την … δαγκώνουν όλες μαζί!
Για καλή τύχη της πελάτισσας, κάποιος ειδοποίησε την Αστυνομία άνδρες της οποίας συνέλαβαν τις δράστιδες και τις οδήγησαν στο τμήμα.

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Τον βρήκαν να κοιμάται στο βανάκι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.!

Μέρες που είναι όλοι το ρίχνουμε λίγο έξω αλλά μερικοί φαίνεται ότι είτε δεν τις σηκώνουν τις ατασθαλίες, είτε ότι το παραρίχνουν έξω!
Όσοι βρέθηκαν την Κυριακή το μεσημέρι κοντά στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου του Αγρινίου μπορούν να το βεβαιώσουν.
Από αρκετά νωρίτερα οι άνθρωποι που δουλεύουν στα γύρω μαγαζιά είχαν προσέξει ότι δυο πόδια εξείχαν από το βανάκι του ΔΗΠΕΘΕ που συνήθως είναι παρκαρισμένο εκεί, ειδικά σε εποχή παραστάσεων.
Τα δυο πόδια ανήκαν σε ένα νεαρό που απλά δεν χώραγε μέσα στο βαν, διότι, άγνωστο ποια ώρα ακριβώς, αποφάσισε να βρει εκεί καταφύγιο.
Προσοχή, δεν μιλάμε για κάποιον άστεγο ή απόκληρο αλλά για ένα νεαρό με το παλτό του και τη βραδινή του ενδυμασία που προφανώς πέρασε μερικές από τις γνωστές νυχτερινές παγίδες και εκεί κάπου στα ξημερώματα ή (πολύ) μετά, απόκαμε!
Φαίνεται ότι έπρεπε οπωσδήποτε να κοιμηθεί, αφού πιθανότατα δοκίμασε την αντοχή της πόρτας και για καλή του τύχη, διαπίστωσε ότι αυτή δεν έκλεινε καλά.
 Βρήκε και δυο πρόχειρα μαξιλάρια από σκηνικά και παραδόθηκε στη αγκαλιά του Μορφέα.

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Έρχεται πρωτοφανές "φακέλωμα"

Τελευταία προθεσμία στις 20 Ιανουαρίου έχουν όλες οι επιχειρήσεις προκειμένου να διαβιβάσουν στο υπουργείο Οικονομικών όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το 2011.
Στη συνέχεια σύμφωνα με την εφημερίδα “6 μέρες” θα γίνει το μεγαλύτερο “φακέλωμα” στην ιστορία της Ελλάδας με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.
Ουσιαστικά θα δημιουργηθεί μία γιγαντιαία βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων όπου θα είναι καταγεγραμμένες όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιούμε, οι καταθέσεις μας, οι λογαριαμοί σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ καθώς και οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας.
Η διαδικασία ολοκληρώνεται στις 20 Ιανουαρίου μετά από παράταση ενός μήνα που δόθηκε.
 

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

«Περιφερόμενος θίασος με ροζ ρόμπα ο Πάγκαλος»


Πυρά κατά τις κυβέρνησης επιχείρησε να εξαπολύσει ο κ. Πάνος Καμμένος στην Ολομέλεια της Βουλής, ασκώντας κριτική για τα πάντα και καταλήγοντας στο ότι εκχωρείται η εθνική κυριαρχία. 
Από τα πυρά δεν ξέφυγε και ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος τον οποίο αποκάλεσε «περιφερόμενο θίασο με ροζ ρόμπα»!

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Ζήτω!!!! η Ελλάδα πάει Eurovision

Τέσσερις χώρες δεν θα μετάσχουν στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2013, μεταξύ των οποίων η Πορτογαλία, η οποία επικαλέστηκε οικονομικούς λόγους, ενώ η Ελλάδα θα μετάσχει στον διαγωνισμό που θα γίνει στην Σουηδία, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.
Σε σχέση με τους μετέχοντες στην Eurovision του 2012, που έγινε στο Αζερμπαϊτζάν, στο διαγωνισμό του 2013 που θα γίνει στο Μάλμε της Σουηδίας από τις 14 έως τις 18 Μαΐου δεν θα μετάσχουν η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Πορτογαλία, η Σλοβακία και η Τουρκία.
 Οι τρεις πρώτες επικαλέστηκαν οικονομικούς λόγους, ενώ η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε σχετικά με τον κανονισμό, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU).

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: «Αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία...» αναφώνησε ο Υπαρχηγός του Αντώνη...

