Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Χάρι, ο τιμωρός...

Η αποστολή του τελείωσε.
Έπειτα από 20 εβδομάδες στο αφγανικό μέτωπο ως συγκυβερνήτης - πυροβολητής σε επιθετικό ελικόπτερο Απάτσι (στη φωτογραφία εν δράσει), ο πρίγκιπας Χάρι επέστρεψε χθες στη βασιλική θαλπωρή.
«Σκότωσες;», ρώτησαν ... τον 28χρονο πρίγκιπα.
«Ναι, σκότωσα Ταλιμπάν, όπως πολλοί άλλωστε. Αφαιρώ μία ζωή για να σώσω άλλη», απάντησε με την… ωριμότητα που απέκτησε μέσα στο Καμπ Μπάστιον, την επιχειρησιακή βάση των βρετανικών δυνάμεων, στην επαρχία Χελμάντ.
«Ανδρώθηκε;», αναρωτήθηκαν πολλοί συμπατριώτες του. Θα δείξει.
Έχει άλλωστε πολύ δρόμο για να αποδείξει ότι δεν είναι καλός μόνο στα ξέφρενα πάρτι και ακόμη περισσότερο για να αποτινάξει από πάνω του την ταμπέλα του κακού παιδιού του Μπάκιγχαμ.
Σε γενικές γραμμές, είπε, είχε μια απολύτως φυσιολογική ζωή στο στρατόπεδο.
Ένα πράγμα πάντως τον ενόχλησε πολύ και θέλησε να μοιραστεί το παράπονό του: υπήρχαν κάποιοι που τον αντιμετώπιζαν ως τον πρίγκιπα Χάρι και όχι ως λοχαγό...

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Και οι προφήτες κάνουν λάθος!

Ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, ή αλλιώς «ο προφήτης της κρίσης», με νέες του δηλώσεις εξηγεί στο «Der Spiegel» γιατί έπεσε έξω στην πρόβλεψή του ότι η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ.
Θυμίζουμε ότι μόλις πέρυσι, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο κ. Ρουμπινί είχε πει ότι «η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες».
Εικασία που, προφανώς, δεν έχει επαληθευθεί.
 Αλήθεια, ρωτάει ο δημοσιογράφος του «Der Spiegel», μήπως διαμαρτυρήθηκαν κάποιοι πελάτες του επειδή εισάκουσαν τις συμβουλές του και πόνταραν σε έξοδο της Ελλάδας;
 «Όχι» απαντά ευθέως ο Ρουμπινί και εξηγεί: «Κάνω ιδιαίτερα λεπτομερείς προβλέψεις, οι οποίες όμως πολλές φορές δεν γίνονται αντιληπτές παρά μόνο ως τίτλοι. Για παράδειγμα, ήμουν ένας από τους πρώτους που προέβλεψαν τις ακριβείς επιπτώσεις του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, αλλά και της ενδεχόμενης τραπεζικής ένωσης. Δεν υπάρχουν πολλοί που ταξιδεύουν, όπως εγώ, για δύο εβδομάδες και συνομιλούν (με τους υπευθύνους) στη Μαδρίτη, στη Ρώμη, στο Βερολίνο, στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες, στη Φρανκφούρτη και στην Αθήνα, για να βγάλουν στη συνέχεια τα συμπεράσματά τους».

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

«Ναι, κάναμε λάθος αλλά δεν φταίμε για τη λιτότητα στην Ελλάδα» αναφώνησε η κ. Κριστίν

Πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία για το λάθος του ΔΝΤ στο πρόγραμμα της Ελλάδας. Η επικεφαλής του Ταμείου, κ. Κριστίν Λαγκάρντ δεν το αρνήθηκε. Αλλά ξεκαθάρισε πως για τη λιτότητα στην χώρα μας, δε φταίει η λανθασμένη εκτίμηση.
"Το Ταμείο είναι υπεύθυνο στο βαθμό που κάποιος εμπλέκεται σε μια δημόσια αποστολή. Είμαστε όλοι υπόλογοι. Νομίζω το πρώτο μέτρο ευθύνης είναι να παραδεχτούμε την αλήθεια. Όχι να κρύψουμε πράγματα πίσω από την κουρτίνα ή κάτω από το χαλί".
Η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε ότι το Ταμείο επαναξιολογεί, ελέγχει τα νούμερα και τις εκτιμήσεις πάνω στη νέα πραγματικότητα, που δεν είναι ίδια με εκείνη του 2012 ή εκείνη πριν από 3-4 χρόνια.
«Και γι’ αυτό οι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές μας (όπως τους αποκαλούν) έχουν αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Θέλω να το αναγνωρίσω και να το παραδεχτώ αυτό», είπε.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

