Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Τρίτος κόσμος και βγάλε, κυρ-αστυνομικέ μου...

Η φωτογραφία αυτή είναι τραβηγμένη από την οδό Ευεργετών στον Πειραιά, έξω από ... ένα εγκαταλελειμμένο μισογκρεμισμένο σπίτι, όπου τα μέλη του φιλοζωικού σωματείου "Άγιος Βερνάρδος" φροντίζουν τις αδέσποτες γατούλες.
Τρεις γατούλες έχουν βρεθεί δηλητηριασμένες μέχρι στιγμής...
Για να καταλάβετε τώρα, πόσο απολίτιστη και διεφθαρμένη χώρα έχουμε καταντήσει: πήγαν οι άνθρωποι στην αστυνομία με το χαρτί της εγκυκλίου και με δικηγόρο, όπου ο αξιωματικός κάλεσε και τον υπάνθρωπο που έβαλε το δηλητήριο.
Η απάντηση του αστυνομικού ήταν ότι δεν είναι υποχρεωτικό να ακολουθηθεί η διαδικασία που αναγράφεται εκεί (άκουσον, άκουσον!!) και δεν είπε τίποτα στο κάθαρμα που τους έβριζε ασυστόλως!
Μας είπε μάλιστα "εδώ άνθρωποι πεθαίνουν!".
Κοινώς, ο καθένας μπορεί να λέει και να κάνει ό,τι θέλει και είναι στη διακριτική του ευχέρεια το αν θα εφαρμόσει αυτό που λέει ο νόμος...

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Θα αργήσει να ξανασυνεδριάσει…

Θυμάστε που λίγο μετά την εκλογή του το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ συνεδρίαζε σε τακτά χρονικά διαστήματα, έχοντας ατύπως κατοχυρωθεί η συνεδρίασή του μία φορά την εβδομάδα;
Θυμάστε που λίγο μετά την ... εκλογή του το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ συνεδρίαζε σε τακτά χρονικά διαστήματα, έχοντας ατύπως κατοχυρωθεί η συνεδρίασή του μία φορά την εβδομάδα;
Ε, αυτό δεν συμβαίνει πια εδώ και καιρό. Και δεν προβλέπεται να συνεδριάσει ξανά σε σύντομο χρονικό διάστημα το εν λόγω όργανο του κόμματος.
Όχι, ο λόγος δεν είναι οι διακοπές και τα … μπάνια των στελεχών.
Στην πραγματικότητα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποφεύγει να συγκαλέσει το Πολιτικό Συμβούλιο, επειδή εφόσον το συγκαλέσει, θα πρέπει να συζητήσουν εκεί τα μέλη του το πόρισμα των πέντε ελεγκτικών εταιριών που ήλεγξαν τα οικονομικά του κόμματος.
Για αυτό τουλάχιστον έχει δεσμευτεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τότε που έφτασε ο σχετικός φάκελος στο γραφείο του.

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

«Γιατί αποχωρώ από τον "Ριζοσπάστη"»...

Ολόκληρη η ανακοίνωση της αποχώρησης του σκιτσογράφου του "Ρ"  κ. Κώστας Γρηγοριάδης!
Ημέρα παρασκευή 26-7-13, δύσκολη μέρα για μένα γιατί μετά από 23 ολόκληρα χρόνια καθημερινής δημοσίευσης γελοιογραφιών στο “Ριζοσπάστη” έκλεισα ένα... σημαντικό κύκλο προσωπικής δημιουργίας και πολιτικής έκφρασης μέσω του σκίτσου, αποχωρώντας από την εφημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ.
Απόφαση εξαιρετικά δύσκολη, γιατί η παρουσία μου εκεί σηματοδοτούσε και τη προσωπική μου, στο μέτρο του δυνατού, μέσα από το σκίτσο, συμβολή σε ένα καλύτερο αύριο για την εργατική τάξη και γενικότερα τα λαϊκά στρώματα που μάχονταν με την ταξική πάλη να πάνε λίγο ψηλότερα.
Μεγάλος καθοδηγητής σε αυτήν την υπόθεση για μένα ήταν ο ιστορικός ρόλος που έπαιζε πάντα το τιμημένο ΚΚΕ, που με τις αποφάσεις του σηματοδοτούσε πάντα αυτό που ο Μαρξισμός-Λενινισμός εξέφραζε .

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Φυλακισμένοι «κατ' οίκον» με ηλεκτρονικό βραχιόλι


Δύο μέτρα, με τα οποία θα ανακουφιστούν οι φυλακές σε όλη τη χώρα, προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ειδικότερα, το σχέδιο νόμου για το ηλεκτρονικό βραχιόλι, που θα δίνει την δυνατότητα σε κάποιους κρατούμενους να βγούν από τα σωφρονιστικά καταστήματα και να εκτίουν την ποινή τους κατ'οίκον, προωθείται άμεσα για ψήφιση στη βουλή.
Την ίδια ώρα, προχθές μόλις το υπουργείο Ανάπτυξης υποσχέθηκε την άμεση εκταμίευση 8 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες στις φυλακές του Νικηφόρου Δράμας, οι οποίες καρκινοβατούν επί μακρόν, ελλείψει πόρων.