Στυλοβάτης της κυβέρνησης και προσωπικά του Σαμαρά, ο Βενιζέλος μίλησε για κλίμα που έχει αλλάξει υπέρ της Ελλάδος. Και ... επανέλαβε αυτό που λέει ο "πρόεδρός" του.
Αυτά τα μέτρα θα 'ναι τα τελευταία.
Μπάλωσε μάλιστα και το Φορολογικό έκτρωμα -για το οποίο έχει συμφωνήσει και αυτός και ο Κουβέλης- λέγοντας πως τα μέτρα που λαμβάνονται σ' αυτό δεν είναι νέα, απλώς περιλαμβάνονται στα σκληρά μέτρα που είχαν συμφωνήσει με την τρόικα για να πάρουμε τη δόση.
Αυτός είναι ο Ευάγγελος!
Ο νεκροθάφτης του ΠΑΣΟΚ...
Όσο για «νέα» μέτρα … οι διάφοροι παπαγάλοι των ειδήσεων όλο και περισσότερο μιλούν ... κάτι για 4 δις!!!

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Πόσο πάει το φακελάκι εν μέσω κρίσης;

Το ότι ο τομέας της Υγείας είναι ο νούμερο ένα της διαφθοράς είναι γνωστό.
Το ότι όμως κάποιοι ζητούν ακόμη φακελάκια με … αστρονομικά ποσά, μάλλον δεν είναι γνωστό.
Διαβάστε που κυμαίνονται πλέον οι τιμές στα γρηγορόσημα στα νοσοκομεία όπως τα περιγράφει ο Πρόεδρος της Οργάνωσης "Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς" κ.  Κώστας Μπακούρης.
 Το μεγαλύτερο μέρος της διαφθοράς στην Ελλάδα φαίνεται ότι αναλογικά αντιστοιχεί στον τομέα της Υγείας με βάση και τα επίσημα στοιχεία.
 Άλλωστε ο παράνομος χρηματισμός στα νοσοκομεία ζει και βασιλεύει έστω κι αν οι ασθενείς δε διαθέτουν πλέον σε πολλές περιπτώσεις ούτε και τα απαραίτητα προς το ζην.
 Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάς Κώστα  Μπακούρη το μνημόνιο και η κρίση δεν έκαμψε τις διαθέσεις διαφόρων επιτήδειων αλλά ίσα ίσα τις γιγάντωσε.
Γεγονός που αποδεικνύεται και από τις συνεχείς παράνομες συναλλαγές που έγιναν μέσα στο 2011 στο ΕΣΥ.
Ουσιαστικά δηλαδή τα φακελάκια όχι απλά δεν εξαφανίστηκαν αλλά συνέχισαν να υπάρχουν και μάλιστα με …εντατικό ρυθμό.
Όπως ανέφερε ο κ. Μπακούρης κατά την διάρκεια της παρουσίασης του ειδικού κώδικα δεοντολογίας του ΣΦΕΕ, «το φακελάκι κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους ξεκινούσε από τα 100 ευρώ και μπορούσε να φθάσει και τα 30 χιλιάδες ευρώ για μια εγχείρηση σε ένα δημόσιο νοσοκομείο. Για την ίδια εγχείρηση σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο το φακελάκι κυμαίνεται από τα 150 έως και τις 7 χιλιάδες ευρώ, ενώ ο τιμοκατάλογος του γρηγορόσημου  στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας  ξεκινάει από τα 300 ευρώ έως και τα 20 χιλιάδες ευρώ».

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Όταν οι απολύσεις μεταφράζονται σε … «Αναγκαιότητα η μείωση προσωπικού»

Στη μείωση προσωπικού του «Ριζοσπάστη», αλλά και σε όσους «βρήκαν ευκαιρία να χτυπήσουν το ΚΚΕ», με αφορμή αυτό το γεγονός, αναφέρεται σημερινό άρθρο της εφημερίδας, όπου τονίζεται ότι «η μείωση προκύπτει σαν αναγκαιότητα για να συνεχίσει να εκδίδεται απρόσκοπτα το Όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ».
«Μιλάνε και γράφουν για τις απολύσεις στον «Ριζοσπάστη» εκείνα τα ΜΜΕ που, με λύσσα υπερασπίζονται ένα σύστημα σάπιο, που τρέφεται από τη μαζική ανεργία, που γεννά φτώχεια και εξαθλίωση, που δεν μπορεί και δε θέλει να εξασφαλίσει στους άνεργους μέτρα ουσιαστικής προστασίας, όπως ζητάει το ΚΚΕ και παλεύουν τα ταξικά συνδικάτα», αναφέρει το άρθρο και επισημαίνει ότι «κουνάνε το δάχτυλο στο ΚΚΕ» εκείνοι που βρέθηκαν απέναντι σε κάθε εργατικό αγώνα, ενώ στις επιχειρήσεις τους έχουν σαρώσει κάθε εργατικό δικαίωμα.
Υπογραμμίζει, επίσης, ότι τα ΜΜΕ των επιχειρηματιών-ιδιοκτητών που επιτίθενται στο ΚΚΕ «είναι  επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται από άλλες οικονομικές δραστηριότητες, αφού ανήκουν σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, εισηγμένους στο χρηματιστήριο, ενώ στα κανάλια και τις εφημερίδες τους οργιάζουν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι απολύσεις, οι κάθε είδους εκβιασμοί».
Αγαπητοί σύντροφοι οι απολύσεις είναι απολύσεις!