«Έπαιρναν» τα χάπια τους και μετά θάνατον …

Εικονικές συνταγογραφήσεις ακόμα και σε νεκρούς και διπλές και τριπλές εκτελέσεις των ίδιων συνταγών εις βάρος του ΕΟΠΥΥ και κατ’ επέκταση των ασφαλισμένων, κατέδειξαν μεταξύ άλλων οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών (ΥΠΕΔΥΦΚΑ, ΗΔΙΚΑ, ΚΜΕΣ).
Από τα αποτελέσματα των ελέγχων, προκύπτει ότι τα κυκλώματα είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα και προς το παρόν δεν «αποθαρρύνονται» από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Ενδεικτική περίπτωση είναι αυτή της Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων φάρμακα με αποκολλημένες τις ταινίες γνησιότητας. Διαπιστώθηκε η εμπλοκή επτά γιατρών και αρκετών φαρμακοποιών και όπως προέκυψε τόσο η συνταγογράφηση όσο και η εκτέλεση των συνταγών για τα συγκεκριμένα φάρμακα ήταν εικονική.
Οι ασφαλισμένοι, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, δεν ελάμβαναν σχετική με τα συγκεκριμένα φάρμακα θεραπεία και δεν επισκέπτονταν τα εμπλεκόμενα φαρμακεία.

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

«Λευκοί» (μαϊμού) γάμοι και η … «γαλάζια» κουμπάρα

Μια 52χρονη μεταφράστρια-μεσίτρια, υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στις τελευταίες εκλογές στην Α' Θεσσαλονίκης και παράγοντας του κόμματος σε θέματα ομογενών, είναι μεταξύ των τριών "εγκεφάλων" του κυκλώματος με τους "λευκούς γάμους".
Στο κύκλωμα εμπλέκονται έως τώρα 172 άτομα και ανάμεσά τους με ενεργό ρόλο 7 δικηγόροι, μεταφραστές, 1 υπάλληλος της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και 2 υπάλληλοι των Δήμων Θεσσαλονίκης και Ωραιόκαστρου.
Η Μάρθα Τσ……, που εργαζόταν ως μεταφράστρια και μεσίτρια στη Θεσσαλονίκη, ενώ το διάστημα 2006 - 2010 ήταν δημοτική σύμβουλος Χορτιάτη, συνελήφθη σε μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, μαζί με άλλα 10 άτομα και φέρεται ως ένα από τα τρία ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης.
Τα άλλα δύο, σύμφωνα με το «Έθνος», είναι μία 40χρονη Γεωργιανή, Μ.Κ., και ένας 36χρονος δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη, Στ.Χ., ενώ σύμφωνα και με τις καταγραφές του "κοριού" μόνο τους τέσσερις τελευταίους μήνες τελέστηκαν 69 γάμοι και ήταν στα σκαριά άλλοι 78.

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ενέκρινε ομολογιακό δάνειο ενός εκατ. ευρώ σε συγγενείς του Βενιζέλου με διαδικασίες «εξπρές»

Το θέμα φέρνει στην επιφάνεια η «Εφημερίδα των Συντακτών»- το δάνειο δόθηκε επί υπουργίας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών
 Όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα:
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ενέκρινε ομολογιακό δάνειο ενός εκατ. ευρώ, πενταετούς διάρκειας, σε εταιρεία ειδών υγιεινής (Υιοί Δ. Μπακατσέλου Α.Ε.) εξ αγχιστείας συγγενών τού τότε υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου, την ώρα που οι ελληνικές τράπεζες είχαν σταματήσει τις χορηγήσεις δανείων.
Στο ρεπορτάζ προστίθεται πως στις 23 Δεκεμβρίου 2011 η διοίκηση του ΤΤ ενέκρινε δάνειο 1 εκατ. ευρώ προς την επιχείρηση αυτή, (που αντιμετώπιζε και πριν την κρίση προβλήματα εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων της προς άλλες τράπεζες και προμηθευτές).
Το δάνειο μάλιστα εκταμιεύθηκε αυθημερόν με έκδοση τραπεζικών επιταγών και μεταφορά των ποσών στους δικαιούχους. Το δάνειο έχει περίοδο χάριτος 6 μηνών και επιτόκιο αγοράς 7,6%. «Η περίπτωση της εταιρείας αυτής φαίνεται πως ήταν ιδιαίτερη και το Τ.Τ. αποφάσισε να παρακάμψει την τραπεζική ακαμψία αλλά και τον κώδικα χορήγησης δανείων που διέπει τη λειτουργία του», προστίθεται στο ρεπορτάζ.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Στην Ελλάδα της κρίσης … ούτε να πεθάνεις δεν μπορείς

Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» αρκετοί νεκροί παραμένουν άταφοι για μέρες, ενώ στο Γ’ Νεκροταφείο δημιουργήθηκε ζώνη με φθηνούς τάφους προς 218 ευρώ την τριετία.
 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η σορός ενός άνδρα χρειάστηκε να μείνει 9 μέρες άταφη μέχρι να συγκεντρωθούν τα χρήματα για την κηδεία.
Την σκληρή πραγματικότητα περιγράφουν ιδιοκτήτες γραφείων κηδειών, λέγοντας ότι πληρώνονται με δόσεις και υποσχέσεις.
Διότι ορισμένα ασφαλιστικά ταμεία καθυστερούν ακόμα και μήνες να δώσουν τα προβλεπόμενα.
Επιπλέον, γράφει η «Ελευθεροτυπία», η οικονομική κατάσταση αρκετών δήμων –στους οποίους ανήκουν διοικητικά τα νεκροταφεία- δεν επιτρέπει την κάλυψη των εξόδων ταφής.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Έξαλλος ο Σαμαράς με Σταϊκούρα! ... Εμείς να δεις!!!

