Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ρούχα, φορτιστές και εσώρουχα ξεχνούν οι τουρίστες στα ξενοδοχεία

Ενδιαφέρουσα έρευνα για τις συνήθειες των πελατών των ξενοδοχείων.
Πόσες φορές δεν έχετε ανοίξει τη βαλίτσα μετά τις διακοπές για να συνειδητοποιήσετε ότι τελικά πάλι ξεχάσατε κάτι στο ξενοδοχείο;
Τι κι αν κοιτάζετε μανιωδώς το χώρο πριν κάνετε check out;
Σχεδόν πάντα κάποιο μικρό ή μεγάλο αντικείμενο βρίσκει τον τρόπο να ξεγλιστρήσει έξω από τη βαλίτσα.
Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr  διενήργησε έρευνα σχετικά με τα αντικείμενα που ξεχνάνε οι ταξιδιώτες φεύγοντας και παρουσιάζει τα αποτελέσματα.
Το συντριπτικό ποσοστό των Ελλήνων, 33 τοις εκατό, παραδόξως ξεχνάει να πακετάρει είτε ρούχα είτε παπούτσια και αποφασίζει να τα κάνει δώρο στους επόμενους επισκέπτες και στο προσωπικό του ξενοδοχείου.
Στην αμέσως επόμενη θέση, 22 τοις εκατό, έρχονται οι φορτιστές των κινητών τους.
Μπορεί τα smartphones να έχουν γίνει η προέκταση των χεριών των Ελλήνων, αλλά φαίνεται ότι οι φορτιστές τους δεν έχουν την ίδια τύχη.
Στην τρίτη θέση έρχονται τα εσώρουχα σε ποσοστό 20 τοις εκατό, ποσοστό σχετικά μικρό αν αναλογιστεί κανείς πόσο εύκολο είναι τα εσώρουχα να διαφύγουν της προσοχής κατά το πακετάρισμα.

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο

Στο «σφυρί» έβγαλε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος τη βίλα του στο Τσόμπχαμ του Σάρεϊ όπου κατοικούσε το 1967 όταν εκδιώχθηκε από την Ελλάδα, έναντι 6,42 εκατ. ευρώ.
Οπως γράφουν οι Sunday Times οι οποίοι δημοσιεύουν την αγγελία πώλησης της κατοικίας του 73χρονου τέως βασιλιά, και αναδημοσιεύουν τα Νέα, πρόκειται για ένα υπερπολυτελές σπίτι το οποίο έχει πέντε δωμάτια υποδοχής, 10 κρεβατοκάμαρες, έξι μπάνια, μεγάλη ταράτσα και θερμαινόμενη πισίνα, γήπεδο τένις, λιβάδι για άλογα, αλλά και έναν οπωρώνα έκτασης περίπου 32 στρεμμάτων.
Όπως αναφέρεται στην αγγελία, το σπίτι χτίστηκε το 1883 και βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της περιοχής, προσφέροντας εκπληκτική θέα μέσα σε ένα καθαρά «βρετανικό» περιβάλλον, με καταπράσινα δένδρα και λιμνούλες, ενώ πολύ κοντά βρίσκεται το κολέγιο του Ιτον και ο ιππόδρομος του Ασκοτ.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Bαγγέλη, πές μας τι πίνεις και ... δεν μας δίνεις!

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τους άφησε όλους άφωνους όταν ... τις προάλλες σε δείπνο που παρέθεσε σε βουλευτές του κόμματός του στο Πάρκο της Ελευθερίας αποκάλυψε το μυστικό "σούπερ χάπι" του.
Παρόντες ήταν Θεοδώρα Τζάκρη, ο Π. Κουκουλόπουλος, ο Μ. Κασσής, ο Χρ. Γκόγκας, αλλά και οι Δριβελέγκας, Ρήγας και Αντζελα Γκερέκου.
Κάποια στιγμή η Θεοδώρα Τζάκρη ένιωσε αδιαθεσία, υπέφερε από έναν πόνο στην κοιλιά, όπως έλεγε, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ της έδωσε ένα χάπι το οποίο μετά από λίγη ώρα την έκανε περδίκι...
Για την σύνθεση του χαπιού, τα www.parapolitika.gr - απ΄όπου το κείμενο - δεν έχουν καμία πληροφορία...
 

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Το κινητό είχε σήμα «καμπάνα»

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, εξιχνιάσθηκε απάτη μέσω διαδικτύου σε βάρος 65χρονου.
Συγκεκριμένα, ο 65χρονος κατήγγειλε την Παρασκευή ότι, ενώ κατέθεσε την Τετάρτη το χρηματικό ποσό των τριακοσίων ευρώ, σε λογαριασμό ατόμου, με τον οποίο συμφώνησε μέσω διαδικτύου να του αποστείλει ένα κινητό τηλέφωνο, αυτός δεν του το έστειλε, εξαπατώντας τον.
Ύστερα από αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ως δράστης της απάτης φέρεται ένας 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία.
Σημειώνεται επίσης, ότι ο δράστης είχε απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Σε νευρική κρίση ο Βενιζέλος με τον Λοβέρδο!