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Διέρρηξαν ... γραφείο τελετών!

Έρευνα διενεργείται από τους άνδρες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών.
Γραφείο τελετών λήστεψαν άγνωστοι, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στον Πειραιά.
 Οι δράστες κατάφεραν να μπουν στο γραφείο πιθανόν από ανασφάλιστο παράθυρο και διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο.
Έκλεψαν κοσμήματα άγνωστης αξίας και διέφυγαν.
 Έρευνα διενεργείται από τους άνδρες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό τους.

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

90 μέρες στη φυλακή από … λάθος

Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών βάζει τέλος στον Γολγοθά μία μητέρας δύο ανήλικων παιδιών, η οποία, όπως υποστηρίζει, έπεσε θύμα κυκλώματος που παραχάραξε την ταυτότητά της, κατέστρεψε τα αποδεικτικά στοιχεία και την έστειλε στη φυλακή για περίπου 3 μήνες, αντί μίας άλλης γυναίκας η οποία είχε διαπράξει όχι μία, ούτε δύο, αλλά δεκατρείς αξιόποινες πράξεις σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.
 «Αισθάνομαι δικαιωμένη. Έτρεχα από δικαστήριο σε δικαστήριο και από φυλακή σε φυλακή για αδικήματα τα οποία δεν διέπραξα ποτέ. Θέλω να τιμωρηθούν αυτοί που με τις παράνομες πράξεις τους με οδήγησαν στην φυλακή, ενώ ήξεραν ότι είμαι αθώα», δήλωσε στη «Real News» με δάκρυα στα μάτια η Μαρίνα Παπαδοπούλου.
 Στις 7 Σεπτεμβρίου 2012, άνδρες της Αστυνομίας τη συνέλαβαν στο σπίτι της στο Λαγονήσι την ώρα που θήλαζε το μόλις ενός έτους κοριτσάκι της και μπροστά στα μάτια του τετράχρονου γιου της. Την οδήγησαν στην Ασφάλεια και την ενημέρωσαν ότι έχει καταδικαστεί για 13 περιπτώσεις απάτης με πλαστές επιταγές που διέπραξε μία γυναίκα με τον όνομα Μαρίνα Πουλημένου.
 Οι αστυνομικοί είχαν μάλιστα στα χέρια τους ένα δακτυλικό αποτύπωμα του δεξιού δείκτη που υπήρχε στην ταυτότητα της Μαρίνας Παπαδοπούλου, το οποίο από τη δακτυλοσκόπηση της Ασφάλειας αποδείχτηκε ότι ήταν το ίδιο που υπήρχε σε καρτέλα δελτίου αστυνομικής ταυτότητας γυναίκας με το όνομα Πουλημένου.
 Όμως με τα στοιχεία που κατάφερε να συγκεντρώσει, ύστερα από ενδελεχή και δύσκολη έρευνα, η υπεράσπιση της Μ. Παπαδοπούλου, απέδειξε στο δικαστήριο ότι η βεβαίωση του τμήματος διακτυλοσκόπησης  ήταν ψευδής, αλλά και ότι το κύκλωμα παραχαρακτών παραποίησε την ταυτότητά της τον Μάρτιο του 1999 για να εξαπατήσει ανυποψίαστους πολίτες. 

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Τα “χρυσά” εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής … 27,2 εκ. ευρώ σε 170 άτομα