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος με τον Χρήστο Σταϊκούρα είναι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς αγνοούσε το γεγονός πως ο υπουργός του, έχει ... «τακτοποιήσει» από το 2009 την γυναίκα του στη Βουλή έχοντας την χρεωμένη στην ομάδα ευρωβουλευτή της ΝΔ για να εργάζεται τελικά από το σπίτι της.
Ο κ. Σταικούρας δεν ενημέρωσε ποτέ τον Αντώνη Σαμαρά για την σύζυγο του κάτι που έκανε τον πρωθυπουργό έξαλλο.
Στο μεταξύ, μεγάλη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί μέχρι αυτήν την ώρα σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και γραφεία της Βουλής από ομάδα «ειδικών» η οποία ψάχνει από πού «έφυγε» το έγγραφο που βεβαιώνει ότι η συζύγους του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταικούρα, έχει προσληφθεί στη Βουλή από το παράθυρο.

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

«Έφαγε» την τσιπούρα στο κεφάλι!

Οι διενέξεις μεταξύ ιδιοκτητών σκαφών και δημοτικών υπαλλήλων με αφορμή την πληρωμή των τελών ελλιμενισμού συνεχίζονται.
Οι ιδιοκτήτες δηλώνουν πως με βάση όσα έχουν επισήμως πληροφορηθεί θα πρέπει να καταβάλλουν τα τέλη στον ΟΛΠΑ και όχι στον Δήμο.
Άλλωστε πριν μερικές ημέρες ο ίδιος ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας έδειξε να ξεκαθαρίζει το θέμα, κάτι που είχε κάνει και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων.
Προ ημερών προκλήθηκε επεισόδιο μεταξύ ιχθυοπώλη ο οποίος έχει σκάφος στη μαρίνα και δημοτικού υπαλλήλου.
Ο δεύτερος ζήτησε να πληρωθεί, ο πρώτος του είπε «φύγε από εδώ δεν είναι δική σας η μαρίνα, ανήκει στον ΟΛΠΑ» και όταν ο υπάλληλος τον απείλησε με κοινοποίηση της οφειλής στην εφορία, ο ψαράς ... άρπαξε μία τσιπούρα από τη βάρκα και του την πέταξε στo κεφάλι!

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Μισθοί πείνας!!!

Οι μισθοί των τηλεσχολιαστών του ΜΕGA, όπως τους παρουσιάζει το περιοδικό UNFOLLOW, ζαλίζουν και εξηγούν κατά σημαντικό ποσοστό της στάση τους.
To δημοσίευμα του περιοδικού εξηγεί κατά μεγάλο ποσοστό την αγάπη προς το Μνημόνιο
και τη στάση του καναλιού προς διάφορες κοινωνικές ομάδες, καθώς και την κινδυνολογία:
Τη διετία της κρίσης και του μνημονίου η οικογένεια (ατομικό εισόδημα και εταιρεία) ο Γιάννης Πρετεντέρης δήλωσε κάτι παραπάνω από 700.000 ευρώ, ο Μανώλης Καψής 250.000 ευρώ, ο Νίκος Στραβελάκης 430.000 ευρώ, ο Παύλος Τσίμας 410.000 ευρώ και η Όλγα Τρέμη  480.000 ευρώ...

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

«Βάζει λουκέτο» με μία ανακοίνωση που συγκινεί..

Στη δίνη της οικονομικής κρίσης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, έχουμε δει πολλές μικρές επιχειρήσεις να "βάζουν λουκέτο" οδηγώντας χιλιάδες ανθρώπους σε απόγνωση.
 Άνθρωποι νοικοκυραίοι είδαν μέσα σε λίγους μήνες να καταστρέφεται το βιός τους που με τόσο κόπο δημιούργησαν.
 Μια επιχείρηση κάπου πίσω από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας ενημερώνει το κοινό της ότι κλείνει, με έναν τρόπο που αξίζει συγκινεί και δείχνει με τον πλέον δραματικό τρόπο την κατάσταση της αγοράς..