Αιτία της οργής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν η ατάκα του πρώην στενού του συνεργάτη ότι «ε, η 3η του Σεπτέμβρη δεν ανήκει σε ένα κόμμα του 6%»!
Τελικά ούτε να γιορτάσει την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη δεν τον αφήνουν τον Βενιζέλο, τον σημερινό αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, πολλά στελέχη του πάλαι ποτέ κραταιού Κινήματος!
Δεν του έφτανε η άρνηση της Α. Διαμαντοπούλου να παραστεί στις εκδηλώσεις στις 3 και 4 Σεπτέμβρη που οργανώνει ο Ευάγγελος, σε μια απέλπιδα επιχείρηση να ξαναφέρει το ΠΑΣΟΚ στο κέντρο της επικαιρότητας, ήρθε κι ο Α. Λοβέρδος να τον εκνευρίσει και μάλιστα πολύ, όπως μας αποκάλυψε συνεργάτης του!

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Παρήγγειλε τηλεσκόπιο και παρέλαβε φυσίγγια!

Ένα δέμα, το οποίο περιείχε εκατό αβολίδωτα φυσίγγια των 9 χιλιοστών και ένα σπρέι πιπεριού, παρέδωσε στο αστυνομικό τμήμα της Πρέβεζας ένας Έλληνας.
Ο άνδρας παρέλαβε το δέμα από εταιρεία courier, έπειτα από παραγγελία ενός μικροσκοπίου που έκανε μέσω του διαδικτύου.
Ωστόσο, αντί για το μικροσκόπιο βρήκε στο εσωτερικό του δέματος τα παραπάνω αντικείμενα.
Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

60χρονος παρέλυσε μετά από τσίμπημα κουνουπιού

Προσωρινή παραλυσία προκάλεσε σε έναν 60χρονο Ξανθιώτη η προσβολή του από τον ιό του Δυτικού Νείλου, μετά από τσίμπημα κουνουπιού.
Ο ηλικιωμένος νοσηλεύεται εδώ και λίγες ημέρες στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.
Πρόκειται για άνδρα κάτοικο του Μαγικού του δήμου Αβδήρων Ξάνθης ο οποίος την περασμένη Τετάρτη παρουσιάστηκε στο Νοσοκομείο της πόλης με υψηλό πυρετό.
Αρχικά δεν κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του, ωστόσο δυο ημέρες μετά και με την κατάσταση της υγείας του να επιδεινώνεται ο ίδιος εισήχθη στην Παθολογική.
Από τον εργαστηριακό έλεγχο των εξετάσεων προέκυψε πως είχε προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου, με το νευρολογικό του σύστημα να εξασθενεί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί προσωρινά να περπατήσει.
Με υψηλό πυρετό και πόνους στο σώμα παρουσιάστηκε πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης ένας 60χρονος από τον Πολύσιτο Ξάνθης.
Ο ίδιος μάλιστα λίγες ώρες μετά την εισαγωγή του στην Παθολογική Κλινική παρουσίασε εξανθήματα σε όλο του το σώμα.
Λίγες ημέρες μετά επιβεβαιώθηκε και επισήμως η προσβολή του από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Απίστευτο περιστατικό με νεαρή που είδε έντρομη να μπαίνουν στο σπίτι της οι διαρρήκτες


Συνέβη κι αυτό!
Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε για τη διάρρηξη από το ΒΦ!
το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα σε περιοχή του Λυκαβητού, στην Αθήνα.
Γυρω στις 5 στο σπίτι μιας νεαρής κοπέλας μπήκαν διαρρήκτες (μιλούσαν ελληνικά) που μάλλον έψαχναν για χρήματα νομίζοντας ότι οι ένοικοι έλειπαν.
Η κοπέλα τρομοκρατήθηκε και μπήκε στα σεντόνια προσποιούμενη ότι κοιμάται.
Δίπλα της είχε ανοιχτό ένα i pad συνδεδεμένο με το Facebook.
Το έβαλε κάτω από τα σεντόνια και έγραψε ΒΟΗΘΕΙΑ!
Έχουν μπει στο σπίτι μου...μένω στη τάδε διεύθυνση...
Εκείνη την ώρα αρκετοί ήταν συνδεδεμένοι, ευτυχώς δεν αδιαφόρησαν και κάλεσαν την Αστυνομία που πήγε αμέσως, αλλά στο μεταξύ είχαν φύγει οι διαρρήκτες!
Πάντως το θετικό είναι ότι δεν δείξαμε αδιαφορία...

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Η νύφη κόλασε και τον ... παπά!

Η είδηση είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα και κάνει το γύρο του διαδικτύου!
"Η νύφη ήταν πραγματική καλλονή αλλά κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι  η ομορφιά της και η τέλειες αναλογίες στο σώμα της θα ήταν αφορμή για να κολάσουν ακόμα και τον ίδιο τον παπά που τελούσε το γαμήλιο μυστήριο!

