Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ψηφοδέλτια … χρήσιμα για όλες τις δουλειές!

Με Απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, καθορίστηκε ο αριθμός των σταυρών και η μορφή (διαστάσεις) των ψηφοδελτίων για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Για τους δήμους στους οποίους εκλέγονται δημοτικά συμβούλια από είκοσι επτά (27) μέλη,  συμβούλια δημοτικών κοινοτήτων, συμβούλια τοπικών κοινοτήτων, σε 14X46 εκατοστά του μέτρου περίπου.

Και λίγο μεγαλύτερα να ήταν δεν θα  πείραζε καθόλου, αρκεί να είναι από καλό και μαλακό χαρτί!

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Συνωστισμός «δυνάμεων» στον Άνω Καλαμά

Άνω Καλαμάς η πολυπληθέστερη Δημοτική Ενότητα του Δήμου Πωγωνίου.
Είναι κοινό μυστικό ότι ο Άνω Καλαμάς αποτελούσε "πριν την «αποχώρηση» του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου" το ισχυρό χαρτί και  έπαιξε καθοριστικό ρόλο  στην εκλογή του σημερινού δημάρχου, το 2010.
Τι συμβαίνει άραγε σήμερα;
Έχουμε το ίδιο σκηνικό;
Σήμερα όλα έχουν αλλάξει.
Τίποτα δεν είναι όπως παλιά!

Έδιναν για έξι μήνες σύνταξη σε 2.853 νεκρούς!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Οικονομικών, για τα στοιχεία που προέκυψαν από την καταγραφή των συνταξιούχων του δημοσίου έως και τα τέλη Φεβρουαρίου 2014, συνολικά 48,5 εκατ. ευρώ είχαν καταλήξει στους λογαριασμούς συνταξιούχων που είχαν αποβιώσει.
Συνολικά 2.853 νεκροί έπαιρναν κανονικά τη σύνταξή τους από το δημόσιο έως και έξι μήνες μετά την ημερομηνία θανάτου τους!

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Στο “σκοτάδι” το Πωγώνι, ... λόγω γρίπης;

Η ξαφνική αλλαγή του καιρού το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου με χιονοπτώσεις στα ορεινά, βροχές, τσουχτερό κρύο και παγωμένο αέρα είχε ως αποτέλεσμα την έξαρση της γρίπης στην περιοχή του Πωγωνίου, με πολλούς κατοίκους να μένουν “καρφωμένοι” στα κρεβάτια τους.
Τα κρούσματα διπλασιάστηκαν μετά την ολοκλήρωση των εορταστικών εκδηλώσεων στη Μονή Σωσίνου.

Αναζητούσε προπέλα μέσω διαδικτύου και «αγόρασε» αυτή που του είχαν κλέψει!

Σύμφωνα με το thebest.gr συνελήφθη στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας Έλληνας, ηλικίας 35 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. 
Με την κατηγορία της κλοπής κατηγορείται και ένας 36χρονος, συνεργός του 35χρονου, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα, 57χρονος, αναγνώρισε σε διαδικτυακό ιστότοπο αγγελιών αγοραπωλησίας προϊόντων, προπέλα σκάφους, που του είχε κλαπεί πριν από τρεις μήνες περίπου, από την περιοχή του Ρίου Πατρών.

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Ζητάει ψήφους και τάζει ... επιμήκυνση μορίου!!!

Μια ανάρτηση με τα επιτεύγματα της επιστήμης του, καθώς πρόκειται για σοβαρότατο επιστήμονα και γιατρό, πρώην πρόεδρος νομαρχιακού συμβουλίου και αντιδήμαρχος Λάρισας, τον έκανε ... περιζήτητο.
Ο λόγος για τον Μάριο …., χειρουργός ουρολόγος, ο οποίος στις προηγούμενες εθνικές εκλογές είχε γίνει γνωστός ως «ο υποψήφιος που υπόσχεται επιμήκυνση πέους», αφού είχε αναρτήσει βίντεο στη σελίδα του με την 1η ανδρολογική πλαστική επιμήκυνση ανδρικού μορίου στην Ελλάδα!

Παπάς «απαλλοτρίωσε» το παγκάρι και την κοπάνησε στην Αυστραλία!