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Έχασε 400.000 € από SMS "παγίδα"

Προειδοποίηση προς χιλιάδες χρήστες κινητών τηλεφώνων που παίρνουν τελευταία γραπτά μηνύματα ότι δήθεν κέρδισαν 1,5 εκατ. ευρώ, απευθύνει η υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Μηνύματα "παγίδες", όπως αποδεικνύεται , γιατί ο στόχος που έχουν οι επιτήδειοι που στέλνουν αυτά τα μηνύματα είναι να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά από τους χρήστες των κινητών τηλεφώνων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που αποκαλύπτει ο επικεφαλής της υπηρεσίας Μανώλης Σφακιανάκης για μια ελληνίδα δικηγόρο που πίστεψε ότι έχει κερδίσει 13 εκατ. ευρώ και έχασε 400.000 ευρώ. 
 

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Πήρε πτυχίο Νομικής στα 72

Σε ηλικία 72 χρονών η κ. Χριστοθέα Πελεκάνου έκανε πραγματικότητα το όνειρο της ζωής της να πάρει πτυχίο Νομικής.
Τώρα θα συνεχίσει κάνοντας μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το οποίο θεωρεί «το δεύτερο της σπίτι».
Η κ. Πελεκάνου είχε ξεκινήσει να σπουδάζει Νομική στην Αγγλία, πριν από πενήντα χρόνια, αλλά διέκοψε γιατί παντρεύτηκε και έκανε οικογένεια. Έκρινε ότι έπρεπε να στηρίξει τον άνδρα της που, με τη βοήθεια της, έγινε διευθυντής Κοινωνικών Ασφαλίσεων και αφυπηρέτησε ως γενικός διευθυντής του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Η κ. Πελεκάνου ξεκίνησε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, πριν από τέσσερα χρόνια, και αποφοίτησε αυτές τις μέρες ως υποδειγματική φοιτήτρια.
Εκτός από το μεταπτυχιακό θέλει να ενταχθεί στη «Νομική Κλινική» του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, που προσφέρει δωρεάν νομικές συμβουλές σε άτομα ή οργανώσεις, που στερούνται των αναγκαίων οικονομικών πόρων. 
Συνεχίζει για μεταπτυχιακό τίτλο.

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Διατηρούσε πτώμα σε γκαράζ στη Σάμο … με παγοκύστες!

Ένα πτώμα είχε στο γκαράζ του 40χρονος άντρας στο Καρλόβασι Σάμου.
Αστυνομικοί από το Αστυνομικό Τμήμα Καρλοβασίου, μετά από σχετική καταγγελία και με τη συνδρομή δικαστικού λειτουργού, έκαναν έρευνα σε ιδιωτικό γκαράζ και διαπιστώθηκε η ύπαρξη ενός πτώματος.
Στο χώρο επίσης βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες από παγοκύστες.
Σύμφωνα με το i-samos.gr, ο χώρος ανήκε σε έναν ιδιοκτήτη γραφείου τελετών με έδρα το Καρλόβασι, όπου αποδείχθηκε πως δεν διατηρούσε νόμιμο ψυγείο για να φυλάει τις σωρούς και έτσι είχε βρει τη λύση του γκαράζ με τις παγοκύστες.
Ο 40χρονος άνδρας οδηγήθηκε στο αυτόφωρο για ασέβεια νεκρού, και άλλες κατηγορίες, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο.

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

«Είδαν φως» 100 από τους 152 «τυφλούς» που εξετάστηκαν

Δεν ήταν τυφλοί.
Ελάμβαναν το σχετικό επίδομα, ωστόσο.
Πρόκειται για 100 άτομα, που χαίρουν καλής όρασης και εντοπίστηκαν στην Κάλυμνο, τη Λέρο, την Αστυπάλαια, την Πάτμο, τους Λειψούς και τη Ρόδο.
Σε επανελέγχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε συνεργασία με την πρόνοια, από τις 11/06/2013 έως τις 13/06/2013 στην Κάλυμνο, για επιδοματούχους των περιοχών Καλύμνου, Λέρου, Αστυπάλαιας, Πάτμου και Λειψών κλήθηκαν συνολικά 156 άτομα, εκ των οποίων δεν προσήλθαν τέσσερα.
Συνολικά εξετάστηκαν 152 επιδοματούχοι, από τους οποίους διαπιστώθηκε ότι οι 100 δεν ήταν τυφλοί (ποσοστό μη τυφλών: 65,79%).
Σε επανέλεγχο που διενεργήθηκε από 26/06/2013-28/06/2013 στη Ρόδο, κλήθηκαν 131 επιδοματούχοι, ενώ δεν προσήλθαν οι έξι.
Συνολικά εξετάστηκαν 125 άτομα εκ των οποίων διαπιστώθηκε ότι οι εννέα δεν ήταν τυφλοί (ποσοστό μη τυφλών: 7,20%).
Όπως αναφέρει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε σχετική ανακοίνωσή του, το ποσοστό μη τυφλών που προέκυψε στις επανακρίσεις Καλύμνου επιβεβαιώνει την ανάγκη για περαιτέρω επανελέγχους και σε άλλες περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλο ποσοστό επιδοματούχων τυφλότητας σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο.

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Για 114 ευρώ η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε άνεργο με επτά παιδιά!