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του κοινοβουλίου έσπευσαν να καταθέσουν τα χαρτιά τους, υπό τον φόβο τα χρήματα αυτά να ψαλιδιστούν, όπως έγινε με τις συντάξεις των κοινοβουλευτικών υπαλλήλων που είχαν κατοχυρώσει δικαίωμα από το 2010.
 Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με τα τωρινά δεδομένα, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δικαιούνται να λάβουν διπλό εφάπαξ, το ένα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το άλλο από το ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής (ΤΑΥΒ).
 Υπολογίζεται πως από το πρώτο εφάπαξ οι αποχωρήσαντες υπάλληλοι θα πάρουν περίπου 60.000 ευρώ έκαστος και 100.000 ευρώ από το δεύτερο.
 Έτσι, το κόστος που θα κληθεί να καταβάλει το ΤΑΥΒ ξεπερνά τα 17 εκατ. Ευρώ ενώ το συνολικό εφάπαξ που θα πάρουν οι υπάλληλοι που αποχωρούν θα φτάνει κατά μέσο όρο τα 160.000 ευρώ για τον καθένα, ανάλογα με το βαθμό και τα χρόνια που έχει στην υπηρεσία.
 Το πρόβλημα είναι πως από το πρόσφατο κούρεμα τα αποθεματικά του ταμείου έχουν περιοριστεί σημαντικά ενώ κάποιοι λένε πως δεν αρκούν για τα συγκεκριμένα εφάπαξ και οι δικαιούχοι θα τα λάβουν σε πολλές δόσεις.
 Αυτό που έκανε δεκάδες υψηλόβαθμα στελέχη της Βουλής να καταθέσουν άρον άρον τα χαρτιά τους είναι όσα είπε ο πρωθυπουργός το βράδυ της συζήτησης του προϋπολογισμού.
Ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως “δεν μπορούν οι υπάλληλοι της Βουλής να παίρνουν το 8πλάσιο εφάπαξ σε σχέση με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους”.
 Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο μέσος όρος των μεικτών αποδοχών των υπαλλήλων της Βουλής υπολογίζεται σε 2.200 έως 2.400 ευρώ το μήνα, με το ποσό αυτό προ περικοπών να άγγιζε τα 3.300  έως 3.5000 ευρώ.
 Μέσα σε αυτά τα ποσά υπολογίζονται και οι υπερωρίες των υπαλλήλων, οι οποίες είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Λεφτά υπάρχουν … το Δημόσιο συνεχίζει πληρώνει και μετά θάνατον

Σύνταξη μέχρι και πρόσφατα «έπαιρνε» συνταξιούχος του Δημοσίου, ο οποίος είχε αποδημήσει εις Κύριον από τον Μάιο του 2011, και μάλιστα παρά το γεγονός ότι η σύζυγός του είχε ενημερώσει δύο φορές τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου να διακόψουν την πληρωμή, εντούτοις η καταβολή της σύνταξης όχι μόνο δεν διακόπηκε, αλλά ο θανών «πληρώθηκε» το επίδομα Χριστουγέννων του 2011, το επίδομα Πάσχα του 2012, ενώ φυσικά «πήρε» και βεβαίωση αποδοχών για τη φορολογική του δήλωση.
 Όπως αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος" μάλιστα οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν εκδώσει ούτε τη σύνταξη χηρείας στη δικαιούχο σύζυγο.
 Έτσι λοιπόν ο θανών «εισέπραττε» κάθε μήνα από τον Μάιο του 2011 μέχρι και το Νοέμβριο του 2012, 2.300 ευρώ παρά το γεγονός ότι η σύζυγός του είχε ενημερώσει εγγράφως στις 04/12/12 το Γενικό Λογιστήριο ότι ουδέποτε η σύνταξη που καταβαλλόταν στο όνομα του συζύγου της είχε εισπραχθεί.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Ελεήστε το «φτωχό» … ελεήστε το κίνημα ….

Ο διευθυντής του κινήματος (ότι έχει απομείνει), κ.  Ν. Σαλαγιάννης απηύθυνε επιστολή προς τα μέλη του, ζητώντας τον … οβολόν τους για να ξεπεράσει το κόμμα τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει.
Παράλληλα, σε ό,τι αφορά το θέμα των εργαζομένων, παραπέμπει στην εκταμίευση της δόσης και άρα το ξεμπλοκάρισμα της δόσης της κρατικής επιχορήγησης που πρόκειται να λάβει το ΠΑΣΟΚ, ούτως ώστε να «κινηθεί» το ταμείο του και έτσι να πληρωθούν, έστω και μέρος των οφειλομένων, οι εργαζόμενοι.
 «Με πλήρη επίγνωση των πρωτόγνωρων συνθηκών, των σκληρών καταστάσεων, αλλά και των έντονων προβληματισμών που υπάρχουν σε όλους μας, σου απευθύνω αυτή την επιστολή εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Σαλαγιάννης.
Χείρα βοηθείας είναι έτοιμοι να δώσουν σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ο Τσουκάτος και ο Άκης …!

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Η Αθήνα "λάμπει" από το διάστημα ...