Κι όμως, μέχρι κι αυτό συνέβη, την προηγούμενη εβδομάδα σε ιερό ναό γειτονικού νομού της Αχαΐας αλλά με αρκετούς Πατρινούς καλεσμένους μιας και ο γαμπρός ζει και εργάζεται στην αχαϊκή πρωτεύουσα.
Ο ιερέας λοιπόν δεν δίστασε να το αποκαλύψει λέγοντας στο γαμπρό να αλείψει με μέλι τη νύφη και να την γλύψει! Και το έκανε αμέσως μόλις τελείωσε την τελευταία ευχή που έδωσε στο ζευγάρι προς την ολοκλήρωση του γαμήλιου μυστηρίου. Τοποθέτησε το ζευγάρι μπροστά του και απευθυνόμενος στον γαμπρό του είπε: «Παιδί μου, είσαι τυχερός γιατί διάλεξες μια πραγματική καλλονή για γυναίκα σου. Είσαι άξιος. Τώρα πρέπει να την πάρεις, να πας να την αλείψεις με μέλι και να την γλύψεις όλη». 

Μόλις άκουσαν την πρόταση αυτή από τα χείλη του ιερέα, όλοι οι προσκεκλημένοι έμειναν εμβρόντητοι.
Δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο παπάς της εκκλησίας έλεγε κάτι τέτοιο και μάλιστα δημοσίως και κατά πρόσωπο με τον γαμπρό και την νύφη. Μάλιστα, ορισμένοι άρχισαν να διαμαρτύρονται αλλά ο ιερέας έσπευσε να τον καθησυχάσει λέγοντας ότι δεν είχε πει κάτι προσβλητικό αλλά λόγια που έδειχναν θαυμασμό για τη νεαρή."

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Εισήγηση για επίδομα φτώχειας από 75 ως 360 ευρώ το μήνα

Επίδομα κατά της φτώχειας από 75 ευρώ έως 360 ευρώ το μήνα, εισηγείται στο υπουργείο Εργασίας η Παγκόσμια Τράπεζα. Σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε η Τράπεζα τα κριτήρια για την εφαρμογή του εγγυημένου εισοδήματος θα ισχύσουν αρχικά σε περιορισμένο αριθμό δικαιούχων από το 2014, και σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις από το 2015.
Για την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου (που είναι μία από τις προαπαιτούμενες δράσεις στον έλεγχο του Σεπτεμβρίου από την τρόικα) έχουν δεσμευτεί 20 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα διατεθεί σε περίπου 8.000-10.000 πάμπτωχους δικαιούχους (μεμονωμένα άτομα) και νοικοκυριά από δύο ή περισσότερες περιοχές της χώρας, με βασικό κριτήριο το ύψος του εισοδήματος να μην ξεπερνά τα 4.800 ευρώ τον χρόνο, όπως τουλάχιστον αναφέρεται στα «σενάρια» που περιλαμβάνει η μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας, την οποία εξασφάλισε και αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Από Γεννάρη εισιτήριο 25 ευρώ για την εισαγωγή σε νοσοκομεία!!!

Όλοι όσοι εισάγονται για νοσηλεία σε νοσοκομεία του ΕΣΥ από 1ης Ιανουαρίου 2014 θα καταβάλουν αντίτιμο του εισιτηρίου (25 ευρώ) όπως ορίζει ο εφαρμοστικός νόμος του μνημονίου.
Όπως διευκρίνισε την Τρίτη σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Υγείας και σύμφωνα με δημοσίευμα στο www.protothema.gr , κ. Άδωνις Γεωργιάδης, «η μνημονιακή δέσμευση, ψηφισθείσα από τον Νοέμβρη του 2012 και τροποποιηθείσα λίγο μετά στη πράξη νομοθετικού περιεχομένου που ακολούθησε τον Ιανουάριο, είναι αυτόματη. Βάσει αυτής από 1ης Ιανουαρίου του 2014, όποιος κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο, θα συμμετέχει στο κόστος νοσηλείας με 25 ευρώ».
Ο κ. Γεωργιάδης, ανέφερε πως η συγκεκριμένη δέσμευση θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης του υπουργείου Υγείας με την τρόικα, με επιχείρημα ότι οι δαπάνες του ΕΣΥ έχουν μειωθεί κατά 80 εκατομμύρια ευρώ.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Η νύφη έφτασε στην εκκλησία με το λεωφορείο!

Μία νύφη από τη Βέροια επέλεξε να πρωτοτυπήσει και να κάνει τη διαφορά, πηγαίνοντας κόντρα σε ένα από τα μεγαλύτερα κλισέ, που συνόδευσαν τους γαμήλιες τελετές στην Ελλάδα την τελευταία 20ετία, τουλάχιστον...
Στον τρόπο άφιξης του ζεύγους, και δη της νύφης, στην εκκλησία.
Η όμορφη Ζωή, έφτασε στο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται μετά την Μονή Παναγιάς Δοβρά στο όρος Βέρμιο, με το λεωφορείο της γραμμής και όχι με κάποιο υπερπολυτελές αυτοκίνητο, και κατάφερε έτσι να κάνει την άφιξή της στην εκκλησία κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή και αξέχαστη τόσο για τους καλεσμένους στο γάμο όσο και για τον ίδιο τον γαμπρό, τον Γιάννη, που φάνηκε να ξαφνιάζεται ευχάριστα από αυτή της την επιλογή.
Οδηγός του λεωφορείου 5, με την επιγραφή «Βέροια», δεν ήταν άλλος από τον πατέρα της Ζωής, ο οποίος αφού έκανε απίστευτες μανούβρες προκειμένου να μεταφέρει την κόρη και τα παρανυφάκια στο απομακρυσμένο ξωκλήσι, έκανε και την παραδοσιακή, σύντομη βόλτα, προκειμένου να δοκιμάσει τις «αντοχές» του γαμπρού, προτού του παραδώσει την κόρη του...