Μπορεί να έχουν περάσει κάποιοι μήνες, αλλά δεν λένε να συνέλθουν οι υπεύθυνοι κεντρικού Ναού της Λάρισας από την «απόδραση» ενός ιερέα της ενορίας τους στην Αυστραλία!!!
Ο νεαρός σε ηλικία ιερέας, φρόντισε να πάρει μαζί του και κάποιες από τις εισπράξεις της εκκλησίας.
Το περιστατικό, που ακόμα συζητείται μεταξύ των πιστών, συνέβη στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου όταν ο ένας από τους τρεις ιερείς του Ναού και νεαρότερος σε ηλικία, πήρε την μεγάλη απόφαση να μεταναστεύσει στην ήπειρο των καγκουρό.

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

“Θερμό” ζευγάρι ξεσήκωσε ενοίκους πολυκατοικίας

Όπως αναφέρει το nafsclick.gr οι ένοικοι πολυκατοικίας έχουν χάσει την υπομονή τους με το ζευγάρι που μένει σε διαμέρισμα και αποφάσισαν να θέσουν το θέμα σε έκτακτη συνέλευση.
Όπως γράφει ο διαχειριστής της πολυκατοικίας στη Ναύπακτο σε σχετική ανακοίνωση:
«Αύριο στις 21.00 συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση των ενοίκων με θέμα συζήτησης την φασαρία που γίνεται σε ώρες κοινής ησυχίας.
Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη και ειδικά του ζεύγους όπου τους καλούμε να βάλουν σιγαστήρα στις σεξουαλικές τους ορμές».

Αφήστε τους να χαρούν τον έρωτά τους! 

Απίστευτη κλοπή ... μασέλας από οδοντιατρείο!

Φταίει, άραγε, η οικονομική κρίση ή το αρρωστημένο χιούμορ κάποιου πολίτη που έφτασε στο σημείο να κλέψει τη ... μασέλα (!!!) ενός ηλικιωμένου, μόνο και μόνο επειδή την βρήκε ξεχασμένη έξω από το οδοντιατρείο όπου ο άτυχος 90χρονος περίμενε να έρθει ο γιατρός για να το ανοίξει;
Η πρωτοφανής είδηση ήρθε στο φως από την αγγελία που δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα του Αιγίου, στην ανάρτηση της οποίας κατέφυγε απελπισμένος ο ιδιοκτήτης της χαμένης μασέλας εκλιπαρώντας όποιον έκανε το άνοστο αστείο να τον λυπηθεί, καθώς ούτε η υγεία του ούτε η οικονομική του κατάσταση του επιτρέπουν να αγοράσει καινούργια.
Στην αγγελία αναφέρει:

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Ο καιρός χάλασε το σόου

Με υγρασία και το τσουχτερό κρύο κορυφώθηκαν στη Μονή Σωσίνου οι εορταστικές εκδηλώσεις, για την επανάσταση του ΄21, παρουσία λιγότερου κόσμου -σε σχέση με παλαιότερα χρόνια- και όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο των περισσότερων υποψήφιων.
Μικρά πηγαδάκια, πολλές χαιρετούρες, χαμόγελα, χτυπήματα στην πλάτη και λοξές ματιές.
Τίποτα το ιδιαίτερο. Κρύα πράγματα.

Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες δεν “έβλεπαν” την ώρα για να φύγουν!

«Ακατάλληλη» η ηπειρώτικη γη για την ευδοκιμία της "Ελιάς"

Και ενώ αναμένεται την ερχόμενη Κυριακή η επίσημη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της "Ελιά", στον κατάλογο των 18 πρώτων ονομάτων που ανακοινώθηκαν, δεν περιλαμβάνεται ούτε ένας Ηπειρώτης!
Προφανώς το φτωχό ορεινό και άγονο σε πολλές περιοχές έδαφός της δεν βοηθούν την ανάπτυξή της.

Θα τους τιμήσουμε δεόντως την ημέρα της κρίσεως.

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Απλό φλερτ ή πάμε για “γάμο”

Σκεπτικισμός, προβληματισμός, ανησυχία και έντονη νευρικότητα (μου τιτίβισε «παπαγαλάκι» που φωλιάζει στο υπέροχο δάσος  πέριξ των ... Αγίων Αναργύρων)* στο στρατόπεδο υποψηφίου δημάρχου, καθώς το σχέδιο Α κινδυνεύει με εκτροχιασμό.
Και ενώ περιμέναμε το πρόγραμμα, …  που βρισκόταν καθ΄ οδόν ή κατά άλλους επί πιεστηρίου, άλλα έρχονται στα αυτιά μου!
Κάτι για "κρυφές … γλυκές" ματιές προς Νεμέρτσικα μεριά.
Μάλλον τα κουκιά δεν βγαίνουν!