Στο σκοτάδι άφησε για τρείς εβδομάδες η ΔΕΗ την οικογένεια ενός άνεργου με επτά παιδιά στην Πάτρα!!!
Ο άνδρας, εργαζόταν στα προγράμματα Κοινωνικής Εργασίας του δήμου Πατρέων, που έχουν πεντάμηνη διάρκεια, και έμεινε χωρίς δουλειά, όταν έληξε η σύμβασή του.
Όπως αναφέρει το www.patrastimes.gr, μετά από παρέμβαση του Κλαδικού Συνδικάτου των Ο.Τ.Α με την παρουσία και την συμμετοχή του πρόεδρου του σωματείου των Δημοτικών Αστυνομικών, επανασυνδέθηκε το ρεύμα στο σπίτι της οικογένειας.
Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν το ποσό των 114 ευρώ που είχαν καταφέρει να μαζέψουν από συναδέλφους του δήμου, οι οποίοι είναι στον δρόμο και αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις, και πέτυχαν την επανασύνδεση του κομμένου ρεύματος.
Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αχαΐας, αναφέρει ότι «η μόνη λύση για τον λαό είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής και της εξουσίας των πλουτοκρατών, όπου ο λαός θα κατέχει τον πλούτο που ο ίδιος παράγει στο πλαίσιο της δικιά του εξουσίας».

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

149 «φαντάσματα» μοιράστηκαν συντάξεις 10,6 εκατ. ευρώ

Στα ίχνη απατεώνων που εισέπρατταν «μαϊμού» συντάξεις βρίσκεται το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Τρία χρόνια μετά τις αποκαλύψεις του ΘΕΜΑτος για το σκάνδαλο με τις συντάξεις-«φαντάσματα» σε νεκρούς (Ιανουάριος 2010), και παρά τις απανωτές απογραφές συνταξιούχων, η έρευνα αποκαλύπτει ακόμα «σκελετούς» στα ασφαλιστικά Ταμεία.
Στο σκάνδαλο όμως εμπλέκονται και συγγενείς πολιτικών προσώπων, πρώην αιρετών δημάρχων ή και βουλευτών.
«Στο κάδρο» της διαφθοράς, όμως, βάζει με δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ακόμα και υπευθύνους αρμοδίων υπηρεσιών που ενδεχομένως έκαναν τα «στραβά μάτια» ή λυμαίνονταν συντάξεις.

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Έκλεψαν καρπούζια με την απειλή καλάσνικοφ στα Τρίκαλα

Με οπλισμό που συνήθως επιλέγεται για ληστεία τράπεζας, κάποιοι προτίμησαν να κλέψουν φρούτα.
Το απίστευτο περιστατικό έγινε στα Τρίκαλα, όπου τέσσερα άτομα με την απειλή καλάσνικοφ έκλεψαν ένα φορτηγό που μετέφερε καρπούζια.
Οι δράστες, φορώντας μάσκες και κρατώντας τα όπλα έκαναν «μπλόκο» στα στενά της Πύλης στο διερχόμενο φορτηγό.
Σύμφωνα με το trikalavoice.gr κατέβασαν τον οδηγό, χωρίς να τον πειράξουν, πήραν το όχημα και εξαφανίστηκαν.
Στη γύρω περιοχή έχει στηθεί επιχείρηση για τον εντοπισμό των κακοποιών.
Πριν από περίπου ένα μήνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, άγνωστοι είχαν «φορτώσει» ολόκληρη τη σοδειά καρπουζιών γνωστού Τρικαλινού παραγωγού και ανέλαβαν να τη διοχετεύσουν οι ίδιοι στην αγορά.

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Το «απόλυτο ρεζιλίκι»...

Για «απόλυτο ρεζιλίκι» έκανε λόγο ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, σχολιάζοντας την αναμετάδοση του αμοντάριστου βίντεο.
«Δεν θυμάμαι ποτέ η ...
Δημόσια Τηλεόραση, είτε ΕΙΡΤ είτε ΥΕΝΕΔ είτε ΕΡΤ να μετέδωσε λάθος βίντεο σε προμαγνητοσκοπημένη ομιλία του πρωθυπουργού της χώρας. Συνέβη σήμερα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά», παρατήρησε ο κ. Κουίκ.
«Είναι προφανές ότι δεν ήξεραν να κάνουν τη δουλειά τους οι επαγγελματίες που απολύονται από το κτίριο της Αγίας Παρασκευής και την ξέρουν πολύ… καλύτερα οι πειρατές ερασιτέχνες του εξίσου πειρατικού στούντιο από όπου εκπέμπεται το τερατούργημα που λέγεται ΝΕΡΙΤ», πρόσθεσε ο κ. Κουίκ.