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

«Κύριε Σταϊκούρα αποτύχατε»! τόνισε η κ. Ντόρα …

Αιχμηρή κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική στο πετρέλαιο θέρμανσης άσκησε από το βήμα της Βουλής η κ. Ντόρα Μπακογιάννη.
«Αυτή η πολιτική δεν φέρνει έσοδα και πρέπει να την αλλάξουμε» τόνισε η κ. Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε.
«Πρέπει να εισπράξουμε 600 εκατ. ευρώ και αν συνυπολογίσουμε τα επιδόματα φτάνουμε τα 1,1 δισ. ευρώ»....
Απαντώντας ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι κατά το τρίμηνο Οκτώβριος- Δεκέμβριος η ποσότητα μειώθηκε κατά 70% αλλά τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 65%.
Ειδικά τον Δεκέμβριο, όπως είπε, υπήρξε αύξηση 115% σε σχέση με το 2011.
Τα συνολικά έσοδα από φόρο πετρελαίου είναι 120 εκατ. ευρώ το 2012.
 «Οι τροϊκανοί δεν καταλαβαίνουν παρά μόνο νούμερα», απάντησε η κ. Μπακογιάννη. «Τα αποτελέσματα της πολιτικής δεν ήταν αυτά που προσδοκούσαμε. Είναι αναποτελεσματική πολιτική, είναι εξόντωση στον έλληνα φορολογούμενο», πρόσθεσε.

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Πρωτότυπη υποχρεωτική πινακίδα για τις αποδείξεις!

Αναφέρει επί λέξει:
«Οι πιο πολλοί πολιτικοί μας είναι διεφθαρμένοι και για να καλύψουν την ανικανότητά τους, που μας έφεραν σε αυτό το οικονομικό χάλι, μας υποχρέωσαν να τοποθετήσουμε αυτή την πινακίδα».

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

«Κύριοι» στην εμφάνιση, στις εκφράσεις όμως ...

Οι περισσότεροι βουλευτές υπάκουσαν στον «κώδικα» και ήταν ευπρεπώς ντυμένοι.
Το απαιτούσε άλλωστε και το... ειδικό βάρος της συνεδρίασης για τη λίστα Λαγκάρντ.
Κύριες με ωραία σύνολα και οι περισσότεροι κύριοι με τα κοστούμια τους.
 Ορισμένοι δε φόρεσαν γραβάτα αλλά δε θα τους πάρει και κανείς το κεφάλι.
Το θέμα, είπαμε, είναι να μη φοράμε ξεχειλωμένα μπλουζάκια, σορτσάκια, σκισμένα τζιν και να μη φαίνονται τα τατουάζ τους.
Βέβαια, ο νέος κώδικας καλεί τους βουλευτές να είναι κόσμιοι και στις εκφράσεις τους.
Αλλά του Ηλία … του ξέφυγε ένα «τι λες ρε, πάλι πιωμένη...!!!

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Μόλις … 30,8 εκατ. ευρώ μοιράστηκαν τα κόμματα το 2012

Συνολικά 30,8 εκατομμύρια ευρώ δημόσιου χρήματος μοιράστηκαν τα κόμματα το 2012, ως τακτική επιχορήγηση, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στην Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
 Το έγγραφο του υπουργού αναδεικνύει και τις στρεβλώσεις του σχετικού νόμου καθώς τα παραπάνω ποσά δεν μοιράστηκαν μεταξύ των κομμάτων που συνθέτουν το παρόν κοινοβούλιο αλλά μεταξύ εκείνων της προηγούμενης Βουλής!
 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία τα κόμματα έλαβαν συνολικά σε 4 δόσεις:
ΠΑΣΟΚ: 12.430.820,24 ευρώ
ΝΔ: 9.717.879,44 ευρώ
ΚΚΕ: 2.878.951,76 ευρώ
ΛΑΟΣ: 2.490.993,04 ευρώ
ΣΥΡΙΖΑ: 2.224.022,2 ευρώ
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 1.029.333,32 ευρώ
 Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός, από το 2013 τα κόμματα θα χρηματοδοτούνται με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα των εκλογών του Ιουνίου του 2012 και όχι με αυτά των εκλογών του 2009!!!, ενώ προσθέτει ότι «στην Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών δεν έχει υποβληθεί οιοδήποτε αίτημα που να αφορά την κατανομή της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης για το έτος 2012».
 Υπενθυμίζεται ότι ενστάσεις για την κατανομή είχε εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να εξακολουθεί να χρηματοδοτείτε με βάση τα ποσοστά που είχε λάβει στις εκλογές του 2009.

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Μετά το σάλο … έρχεται τέλος πλεύσης και παραμονής για τα σκάφη

Με νέα διάταξη που θα φέρουν το αμέσως προσεχές διάστημα στη Βουλή τα υπουργεία Οικονομικών και Εμπορικής Ναυτιλίας θα αντιμετωπιστεί η φορολόγηση των σκαφών αναψυχής διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών μετά την απόσυρση του ετήσιου φόρου πολυτελούς διαβίωσης των σκαφών αναψυχής.