Αν υπήρχε ΜEGA το ΄21

Μέρες που είναι, ας φανταστούμε τι θα γινόταν αν υπήρχε ... MEGA τον καιρό του ΄21 (ας πούμε π.χ. βραδινό δελτίο μετά την εισβολή του Ιμπραήμ στον Μοριά) :
 Τρέμη: «Και ενώ η παγκόσμια κατάσταση είναι τόσο δύσκολη, υπάρχουν ακόμα κάποιοι αμετανόητοι που εξακολουθούν να στεναχωρούν τον πολυχρονεμένο μας σουλτάνο, που ο γιαραμπής να μας κόβει χρόνια και να του δίνει μέρες».
 Πρετεντέρης: «Όχι μόνο αυτό Όλγα. Ενώ όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου, κοτζαμπάσηδες-δεσποτάδες-καραβοκύρηδες έχουν πλέον αντιληφθεί πως η χώρα χρειάζεται ηρεμία και ανάπτυξη γιατί αλλιώς οι Οθωμανοί θα σηκωθούν να φύγουν και θα μας αφήσουν μόνους μας, αυτοί οι αλιτήριοι κατσαπλιάδες, αυτές οι μειοψηφίες έχουν το θράσος να απειλούν τους νοικοκυραίους».

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Καλά δεν υπάρχει ένας … αγροφύλακας;

Απρογραμμάτιστος prive αγώνας μποξ πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες σε κεφαλοχώρι του Άνω Καλαμά, συγγνώμη λάθος σε κάμπο ... "Διάμικα", "Γριάμικα", "Ντριάμικα" κάπως έτσι το λένε, δεν βγάζω τα γράμματα, γιατί ο «αρθρογράφος»  γράφει Greeklish! 
Αλλά τέλος πάντων αυτό λίγη σημασία έχει.
Έλαβαν μέρος ο ξακουστός αθλητής που ακούει και στο όνομα Sebacil και ένας πρώην "αχώριστος" «φίλος του»!!! 

Επιτέλους ο “εκλεκτός” βρέθηκε … θα κάμουμε επανάσταση!!!…(συγγνώμη καταμέτρηση δυνάμεων)

Μετά από μαραθώνια προσπάθεια της ΚΟΒ και αφού ξετίναξαν όλα τα αρχεία του Κόμματος (ένα είναι το Κόμμα) βρήκαν το «κατάλληλο»  που θα αναπληρώσει την απουσία του επαγγελματία συνδικαλιστή και εργατοπατέρα …του Χρήστου και θα αναγεννήσει μέσα από τις στάχτες της, την “Λαϊκή Συσπείρωση” στο Πωγώνι.
Αν με ρωτάτε για όνομα,  ... δεν ξέρω, (αυτό άλλωστε λίγη σημασία έχει),  εκείνο που ξέρω είναι καταγωγής βέρος Πωγωνίσιος (από ακριτικό μικρό  χωριό),μόνιμος κάτοικος Ιωαννίνων!!!

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Τελικά ο "Πρόεδρος" ... έγινε λαγός;

"Εκπλήξεις"  έκρυβε η ανακοίνωση της δεύτερης λίστας με τα ονόματα συνδημοτών  που συντάσσονται (για να ακριβολογούμε στηρίζουν) στο πλευρό του Γιάννη … στις επικείμενες εκλογές.
Αναστάτωση και έντονος προβληματισμός επικράτησε στο στρατόπεδο του Δημάρχου με την «μεταγραφή»  του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας .... (από το χωριό του τέως υπουργού Αιγαίου!).

Κι άλλος υποψήφιος ... για Περιφέρεια;

Άλλη μια υποψηφιότητα για την Περιφέρεια έρχεται από τον Άνω Καλαμά, με καταγωγή και μόνιμη διαμονή τον Παρακάλαμο!
Η πρόταση έγινε στην Ελεούσα κατά την παρουσίαση του Υποψήφιου Περιφερειάρχη της …  του Λαϊκού Συνδέσμου!
Η απόφαση καθόδου στις εκλογές είναι σχεδόν τελειωμένη και ο υποψήφιος έχει αρχίσει ήδη τον ... αγώνα.

