Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Έπαιξε 6 «Χ» … με μόλις 3 ευρώ και κέρδισε περισσότερα από 3.000 ευρώ

«Βασιλιά της ισοπαλίας» αλλά και των κερδών αναδείχτηκε παίκτης του «πάμε στοίχημα», που αγνοώντας τους αγώνες του Champions League, ξετίναξε τη μπάνκα στον αέρα, ποντάροντας με επιτυχία σε 6 ισοπαλίες από αγώνες της 1ης και 2ης κατηγορίας της Αγγλίας.
Με πολύ έμπνευση αλλά και αρκετή τύχη ο νικητής, συμπλήρωσε ένα δελτίο ΟΠΑΠ αξίας μόλις 3 ευρώ, που κατατέθηκε σε πρακτορείο της Τριγλίας Χαλκιδικής, και κέρδισε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 3.018,17 ευρώ.

Ειδικότερα, ο παίκτης επέλεξε σωστά σε 6 αγώνες το «τελικό αποτέλεσμα» με πολλαπλασιαστή δελτίου 10.

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

147.600 ευρώ σε γραβάτες και φουλάρια από το υπουργείο Εξωτερικών για την ελληνική προεδρία της Ε.Ε

Εξωφρενικά ποσά φαίνεται ότι ξοδεύονται στο υπουργείο Εξωτερικών εν μέσω κρίσης, καθώς, όπως αναφέρει το www.iefimerida.gr,  σύμφωνα με εντολή του ίδιου του υπουργού εγκρίθηκε απόφαση για την χορήγηση σχεδόν 150.00 ευρώ για φουλάρια και γραβάτες, ενόψει της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφο με Αριθμό Πρωτοκόλλου 370/1699/ΑΣ49 το οποίο δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα τους οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, φαίνεται πως στις 4 Οκτωβρίου 2013 εγκρίθηκε με εντολή του Ευάγγελου Βενιζέλου «διενέργεια Πρόχειρου Μειοδοτικού ∆ιαγωνισμού για την ανάδειξη μειοδότη για την προμήθεια γραβατών και φουλαριών με σκοπό την κάλυψη εθιμοτυπικών αναγκών της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, συνολικής προϋπολογισθείσης δαπάνης μέχρι του ποσού των εκατόν σαράντα επτά χιλιάδων εξακοσίων Ευρώ (€147.600,00) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και λοιπών νομίμων κρατήσεων. Η δαπάνη θα βαρύνει το τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Εξωτερικών».
Την απόφαση, την υπογράφει ο διευθυντής Αριστείδης Ανδρουλάκης με εντολή του κ. Βενιζέλου, ενώ έχει αναρτηθεί και στη Διαύγεια στις 24 Οκτωβρίου.

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

48χρονος πουλούσε μπανάνες-«μαϊμού»

Ένας 48χρονος έμπορος φρούτων συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενος ότι πουλούσε "μαϊμού" μπανάνες. 
Όπως έγινε γνωστό, ο συλληφθείς κατείχε 136.300 απομιμητικά αυτοκόλλητα επώνυμης εταιρείας, τα οποία επικολλούσε σε μπανάνες άλλης εταιρείας, χαμηλότερης χρηματικής αξίας, παραπλανώντας έτσι το καταναλωτικό κοινό και αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η απώλεια εσόδων της παθούσας εταιρείας από την παράνομη δραστηριότητα του 48χρονου, ανέρχεται σε περίπου 70.000 ευρώ.


Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε προμηθευτεί από τη Βουλγαρία τα αυτοκόλλητα, τα οποία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο κατάστημα και το Ι.Χ. αυτοκίνητο του κατηγορούμενου. 

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ζητούν ξυλόσομπα για το παιδί τους με ... αγγελία

«Γροθιά στο στομάχι» από μικρή αγγελία που φιλοξενήθηκε σε τοπική εφημερίδα των Τρικάλων, μέσα από την οποία οικογένεια με μικρό παιδάκι ζητά ... ξυλόσομπα για να ζεσταθεί.