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

''Πλακώθηκαν'' οι συγγενείς γαμπρού και νύφης

Στα σκαλιά του Δημαρχείου της Πάτρας ανέμεναν το γαμπρό για περισσότερο από μιάμιση ώρα δεκάδες καλεσμένοι αλλά αυτός δεν φαινόταν πουθενά.
Όπως γράφει το patrastimes, επιστρατεύθηκε η Ληξίαρχος του Δήμου Πατρέων, η οποία προσπάθησε να μιλήσει με τον γαμπρό τηλεφωνικά αλλά η κλήση παρά τις τρεις προσπάθειες προωθείτο.
Μετά από αυτή την εξέλιξη ο γάμος "σχόλασε" αλλά τα ... καλύτερα ήταν στο τέλος καθώς προκλήθηκε ένταση μεταξύ των δυο σογιών με τα μέλη των οικογενειών να αλλάζουν χοντρές κουβέντες ενώ χάρη στην επέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Έφυγε το νυφικό της νύφης από το σώμα της σε μια απότομη κίνηση στο "Ησαΐα χόρευε"

Μια απότομη κίνηση της νύφης ήταν αρκετή για να προκληθεί πανικός.
Το περιστατικό έγινε σε ενορία της Ηπείρου.
Σύμφωνα με το katoci.com, κατά τη διάρκεια του γάμου, έφυγε το νυφικό της νύφης από το σώμα της σε μια απότομη κίνηση στο "Ησαΐα χόρευε" και για λίγο επικράτησε πανικός.
Η νύφη δεν μπορούσε να πιστέψει την "ατυχία" της
Άλλοι γελούσαν και άλλοι "θαύμαζαν" σαστισμένοι.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το μυστήριο διακόπηκε για λίγο μέχρις ότου αποκατασταθεί σε μια γωνιά της εκκλησίας το πρόβλημα.
Στη συνέχεια η νύφη επέστρεψε στη θέση της και ο γάμος ολοκληρώθηκε κανονικά...

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

«Μαζί θα προχωρήσουμε...» δήλωσε ο Ανδρέας, …. συγγνώμη Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την εκλογή του...

Πρόκειται για ένα ιστορικό βήμα για την Αριστερά και τη Δημοκρατία, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
"Τρεισήμισι χιλιάδες σύνεδροι από ... όλη την Ελλάδα έβαλαν τη σφραγίδα τους στη γέννηση του καινούργιου. Με ανοιχτό και ζωντανό δημοκρατικό διάλογο. Με καθαρές αποφάσεις.
Κάναμε το ιστορικό βήμα. Από αύριο, με το νέο μας Κόμμα, όλες και όλοι μαζί, πιο ενωμένοι και πιο δυνατοί από ποτέ, ξεκινάμε τη μεγάλη και νικηφόρα πορεία. Για να σταματήσουμε την κοινωνική καταστροφή και να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα" ...

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Κυβέρνηση για Νόμπελ γκάφας ... μετά το nerit.gr, δεν κατοχύρωσε ούτε το edt.gr...

Mετά το «φιάσκο» με την ιστοσελίδα nerit.gr (οπου η κυβέρνηση δεν πρόλαβε να κατοχυρώσει το όνομα), φαίνεται πως και το edt.gr κατοχυρώθηκε από ... ιδιώτη χρήστη του Διαδικτύου.
Όπως μεταδίδει το "ioanninapress", η εύκολη και γρήγορη καταχώρηση ιστοσελίδων, έχει γίνει αφορμή για να «ταλαιπωρούν» οι χρήστες του διαδικτύου την κυβέρνηση, η οποία αργοπόρησε χαρακτηριστικά να κατοχυρώσει το όνομα της ιστοσελίδας.
Πληκρολογώντας πάντως την διεύθυνση edt.gr στο Δδιαδίκτυο, η σελίδα δεν είναι δυνατόν να «εμφανιστεί».
Ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας edt.gr παραμένει άγνωστος, ωστόσο έχουν αρχειοθετηθεί τα στοιχέια της καταχώρησης, σύμφωνα με το δημοσίευμα:

 

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Έβαλαν τον Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα με μισθό 10.000 ευρώ για να μην διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ

Έκθετοι είναι οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος με την απόφαση τους να στείλουν ως εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα τον πρώην υπουργό Χρήστο Παπουτσή.
Η επιλογή του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Παπανδρέου ήταν μία πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος ήθελε να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με την ομάδα του 75, ώστε να μην αποχωρήσουν από το ΠΑΣΟΚ και να μην αποδυναμωθεί και άλλο η παράταξη.
Ωστόσο και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποδέχθηκε την πρόταση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προχώρησε στο διορισμό του κ. Παπουτσή αφού δεν ήθελε να διαταράξει τη λειτουργία και τη συνοχή της δικομματικής κυβέρνησης.
Η επιλογή χαρακτηρίστηκε όχι μόνο λανθασμένη και επιπόλαιη, αλλά και προκλητική, αφού ο Χρήστος Παπουτσής την περίοδο που οι Έλληνες πολίτες έχουν γονατίσει από τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, από την ανεργία που έχει χτυπήσει «κόκκινο», θα πάει στην Νέα Υόρκη για να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Παγκόσμια Τράπεζα με μισθό 10.000 ευρώ. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που τονίζουν ότι ο κ. Παπουτσής ήταν από τους πλέον ευνοημένους πολιτικούς αφού από το 1984 μέχρι και το 1999 απολάμβανε τα προνόμια του Ευρωβουλευτή (1984-1995) και του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (1995-1999).
Τη στιγμή λοιπόν που η κυβέρνηση σχεδιάζει για πρώτη φορά να απολύσει εργαζόμενους από το Δημόσιο οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος αποφάσισαν για δικούς του λόγους ο καθένας να στείλουν στην Παγκόσμια Τράπεζα τον Χρήστο Παπουτσή για να λαμβάνει τον παχυλό μισθό που προβλέπεται για τη συγκεκριμένη θέση, βολεύοντας ένα ακόμα κομματικό στέλεχος σε θέση στο εξωτερικό.
Όταν ο Χρήστος Παπουτσής αποδοκίμαζε τον Σαμαρά και το ΠΑΣΟΚ που συμμετείχε στην τότε κυβέρνηση
Τον Απρίλιο του 2012 ο Χρήστος Παπουτσής -ο οποίος διορίστηκε σήμερα με εντολή Σαμαρά στην Παγκόσμια Τράπεζα- αποδοκίμαζε τον πρωθυπουργό αλλά και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στην τότε κυβέρνηση.