Ειδικότερα, θα θεσπιστεί Τέλος Πλεύσης και Παραμονής το οποίο θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με τις διατάξεις του υπό κατάρτιση νομοσχεδίου για το Θαλάσσιο Τουρισμό και θα αφορά μόνο τον πλου και την παραμονή στη χώρα μας όλων των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής ανεξαρτήτως σημαίας.

Πρόκειται για ένα τέλος πλεύσης που σήμερα δεν πληρώνει κανείς καθώς δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία, το οποίο παράλληλα θα αποτελεί και ένα τίμημα για τη στάθμευση των σκαφών αυτών σε μη ιδιωτικές μαρίνες που σήμερα είναι δωρεάν.

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Επιστροφή στα χύμα τσιγάρα

Μέχρι πέρυσι, χύμα τσιγάρα με ντόπιο καπνό έβρισκες κυρίως στο Αγρίνιο και στην Ξάνθη.
Στη Μεσσηνία και στο Ηράκλειο οι περιπτεράδες πουλούσαν χύμα ελληνικά τσιγάρα, είκοσι λεπτά το ένα.
Αλλά τώρα, χύμα τσιγάρα υπάρχουν και στην Αθήνα.
Και όχι μόνο στα περίπτερα γύρω από την Ομόνοια.
Γιατί τα φθηνότερα χύμα τσιγάρα είναι αυτά που φτιάχνει κανείς μόνος του, με λαθραίο καπνό που διακινείται μέσω αγγελιών και μηχανήματα γεμίσματος τσιγάρων. Μπορεί να είναι παράνομο, αλλά η κατανάλωσή τους όλο και αυξάνεται.
Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, η έρευνα της εταιρείας Nielsen κατέληξε πως 15,7% των τσιγάρων στη χώρα μας είναι παράνομα. Δηλαδή, σχεδόν ένα στα επτά τσιγάρα που καπνίζουν οι Έλληνες.
Στην Αθήνα αλλά και σε επαρχιακές πόλεις, το φαινόμενο με τα χύμα τσιγάρα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις καθώς «υποκαθιστούν» σε μεγάλο βαθμό τα πακέτα, παράλληλα όμως οργιάζει το παράνομο εμπόριο λαθραίου καπνού και μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο, όπου διαφημίζεται ακόμα και βιολογικός καπνός καθώς και συμβουλές για το πώς αυτός μπορεί να διατηρηθεί καλύτερα.

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

«Υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ» σύμφωνα με τον Αντώνη …

«Τα δύσκολα είναι μπροστά, δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση της προσπάθειας, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος "να ξανακυλήσουμε"», αναφέρει ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».
«Η αλλαγή άρχισε να φαίνεται σε πολλά, άλλα μικρά και άλλα μεγάλα», λέει χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση έχει πιάσει τους στόχους της για τη μείωση του ελλείμματος.
 Ο κ. Σαμαράς τονίζει, πάντως, ότι «γλιτώσαμε τη δραχμοφοβία», ενώ εμφανίζεται αισιόδοξος πως πλέον υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ…
Φως στο βάθος του τούνελ εσύ Αντώνη μπορεί να βλέπεις, … αλλά το τούνελ πόσο μακρύ είναι … δεν μας είπες!!!
Γιατί εμείς μόνο φόρους βλέπουμε…

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

«Πάρτι» στους δήμους με … απευθείας αναθέσεις

Δήμαρχοι, πρώην νομάρχες και περιφερειάρχες, καθώς και σύμβουλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης περιλαμβάνονται στη λίστα του ΣΔΟΕ που δημοσιεύει το «Εθνος της Κυριακής».
Μάλιστα με πληροφορίες της εφημερίδας, στους τραπεζικούς λογαριασμούς δεκάδων αιρετών προσώπων, βρέθηκαν μεγάλα ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα και το γενικότερο οικονομικό τους προφίλ
Εκατόν πέντε δήμαρχοι, πρώην νομάρχες και περιφερειάρχες, καθώς και σύμβουλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την επικράτεια που ελέγχονται για «μαύρο χρήμα».
Ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών και ελέγχου του «πόθεν έσχες», αφού έχουν προκύψει ενδείξεις για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό.
Τα ευρήματα παραπέμπουν σε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και παράνομο πλουτισμό με απευθείας αναθέσεις έργων, εικονικές εργολαβίες, υπερτιμολογήσεις για έργα, κάλυψη υποθέσεων φοροκλοπής από ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις της περιοχής, έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, πλασματικά τιμήματα από μεταβιβάσεις ακινήτων σε ιδιώτες και παράνομη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων.
Από τους μέχρι στιγμής φορολογικούς ελέγχους του ΣΔΟΕ έχουν εντοπισθεί εικονικά τιμολόγια αξίας εκατομμυρίων ευρώ στις συναλλαγές δέκα δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών με ιδιώτες, έχουν καταλογισθεί πρόστιμα και προσαυξήσεις και έχει ζητηθεί το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών αιρετών προσώπων και υπαλλήλων που εμπλέκονται στην οικονομική διαχείριση των επιχειρήσεων.