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Στη Βιλαρίμπα τελείωσαν, ... στο Πωγώνι ακόμα συνεδριάζουν! (...συγγνώμη ψηφίζουν)

Σταύρο σα βγεις στον πηγαιμό για το Καλπάκι,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις…
                                            (διασκευή)
Μετά από αμέτρητες συγκεντρώσεις τα πρωτοκλασάτα στελέχη και οι φίλοι  του ΣΥΡΙΖΑ Πωγωνίου καλούνται την Κυριακή να ψηφίσουν τον υποψήφιο Δήμαρχο, του υπό  συγκρότηση συνδυασμού για την κάθοδο στις Δημοτικές Εκλογές.
Είναι γνωστό ότι σε πολλούς Δήμους, μεταξύ αυτών και του Πωγωνίου, ότι υπάρχει μεγάλη δυστοκία εξεύρεσης ικανών προσώπων να ηγηθούν των συνδυασμών για  να μπορέσει να κάνει ευπρόσωπη την παρουσία του στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτογκόλ από τα αποδυτήρια!... (μάλλον από τα τηλεοπτικά παράθυρα)

Είχα αναφερθεί παλαιότερα ...
ότι οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές μπορεί να κριθούν στις λεπτομέρειες και στο ποιος υποψήφιος κάνει τα λιγότερα λάθη.
Τι με τρωγε ... η γλώσσα να το πω;
Και το κακό έγινε!
Μάλλον μας μπέρδεψε παρά μας διαφώτισε με την τελευταία παρουσία του στην TV, ο Γιάννης…
Γιάννη αφού δεν το ΄χεις το μπλα μπλα… άστο να πάει στο …

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Υποψηφιότητα «έκπληξη» από τον Άνω Καλαμά για την Περιφέρεια

Υποψηφιότητα «έκπληξη» έρχεται από τον Άνω Καλαμά και με καταγωγή από τον Παρακάλαμο, στο ψηφοδέλτιο της ΑΡΠΗ  (Αριστερής παρέμβασης στη Ήπειρο) με επικεφαλής τον κ. Νίκο Ζήκο, όπου στηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ!!!
Η υποψηφιότητα (πρόκειται για γυναίκα μόνιμη κάτοικο της περιοχής) έρχεται να ταράξει την υποτονική ως αδιάφορη προεκλογική κίνηση.

Εμείς τον αναθρέψαμε… η Περιφέρεια μας τον πήρε!

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το όνειρο του αντιδημάρχου ... εκ Χρυσόρραχης του Γιάννη … γίνονται πραγματικότητα.
θα είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος …

Καλή δύναμη!

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ο Γιάννης, οι είκοσι εννέα και το «κουνουπίδι»!

Η Παράταξη του υποψήφιου Δημάρχου Πωγωνίου, … του Γιάννη έδωσε στην δημοσιότητα τα πρώτα τριάντα (30) ονόματα συνδημοτών  που συντάσσονται  στο πλευρό του στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Δεν είμαι εγώ εκείνος που θα κρίνει την αξία και την προσωπική διαδρομή του καθενός από τους υποψηφίους.
Γι αυτό άλλωστε γίνονται και οι εκλογές.
Δεν ξέρω αν ο υποψήφιος Δήμαρχος ενημερώθηκε για τα κατορθώματα ενός υποψηφίου!!! από την Δημοτική Ενότητα Άνω Καλαμά κατά Παρακάλαμο μεριά.
Επιλογή;
Λίρα εκατό!
Ψώνισες από σβέρκο!
Αυτός είναι να μη βάλει ποτό στο στόμα του.
Μετά αρχίζει το σόου!
Μπράβο Γιάννη και ξανά μπράβο!

Αν έχεις …. διάβαινε! Με 2,5 ευρώ και κέρδισε 1.240.140,84 εκατομμύρια!!!!

Κάτοικος Θεσσαλονίκης είναι ο κάτοχος του μοναδικού δελτίου Τζόκερ που προέβλεψε σωστά όλους τους αριθμούς στην τελευταία κλήρωση το βράδυ της Κυριακής.

Ο κάτοχος του συγκεκριμένου δελτίου κέρδισε το ποσό του 1.240.140,84 ευρώ, την ώρα που ο ίδιος έπαιξε μόλις 2,5 ευρώ για το συγκεκριμένο δελτίο!