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Το ποτό «μίλησε» και ο γαμπρός μαχαίρωσε τον κουνιάδο στη Λαμία

Με μαχαιριές στο θώρακα και την πλάτη νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Λαμίας ένας 32χρονος Αλβανός, τον οποίο μαχαίρωσε ο 26χρονος γαμπρός του.
Όλα έγιναν προχθές στις 5:15΄ τα ξημερώματα στην Τραγάνα Φθιώτιδας. Οι δυο άνδρες επέστρεφαν με τα πόδια στο σπίτι μετά από κοινή νυχτερινή έξοδο.
Η μια κουβέντα έφερε την άλλη και δεν άργησαν να έρθουν στα χέρια.
Τότε ο 26χρονος έβγαλε ένα μαχαίρι και κάρφωσε στον θώρακα και την πλάτη τον κουνιάδο του. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, αφήνοντας αιμόφυρτο στη μέση του δρόμου τον 32χρονο.
«Τσακωθήκαμε. Δεν θυμάμαι γιατί. Ήμουν μεθυσμένος δεν ήξερα τι έκανα...», είπε λίγες ώρες αργότερα στους αστυνομικούς του Α.Τ. Αταλάντης ο 26χρονος δράστης, ο οποίος συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
Ο 26χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, ενώ οι αστυνομικοί περιμένουν να πάρουν κατάθεση και από το θύμα, όταν θα το επιτρέψουν οι γιατροί, για να μάθουν ίσως περισσότερα.

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Κατάπιε «υπόθετο» με 70 γραμμάρια ηρωίνης

Ο 36χρονος το έκανε για να μη συλληφθεί με αυτό, αλλά ατύχησε.
Οι αστυνομικοί που είχαν συλλάβει την περασμένη Τρίτη στην Ικαρία έναν 36χρονο Έλληνα για ναρκωτικά, δεν είχαν προλάβει να αντιληφθούν ότι είχε καταπιεί ένα «υπόθετο» γεμάτο με μεγάλη ποσότητα ηρωίνης για να μην συλληφθεί με αυτό.
Το αντιλήφθηκαν τρεις ημέρες αργότερα, όταν ο κρατούμενος πήγε στην τουαλέτα.
Ο οργανισμός του απέβαλε την αυτοσχέδια συσκευασία το πρωί της Παρασκευής στα κρατητήρια αστυνομικής υπηρεσίας της Σάμου όπου κρατείται και οι φρουροί έμειναν άναυδοι όταν αντίκρισαν το «αυγό» που περιείχε 70 γραμμάρια ηρωίνης.
Αμέσως ενημερώθηκε η Δίωξη Ναρκωτικών, που συνέλαβε εκ νέου τον 36χρονο και σχημάτισε νέα δικογραφία για κατοχή και μεταφορά ηρωίνης με την οποία τον παρέπεμψε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σάμου με την αυτόφωρη διαδικασία.

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Έβαζαν τα παιδιά να ζητιανεύουν με ναρκωμένα ζώα!

Δύο Αλβανίδες τσιγγάνες εκμεταλλεύονταν ένα γατάκι και ένα κουτάβι σε κατάσταση ημινάρκωσης με τα οποία τα ανήλικα παιδιά τους ζητούσαν βοήθεια από περαστικούς
Πραγματική … "βιομηχανία" έχουν κάνει την επαιτεία οι τσιγγάνες στη Ρόδο, που δεν χρησιμοποιούν μόνο τα ανήλικα παιδιά τους για να συγκινήσουν τους τουρίστες αλλά ναρκώνουν και μικρά ζώα τα οποία βάζουν στις αγκαλιές τους για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα!
Μετά τη σύλληψη μιας 22χρονης Ελληνίδας τσιγγάνας που έβαζε τα παιδιά της να ζητιανεύουν κρατώντας ένα κουταβάκι, άλλες δυο τσιγγάνες – Αλβανίδες αυτή τη φορά- προχώρησαν ακόμη πιο πέρα χρησιμοποιώντας ένα γατάκι και ένα κουτάβι σε κατάσταση ημινάρκωσης με τα οποία τα ανήλικα παιδιά τους ζητούσαν βοήθεια από περαστικούς!
Μάλιστα, όταν μια 46χρονη γυναίκα προσπάθησε να δει σε τι κατάσταση βρίσκονταν τα δύστυχα ζώα, δέχθηκε επίθεση από τις δυο τσιγγάνες ηλικίας 30 και 36 χρόνων οι οποίες τη χτύπησαν και την τραυμάτισαν ελαφρά!
Όμως, παρενέβησαν άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος που τις συνέλαβαν και τις οδήγησαν στον εισαγγελέα με κατηγορίες για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, επαιτεία, παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας ζώων και πρόκληση απλής σωματικής βλάβης. Τα ζωάκια κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν για φροντίδα σε φιλοζωική εταιρεία.