Ένα από τα πιο ευδιάκριτα από το Διάστημα σημεία της Γης είναι και η Αθήνα, όπως φαίνεται στις εικόνες που δημοσιεύει τις τελευταίες ημέρες η NASA και οι οποίες έχουν καταγραφεί από δορυφόρο της.
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από όλο τον κόσμο με πιο λαμπερές αυτές που έχουν την εντονότερη ανθρώπινη δραστηριότητα.

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

«Χορεύοντας» με τις ... αρκούδες!

Μοναχοί του Αγίου όρους έχουν καταφέρει να έρθουν κοντά με αρκούδες και μάλιστα κάνουν και παιχνίδια μαζί τους!
Φωτογραφία μοναχών που αγκαλιάζουν αρκούδες στις πλαγιές του όρους παίζοντας μαζί τους, εμφανίστηκαν στο «Aγιορείτικο Βήμα» και εντυπωσιάζουν.
 Ένας από τους μοναχούς, μιλώντας στο "Αγιορείτικο Βήμα" για τις φωτογραφίες αυτές δήλωσε:
«Η αγάπη για όσα έπλασε ο Θεός δεν πρέπει να έχει όριο, δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στον συνάνθρωπο αλλά πρέπει να διαχέεται σε κάθε πλάσμα του Θεού ξεχωριστά».

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Η ΔΕΗ έχει "κάψει" ασφάλεια … Ζητάει αυξήσεις 25%

 Ζητούσε αυξήσεις, αλλά ξεπέρασε τον εαυτό της η ΔΕΗ!
Χθες  κατέφθασε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας το σχετικό αίτημα της ΔΕΗ, σύμφωνα με το οποίο ζητείται αύξηση στο ανταγωνιστικό σκέλος της ενέργειας της τάξεως του 25% μεσοσταθμικά!
Η τιμολογιακή πρόταση της ΔΕΗ προβλέπει σταδιακή προσαρμογή των τιμολογίων σε τρία βήματα (1.1.2013, 1.5.2013 και 1.7.2013), έτσι ώστε από 1.7.2013 τα τιμολόγια στη Χαμηλή Τάση να αντανακλούν το κόστος παραγωγής και αγορών καθώς και εμπορικής διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας, παρότι έχει μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό το εμπορικό περιθώριο κέρδους της ΔΕΗ Εμπορίας.

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Κυβέρνηση άξια του Νόμπελ … φοροδιαφυγής!

Μέτρα τα οποία αναμένεται να συμβάλουν στην ενίσχυση της φοροδιαφυγής, να βαθύνουν ακόμη περισσότερο την ύφεση της οικονομίας και να προκαλέσουν -εν τέλει- μείωση αντί για αύξηση στα ... έσοδα του Δημοσίου περιλαμβάνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν για κατάργηση των αποδείξεων, τη κατάργηση των διατάξεων που προβλέπουν τη μείωση του φόρου εισοδήματος κατά το 10% των δαπανών του φορολογούμενου για ενοίκια κατοικιών, δίδακτρα φροντιστηρίων, ιατρικές επισκέψεις και ιατρικές εξετάσεις.
Εύλογα γεννιέται το απλό ερώτημα:
Για ποιο λόγο οι πολίτες αφού δεν θα έχουν πλέον
κανένα κίνητρο μείωσης του δικού τους φόρου μέσω της συλλογής αποδείξεων, για ενοίκια κατοικιών, δίδακτρα φροντιστηρίων, ιατρικές επισκέψεις και ιατρικές εξετάσεις να τις ζητούν;
Δεν είναι καλύτερα μια συμφωνία «κυρίων» και να παίρνουν το προϊόν χωρίς το ΦΠΑ του 23%.
Δεν καταλαβαίνω που σπούδασαν οικονομικά οι διάνυες του υπουργείου Οικονομικών …
Αλλά ξέχασα εδώ είναι Ελλάδα … και όλα γίνονται στο πόδι!

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Οι κλέφτες ήταν … «πεινασμένοι»!

Να … χορτάσουν την πείνα τους θέλησαν οι άγνωστοι διαρρήκτες που έκαναν νυχτερινή επιδρομή σε δυο καφενεία στα Βλυζιανά Αιτωλοακαρνανίας και άρπαξαν κυρίως είδη διατροφής.
Οι κλέφτες ήταν και… θεριακλήδες, καθώς έκλεψαν και μεγάλες ποσότητες τσιγάρων!
Και  στις δυο περιπτώσεις, οι εισβολείς  παραβίασαν τις εισόδους των  καταστημάτων.
Από το πρώτο καφενείο άρπαξαν όσα χρήματα βρήκαν και δεκάδες πακέτα τσιγάρων, ενώ άνοιξαν και τον καταψύκτη από τον οποίο πήραν όλες τις ποσότητες κρέατος!
Από το δεύτερο καφενείο του χωριού, άρπαξαν επίσης τσιγάρα, μικρό χρηματικό ποσό σε κέρµατα και … κονσέρβες με ζαμπόν!