«Οικογένεια με μικρό παιδί, έχει ανάγκη μιας ξυλόσομπας και ζητά την βοήθεια συμπολιτών για να την αποκτήσει» αναφέρει η αγγελία-έκκληση, τη στιγμή που ο χειμώνας στα Τρίκαλα γίνεται ολοένα και πιο βαρύς.

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Εξαιρούνται ιερείς και μοναχοί από την διαθεσιμότητα … θα αξιολογούνται απ΄ ευθείας από τον Ύψιστο!

«Ιερή» τροπολογία εξαιρεί τους κληρικούς από τη διαθεσιμότητα κατέθεσε ο υπουργός  Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος αποφάσισε για λόγους «ανωτέρας βίας» να απεμπλέξει από τις τανάλιες της τρόικας και κυρίως των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών ολόκληρο των εκκλησιαστικό ιστό της χώρας.
Ιερείς και μοναχοί θα έχουν το ακαταλόγιστο …  σύμφωνα με τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την κύρωση της «Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων».

Την ώρα που όλοι οι κλάδοι των υπολοίπων εργαζομένων τίθενται σε καθεστώς αξιολόγησης, οι ιερείς και οι μοναχοί θα αξιολογούνται απ΄ ευθείας από τον Ύψιστο!

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Το φυσά και δεν κρυώνει ο ΟΠΑΠ

Έμπνευση και ….. είχε ένας Καστοριανός που τίναξε την μπάνκα στον αέρα...
Έπαιξε τέσσερις αγώνες με «ακριβές σκορ» και σύστημα 3-4 σε ένα δελτίο αξίας 1,50 € στο ''Πάμε Στοίχημα'' και κέρδισε το ποσό των 138.343,34 € !!!

Μάλιστα δελτίο τύπου για το περιστατικό εξέδωσε και ο ΟΠΑΠ στην ιστοσελίδα του.

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Σημείωμα και προφυλακτικό δώρο σε παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο!

Πάρκαρε το αυτοκίνητο εκεί που ήθελε, όπως ήθελε.
Δεν περίμενε όμως, το μήνυμα που θα βρει όταν επιστρέψει.
Ένας πολίτης, που βαρέθηκε να βλέπει ασυνείδητους οδηγούς να παρκάρουν όπως θέλουν, του άφησε ένα σημείωμα στο παρμπρίζ και μαζί ... "δώρο", ένα προφυλακτικό!
Το μήνυμα, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία που δημοσιεύει το TrikalaWeb, λέει:

«Μάθε να παρκάρεις μαλ... Σταμάτα να αναπαράγεις το είδος σου...»

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Αυτό θα πει σύμπτωση! 313 υπάλληλοι με το ίδιο επώνυμο … που αλλού στο Καποδιστριακό!!!

Στην αντεπίθεση περνάει ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σε μία προσπάθεια να μπει τέλος στο χάος που επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια με τις κινητοποιήσεις των διοικητικών, αφού όπως αναφέρει «η απεργία αυτή είναι εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και πρέπει να σταματήσει».

«Γιατί υπάρχει τόση ένταση από μια χούφτα ανθρώπων στο Καποδιστριακό» αναρωτήθηκε ο κ. Αρβανιτόπουλος και πρόσθεσε «πάμε να κρύψουμε τα άπλυτα κάτω από το χαλί; Μόνο στο Καποδιστριακό , αν δείτε τους υπαλλήλους, υπάρχουν 313 περιπτώσεις με το ίδιο ακριβώς επίθετο, συνεπωνυμίες».