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Σκότωσε τη γάτα του γείτονα λόγω πολιτικών διαφορών

Ένα περιστατικό πέρα από κάθε φαντασία και γεγονότα που μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω εκτυλίχθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο χωριό Μιχαλίτσι Πρέβεζας.
Ένας κάτοικος της περιοχής, που είχε καυγαδίσει με έναν γείτονά του λόγω πολιτικών διαφορών, πήρε την καραμπίνα του και πυροβόλησε τη γάτα του την περασμένη Τρίτη.
Ο άνδρας συνελήφθη έπειτα από αυτεπάγγελτη μήνυση, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.
Αξίζει να αναφέρουμε το γεγονός ότι ο άνθρωπος που πυροβόλησε και σκότωσε το ζώο διαδραματίζει πολιτικό ρόλο στη περιοχή του...

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Ποια είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος στην Ελλάδα

Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί και τεχνολόγοι θα έχουν στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη ζήτηση έως το 2020, όπως επίσης οι θέσεις που δεν απαιτούν υψηλή εξειδίκευση-πωλητές-εργαζόμενοι στις υπηρεσίες, χειριστές μηχανών και συναρμολογητές εργαλείων κ.α.
Αυτά αναφέρονται σε μελέτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDE-FOP).
Μάλιστα, οι ειδικότητες στον ευρύτερο τομέα των υπηρεσιών αναμένεται να έχουν άυξηση 3,6% από σήμερα έως το 2020 (έναντι επέκτασης 25,2% τη χρονική περίοδο 2000-2010).
Στο 0,9% προβλέπεται να ανέλθει η αύξηση των χειριστών μηχανημάτων (έναντι αύξηση 3,5% κατά την πρώτη δεκαετία).
Μεγάλη υποχώρηση περιμένει τα ανώτερα και διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων (-10,7% μέχρι το 2020 έναντι 12,5% της περιόδου 2000-2010), τους ελεύθερους επαγγελματίες (-6,3% έναντι προηγούμενης αύξησης 33,1%), ενώ θα συνεχιστεί η απαξίωση επαγγελμάτων τα οποία είναι συνδεδεμένα με χειροτεχνίες, αλλά και με την εξειδικευμένη απασχόληση στην αγροτική οικονομία και την αλιεία.

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Μαμά και γιαγιά πέταξαν το μωρό ... στα σκουπίδια!

Η 20χρονη μητέρα και η 44χρονη γιαγιά πέταξαν το νεογνό στον κάδο απορριμμάτων!
Δεν πέρασαν παρά λίγες μόλις ώρες από την τραγική ανακάλυψη στη χωματερή των Λεχαινών, το μεσημέρι της Δευτέρας, μέχρι να βρεθεί η Αστυνομία μπροστά στην άσπλαχνη μητέρα που πέταξε το μωρό της στα σκουπίδια.
Δεν πέρασαν παρά λίγες μόλις ώρες από την τραγική ανακάλυψη στη χωματερή των Λεχαινών, το μεσημέρι της Δευτέρας, μέχρι να βρεθεί η Αστυνομία μπροστά στην άσπλαχνη μητέρα που πέταξε το μωρό της στα σκουπίδια.
Πρόκειται για μια 20χρονη, Αλβανικής υπηκοότητας που τους τελευταίους μήνες διαμένει στο Νεοχώρι της Κυλλήνης και που με την βοήθεια της 44χρονης μητέρας της πέταξαν το μόλις μερικών ωρών βρέφος, σε έναν κάδο απορριμμάτων, πενήντα μέτρα από το κέντρο του χωριού!
Η παροιμία «του παιδιού μου το παιδί είναι δύο φορές παιδί μου» δεν βρήκε καμία ανταπόκριση στην συγκεκριμένη περίπτωση…

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

«Μαϊμού» τυφλοί και κωφοί στην Αιτωλοακαρνανία

Τυφλοί και κωφοί, που όμως ήταν απόλυτα υγιείς, εντοπίστηκαν να παίρνουν παράνομα τα αντίστοιχα επιδόματα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Ποσοστό 20,45% των εξετασθέντων, κατά τη διενέργεια επανελέγχων των επιδοματούχων κωφαλαλίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, βρέθηκαν να λαμβάνουν το επίδομα αυτό παράνομα.
Οι επανέλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τις επιτροπές των ΚΕΠΑ και σε σύνολο 44 εξετασθέντων οι 9 από αυτούς αποδείχθηκε ότι δε δικαιούνταν να λαμβάνουν το επίδομα, ενώ 35 από αυτούς το δικαιούνταν.
Επίσης, ποσοστό 27,38% των εξετασθέντων, κατά τη διενέργεια επανελέγχων των επιδοματούχων τυφλότητας στο ίδιο νομό, βρέθηκαν να λαμβάνουν το επίδομα αυτό παράνομα.
Οι επανέλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τις επιτροπές των ΚΕΠΑ και σε σύνολο 336 εξετασθέντων οι 92 από αυτούς αποδείχθηκε ότι δε δικαιούνταν να λαμβάνουν το επίδομα ενώ 244 το δικαιούνταν.