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Ο παπα-ροκάς … έμεινε σκέτος ροκάς!

Ο πατέρας Παντελεήμονας που είχε κάνει συγκρότημα με άλλους ιερείς …  γνωστοί ως παπα-ροκάδες!
Τελικά άφησε τα ... Θεία και ακολούθησε τη μουσική που ήταν το μεγάλο του πάθος.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του showtime-cy ο Γιάννης Παπανικολάου όπως είναι το όνομά του τραγουδάει σε μουσικές σκηνές.
Με look γνήσιου ροκά, με μακριά μαλλιά και μπλουζάκια με στάμπες δεν θυμίζει με τίποτα πια … τον ήσυχο Πατέρα Παντελεήμονα...

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Κρατούμενος ... "γέννησε" αυγά ηρωίνης!

Ο νεαρός "απέβαλε" τρεις νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 6,3 γραμμαρίων που είχε καταπιεί, με κίνδυνο να ανοίξουν και να προκαλέσουν το θάνατό του.
Αυτή  τη φορά, η απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών στις φυλακές της Λάρισας έγινε από κρατούμενο, που μάλιστα είχε μεταχθεί για λίγες ημέρες σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα. Όταν επέστρεψε, «γέννησε» τρία… αυγά με  ηρωίνη τα οποία –άγνωστο πώς- είχε προμηθευτεί στην άλλη φυλακή!
 Κατά την επαναμεταγωγή του στο κατάστημα κράτησης της Λάρισας, ο 29χρονος Έλληνας έδειχνε να αισθάνεται άσχημα και κρίθηκε ύποπτος για μεταφορά ναρκωτικών με τη μέθοδο της κατάποσης.
Έτσι, αντί για το κελί του, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον πήγαν στο θεραπευτήριο όπου του δόθηκε ειδικό φάρμακο για να αποβάλλει τα «αυγά» που είχε καταπιεί!
 Λίγο  αργότερα, ο νεαρός απέβαλε τρεις νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 6,3 γραμμαρίων που είχε μέσα του με κίνδυνο να ανοίξουν και να προκαλέσουν το θάνατό του.
Όπως ομολόγησε, σκόπευε να πουλήσει τα ναρκωτικά σε συγκρατουμένους του.

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ελλάδα – Κολομβία σημειώσατε Χ …( στη διαφθορά)

Σύμφωνα με την οργάνωση ''Διεθνής Διαφάνεια'' η Ελλάδα είναι πρώτη σε διαφθορά στην Ευρώπη αφού υποχώρησε κατά δεκατέσσερις ολόκληρες θέσεις από την προηγούμενη κατάταξη για το επίπεδο διαφθοράς.

Η διαφθορά εξακολουθεί να μαστίζει όλον τον κόσμο και να πλήττει στην ευρωζώνη τις χώρες με τα σημαντικότερα προβλήματα-ειδικά την Ελλάδα και την Ιταλία-των οποίων η θέση υποβαθμίστηκε, τονίζει η οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια στην ετήσια έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Η Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International) καταρτίζει πίνακα με 176 χώρες ανάλογα με το επίπεδο διαφθοράς τους, σε μια κλίμακα που αρχίζει από το 0 για την πολύ μεγάλη διαφθορά και φτάνει ως το 100 για την ελάχιστη διαφθορά.
Τη χρονιά αυτή η Ιταλία και η Ελλάδα βρίσκονται στην 72η και την 94η θέση αντίστοιχα με βαθμολογία 42 και 36 μονάδες, υποχωρώντας κατά τρεις και δεκατέσσερις θέσεις από την προηγούμενη κατάταξη, υπογραμμίζει η οργάνωση με έδρα το Βερολίνο.
Η Ιταλία βρίσκεται πλέον στο ίδια επίπεδο με την Τυνησία και η Ελλάδα με την Κολομβία. Ανάμεσα στις χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση χρέους, η Ιρλανδία (25η), η Ισπανία (30η) και η Πορτογαλία (33η) συγκεντρώνουν βαθμολογία πάνω από 60 μονάδες.
Αντιμετωπίζοντας λιγότερα προβλήματα λόγω κρίσης, η Γερμανία και η Γαλλία βρίσκονται στην 13η και 22η θέση με περισσότερες από 70 μονάδες.
Η Διεθνής Διαφάνεια καλεί για μια ακόμα φορά την Ευρωπαϊκή Ένωση "να εντείνει τις προσπάθειές της για την πρόληψη της διαφθοράς στους δημόσιους οργανισμούς".Δανία, Φινλανδία και Νέα Ζηλανδία μοιράζονται την πρώτη θέση με 90 μονάδες. Ιαπωνία και Βρετανία βρίσκονται στην 17η θέση, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες στην 19η.
Η Κίνα παραμένει χαμηλά, στην 80η θέση με 39 μονάδες.
Επιτέλους ... και κάπου που πάμε «καλά»!