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Κυνηγήθηκε και πολιορκήθηκε ο Βενιζέλος στα Χανιά....

Δεν τον άφησαν να πλησιάσει ούτε στην πόλη!...
Σαν τον ποντικό στη φάκα πρέπει να ένιωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που κυνηγήθηκε και εγκλωβίστηκε στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, απ' όπου στο τέλος φυγαδεύτηκε από ... τις ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.
Εκατοντάδες Χανιώτες των οποίων η ζωή καταστράφηκε τις τελευταίες μέρες, απολυμένοι εκπαιδευτικοί και δημοτικοί υπάλληλοι αλλά και άλλος κόσμος, κυνήγησαν στην ουσία τον Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος αναγκάστηκε να αλλάξει το πρόγραμμα της επίσκεψής του στα Χανιά κι ενώ αρχικά σκόπευε να μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση στις 8 το βράδυ της Παρασκευής στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο στο κέντρο της πόλης, αναγκάστηκε μαθαίνοντας για την "υποδοχή" που του ετοίμαζαν να καταφύγει στο Μ.Α.Ι.Χ. που βρίσκεται έξω από την πόλη.
Και πάλι όμως οι Χανιώτες έμαθαν την αλλαγή του προγράμματος και έτρεξαν να τον προλάβουν εκεί.
Οι διαμαρτυρόμενοι, "πολιόρκησαν" και τις 4 εισόδους του Ιδρύματος εμποδίζοντας την είσοδο στα λιγοστά μέλη του ΠΑΣΟΚ που ήθελαν να παρακολουθήσουν την ομιλία, ενώ ήταν η πρώτη φορά που σημειώθηκαν διαξιφισμοί ανάμεσα σε συγκεντρωμένους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία έφευγαν ακούγοντας γιουχαϊσματα και κατάρες!

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ήθελαν αρραβώνα με … κλεμμένα δαχτυλίδια!

Να σφραγίσουν τον έρωτά τους ήθελαν ένας 20χρονος και μία 18χρονη, αλλά χρήματα για δαχτυλίδια δεν διέθεταν και σκέφτηκαν να… κλέψουν μερικά από ένα κατάστημα κινέζικων ειδών στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας!
Όμως συνελήφθησαν μαζί με τον … κουμπάρο, έναν 19χρονο Αλβανό!
Οι τρεις νεαροί συνελήφθησαν όταν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος τους σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν πάνω τους 12 δαχτυλίδια φο-μπιζού και ένα ρολόι.
Τους θεώρησαν υπόπτους και τους προσήγαν στο τμήμα, όπου ομολόγησαν ότι λίγο νωρίτερα είχαν σπάσει τη τζαμαρία του καταστήματος ενός Κινέζου και τα είχαν κλέψει!
Τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στον 24χρονο αλλοδαπό επιχειρηματία και οι τρεις δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου που τους άσκησε δίωξη για κλοπή από κοινού.
Οι αστυνομικοί ερευνούν τώρα αν έχουν διαπράξει και άλλες διαρρήξεις στην περιοχή.

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Διάλογοι «απείρου κάλλους» στην Προανακριτική

Εντάσεις και φραστικά επεισόδια σημάδεψαν και την τελευταία ημέρα συνεδρίασης της Προανακριτικής Επιτροπής για τη σύνταξη του πορίσματος για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Η ένταση κορυφώθηκε με φόντο την άρνηση της πλειοψηφίας να κάνει δεκτό το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να παραταθούν οι εργασίες της Προανακριτικής.
Λάδι στην φωτιά έριξε το νέο μέλος της Επιτροπής από τη Νέα Δημοκρατία, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, που κατηγόρησε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για χάσιμο χρόνου.

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Το «site της απιστίας» ήρθε στην Ελλάδα

Τη λύση για τους άπιστους άνδρες και γυναίκες σε όλη την Ελλάδα έρχεται να δώσει μια ιστοσελίδα, η οποία επιτρέπει σε όλους τους δεσμευμένους και τις δεσμευμένες στην Ελλάδα να κανονίσουν ερωτικά ραντεβού.
Η ιστοσελίδα www.ashleymadison.com άνοιξε τις «πύλες» της στην Ελλάδα στις 13 Φεβρουαρίου του 2013 με σκοπό να προσφέρει μερικές «παράνομες» ώρες στους δεσμευμένους Έλληνες και Ελληνίδες, οι οποίοι σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο της απιστίας, ωστόσο θέλουν να είναι ειλικρινής ως προς την οικογενειακή τους κατάσταση και να την διατηρήσουν ακέραιη, αναφέρει η Espresso.
Όπως αναφέρει στην εφημερίδα η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ιστοσελίδας Κατιλένα Αλπε, τα μέλη ψάχνουν συνήθως για έναν παράνομο σύντροφο για να περάσουν μαζί του μερικές προσωπικές στιγμές, ενώ στη συνέχεια μοιράζονται τα πάντα με τους διαδικτυακούς φίλους τους. «Καθημερινά διαδραματίζονται στην ιστοσελίδα κωμικοτραγικές ιστορίες», δηλώνει η ίδια.
Το «site της απιστίας», έχει κάνει θραύση στους Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου, καθώς μέχρι σήμερα 50.241 Έλληνες έχουν γίνει μέλη, με το 34,1 % να είναι γυναίκες και το 65,9% να είναι άνδρες, με τον μέσο όρο των γυναικών να είναι τα 35 έτη, ενώ τον ανδρών τα 37.