Αυτά βλέπει ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παρακαλάμου και δεν ξεκολλάει από το πρακτορείο…

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ο «Μαυρογιαλούρος» του ΟΑΕΔ ξαναχτύπησε

Μεγάλη φόρα φαίνεται πως πήρε υποψήφιος  Δημοτικός Σύμβουλος του Γιάννη …, εκ Δολιανών ορμώμενος και δεν σταματά.
Μετά το πρώτο του ατόπημα, … που πήρε τηλέφωνο σε σπίτι υποψηφίου  σε τοπικό συμβούλιο με το Δήμαρχο και ζητούσε από το γιο του να τον ψηφίσει! 
Ένα ακόμα τηλέφωνο δέχθηκε από τον συγκεκριμένο πολύτεκνη οικογένεια.
Μόνο που και σε αυτή την περίπτωση η σύζυγος είναι υποψήφια σε τοπικό συμβούλιο με το Δήμαρχο!  
Μιχαλάκη,  την πρώτη φορά απαλλάσσεσαι λόγω … απειρίας.
Στην δεύτερη φορά όμως λόγω …
Κράτα λίγο και τα προσχήματα!

Προεκλογική μείωση του τεκμηρίου ΙΧ … στο τραπέζι

Σενάριο για προεκλογική μείωση του τεκμηρίου ΙΧ και μάλιστα αναδρομική έχει πέσει στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών.
Η σχετική πρόταση έχει σαν στόχο την άμεση μείωση του φορολογικού κόστους των οχημάτων, κυρίως μεγάλου κυβισμού, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε πολλούς από όσους έχουν καταθέσει τις πινακίδες να τις πάρουν πίσω και να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα από τη φορολόγηση των αυτοκινήτων.
Η μείωση, σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι της τάξης του 30% και θα επιφέρει σημαντική ελάφρυνση σε όσους έχουν οχήματα κυρίως μεγάλου κυβισμού.
Η κεντρική εξουσία κάνει ότι μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα εν όψει εκλογών.
Τα «μαγειρεμένα» γκάλοπ με τις οριακές διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν έχουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Από Βιογραφικό πάμε καλά, από στελέχη όμως;

“Πραγματικά εντυπωσιακό είναι το βιογραφικό του υποψηφίου Δημάρχου Πωγωνίου Γιάννη Ντόντη και σίγουρα πολλοί από όσους κατέρχονται στον στίβο της πολιτικής αυτοδιοίκησης, θα το ζήλευαν…”
Απόσπασμα από (πιθανόν πληρωμένη) καταχώρηση σε sites των Ιωαννίνων.
Πλούσιο και αξιοζήλευτο το Βιογραφικό του υποψηφίου Δημάρχου Πωγωνίουτου Γιάννη, αλλά φτάνει μόνο αυτό για να φέρει την μεγάλη ανατροπή;
Με αυτά (τα στελέχη) που είναι  έως τώρα γνωστά μάλλον όχι!

Για να γυρίσει ο ήλιος (ο Κώστας) Γιάννη θέλει δουλειά πολύ!

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Σχεδιάζουν προεκλογικά την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ

Τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ για το 2014 σχεδιάζεται να χορηγηθούν προκαταβολικά τον Απρίλιο δηλαδή πριν ακόμη εκκαθαριστούν οι φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων.
Το υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει να δώσει προκαταβολικά τα Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ 2014 στους δικαιούχους τον Απρίλιο.
Αυτό έκανε γνωστό ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Βεργίνης.
....

Μήπως δεν τους βγαίνουν τα κουκιά και πάνε να υφαρπάξουν την ψήφο μας…
Α! ξέχασα το κάνουν για το Πάσχα … για να αγοράσουμε το αρνί!

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

“Καταγγελία” … για γέλια και για κλάματα!




«Κώστα, γιατί έκοψες τον πεύκο;
Γιατί; Γιατί;»
Ρωτά ο (η) συνδημότης (ισσα) από τον Καταρράκτη
και απορεί!
                                     (διασκευή)



Όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών όλο και περισσότερες “καταγγελίες” θα βλέπουν το φως της δημοσιότητας … και όλως τυχαία έχουν πάντοτε τον ίδιο στόχο … τον Δήμαρχο!
Έτσι το «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ….. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ» μας ενημέρωσε για ένα «οικολογικό έγκλημα»  που συντελέστηκε στον Καταρράκτη με την κοπή πεύκων πριν από … άκουσον άκουσονενάμιση χρόνο!!!
Πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν από το χρόνο δημοσίευσης  της “καταγγελίας”.
Καλά ο (η) συνδημότης (ισσα) ενάμιση χρόνο έκανε να συντάξει το κείμενο της “καταγγελίας” ή κάπου αλλού αποσκοπεί;
Εκτός αν λειτουργεί με χρονοκαθυστέρηση!