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Από «κούφια» λόγια πάμε καλά...

Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να δηλώνει στην εφημερίδα «The Independent» ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο κύμα απ' ευθείας επενδύσεων για να δοθεί νέα ώθηση στη χώρα.
Ωστόσο, δημιουργούνται εύλογες απορίες στο ... άκουσμα περί «νέου» κύματος.
Πότε ήρθε το προηγούμενο κύμα επενδύσεων και περιμένουμε τώρα καινούργιο;
Προσπαθώντας να πείσει ο ίδιος, κινούμενος στη λογική ότι «τον φάγαμε το γάιδαρο», ισχυρίστηκε ότι ως χώρα έχουμε αφήσει πίσω μας τα δύο τρίτα της κρίσης και απομένει μόνο το ένα τρίτο.
Κάτι που φέρνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πολύ μπροστά, αφού μπορεί να οροθετήσει χρονικά την κρίση, ενώ σε Ευρώπη και Αμερική ακόμα ψάχνονται.

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Ο «κακός» ο λύκος έφυγε, … ήρθε η αγέλη των λύκων

Σε μια περιοχή με έντεκα μικρότερα αλλά και μεγαλύτερα κοπάδια, ένας «κακός» λύκος έκανε κουμάντο, διαλέγοντας κάθε χρόνο για να φάει το καλύτερο αρνί.
Οι τσελιγκάδες της περιοχής άρχισαν σκληρό αγώνα και κατόρθωσαν  ύστερα από χρόνια να διώξουν «κακό» λύκο από την περιοχή τους.
Η ζωή στην κοιλάδα με τα έντεκα κοπάδια κυλούσε  μάλλον ήρεμα.
Ο καιρός πέρασε και στην περιοχή τα κοπάδια πολλαπλασιάστηκαν ... έγιναν καμία εξηνταριά!
Τότε έγινε κάτι αναπάντεχο…
Στην περιοχή έκανε την εμφάνισή της μια  αγέλη  λύκων  που έτρωγε ανεξέλεγκτα όσα αρνιά ήθελε!!!
Μάταιος ο αγώνας των τσελιγκάδων, η αγέλη είχε ριζώσει για καλά και αλώνιζε την περιοχή.
Οι σκέψεις όλων ερχόταν  γύρω από τον «κακό» λύκο, … αλλά ήταν πολύ αργά.

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Εφοριακός με καταθέσεις χιλιάδων ευρώ!

Στο μικροσκόπιο των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης μπήκε υπάλληλος εφορίας, ο οποίος βρέθηκε να έχει καταθέσεις άνω των 220.000 ευρώ, που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Πρόκειται για ελεγκτή, ο οποίος απέκρυβε «επιμελώς» τα πραγματικά του εισοδήματα.
Από τον έλεγχο περιουσιακής κατάστασης που διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης διαπιστώθηκε ότι ο εν λόγω υπάλληλος υπέβαλε κατά τα έτη 2007-2010 ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και δεν δήλωσε το σύνολο των οικογενειακών τραπεζικών καταθέσεών του, ως όφειλε.
Είναι χαρακτηριστικό ότι:
Το 2008 δήλωσε 89.500 ευρώ, ενώ στους λογαριασμούς του βρέθηκαν 401.000 ευρώ
Το 2009 δήλωσε 87.500 ευρώ και στους λογαριασμούς του βρέθηκαν 364.000
και
Το 2009 δήλωσε μόλις 9.000 ευρώ, ενώ είχε 42.000.

Το συνολικό ποσό που βρέθηκε στους λογαριασμούς του ελεγκτή εφοριακού και το οποίο ο ίδιος δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει με βάση τα εισοδήματα που δήλωνε, είναι ύψους 229.000 ευρώ.
Μετά τα ευρήματα αυτά, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ζήτησε την πειθαρχική δίωξη του υπαλλήλου.
Η σχετική έκθεση διαβιβάσθηκε και στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την ποινική αξιολόγηση των ευρημάτων, στην αρμόδια ΔΟΥ όπου υπηρετεί, για τις δικές της ενέργειες, καθώς και στον Γενικό Επίτροπο της Επικρατείας για καταλογισμό των αδικαιολογήτως κτηθέντων.