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Η Μαντάμ Σούλα και ο "Βουκεφάλας" πρωτοσέλιδο στους New York Times

Βασικό θέμα στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας New York Times είναι ήταν την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου το ρεπορτάζ  για την οικονομική ενίσχυση της ποδοσφαιρικής ομάδας «Βουκεφάλας» στη Λάρισα από τη μαντάμ Σούλα ...
Το ρεπορτάζ εμπλουτίζεται και από ένα βίντεο όπου η κυρία Σούλα εξηγεί την εμπλοκή της στην υπόθεση. «Ο γιος ενός φίλου μου, που είναι τερματοφύλακας στην ομάδα μου είπε ότι δεν έχουν λεφτά» εξηγεί και προσθέτει ότι του απάντησε «Μη στεναχωριέσαι, είπα, θα τα κάνω εγώ [τα έξοδα]».
 «Η μαντάμ Σούλα, μία πρώην πόρνη και τώρα, στα 67 της χρόνια, ιδιοκτήτης δύο πολυτελών οίκων ανοχής στη Λάρισα, αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά τον «Βουκεφάλα», μια μικρή ερασιτεχνική ομάδα, η οποία όπως πολλές ομάδες στην Ελλάδα, αντιμετώπιζε προβλήματα στην συγκέντρωση μετρητών για να αγοράσουν φόρμες και να πληρώσουν την ενοικίαση γηπέδων» αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ.
 Εκτενής αναφορά γίνεται επίσης στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η χορηγία της μαντάμ Σούλας, καθώς και στην αντίδραση της τοπικής ποδοσφαιρικής ένωσης που δήλωσε ότι δεν θα ανεχτεί διαφημιστική προβολή των οίκων ανοχής της κυρίας Σούλας στις φανέλες των παικτών του «Βουκεφάλα».

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Εφοριακοί με 2,2 εκατ. ευρώ (αδήλωτες) καταθέσεις στο εξωτερικό

Άλλος στη Γερμανία, άλλος στην Ελβετία, άλλος στην Κύπρο, αλλά κανείς στην Ελλάδα. 11 εφοριακοί και οι σύζυγοί τους έβγαλαν στο εξωτερικό, σε διάστημα δυο ετών, 2,2 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να τα δηλώσουν στο πόθεν έσχες τους...

Όλα έγιναν τη διετία 2009-2010, προέκυψε από τις διασταυρώσεις στοιχείων που έκαναν ο οικονομικός εισαγγελέας, κ. Γρηγόρης Πεπόνης με τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

33 προϊστάμενοι ΔΟΥ και ελεγκτές από εφορίες και το ΣΔΟΕ, που έχουν υποχρέωση να υποβάλουν πόθεν έσχες, έβγαλαν στο εξωτερικό εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ.

Συνολικά, από τους συγκεκριμένους υπαλλήλους έκαναν... φτερά για άλλες πολιτείες κι έγιναν καταθέσεις στο εξωτερικό 8 εκατ. ευρώ.
Από τους 33 υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, οι 18 τα έστειλαν οι ίδιοι.

Κι από αυτούς, οι 13 τα δήλωσαν και οι υπόλοιποι υπέβαλαν «ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης».
Άλλοι 15 υπάλληλοι ήταν δικαιούχοι σε λογαριασμούς όπου, οι σύζυγοι ή συγγενείς τους, έστειλαν περισσότερες από 100.000 ευρώ.

Οι έξι, δε δήλωσαν τίποτα.

Το μεγαλύτερο ποσό που «έφυγε» είναι 550.000 ευρώ!!!

 Εμβάστηκε σε λογαριασμό στην Κύπρο, με συνδικαιούχο ελεγκτή εφοριακό. Τα περισσότερα από τα εμβάσματα άλλωστε (8 τον αριθμό) έφυγαν για τράπεζες της Κύπρου.

Ένα κατέληξε στη Γερμανία και δυο στην Ελβετία.
Βάλαμε στους «λύκους» να φλαν τα πρόβατα …

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Το ΣΔΟΕ «εξομολογεί» δέκα ιεράρχες!