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Έμεινε από … καύσιμα το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στη Γερμανία!

Ένα χρέος 5.000 ευρώ λίγο έλειψε να κρατήσει καθηλωμένο στη Γερμανία το κυβερνητικό αεροσκάφος, που μετέφερε τον Αντώνη Σαμαρά και την ελληνική αποστολή.
Το απρόοπτο προέκυψε κατά τη ... διαδικασία ανεφοδιασμού με καύσιμα για το ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" η προμηθεύτρια εταιρεία αρνήθηκε να εξυπηρετήσει, επικαλούμενη ότι υπάρχει ένα ανεξόφλητο χρέος. Οι πληροφορίες της εφημερίδα αναφέρουν ότι το κονδύλι ήταν διαθέσιμο, ωστόσο η πληρωμή φέρεται ότι είχε «μπλοκάρει» κατά τον έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Έρχονται τα τάλιρα …

Το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ παρουσίασε, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.
Το νέο χαρτονόμισμα θα ... κυκλοφορήσει από τον ερχόμενο Μάιο και θα φέρει το «πορτραίτο» της Ευρώπης στο ολόγραμμα (σε λωρίδα ελάσματος) και στο υδατογράφημα, ενώ θα αλλάξει και το χρώμα του αριθμού 5, μετατρεπόμενο σε πράσινο σμαραγδί.

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Λήστεψαν ζευγάρι μέσα σε νεκροταφείο!

Ούτε στα μέρη της αιώνιας  γαλήνης μπορεί να είναι ασφαλής  κάποιος!
Ένα ζευγάρι που πήγε  να επισκεφτεί τα μνήματα συγγενών  του στο νεκροταφείο της Ξάνθης, δέχθηκε επίθεση από δυο νεαρούς που επιχείρησαν να αρπάξουν την τσάντα της γυναίκας!

Οι δράστες, που όπως αποδείχθηκε  αργότερα ήταν ανήλικοι, πήδηξαν  το μαντρότοιχο στο νέο τμήμα του κοιμητηρίου και όρμησαν στο αυτοκίνητο που επέβαινε το ζευγάρι.
Άνοιξαν την πόρτα της συνοδηγού και άρχισαν να τραβούν βίαια την τσάντα, χωρίς όμως να καταφέρουν να την πάρουν επειδή είχε περάσει το λουρί χιαστί στους ώμους της.
Η επέμβαση του συζύγου της γυναίκας που βγήκε αμέσως από το αυτοκίνητο, έτρεψε σε φυγή τους επίδοξους τσαντάκηδες που κατευθύνθηκαν προς το συνοικισμό του Δροσερού.
Εκεί τους εντόπισαν και τους  συνέλαβαν άνδρες της Αστυνομίας και αναγνωρίστηκαν από τα παρ’ ολίγον θύματα.
Πρόκειται για δύο 17χρονους που παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ ερευνάται ακόμη αν είναι οι δράστες της πρόσφατης επίθεσης σε βάρος μιας ηλικιωμένης η οποία τραυματίστηκε στο κεφάλι στο χώρο του κοιμητηρίου από αγνώστους που της άρπαξαν την τσάντα!

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Το χταπόδι "έπιασε" το Σταυρό ή ο Σταυρός το χταπόδι;

Όλα έγιναν μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων κατοίκων της περιοχής, αλλά και νεαρών που ετοιμάζονταν να βουτήξουν.
Στο 10ο λεπτό του βίντεο, φαίνεται ο ιερέας να ρίχνει τον Σταυρό στη θάλασσα και λίγο αργότερα, όλοι μένουν με το στόμα ανοιχτό...
Τραβάει ο παπάς τον Σταυρό και ... ως εκ θαύματος, είναι γαντζωμένο πάνω ένα χταπόδι, γεγονός που θεωρείται καλός οιωνός από τους κατοίκους του νησιού ιδιαίτερα για τους Ανωμερίτες!

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Μόνο ... 3 εκ ευρώ για να διαφημιστεί η ... ΔΕΗ!