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Τους ήρθε το πεύκο στο ... κεφάλι

Από θαύμα δεν χτύπησαν θαμώνες καφετέριας στην Πάτρα
Θαμώνες καφετέριας στην πλατεία Υψηλών Αλωνιών άκουσαν έναν δυνατό κρότο και πριν προλάβουν να σηκωθούν διαπίστωσαν πως η τέντα λύγιζε από το βάρος ενός τεράστιου ξερού κλαδιού πεύκου που έπεφτε.
Από θαύμα δεν υπήρξε κάποιος βαρύς τραυματισμός, καθώς το κλαδί στη βάση του είχε διάμετρο 30 εκατοστά και το βάρος του ξεπερνούσε τα 200 κιλά και αν δεν υπήρχε η τέντα να το συγκρατήσει, θα είχε χτυπήσει τους θαμώνες, που έπιναν αμέριμνοι τον καφέ τους.
Από το βάρος του κλαδιού το σίδερο της τέντας έσπασε, ενώ τμήματα του δένδρου βρέθηκαν και πάνω στους ανθρώπους.
Ζημιές προκλήθηκαν και σε ένα σταθμευμένο μηχανάκι και κάποια οχήματα που ήταν παρκαρισμένα σε εκείνο το σημείο του δρόμου.
Οι καταστηματάρχες της περιοχής είχαν ειδοποιήσει τον δήμο για την επικινδυνότητα των δένδρων, όμως κανείς δεν είχε παρέμβει.
Οι θαμώνες γλίτωσαν τον τραυματισμό χάρη στην τέντα, τα σίδερα της οποίας λύγισαν αλλά δεν έσπασαν.

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Όταν ο συναγερμός του αυτοκινήτου κτυπάει συνέχεια

Ο συναγερμός από ένα αυτοκίνητο χτύπαγε συνέχεια τα ξημερώματα.
Ένας αγανακτισμένος πολίτης, μη μπορώντας να ακούει συνέχεια τον συναγερμό, έγραψε την αγανάκτηση του πάνω σ ένα χαρτόνι, και την άφησε πάνω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Kέρδισε στο στοίχημα 97.000 ευρώ με δελτίο των 9 ευρώ!

Οι "εύστοχες" επιλογές του, αλλά και η τύχη χαμογέλασε σ’ έναν συμπολίτη μας που κέρδισε 96.820 ευρώ στο στοίχημα.
Το δελτίο, των 9 ευρώ, “παίχτηκε” την Κυριακή στο πρακτορείο ΟΠΑΠ του κ. Παπαδημητρίου που βρίσκεται επί των οδών Βαλταδώρων 3 & Βάρναλη στην Κοζάνη.
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του www.kozan.gr, ο τυχερός εμφανίστηκε τη Δευτέρα, προκειμένου να επικυρώσει το δελτίο και έλαβε τη σχετική αίτηση – πληρωμής για να εισπράξει το πόσο από την τράπεζα.

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

O μητροπολίτης Μεσογαίας καλεί τους πιστούς να μην ψωνίζουν την Κυριακή...

Να μην ψωνίζουν την Κυριακή αλλά και οι καταστηματάρχες να μην ανοίγουν τα μαγαζιά τους, προτρέπει τους πιστούς ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.
Με αυτόν ... τον τρόπο τούς ζητάει να αντιδράσουν «δυναμικά και πνευματικά» στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής και έτσι να μην συμμετέχουν – όπως λέει – στην «ασέβεια».
Ο μητροπολίτης διατυπώνει τα παραπάνω σε εγκύκλιο που εξέδωσε για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής.
Σε αρκετά σημεία του κειμένου του ο μητροπολίτης Νικόλαος ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις.
Λέει ότι «κάποιοι αποφάσισαν να φορολογήσουν και τον Θεό» ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει πως ο «κατήφορος δεν έχει τελειωμό» και ότι «μας απομυζούν τον χρόνο του Θεού».
Ο μητροπολίτης καλεί ακόμη τους πιστούς να στηρίζουν τους εμπόρους που δεν παραβιάζουν την αργία. «Με αυτόν τον τρόπο και αυτοί θα βοηθηθούν και εμάς θα ευλογήσει ο Θεός» σημειώνει.
Ο μητροπολίτης Νικόλαος εμμέσως αναφέρεται και σε άλλες αποφάσεις ή πρακτικές της Πολιτείας που κατά τη γνώμη του στρέφονται κατά της Εκκλησίας.
Λέει πως ήδη φτιάχνεται ένας λαός που ενοχλείται από την θέα των ναών και τους ήχους των καμπανών.
«Οι αγιασμοί και οι ευλογίες περιορίζονται. Το μάθημα των θρησκευτικών είτε διαστρέφεται είτε αποβάλλεται από την εκπαίδευση των παιδιών ως ανεπιθύμητο»...

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Απάτη το ομόλογο των 600 δισ. δολαρίων που θα "ξεχρέωνε" την Ελλάδα

Με τον πόνο των Ελλήνων αποδεικνύεται ότι έπαιζε ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος τον περασμένο Χειμώνα, εμφανίστηκε ως σωτήρας της Ελλάδας, την οποία δήθεν θα ξεχρέωνε με ομόλογο των 600 δισ. δολαρίων.
Σύμφωνα με έγγραφα που παρουσιάζει το "Έθνος της Κυριακής" τα χρεόγραφα που παρουσίαζε ήταν προϊόν απάτης και δόλου και τα χρήματα φυσικά δεν υπάρχουν.
Στις 5 Απριλίου 2013, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από αίτημα των ελληνικών Αρχών (στις 29 Μαρτίου 2013) και μετά από ολιγόμηνη έρευνα, απάντησε ότι τα χρεόγραφά τους δεν είναι έγκυρα, οι λογαριασμοί δεν υπάρχουν και η διακίνησή του θα πρέπει να κινητοποιήσει τον εισαγγελέα.