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

«Η κοινωνία δεν αντέχει νέα δημοσιονομικά μέτρα» αναφώνησε ο Ευάγγελος … ούτε να σε βλέπει δεν αντέχει!!!

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε τη σχετική υπογράμμιση κατά τη συνάντηση που είχε το βράδυ της Πέμπτης με τους επικεφαλής της τρόικας, στη διάρκεια της οποίας έγινε επισκόπηση του σημείου στο οποίο βρίσκονται οι συζητήσεις με όλα τα επιμέρους υπουργεία.
Όπως αναφέρεται σε άτυπη ενημέρωση της Ιπποκράτους, «ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε την ανάγκη οι επισκέψεις της τρόικας να λειτουργούν έτσι ώστε να αναδεικνύονται τα μεγάλα επιτεύγματα της χώρας και οι προοπτικές που έχει πλέον η Ελλάδα για οριστική έξοδο από την κρίση και για ανάκτηση της θέσης της μέσα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη και όχι να αναδεικνύονται μόνο τα ανοιχτά ζητήματα και τα προβλήματα, τα οποία πολλές φορές επαναλαμβανόμενα, δημιουργούν μία άδικη εντύπωση και δεν συμβάλλουν στην ενθάρρυνση της ελληνικής κοινωνίας, η οποία περιμένει αναγνώριση των θυσιών της και χειροπιαστά δείγματα προόδου».

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Πόσο θα μας κοστίζουν τα καρτούν της Όλγας;

«ΕΛΛΑΔΑ, η πλουσιότερη χώρα του κόσμου»!!! , είναι το σλόγκαν που σκέφθηκαν μεσοκαλόκαιρο οι αυθεντίες στη τουριστική διαφήμιση, για να ... προσελκύσουν έστω και (πολύ) καθυστερημένα , τους αναποφάσιστους τουρίστες.
Δεν έχει σημασία αν τους τρομάξουν, μια και το κεντρικό μήνυμα παραπέμπει σε μια πανάκριβη (σε κόστος ζωής) χώρα.
Που είναι άλλωστε και η πικρή αλήθεια.
Τα τζιμάνια της Όλγας Κεφαλογιάννη, δημιούργησαν (αργότερα θα μάθουμε  πόσο μας κόστισε) 3 βίντεο με καρτούν, που ...
όσοι ξένοι τα δουν, θα ...κρατούν την κοιλιά τους από τα γέλια.
Μα τόσο;
.......
Κακές γλώσσες μιλάνε για 24.600 ευρώ!!!

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

«Το πορτραίτο ενός ηγέτη»