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ο ΟΑΕΔ έβαλε την Μεσσηνία!!! στους παραμεθόριους νομούς όπου οι επιχειρήσεις δικαιούνται επιδότηση

Η απάντηση είναι σαφής και περιλαμβάνει όλες τις αναμενόμενες περιοχές που φέρουν τον χαρακτηρισμό «παραμεθόριος», χαρακτηριστικό ταυτισμένο με δυσμενείς μετατάξεις και δύσκολες συνθήκες.
Μια ερώτηση που τίθεται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ για τις επιδοτήσεις που προφέρονται σε επιχειρήσεις σε νομούς της παραμεθορίου συμπεριλαμβάνει μεταξύ της Λέσβου των Σερρών και άλλων και την Καλαμάτα και τη Μεσσήνη του νομού Μεσσηνίας.
Η απάντηση είναι σαφής και περιλαμβάνει όλες τις αναμενόμενες περιοχές που φέρουν τον χαρακτηρισμό «παραμεθόριος», χαρακτηριστικό ταυτισμένο με δυσμενείς μετατάξεις και δύσκολες συνθήκες. 
Η προσθήκη όμως «καθώς και στις επαρχίες ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ & ΜΕΣΣΗΝΗΣ του νομού ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» προκαλεί ερωτηματικά και συνειρμούς σε όσους θυμούνται ότι πρόκειται για τον τόπο καταγωγής του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
 Ακολουθεί το απόσπασμα από τη σελίδα του ΟΑΕΔ.

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Μετά τον Αλέξη … συνεργάτης του Παπανδρέου καλεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε αποστασία

Mια κίνηση με νόημα έχει δημιουργήσει νέο εσωκομματικό πονοκέφαλο στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ακόμα μεγαλύτερο εκνευρισμό στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, ο Μάκης Ανδρονόπουλος με άρθρο του στον ιστότοπο «Το κουτί της Πανδώρας» του Κώστα Βαξεβάνη- που όπως είναι γνωστό βρίσκεται αποτελεί κόκκινο πανί για τον Ευάγγελο Βενιζέλο- παροτρύνει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ανατρέψουν την ηγεσία του και στην συνέχεια να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση Σαμαρά.
Ο δημοσιογράφος λογογράφος του πρώην πρωθυπουργού με κείμενο του επισημαίνει ότι αυτή η κίνηση είναι η τελευταία ελπίδα για το ΠΑΣΟΚ.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

«Το ΠΑΣΟΚ μου είπε να κρατήσω την έδρα μου για να μην βγει ο Ραγκούσης», υποστήριξε ο Μίμης Ανδρουλάκης

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επέμεινε να διατηρήσει το βουλευτικό του αξίωμα καθώς έκρινε ότι η παρουσία του στο Κοινοβούλιο θα ήταν «εποικοδομητική».
Όταν παραιτήθηκα, το ΠΑΣΟΚ μου είπε να κρατήσω την έδρα μου για να μην βγει ο Ραγκούσης!!!
Τους λόγους για τους οποίους δεν παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα όταν ανεξαρτητοποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ εξήγησε ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι προσφέρθηκε να το κάνει «για λόγους ηθικής τάξεως».
Ωστόσο όπως δήλωσε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επέμεινε να διατηρήσει το βουλευτικό του αξίωμα καθώς έκρινε ότι η παρουσία του στο Κοινοβούλιο θα ήταν «εποικοδομητική», κάτι που αφήνει ερωτηματικά για την στάση του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο πρώτος επιλαχών για την έδρα του κ. Ανδρουλάκη είναι ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.
Συγκεκριμένα, ο Μίμης Ανδρουλάκης δήλωσε στον ΣΚΑΪ:
 «Υπερασπίζομαι απολύτως τη γραμμή με την οποία κατεβήκαμε στις εκλογές, είμαι να ξέρετε σε πλήρη αντιστοίχηση με το εκλογικό ακροατήριο και για λόγους τάξης έθεσα την έδρα μου στη διάθεση του κόμματος, αλλά μου είπαν ότι η παρουσία μου θα ήταν εποικοδομητική».