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Απολαμβάνουν τα καφεδάκια τους ... και τα κορόιδα πληρώνουν

Η βουλή (Έλληνες φορολογούμενοι) καλείται να πληρώσει 10.023!!! ευρώ προς την εταιρία που μισθώνει το καφενείο του κοινοβουλίου, μόνο για τον περασμένο Δεκέμβριο.
Σχεδόν 230 ευρώ πληρώνει η Βουλή για τα νερά και τους καφέδες των βουλευτών κατά τις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών!
Σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια, η Βουλή καλείται να πληρώσει 10.023 ευρώ προς την εταιρία που μισθώνει το καφενείο του κοινοβουλίου για τους καφέδες και τα νερά που κατανάλωσαν βουλευτές κατά την διάρκεια 44 συνεδριάσεων Επιτροπών που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο.
Να σημειωθεί ότι υπάρχουν επιτροπές με 50 βουλευτές ως μέλη και άλλες με 19.
Για τις πρώτες το μέσο κόστος ανά βουλευτή υπολογίζεται σε 4,5 ευρώ ενώ για τις δεύτερες το κόστος εκτινάσσεται σε 12,1 ευρώ!


Πληρώστε κορόιδα…

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Για γαμπρός ή για Δήμαρχος;

Τα χωριά του Πωγωνίου «οργώνει» υποψήφιος … ντυμένος σαν "παγόνι" (στην τρίχα).
Λες και έχει συνάντηση  με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Δεν λέω ότι είναι κακό … αλλά στα καφενεία έχει γίνει … (πολλά σχόλια ακούγονται).
Λίγο πιο ... λαϊκός!
Αυτή είναι η γνώμη μου, και συγγνώμη κιόλας μπορεί να έχω και λάθος, βλέπεις εγώ μέχρι σήμερα ένα κουστούμι αξιώθηκα να αγοράσω.

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Εκατόν πενήντα έξι «πρώην» Δημοτικοί Αστυνομικοί είχαν μπει από το “παράθυρο”

Ο έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ολοκληρώθηκε και εντόπισε εκατόν πενήντα έξι περιπτώσεις πρώην Δημοτικών Αστυνομικών, που έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών, προκειμένου να προσληφθούν.

Πιο συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν εβδομήντα τέσσερις περιπτώσεις πρώην Δημοτικών Αστυνομικών που έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών προκειμένου να προσληφθούν, αλλά και ογδόντα δύο περιπτώσεις πρώην Δημοτικών Αστυνομικών οι οποίοι προσελήφθησαν, είτε χωρίς να διαθέτουν ορισμένα από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, είτε χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις διορισμού. 

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Αυγά και ξινόγαλο ... η αμοιβή δικηγόρου που «κούρεψε» κατά 100.000 ευρώ δάνειο!!

Με αυγά και ξινόγαλο, θα πανηγυρίσει την νέα επιτυχία του σε «κούρεμα» δανείου Τρικαλινός Δικηγόρος.
Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr ο Δικηγόρος που κατάφερε να «κουρέψει» κατά 100.000 ευρώ δάνειο πελάτη του, ο τελευταίος τον αντάμειψε με ένα καλάθι … αυγά (από αλανιάρα κότα) και ξινόγαλο.
Λόγω της ειδικής σχέσης που είχε με τον πελάτη του, ο Δικηγόρος του είπε το «δώσε ότι θες» όταν ο πελάτης ρώτησε τι οφείλει…
Αποτέλεσμα ο Δικηγόρος να βρεθεί με τα … αυγά και το ξινόγαλο…

Αν είχε λεφτά θα πλήρωνε και τις δόσεις του δανείου!

Ευτυχώς το Πάσχα είναι κοντά … και τα αυγά δεν θα του πάνε χαμένα!

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

«Να τους τα παίρνετε» ... με ευγένεια!