«Από την ιστορία του Μητσοτάκη, στον Μητσοτάκη της Ιστορίας» λέγεται το βιβλίο του καθηγητή της Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Θανάση Διαμαντόπουλου, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη, συμπληρώνοντας το δίτομο έργου με τη πολιτική βιογραφία του ιστορικού πολιτικού, ο οποίος υπήρξε γέννημα θρέμμα του Κέντρου, καταγγελλόμενος για την Αποστασία του 1965 και μετέπειτα ηγέτης της κεντροδεξιάς .
Πρόκειται για μνήμες, σκέψεις, διαβάσματα και συνομιλίες μιας 25χρονης γνωριμίας που περικλείονται σε αυτό το μελέτημα των 187 σελίδων το οποίο προλογίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής και συγγραφέας Μίμης Ανδρουλάκης.
«Ο κρυφός ανταγωνιστής- πρότυπο του Κώστα Μητσοτάκη δεν ήταν ούτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ούτε ο Ανδρέας Παπανδρέου» γράφει ο Μίμης Ανδρουλάκης.
«Αυτός που εμπνέει και στοιχειώνει τις παιδικές και στη συνέχεια τις πολιτικές του φαντασιώσεις είναι ο Μεγάλος Κρητικός και συγγενής του Ελευθέριος Βενιζέλος. Όσο θα ζει θα βασανίζεται με τις συγκρίσεις και θα μηρυκάζει τις βάσιμες κριτικές για υπερβολικό πάθος και βουλησιαρχία, όπως εκείνος που είχε πει κάποτε σε ένα σύντεκνό του ότι θα μπορούσε να μεταφέρει τα Λευκά Όρη στα Χανιά».
Και συνεχίζει επισημαίνοντας ότι άλλες φορές υπερεκτιμά τις δυνατότητές του να διαμορφώσει το πολιτικό σκηνικό και άλλες φορές γίνεται μάντης κακών. Πάντως, η υπεραισιοδοξία του , που τον οδήγησε να μην δει τον «Αόρατο γορίλα» της Ιστορίας το μοιραίο καλοκαίρι του 1965, είναι η ίδια που τροφοδότησε την ελπίδα και την αντοχή του για το απροσδόκητο comeback του.
Στην εισαγωγή με τίτλο «Και αμφιλεγόμενος και αναμφίλεκτα μεγάλος» ο συγγραφέας υποστηρίζει πως ο Κώστας Μητσοτάκης υπήρξε πολιτικό φαινόμενο υπό την έννοια ότι είναι από τους λίγους πολιτικούς στον πλανήτη οι οποίοι απαξιώθηκαν τόσο πολύ, ως έκφραση του κυνισμού και του καιροσκοπισμού, αλλά διατήρησαν επί δεκαετίες πρωταγωνιστικούς ρόλους στη δημόσια ζωή.
Η πρωτοφανής αντοχή του- λέει - εκπλήσσει περισσότερο αν συνεκτιμήσει κανείς πως , σαν αλεξικέραυνο, τραβούσε πάντα πάνω του τους πιο ηλεκτροφόρους κεραυνούς που παρήγαγε ο εθνικός βίος: «'Αλλοτε άδικα και άλλοτε τεκμηριωμένα, ο Κρητικός πολιτικός χτυπήθηκε, απαξιώθηκε, λοιδορήθηκε, κατηγορήθηκε όσο κανένας άλλος Έλληνας δημόσιος άνδρας. Όχι σπάνια, στη συνείδηση μεγάλου μέρους της κοινωνίας θεωρήθηκε ολοκληρωτικά αποβλητέος του εθνικού βίου».
Ο συγγραφέας φέρνει ως παράδειγμα την ολοσέλιδη φωτογραφία που δημοσίευσε η εφημερίδα «Αυριανή» στις 10 Μαΐου του 1985.
Ο καθηγητής αναφέρει ότι, μετά την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος της Ανατολικής Γερμανίας, πράκτορας της μυστικής αστυνομίας Στάζι αποκάλυψε το ρόλο της υπηρεσίας στην χάλκευση αυτού του δήθεν ντοκουμέντου.

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

«Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνω να αυτοκτονήσουμε όλοι μαζί παρέα» είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος!!!

Mε σφοδρότητα επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, όταν ρωτήθηκε για την πολιτική που ακολουθεί.
Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» της Κυριακής, ο πρώην υπουργός είπε:
«Εικονική πραγματικότητα είναι ο Τσίπρας και οι σαχλαμάρες που λέει στα μπαλκόνια. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να μας πείσει ότι βούλιαξε η πλατεία Συντάγματος και μιλούσε σε 5.000 ανθρώπους.
Μιλάμε δηλαδή για πλήρη αυτοεξευτελισμό και έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού για όσους παρακολουθούσαμε τηλεόραση και βλέπαμε πόσοι πήγαν να τον ακούσουν.
Ήταν αδύνατον να συγκαλυφθεί η παταγώδης αποτυχία της συγκέντρωσης και όμως εκείνος επέμενε».
Στο τι θα κάνει σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, ο κ. Πάγκαλος πρότεινε ομαδική αυτοκτονία.
«Δεν υπάρχει αυτό που με ρωτάτε. Μπορεί κανείς σοβαρός άνθρωπος να φανταστεί κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και με στήριξη του κ. Καμμένου;
Εν πάση περιπτώσει, όμως, αν το δούμε και αυτό, δεν ξέρω τι άποψη έχετε για την αυτοκτονία, αλλά θα σας πρότεινα να το κάνουμε όλοι μαζί παρέα».
Σχολιάζοντας τη στάση της ΔΗΜΑΡ και την αποχώρησή της από την κυβέρνηση τόνισε ότι τα στελέχη της δεν μπορούν να ξεπεράσουν τη Σοβιετική Ένωση.

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Και «μαϊμού» λογιστές, εφοριακοί και επενδυτές εξαπατούν τους πολίτες

Στην εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων που εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες και αποκόμιζαν λεία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ προχώρησε έπειτα από έρευνες η ΕΛ.ΑΣ.
Αρχικά συνελήφθη στην Κηφισιά , 51χρονος, ο οποίος λίγο πριν τη σύλληψή του, μαζί με συνεργό του, που αναζητείται, προσέγγισαν 86χρονο και με το πρόσχημα ότι είναι λογιστές του γιου του αποπειράθηκαν να του αποσπάσουν χρήματα.
Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο συλληφθείς μαζί με άγνωστους συνεργούς του, προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα και χρησιμοποιώντας κάθε φορά διαφορετικό πρόσχημα, ότι είναι λογιστές, εφοριακοί, ή γνωστοί των παιδιών τους, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.
Όταν οι ηλικιωμένοι δεν είχαν μετρητά, τους συνόδευαν σε τραπεζικά υποκαταστήματα και ΑΤΜ για να κάνουν ανάληψη και να τους παραδώσουν τα χρήματα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς και οι συνεργοί του είχαν εξαπατήσει τουλάχιστον οκτώ ηλικιωμένους, στην Κηφισιά, το Μαρούσι και τον Βύρωνα, με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων χρημάτων να υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Λόγια και πράξεις ανδρών επιφανών!!!