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Δικό τους κόμμα ετοιμάζουν οι κτηνοτρόφοι

Το δικό τους κόμμα προανήγγειλαν οι κτηνοτρόφοι στο πλαίσιο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας τους που πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Οι κτηνοτρόφοι δήλωσαν δια του εκπροσώπου, ότι ενδέχεται να λάβουν σοβαρά το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν αυτόνομο κόμμα Κτηνοτρόφων Ελλάδος για να κατέβει στις Ευρωεκλογές, καθώς όπως λένε δεν εμπιστεύονται κανέναν για τα ζητήματα που τους αφορούν.

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Η επιταγή με τη σφραγίδα του Πατριαρχείου ήταν «πέτσινη»!!!!

Με πλαστή επιταγή 12.000 ευρώ που είχε σφραγίδα του ... Πατριαρχείου, εξαπάτησε μια νεαρή έναν 82χρονο στην Κυπαρισσία και κατάφερε να του αποσπάσει 1.200 ευρώ. 
Συγκεκριμένα, τον έπεισε να της δώσει τα 1.200 ευρώ για να του δώσει την επιταγή των 12.000 ευρώ, την οποία θα εισέπραττε υποτίθεται από την τράπεζα.
 Ο γέροντας, που πείστηκε και πήρε την επιταγή ως ... δώρο του Πατριάρχη για μια παλαιότερη προσφορά που είχε κάνει ο ίδιος με τη σύζυγό του για παιδιά που είχαν ανάγκη, ανακάλυψε την απάτη όταν πήγε στην τράπεζα να εισπράξει τα λεφτά. 
Εκεί έμαθε πως πρόκειται για πλαστή επιταγή και προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Αν υπήρχε MEGA το ’73…

Μα για ποιο ψωμί, ποια παιδεία και κυρίως ποια ελευθερία μιλούν...
 Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 1973 , ώρα 20:15
-Όλγα , είναι φανερό ότι οι καταληψίες του Πολυτεχνείου-όπως κι αυτοί της Νομικής πριν λίγο καιρό- είναι αργόσχολοι , αιώνιοι φοιτητές , αναρχικοί και μπαχαλάκηδες που δεν αφήνουν τους σωστούς φοιτητές και νοικοκυραίους να σπουδάσουν.
-Γιάννη , μην ξεχνάμε επίσης ότι ... αν συνεχιστεί για λίγες ακόμα μέρες αυτή η θλιβερή κατάσταση , υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο.
-Και εκτός αυτού Όλγα , είναι πραγματικά κρίμα η τεράστια προσπάθεια της κυβερνήσεως εδώ και τόσα χρόνια , για να μπει η χώρα στο σωστό δρόμο , να βγει επιτέλους από το γύψο που έπρεπε να μπει , να πάρει το δρόμο μιας ακόμα εντονότερης ανάπτυξης , να δυσφημείται στο εξωτερικό από ενέργειες θλιβερών μειοψηφιών.

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Όταν το θράσος περισσεύει …

Απίστευτη δήλωση του βουλευτή της ΝΔ που ισχυρίστηκε ότι παίρνει μόνο 5.450 ευρώ και ότι οι συνάδελφοί του, τα «φέρνουν βόλτα» πολύ δύσκολα οικονομικά.
Ξεπερνάει κάθε όριο προκλητικότητας η δήλωσή του βουλευτή της ΝΔ κ. Ιορδάνη Τζαμτζή ότι οι βουλευτές δυσκολεύονται να τα «φέρουν βόλτα» και μάλιστα όπως χαρακτηριστικά είπε «ορισμένοι ξεραίνουν το σκατό τους για να ζήσουν».
Την ίδια ώρα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, αποκάλυψε ότι ο ίδιος λαμβάνει «μόνο 5.450 ευρώ το μήνα στο χέρι» και ότι αν είναι να παίρνει 2.000 δεν θέλει να είναι βουλευτής.
«Αν είναι να παίρνω 2.000 ευρώ το μήνα δεν θέλω να είμαι βουλευτής ... ας γίνουν βουλευτές μόνο οι πλούσιοι» είπε χαρακτηριστικά.