Κι όμως, στην Ελλάδα συμβαίνει και αυτό!
Το παραδέχτηκε μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Αρθρούρος Ζερβός, με έγγραφο που έστειλε στη Βουλή!
Τον περασμένη Αύγουστο λοιπόν, το ΔΣ της ΔΕΗ πήρε την απόφαση να διαθέσει το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ (ανώτατο όριο διευκρινίζεται...) τους επόμενους 10 μήνες «για τη διαφημιστική προβολή της Εταιρείας, για την υποστήριξη της εμπορικής της πολιτικής, καθώς και για άλλες επικοινωνιακές δράσεις».
 Και μετά σου λέει, πρέπει να αυξηθούν τα τιμολόγια του ρεύματος έως 13% μεσοσταθμικά.
Πως δικαιολόγησε ο διευθύνων τα 3 εκατομμύρια ευρώ για να διαφημιστεί η ΔΕΗ;
«Η ΔΕΗ ΑΕ ως εισηγμένη εταιρία οφείλει να πραγματοποιεί επικοινωνιακές ενέργειες ενημερώνοντας το σύνολο των ενδιαφερομένων μερών και ιδιαίτερα τα 7,3 εκατομμύρια πελάτες της σχετικά με όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της» αναφέρει ο κ. Ζερβός και προσθέτει ότι «η Επιχείρηση οφείλει να ενημερώσει την Κοινή Γνώμη σχετικά με το πολύ σημαντικό αναπτυξιακό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό της έργο, αλλά και παράλληλα να προβάλλει με ειλικρίνεια μέσα από τους ανθρώπους της, το πραγματικό της πρόσωπο, αυτό μας εταιρείας που καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να διασφαλίσει την αδιάλειπτη παραγωγή και παροχή της απαιτούμενης ηλεκτρικής ενέργειας για τη χώρα, τους πολίτες, τις επιχειρήσεις».
 Αναφορικά με το ποσό των 3.000.000 που προβλέπεται να διατεθεί για τη διαφημιστική καμπάνια της ΔΕΗ, ο κ. Ζερβός επισημαίνει ότι «είναι ποσοστό 0,054% επί του κύκλου εργασιών όταν επιχειρήσεις ανάλογου μεγέθους δαπανούν για τη διαφημιστική τους προβολή ποσοστό 1,20% επί του αντίστοιχου κύκλου εργασιών τους».
Όλα αυτά ενώ σύμφωνα με άλλο έγγραφο του κ. Ζερβού στη Βουλή, μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΔΜΑΡ, Βασίλη Οικονόμου, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν τη ΔΕΗ και γι’ αυτό έχουν γίνει περισσότεροι από 700.000 διακανονισμοί!
Λίγο εξωπραγματικό την εποχή της κρίσης, μια δημόσια εταιρία μονοπώλιο να πληρώνει 3 εκ. ευρώ για να διαφημιστεί...!

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ένας «Φορολογικός παράδεισος» που λέγεται … Ελλάδα

«Φορολογικός παράδεισος» φαίνεται πως είναι για αρκετούς επιχειρηματίες η Ελλάδα με τον φορολογικό νόμο να τους επιτρέπει να παρουσιάζουν εισοδήματα «αναξιοπαθούντων κεφαλαιοκρατών».
Το περιοδικό Unfollow, σε ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου, δημοσιεύει ενδεικτικά τα εκκαθαριστικά σημειώματα τεσσάρων μεγάλων επιχειρηματιών τα οποία έχει στην κατοχή του.
Ειδικότερα:
Ο βιομήχανος Νικόλαος Μάνεσης έχει συνολικό δηλωθέν ατομικό εισόδημα 30.714, 52 ευρώ.
Ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης έχει συνολικό δηλωθέν ατομικό εισόδημα 26.870, 11 ευρώ.
Ο εφοπλιστής και μιντιάρχης Ιωάννης Αλαφούζος έχει συνολικό δηλωθέν ατομικό εισόδημα 26.160, 40 ευρώ.
Ο τραπεζίτης Ανδρέας Βγενόπουλος έχει συνολικό δηλωθέν ατομικό εισόδημα 18.217, 41 ευρώ.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του περιοδικού, ο νόμος, «και ο παλιός και ο καινούργιος και κάθε «μεταρρύθμιση» που παρουσιάζεται ως λύση», δίνει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να παρουσιάζουν χαμηλά εισοδήματα και όχι τα πραγματικά κέρδη τους.
Τα κέρδη των εταιριών δεν διανέμονται όλα στους μετόχους, αντιθέτως, μοιράζονται και φορολογούνται στην υψηλότερη κλίμακα μόνο τόσα όσα χρειάζονται για να καλυφθούν «τρύπες».

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Η Εφορία θα κάνει … αναλήψεις στους λογαριασμούς μας

Η τρόικα επιστρέφει στη χώρα μας στις 15 Ιανουαρίου και μεταξύ των άλλων απαιτήσεων που έχει καταθέσει προς την Αθήνα, ζητά να είναι έτοιμη η ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία όποιος χρωστά στο Δημόσιο περισσότερα από 500 ευρώ, τότε η εφορία θα έχει δικαίωμα να τραβά χωρίς παρέμβαση ή ενημέρωση χρήματα από τον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη.
Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα", το ποσό που θα θεσμοθετηθεί θα είναι από 500 ευρώ και πάνω και θα αφορά όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Έτσι, όταν μια δόση εισοδήματος καταστεί ληξιπρόθεσμη, δηλαδή έχει παρέλθει ένας μήνας από τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής, τότε αυτόματα η εφορία θα μπορεί να προχωρά σε ανάληψη του ποσού.
Το ίδιο θα ισχύει και για τέλη κυκλοφορίας και χαράτσι ακινήτων κ.ά.