Ανήμερα της τελευταίας ημέρας του 9ου Συνεδρίου της Ν.Δ, στη μνήμη όλων των νεοδημοκρατών έρχεται ακριβώς 20 χρόνια μετά, η 30ή Ιουνίου 1993, ημερομηνία κατά την οποία ιδρύθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά, η Πολιτική Άνοιξη.
Ένα κόμμα κυριολεκτικά μιας χρήσης, το οποίο αφού πήρε 4,9% και εξέλεξε 10 βουλευτές στις εκλογές του Οκτωβρίου του 1993, στη συνέχεια εξαφανίστηκε από τον πολιτικό χάρτη της χώρας, καθώς με το 2,94% που πήρε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 1996 απέτυχε να μπει στη βουλή, ενώ το 2004 δεν κατέβηκε καν στις εκλογές για να διαλυθεί λίγο πριν τις εκλογές του 2004.

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Ιερέας διέκοψε το μυστήριο του γάμου κι έφυγε!

Το ζευγάρι, οι κουμπάροι, οι συγγενείς και οι δεκάδες καλεσμένοι έμειναν άφωνοι.
Άναυδοι έμειναν αργά το απόγευμα σήμερα δεκάδες καλεσμένοι Ροδίτες, που ήταν προσκεκλημένοι σε γάμο ζευγαριού, στον Ευαγγελισμό της Ρόδου.
Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ συγγενείς του ζευγαριού, ο ιερέας που τελούσε το μυστήριο, διέκοψε επιτόπου, τους παράτησε κι έφυγε χωρίς να επιστρέψει(!) επειδή εκνευρίστηκε που φίλοι του γαμπρού στο «Ησαΐα χόρευε» τον χτύπησαν δύο φορές δυνατά στην πλάτη!
Εδώ δεν είναι ρινγκ, είπε διακόπτοντας το μυστήριο ο ιερέας και με μια κίνηση που ξάφνιασε περισσότερα από 300 άτομα αλλά και το ίδιο το ζευγάρι, έφυγε από την εκκλησία διακόπτοντας το μυστήριο!
Το ζευγάρι, οι κουμπάροι, οι συγγενείς και οι δεκάδες καλεσμένοι έμειναν άφωνοι.
Τη λύση έδωσε ευτυχώς άλλος ιερέας, που παρίστατο και συνέχισε ολοκληρώνοντας το μυστήριο για το ζευγάρι.

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Δημοτικό Συμβούλιο απαγόρευσε … τις ρακέτες στην παραλία

Τα παράπονα λουομένων οδήγησαν σε μία πρωτάκουστη απόφαση, αφού οι παραλίες είναι συνδεδεμένες με την εν λόγω δραστηριότητα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης απαγόρευσε τις ρακέτες στην παραλία Καλογριάς στην Στούπα και αυτό για την προστασία όσων κάνουν μπάνιο εκεί, όπως γράφει το messiniaportal.gr.
Το θέμα συζητήθηκε μετά από αίτηση - διαμαρτυρία του Δ.Σ. του Συνδέσμου Καταλυματιών Δυτικής Μάνης και του Συλλόγου Επαγγελματιών Στούπας.
Στη διαμαρτυρία των τοπικών συλλόγων αναφέρουν:
"Ο χώρος που μένει γι’ αυτούς που δεν θέλουν να νοικιάσουν ομπρέλα και ξαπλώστρα, αλλά να καθίσουν στην άμμο ελεύθερα, είναι ελάχιστος και αυτόν τον έχουν καταλάβει οι φανατικοί οπαδοί της ρακέτας οι οποίοι είναι κυρίως άνθρωποι άσχετοι με τον τουρισμό που δεν σέβονται κανέναν και παίζουν με τρελό ζήλο ανάμεσα στις ξαπλώστρες των επισκεπτών μας, που αντί να χαλαρώσουν και να χαρούν τον ήλιο και τη θάλασσα, σπάνε τα νεύρα τους από τα μπαλάκια που σφυρίζουν δίπλα στα αυτιά τους και κυριολεκτικά τρομοκρατούνται από τα "καρφωτά" μπαλάκια που δέχονται πολύ συχνά κατακέφαλα.
Έχουμε γίνει μάρτυρες εξαιρετικά δυσάρεστων καταστάσεων στο παρελθόν και δέκτες έντονων διαμαρτυριών από τους πελάτες μας. Οι τραυματισμοί είναι συχνοί. Διαμάχες μεταξύ λουομένων και παικτών είναι καθημερινά αναπόφευκτες και συνήθως όχι αναίμακτες. Συχνά ανοίγουν μύτες, μωλωπίζονται μάτια και ανοίγουν κεφάλια, διότι ξεφεύγουν και ρακέτες, με αποτέλεσμα μια κυρία να υποστεί εξαιρετικά σοβαρό κάταγμα στην γνάθο".

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

«Η προσπάθεια στην οποία συμμετέχουμε είναι μαραθώνιος και όχι κατοστάρι» ... αναφώνησε ο Βενιζέλος

«H προσπάθεια στην οποία συμμετέχουμε δεν είναι κατοστάρι αλλά μαραθώνιος που χρειάζεται την καλύτερη συνεργασία όλων» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βαγγέλης Βενιζέλος κατά τη συνάντηση που είχε με τα στελέχη του κόμματος που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.
Και η καρέκλα του  υπουργείου-εξουσίας πολύ γλυκιά θα συμπληρώσω …