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Το ραβασάκι στην ταμία της τράπεζας … έγραφε: «Ληστεία»!

Μια ληστεία αλλιώτικη από τις άλλες …
Ένας άντρας, χωρίς να έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου μπήκε σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Με το χέρι του στην τσέπη, σαν να κρατά όπλο και χωρίς να μιλήσει, άφησε ένα σημείωμα στο γκισέ, πήρε άγνωστο χρηματικό ποσό και έφυγε σαν κύριος.

Αναζητείται από τους αστυνομικούς.

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Πως λειτουργεί η νιγηριανή απάτη

Παρουσιάζοντας κομμάτια μαύρου χαρτιού ως χαρτονομίσματα και έναν νεαρό ως γιο υπουργού, ένας 79χρονος κατάφερνε να εξαπατήσει τα θύματά του και να τους αποσπά χρηματικά ποσά.
Πρόκειται για τη γνωστή στους αστυνομικούς μέθοδο ως «νιγηριανή απάτη», η οποία αποκαλύφθηκε και συνελήφθησαν στου Ζωγράφου δύο Έλληνες ηλικίας 79 και 55 ετών, και ένας 40χρονος Νιγηριανός. 
Αναζητούνται τουλάχιστον άλλος ένας Ελληνας και δύο αλλοδαποί συνεργοί τους, που είχαν συστήσει την εγκληματική ομάδα.
 Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν επιχειρηματίας κατήγγειλε ότι ο 79χρονος συλληφθείς, μαζί με έναν αλλοδαπό συνεργό του που αναζητείται, επιχείρησαν να τον εξαπατήσουν.

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Τίναξε την μπάγκα στον αέρα …

Με τρία ευρώ πήρε 10.710 ευρώ στο στοίχημα!
Απίστευτο, όμως πέρα για πέρα αληθινό για κάτοικο της Καλλονής στη Μυτιλήνη, φίλο της τοπικής ομάδας και του Ολυμπιακού, ο οποίος με τρία ευρώ στο «Πάμε Στοίχημα» κατάφερε να κερδίσει 10.710 ευρώ.
Πως τα κατάφερε;
Έπαιξε ακριβή σκορ για τις δυο μεγάλες του αγάπες…
Έπαιξε τρία ευρώ στο 0-3 της Καλλονής μέσα στη Βέροια με απόδοση 85 και στο 4-0 του Ολυμπιακού με απόδοση 42.
Τα δυο σκορ πέρασαν και ο φίλος της Καλλονής πήγε ταμείο.

Καλοφάγωτα ...

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Γέμισαν τα παγκάρια δραχμές, κέρματα των δύο λεπτών και κουμπιά!!!

Δραχμές, κέρματα των δύο λεπτών και πολλά κουμπιά αντικρίζουν οι ιερείς και τα μέλη των εκκλησιαστικών επιτροπών, όταν ανοίγουν τα παγκάρια των ενοριών τους για να κάνουν την καταμέτρηση των χρημάτων που ρίχνουν οι πιστοί για το κερί που ανάβουν.
Η μείωση των εσόδων στα παγκάρια φτάνει και το 50%.
Οι ενορίες, από τη μεριά τους, προσπαθούν να καλύψουν αυτό το κενό με διάφορες πρωτοβουλίες, όπως η οργάνωση εκδρομών και λαχειοφόρων αγορών, σημειώνει ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Θα βάζουν πρόστιμο σε όποιον ανάβει τζάκι!...