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Πήγαν να σβήσουν τη φωτιά και … βρήκαν φυτεία κάνναβης!

Φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε στο Πολυδένδρι Αττικής από άνδρες της Πυροσβεστικής κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή.
Οι πυροσβέστες ανακάλυψαν τη φυτεία που αποτελούνταν από 130 δενδρύλλια σε μια περιοχή που καλύπτεται από θάμνους και δέντρα, στην τοποθεσία Γκορυτσά, στο Πολυδένδρι Αττικής, την ώρα που προσπαθούσαν να κατασβέσουν τη φωτιά. Αφού ενημερώθηκε το Τμήμα Ασφαλείας Καπανδριτίου τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Καπανδριτίου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών για την αναζήτηση και σύλληψη των άγνωστων δραστών.

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Τα 10 χειρότερα PIN για ΑΤΜ – Τα χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος και είναι τα λιγότερο ασφαλή

Τέσσερις αριθμοί, που έχουν εξελιχθεί σε ζήτημα επιβίωσης.
Αυτοί που πληκτρολογεί κάθε ένας που θέλει πρόσβαση σε μετρητά.
Πιο απλά, το PIN για το ΑΤΜ.
Η επιλογή τους όμως δεν είναι απλή υπόθεση.
Με ολοένα και περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο να πέφτουν θύματα απάτης που αφορούν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, οι συγκεκριμένοι αριθμοί αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία για την προστασία του καταναλωτή.
Οπως αποδεικνύεται όμως, δεν δείχνουν όλοι τη δέουσα προσοχή.
Μία μελέτη της DataGenetics, την οποία δημοσιεύει το περιοδικό TIME δείχνει πως οι κλέφτες καρτών καταφέρνουν να βρουν το PIN του 25% των πιστωτικών και χρεωστικών μέσα σε 20 προσπάθειες.
Γιατί όμως είναι τόσο εύκολη η δουλειά τους, όταν υπάρχουν 10.000 πιθανοί συνδυασμοί;

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Τα δέκα «τρελά» επιδόματα που λαμβάνουν δημόσιοι υπάλληλοι

Αυτό που παλιότερα έμοιαζε εντελώς φυσιολογικό και νόμιμο, δηλαδή να απολαμβάνουν εξωφρενικών προνομίων οι δημόσιοι υπάλληλοι, σήμερα φαντάζει εξωπραγματικό.
Στην Ελλάδα της κρίσης τα δέκα παρακάτω επιδόματα είναι πλέον ένδειξη της απόλυτης παράνοιας του ελληνικού κράτους.
Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ): 690/μήνα σε 420 άτομα
 Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ): 420/μήνα σε 1987 άτομα
 Επίδομα προπέλας (Λιμενικό): 840/μήνα σε 653 άτομα
 Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ): 1120/μήνα σε 329 άτομα...
Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο): 290/μήνα σε 6800 άτομα
 Επίδομα παραλαβής – παράδοσης λεωφορείων: 450/μήνα σε 1.100 άτομα
 Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ): 310/μήνα σε 1790 άτομα
 Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης): 595/μήνα σε άγνωστο αριθμό ατόμων
 Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ): 870/μήνα σε 657 άτομα
 Ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, παρότι η χρήση των εστιατορίων των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων) :120/μήνα για όλο το προσωπικό.
Τα 137 ξεπερνούν τα επιδόματα στο Δημόσιο...
Συνολικά τα επιδόματα ξεπερνούν τα 137 και παραμένει άγνωστο πόσα από αυτά έχουν κοπεί.
Υπάρχει ακόμα και επίδομα «νέας διαδρομής» στο Υπουργείο Παιδείας που κάποιοι έπαιρναν, επειδή το υπουργείο τους από το κέντρο (Μητροπόλεως) μεταφέρθηκε στο Μαρούσι!
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» που δημοσίευσε σχετικό ρεπορτάζ τον Μάιο 2013 το μισθολόγιο ανέρχεται τον χρόνο σε 6 δισ. ευρώ και τα επιδόματα στο σύνολό τους σε 7 δισ. ευρώ!

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

O παπάς έσκισε τα δίχτυα!

Με τον βασιλικό στο ένα χέρι και την μπάλα στο δεξί πόδι, ο ιερέας που τέλεσε τον αγιασμό για την ομάδα του Παναργειακού, δεν μπόρεσε ν' αντισταθεί στην στρογγυλή θεά και την έστειλε στα δίχτυα!
Ο ιερέας με αριστοτεχνικό τρόπο έφερε την μπάλα στο δεξί και σούταρε στην κενή εστία.
Ούτε τα ράσα στάθηκαν εμπόδιο, ούτε η ζέστη...