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Black χιούμορ και … εφορία

Κι όμως!
Υπάρχουν φορολογούμενοι που επιμένουν να αντιμετωπίζουν τα πράγματα με χιούμορ ... ακόμη και την Εφορία!
Κάποιοι ευφάνταστοι φορολογούμενοι φρόντισαν να δημιουργήσουν ... την "υποδομή" για τους επόμενους που θα βρεθούν στην Εφορία για τη "λυπητερή".

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Μήπως κάποιοι μας … δουλεύουν;

Την ώρα που έχει γίνει μεγάλη "φασαρία" για τις τιμές του βρεφικού γάλακτος αλλά και τη διάθεση του γάλακτος πρώτης βρεφικής ηλικίας μέσω των super market με το επιχείρημα της πτώσης των τιμών οι τιμές στην πραγματικότητα ανεβαίνουν.
Τουλάχιστον σε ένα ευρέως διαδεομένο γάλα βρεφικής ηλικίας όπως το Almiron της Nutricia.
Πως συμβαίνει αυτό;
Πολύ απλά εν μια νυκτί άλλαξε το βάρος του περιεχομένου και από 900 γραμμάρια έγινε 800 γραμμάρια. Ταυτόχρονα υπήρξαν και προσφορές και εκπτώσεις ώστε ο καταναλωτής στην κυριολεξία να χάσει το μπούσουλα με την τιμή.
Έτσι σήμερα για παράδειγμα το γάλα Almiron Growing Up 2+ πωλείται στα 15,6 Ευρώ αλλά τα 800 γραμμάρια μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο τα 900 γραμμάρια πωλούνταν 16,3 Ευρώ.
Εκ πρώτης όψεως η τιμή έχει πέσει αλλά στην πραγματικότητα από 16,3 Ευρώ τα 900 γραμμάρια πωλούνται 17,55 Ευρώ. Το συγκλονιστικό είναι ότι δεν έχει αλάξει καθόλου η συσκευασία αλλά έχει μειωθεί η ποσότητα που περιέχεται στο κουτί.
Το ίδιο συμβαίνει με όλα τα γάλατα σε σκόνη βρεφικής και παιδικής ηλικίας της ίδιας εταιρίας. Σημειωτέον ότι δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση της εταιρίας για αλλαγή της ποσότητας το περιεχομένου ενώ το Νοέμβριο υπήρξε ανακοίνωση για μείωση τιμών στα γάλατα σε υγρή μορφή τα οποία όμως "δεν περπατούν" στην αγορά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης φαίνεται να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου με κυρίαρχη σε αυτή την περίπτωση την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Μάλιστα στο παρατηρητήριο τιμών οι μετρήσεις που γίνονται δεν έχουν κανένα διαχωρισμό και επισήμανση για τη μείωση του βάρους.

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Κι όμως … λεφτά για τα κόμματα υπάρχουν!

Η τρίτη δόση της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης για το 2012, ύψους 7.720.000 ευρώ, κατανέμεται στα πολιτικά κόμματα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα.
To ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 3.107.705 ευρώ, η ΝΔ 2.429.469 ευρώ, το ΚΚΕ 746.737 ευρώ, ο ΛΑΟΣ 622.748 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ 556.005 ευρώ και οι Οικολόγοι-Πράσινοι 257.333 ευρώ.
Στην απόφαση σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση «προκύπτει από το ποσοστό εγκύρων ψηφοδελτίων που συγκέντρωσαν τα πολιτικά κόμματα, που συμμετείχαν στις αντίστοιχες εκλογές του έτους 2009».

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Τους έκοψαν την ώρα του σεξ για να τους κάνουν ... έλεγχο!

Το «παράνομο» ζευγαράκι βρήκε ... ερωτικό καταφύγιο στο χώρο του παλιού λιμεναρχείου της Πάτρας αλλά με τίποτα δεν φανταζόταν ότι θα αποτελούσε αντικείμενο ... ελέγχου από λιμενικούς!
Κάποια στιγμή όμως πλησίασαν δύο μοτοσικλετιστές του λιμενικού που περνούσαν από το σημείο.
Οι ένστολοι πλησίασαν ανάβοντας τους φάρους των μηχανών και το ζευγάρι ταράχτηκε!
Η γυναίκα προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από το κάθισμα.
Οι λιμενικοί έκαναν νόημα στον οδηγό να κατέβει.
Ο άνδρας κατέβηκε μισόγυμνος από τη μέση και πάνω και του ζήτησαν άδεια και δίπλωμα.
Δυστυχώς δεν είχε κανένα έγγραφο, γι' αυτό και απαίτησαν να κατεβεί και η συνεπιβάτης!
Το τι ακολούθησε δεν περιγράφεται …

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013