Το κυβερνητικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης, μαζί με την ακραία και ανεφάρμοστη απαγόρευση να καίνε εκ περιτροπής τζάκια και ξυλόσομπες, λόγω υψηλής ατμοσφαιρικής ρύπανσης, προβλέπει και την επιβολή ... χρηματικού προστίμου στους υποτιθέμενους παραβάτες.
Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», η κοινή υπουργική απόφαση, που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση των έκτακτων επεισοδίων αιθαλομίχλης, συνδέει την απαγόρευση για τα τζάκια και τις ξυλόσομπες με την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας για την ατμοσφαιρική ρύπανση, παραπέμποντας σε ελέγχους και σε επιβολή προστίμων από κλιμάκια υπαλλήλων των Περιφερειών και από το σώμα των Επιθεωρητών και από το σώμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

«Ιερείς» πίστευαν μόνο στο χρήμα…

Βαριές «καμπάνες» επέβαλε  το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε δύο ιερείς από την περιοχή των Φαρσάλων για την υπόθεση εξαπάτησης του ελληνικού δημοσίου μέσα από τα ποσά που δικαιούνταν ιερείς για τη μισθοδοσία τους.
Στον έναν που είχε καθήκοντα μισθοδοσίας των ιερέων του δήμου Φαρσάλων επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών για απάτη και πλαστογραφία με χρήση και στον άλλον που ήταν εξουσιοδοτημένος για την παραλαβή – είσπραξη από την εφορία Φαρσάλων και την ΕΤΕ Φαρσάλων χρημάτων, ποινή κάθειρξης 6 ετών για απάτη κατά συναυτουργία.

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Το υπουργείο Οικονομικών ανακάλυψε το «κόλπο» ηλεκτρολόγων - υδραυλικών για να μη κόβουν αποδείξεις!!!

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έστειλε νέες οδηγίες στις εφορίες, επισημαίνοντας ότι από το 2007 ο ΦΠΑ που πρέπει να εφαρμόζεται στις επισκευές κατοικιών, είναι ο χαμηλός άρα εν προκειμένω ο συντελεστής 13% και όχι 23%.
Τι ήταν αυτό που υποχρέωσε, όμως, τον γ.γ. να εκδώσει εγκύκλιο για κάτι που ισχύει εδώ και 5 χρόνια;
Όπως επισημαίνει στην εγκύκλιο του ο κ. Χάρης Θεοχάρης, πολλοί τεχνίτες υποστηρίζουν στους πελάτες τους ότι ο ΦΠΑ επί των εργασιών είναι 23% και έτσι επιδιώκουν συμφωνία για τη μη έκδοση απόδειξης, με άλλοθι τη μείωση του τελικού κόστους, το οποίο στη πραγματικότητα είναι πολύ μικρότερο!

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Κάλεσαν στο στρατό φαντάρο ετών 65!!!

Έλαβε τη Δευτέρα έγγραφο από την Εισαγγελία Στρατοδικείων Θεσσαλονίκης, ένας άντρας 65 χρόνων από τον Βόλο, στο οποίο αναγραφόταν ότι όφειλε να παρουσιαστεί σε στρατιωτική μονάδα, έτσι ώστε να υπηρετήσει τη θητεία του.
Σύμφωνα με το έγγραφο, ο άντρας ήταν καταχωρημένος στους ανυπότακτους και σε περίπτωση που δεν παρουσιαζόταν, θα κινδύνευε με κυρώσεις.
Ειδικότερα, είχε κριθεί ένοχος, ως κατηγορούμενος ανυποταξίας και μάλιστα σε καιρό γενικής επιστράτευσης.
«Δεν πίστευα στα μάτια μου με αυτά που διάβαζα. Αρχικά τα έχασα νομίζοντας ότι κάποιος μου κάνει πλάκα. Όταν κατάλαβα ότι επρόκειτο για επίσημο έγγραφο άρχισα πλέον να ψάχνομαι, αναζητώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες για να διορθώσουν το μέγα λάθος», επισήμανε ο ίδιος στο larissanet.gr.
 Όπως αποδείχτηκε, επρόκειτο περί λάθους, το οποίο και εντοπίστηκε γρήγορα, αφού η συγκεκριμένη έγγραφη ειδοποίηση προοριζόταν για άλλον άντρα με το ίδιο επίθετο, αλλά διαφορετικό μητρώνυμο. 