Εγκύκλιο εξέδωσε  ο κ. Χ. Θεοχάρης, που απευθύνεται στους εφοριακούς με την οποία υποχρεούνται να κάνουν σεμινάρια αντιμετώπισης των φορολογούμενων.
Μέχρι τις 14 Μαρτίου θα παίρνουν οδηγίες «εκμάθησης καλής συμπεριφοράς». 
Οι οικονομικοί επιθεωρητές που εποπτεύουν τις αντίστοιχες ΔΟΥ, θα συμβουλεύουν τους υπαλλήλους να είναι ευγενικοί, μειλίχιοι, υπομονετικοί και αρκούντως επεξηγηματικοί όταν συνομιλούν με τους φορολογουμένους.

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

“Άνθρακας” ο θησαυρός; … κάτω από την βάση οι «πρώτες» επιλογές στον Άνω Καλαμά!

Διαρροές επί διαρροών … για "ονόματα" έκπληξη, για "μεταγραφές" που θα προκαλέσουν "σεισμό" και πολλά "κούφια" μεγάλα λόγια … ακούγαμε όλο το προηγούμενο διάστημα.
Τελικά από το «στρατόπεδο»  του Γιάννη δόθηκε στην δημοσιότητα μέσω δελτίου τύπου (παλιά του αδυναμία αυτή) η λίστα με τα τριάντα πρώτα ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων (επιφυλάσσομαι γιατί μπορεί να κάνω και λάθος … ίσως μερικοί από αυτούς με δυσκολία μπορούν να ανταπεξέρθουν στα καθήκοντα  Συμβούλων σε μικρές Τοπικές Κοινότητες) για το Δήμο Πωγωνίου.
-Διακρίνω μια ανανέωση προσώπων που ξεπερνά το 50%!
-Το όνομα «βόμβα» δεν μπόρεσα να το ξεχωρίσω (δεν έχω μαζί και τα γυαλιά μου).

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Κάποτε το παραμύθι με το "ακατάσχετο", πρέπει να σταματήσει

Η κατάσχεση 2,77 ευρώ από λογαριασμό απόρου είναι γεγονός!
Το ντοκουμέντο που παρουσιάζεται από το www.olympia.gr και τεκμηριώνει πως δεν υπάρχει κανένα όριο στην τραπεζική - κυβερνητική ασυδοσία παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση διαβεβαιώνει για το "ακατάσχετο",  η Εθνική πράττει το αντίθετο.

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Απίστευτο! Έβγαλαν μηχανάκι σε πλειστηριασμό για χρέη προς το Δημόσιο

Σε αναγκαστικό πλειστηριασμό κινητής περιουσίας για οφειλή προς το Δημόσιο μετά από δικαστική ποινή που με τους τόκους έφτασε τα 2.027,20 ευρώ, προχωρά η Δ.Ο.Υ. Τρικάλων.
Σύμφωνα με το trikalanews.gr για την οφειλή βγαίνει σε πλειστηριασμό ένα μηχανάκι 125 κυβικών που εντοπίστηκε στην κατοχή του οφειλέτη και κατασχέθηκε.
Το μηχανάκι βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 16 Ιουλίου στο Ειρηνοδικείο Τρικάλων με αρχική τιμή τα 250 ευρώ.

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Απελευθέρωσαν το γαϊδουρινό γάλα!

Έως 150 ευρώ το λίτρο κόστιζε ως σήμερα το γάλα της γαϊδούρας, για το οποίο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποφάσισε το πλαίσιο για την παραγωγή και την διάθεση του για ανθρώπινη κατανάλωση.
Στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως δημοσιεύεται η απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Μ. Χαρακόπουλου για την παραγωγή και διάθεση γάλακτος γαϊδούρας για ανθρώπινη κατανάλωση.
Η συγκατάθεση του υπουργείου αφορά στην παραγωγή, διάθεση και κατανάλωση γάλακτος ιπποειδών, όπως αναφέρεται, και στη συσκευασία θα αναγράφονται οι ενδείξεις:

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

«Πλήρωσε μαύρο χαβιάρι» τις 3 μπύρες λόγω ... καρναβαλιού

Δεν έλειψαν τα περιστατικά αισχροκέρδειας ούτε από το φετινό Πατρινό Καρναβάλι.
Οι τιμές σε μεμονωμένες περιπτώσεις πήραν την ανιούσα λόγω ... καρναβαλιού.
Όπως καταγγέλθηκε στο thebest.gr, το απόγευμα του Σαββάτου, το κόστος που κλήθηκε να πληρώσει πελάτης για τρεις μπύρες στο χέρι ήταν ... 21 ευρώ, που σημαίνει ότι η τιμή της κάθε μιας "πέταξε" στα 7 ευρώ!