«Φωτιά» στους κόλπους της Εκκλησίας, βάζουν τα δημοσιεύματα που θέλουν, όχι έναν και δυο, αλλά ΔΕΚΑ ιεράρχες, να έχουν καταθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ!!!
Το ... ΣΔΟΕ, «εξομολογεί» τους συγκεκριμένους Μητροπολίτες, έχοντας ανοίξει για τα καλά τους εκκλησιαστικούς φακέλους, μιας και παράλληλα με τις καταθέσεις, υπάρχουν και καταγγελίες για τη διαχείριση των Μητροπόλεων...

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

«Χαμός» στη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ...

Περίπατο ... πήγε το πανηγυρικό κλίμα που φιλοδοξούσε ο κ. Αλέξης Τσίπρας να έχει η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης επέμεινε στην απόφασή του και ανακοίνωσε στο ΣΕΦ την αυτόνομη κάθοδο του Αριστερού Ρεύματος στην εκλογική διαδικασία της Συνδιάσκεψης με ξεχωριστή λίστα.
Ωστόσο, την ώρα που ο κ. Λαφαζάνης ήταν στο βήμα, ξεκίνησαν παρατεταμένες αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.
Προς στιγμήν δημιουργήθηκε ένταση, αλλά με την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα τα πνεύματα ηρέμησαν...
Μέσα από συγκρούσεις και γιουχαΐσματα ... η γέννηση του «καινούριου»

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Δεν έχουν το θεό τους … Ζητούν κατάργηση της στρατιωτικής θητείας!!!

 Για να μειωθούν κι άλλο οι δαπάνες για την άμυνα, αναφέρεται στο προσχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «καταργήστε την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία»!
Στο κεφάλαιο «περικοπή και αναθεώρηση των δαπανών για την άμυνα», οι αξιωματούχοι της Κομισιόν γράφουν:
«Οι μειώσεις στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς την περίοδο 2013-2014 ανέρχονται σε περίπου 340 εκατ. ευρώ και έρχονται να προστεθούν στις παλαιότερες μειώσεις στρατιωτικών προμηθειών».
Για να δούμε τι θα δούμε … ακόμα …

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Πόσα παίρνουν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ;

Όπως προκύπτει από το έγγραφο, σήμερα το ανώτατο όριο των μεικτών μηνιαίων αποδοχών για το πάσης φύσεως τακτικό προσωπικό της ΔΕΗ ανέρχεται σε 5.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε ανώτατο όριο καθαρών τακτικών αποδοχών ύψους 2.800 ευρώ.
 Αναλυτικότερα η μισθοδοσία του προσωπικού της εταιρείας διαμορφώνεται ως εξής:
 Για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, τους αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους, τους γενικούς διευθυντές, τους διευθυντές Βασικών Οργανικών Κλιμακίων και τους διευθυντές Κλάδου, το ανώτατο όριο αποδοχών ανέρχεται σε 5.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε 2.600- 2.800 ευρώ καθαρές μηνιαίες αποδοχές και που αποτελεί και τον ανώτατο μισθό σε όλη την επιχείρηση και τις θυγατρικές της (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ Ανανεώσιμες).
Για τους διπλωματούχους μηχανικούς, το σύνολο των τακτικών αποδοχών, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας, ανέρχεται από 1.192 ευρώ (για νεοπροσλαμβανόμενο) έως 3.737 ευρώ (κατά το τέλος του εργασιακού βίου) και καθαρές αποδοχές από 800 έως 2.400 ευρώ, αντίστοιχα.
 Για τους πτυχιούχους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και τις αντίστοιχες περιπτώσεις, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας, το σύνολο των τακτικών αποδοχών κυμαίνεται από 987 έως 3.636 ευρώ, που αντιστοιχεί σε καθαρές αποδοχές από 600 έως 2.300 ευρώ, αντίστοιχα.
 Για τους πτυχιούχους μηχανικούς τεχνολογικής εκπαίδευσης, το σύνολο των αποδοχών κυμαίνεται από 960 έως 3.263 ευρώ, που αντιστοιχούν σε 600 έως 2.100 ευρώ καθαρά.
 Για τους μισθωτούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το σύνολο των τακτικών μηνιαίων αποδοχών κυμαίνεται από 689 έως 2.754 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 450 έως 1.700 ευρώ καθαρά.
 Για τους μισθωτούς υποχρεωτικής εκπαίδευσης, το σύνολο των τακτικών μηνιαίων αποδοχών κυμαίνεται από 572 ευρώ για νεοπροσλαμβανόμενο έως 1.793 ευρώ, που αντιστοιχούν σε καθαρές αποδοχές 400 έως 1.100 ευρώ.
Τα "καλά" παιδιά των τελευταίων Ελληνικών κυβερνήσεων!