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

«Τα Σκόπια είναι προάστιο του Κιλκίς» αναφώνησε ο Μάκαρος!!!

Απολογούμενος στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Μάκης Ψωμιάδης και προσπαθώντας να πείσει στους δικαστές ότι δεν ήταν φυγόδικος, καθώς δεν θέλησε να απομακρυνθεί και πολύ από τη χώρα μας χαρακτήρισε τα ... Σκόπια «Προάστιο του Κιλκίς»!!!
Κατά τη διάρκεια της δίωρης απολογίας του για τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες ο Μάκης  Ψωμιάδης αφού εμφάνισε τον εαυτό του ως ένα αξιοσέβαστο πρόσωπο στο χώρο του ποδοσφαίρου, αρνούμενος τις σε βάρος του κατηγορίες, ισχυρίστηκε ότι έφυγε από την Ελλάδα για να … ξαναγυρίσει.
 «Εγώ φταίω. Ένιωσα την ανθρωποφαγία και δέχθηκα τις συμβουλές λάθος ατόμου. Και πήγα 20 λεπτά μακριά από τη Θεσσαλονίκη για να ξανάρθω ... Τα Σκόπια είναι ένα προάστιο έξω από το Κιλκίς … Δεν πήγα να κρυφτώ. Ποτέ δεν κρύφτηκα από τη Δικαιοσύνη».

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Κλέφτη, σε βλέπω! Κοίτα ψηλά!

To περιστατικό αποκάλυψε το www.flashstars.gr σε περιοχή λίγο έξω από την πόλη της Πάτρας.
 Έναν μοναδικό τρόπο βρήκε ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου, που το παράτησε χωρίς πινακίδες έξω από την πόρτα του σπιτιού του.
 Μην θέλοντας να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, παράδωσε πινακίδες για οικονομικούς λόγους.
Το συγκεκριμένο Ι.Χ. βρίσκονταν σε άριστη κατάσταση και έψαχνε να το πουλήσει.

Όταν όμως είδε σε τι κατάσταση ήταν, έπαθε τραμπάκουλο. 
Κάποιοι το έβλεπαν σαν παρατημένο και άρχιζαν να βγάζουν πράγματα από το αυτοκίνητο, ως ανταλλακτικά. 

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Πήγε στο ΙΚΑ να γράψει φάρμακα και του είπαν ότι πέθανε

Σκηνές απείρου κάλους συνέβησαν στα Τρίκαλα λόγω της συνεχιζόμενης ανεπάρκειας του Κράτους και των Δήμων για την οποία κανείς δεν λογοδοτεί και κανείς δεν παίρνει την ευθύνη.
Η ιστορία που εκτυλίχθηκε στα Τρίκαλα είναι τραγική, όπως γράφει το trikalavoice.gr.
Προ διμήνου άφησε το μάταιο τούτο κόσμο μια ηλικιωμένη Τρικαλινή, έπειτα μάλιστα από πολυετή μάχη με σπάνια ασθένεια.
Έγινε η κηδεία, τακτοποιήθηκαν όλα και η οικογένεια και κυρίως ο σύζυγός της (πέρασαν μαζί περισσότερο από μισό αιώνα) έμειναν να διατηρούν τη μνήμη της ζωντανή μέσα τους.
Ο σύζυγος, σύμφωνα με τις πληροφορίες πήγε προ ημερών στο ΙΚΑ για να γράψει κάποια φάρμακα που παίρνει ο ίδιος.
«Μα... εσείς είστε νεκρός» του απάντησαν!

Κι όντως ο άνθρωπος, στα χαρτιά... παρέμενε νεκρός μιας και στη ληξιαρχική πράξη θανάτου είχε περαστεί το... δικό του ΑΜΚΑ και όχι της συζύγου του.