Το κατάστημα … σε κεντρική οδό της Πάτρας επέβαλε καρναβαλικό χαράτσι...

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

«Διαρροή» ειδήσεων χάριν εντυπωσιασμού

Συνεχίζονται οι διεργασίες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων των υποψηφίων δημάρχων, που θα διεκδικήσουν το Δήμο Πωγωνίου, … με συναντήσεις με αμέτρητους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.
Πριν λίγες εβδομάδες σε καφέ του Κεφαλοβρύσου είχε μια τέτοια κορυφαία συνάντηση ο Γιάννης … με τον Ηλία του 16ου(συγγνώμη λάθος από βιασύνη) τον Ηλία … τον Δημοτικό Σύμβουλο του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ».
Χωρίς να ακούσω την κουβέντα… φαντάζομαι την επικείμενη συζήτηση για μια συνεργασία τις εκλογές…
Μέχρι εδώ όλα φυσιολογικά.

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Η νύφη έφτασε κάνοντας ... σκι!

Σύμφωνα με το lamiastar.gr ένας διαφορετικός γάμος έγινε πριν λίγες μέρες στον Παρνασσό. 
Η τελετή έγινε στον προφήτη Ηλία, στην κορυφή του βουνού και το γαμήλιο party στο chalet του χιονοδρομικού κέντρου στα Κελάρια.
Το ερωτευμένο ζευγάρι που προφανώς λατρεύει το σκι επέλεξε ένα διαφορετικό μοτίβο για την ημέρα του γάμου του ενώ η μέρα ήταν διαφορετική και για τους εργαζόμενους του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού.
Μεγάλη έκπληξη ήταν και για τους επισκέπτες που είδαν την νύφη μετά το μυστήριο να καταφτάνει στην δεξίωση κάνοντας σκι!

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Το πέταγμα του “χαρταετού”

Όπως προκύπτει από διάφορες «διαρροές»  έντονη είναι η επιθυμία του γνωστού υπέρμαχου στην μη δημιουργία ΕΟΖ και Κέντρου Λαθρομεταναστών  του … Παναγιώτη … να ασχοληθεί μετά του Δήμου.
Συχνή πυκνή η εμφάνιση του μέσα από άρθρα σε προσωπικά, σε  τοπικά και όχι μόνο  blog.
Τελευταία ασχολείται με την εξερεύνηση του youtube!
Διακρίνω ένα "κολληματάκι" με το … Τεριάκι.
Δεν είναι τίποτα ... να το προσέξει όμως.
Στην αρχή ομολογώ ότι δυσκολευόμουν να παρακολουθήσω τα γραφόμενά του!
Άσε που με μπέρδευαν και τα πολλά ... ονόματα!
Τώρα τον συνήθισα…

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

"Ζητούνται πελάτες" έστω και μέσω πινακίδας

Μια ταμπέλα «Ζητούνται πελάτες» τοποθέτησε στην είσοδο ψησταριάς στα Τρίκαλα ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος έχει απελπιστεί!

Στην είσοδο του καταστήματός του, στη Μπάρα Τρικάλων  έβαλε μια μεγάλη ταμπέλα μέσα από την οποία εκφράζεται η αγωνία όλων των επαγγελματιών των Τρικάλων... 
«Ζητούνται πελάτες!... Πληροφορίες εντός».

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Δείτε τι δείχνει το ''test του θανάτου'' ...

Θα θέλατε να μάθετε αν θα ζήσετε για να δείτε το ξεκίνημα της επόμενης δεκαετίας; 
Αν ναι, οι επιστήμονες μπορούν να διαπιστώσουν αν θα τα καταφέρετε...
Πρόκειται για μια απλούστατη αιματολογική εξέταση που εντοπίζει ποια άτομα αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να πεθάνουν από σοβαρές ασθένειες όπως η καρδιοπάθεια ή ο καρκίνος μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.
 Σύμφωνα με το onmed.gr, το «τεστ του θανάτου» είναι τόσο αποτελεσματικό που εντοπίζει ακόμη και τους φαινομενικά υγιείς ασθενείς που πρόκειται να πεθάνουν σύντομα.