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Θα φέρουν τα πάνω-κάτω ή θα καούν στο ζέσταμα;

Ο χρόνος για τις επικείμενες εκλογές πλησιάζει και είναι φυσικό οι υποψήφιοι δήμαρχοι να εντείνουν την κινητικότητα τους αναζητώντας νέα άτομα για να στελεχώσουν στους συνδυασμούς τους.
Είναι πραγματικά μια πολύ δύσκολη φάση, που όσο αφορά το Πωγώνι γίνεται ακόμη δυσκολότερη αν αναλογιστεί κανείς τα πολλά χωριά που αποτελούν το δήμο και τους ελάχιστους μόνιμους κατοίκους που αυτά έχουν.
Ακόμη είναι νωρίς να γνωρίζουμε πόσοι από τους ενδυνάμη υποψηφίους δημάρχους θα μπορέσει να συμπληρώσει ψηφοδέλτιο με σοβαρούς και δυναμικούς υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Έπαιρνε για 30 χρόνια τη σύνταξη του νεκρού συζύγου της

Μία 63χρονη συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία, γιατί εδώ και 30 χρόνια έπαιρνε παράνομα από το ΙΚΑ τη σύνταξη του νεκρού συζύγου της.
 Η συλληφθείσα, τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του συζύγου της (το 1980), παντρεύτηκε για δεύτερη φορά, χωρίς όμως να δηλώσει το γάμο στο Ι.Κ.Α, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να παίρνει σύνταξη χηρείας
 Το δε ποσό που πήρε όλα αυτά τα χρόνια παράνομα από το Ίδρυμα, ανέρχεται τουλάχιστον στις 105.000 ευρώ.
 Η σύλληψη της 63χρονης έγινε ύστερα από ανάληψη της σύνταξης, από ταμείο υποκαταστήματος Τράπεζας στην Αθήνα και στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα βιβλιάριο καταθέσεων, 374 ευρώ και ένα αντίγραφο εντάλματος πληρωμής - ανάληψης χρημάτων.
Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

17 συμπτώματα του καρκίνου που συνήθως αγνοούμε

Ο καρκίνος πλέον έχει γίνει μία από τις πιο κοινές «σιωπηλές» ασθένειες.
Ωστόσο, σύμφωνα με το reader’s digest, το σώμα στέλνει «οιωνούς» που εμείς συχνά αγνοούμε.
Συριγμός ή δυσκολία στην αναπνοή
Ένα από τα πρώτα σημάδια στους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα είναι η αναπνοή. Ο συριγμός ή η δυσκολία στην αναπνοή μπορεί να αποτελεί μία προειδοποίηση για καρκίνο. Ωστόσο, πολλές φορές οι ασθενείς το παρερμηνεύουν ως άσθμα, καθυστερώντας έτσι τη σωστή διάγνωση.
Χρόνιος βήχας ή πόνος στο στήθος
Διάφοροι τύποι καρκίνου, συμπεριλαμβανομένης της λευχαιμίας και των όγκων του πνεύμονα, μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα, που μιμούνται τον έντονο βήχα ή τη βρογχίτιδα. Ένας τρόπος για να δούμε τη διαφορά είναι, ότι τα πρόβλημα επιμένει ή επανέρχεται σε έναν επαναλαμβανόμενο κύκλο. Μερικοί ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα αναφέρουν επιπλέον πόνο στο στήθος, που επεκτείνεται επάνω στο ώμο ή κάτω από το βραχίονα.

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Απαραίτητα για τους «μεταστάντες» ΑΜΚΑ και ΑΦΜ!!!

Άμεσα αποτελέσματα προκύπτουν από την ένταξη όλων των δήμων της χώρας στο Εθνικό Δημοτολόγιο, έργο που ολοκληρώνεται εντός των ημερών.

Ήδη ο έλεγχος των μητρώων του υπουργείου Εργασίας ανέδειξε 514.081 καταγραφές ΑΜΚΑ που ανήκαν σε άτομα που έχουν αποβιώσει, αλλά συνέχιζαν να διατηρούν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου!!!