Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Το "πλεόνασμα" της μιζέριας!

“Επιβεβαιώθηκε” την περασμένη Τετάρτη  και από ευρωπαϊκά χείλη το πρωτογενές πλεόνασμα!
 Η Eurostat να κάνει λόγο για 3,4 δισ. και η Κομισιόν για 1,5 δισ.!
Ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς να τονίζει ότι «η επίσημη ανακοίνωση του πλεονάσματος, πιστοποιεί τη μεγάλη στροφή που πετυχαίνει η ελληνική Οικονομία, χάρη στις θυσίες όλων των Ελλήνων» και πως «απομακρυνόμαστε σιγά σιγά από την κρίση και θεμελιώνουμε το μέλλον της Νέας Ελλάδας».
Πώς όμως μετριούνται ακριβώς σε νούμερα οι «θυσίες» του ελληνικού λαού, τις οποίες επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός;
Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά:

Στον σταθμό του Μονάχου

Ετοιμάζει βαλίτσες για την μεγάλη επιστροφή συνδημότισσα υποψήφια Τοπική Σύμβουλoς.
Μετά από σαράντα και πλέoν χρόνια στις φάμπρικες της Γερμανίας ήρθε η ώρα της επιστροφής και ενασχόληση της με τα κοινά.
Καλή πατρίδα και καλή επιτυχία!

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Η κρίση των γαϊδάρων και η χρεωκοπία του λαού

Μια μέρα εμφανίστηκε σε ένα χωριό ένας άνδρας με γραβάτα. 
Ανέβηκε σε ένα παγκάκι και φώναξε σε όλο τον τοπικό πληθυσμό ότι θα αγόραζε όλα τα γαϊδούρια που θα του πήγαιναν, έναντι 100 ευρώ και μάλιστα μετρητά.
Οι ντόπιοι το βρήκαν λίγο περίεργο, αλλά η τιμή ήταν πολύ καλή και όσοι προχώρησαν στην πώληση γύρισαν σπίτι με το τσαντάκι γεμάτο και το χαμόγελο στα χείλη.
Ο άνδρας με τη γραβάτα επέστρεψε την επόμενη μέρα και πρόσφερε 150 ευρώ για κάθε απούλητο γάιδαρο, κι έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι πούλησαν τα ζώα τους.

"Ακάκιε" μην ξεχάσεις τα μακαρόνια να είναι ….

Έγραψε ιστορία…
Ατάκα: “Τα μακαρόνια, να είναι MISKO”. Προ Ακάκιου.
Μας ψαρώνει; Απόλυτα.
Ακάκιος '60s Πλοκή: Ένας μοναχός τραγουδά στο γαϊδουράκι του και ένας άλλος του φωνάζει, για να σιγουρευτεί πως πήγαν σωστά τα ψώνια.
Σκηνοθεσία: Και το περιβάλλον βλέπουμε, και το τραγούδι χαζεύουμε, και την κραυγή αγωνίας στο τέλος εκτιμάμε.

Προεκλογική εξαγγελία για μείωση φόρων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά από τον κ. Σταϊκούρα

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας προαναγγέλλει μέσω του «Τύπου της Κυριακής» την μείωση φόρων για επιχειρήσεις και νοικοκυριά!!!
Όπως επισημαίνει:
“Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και η πρώτη αξιολόγηση θα γίνει στο τέλος του μήνα. Σε κάθε περίπτωση, “εκπτώσεις” στο προς διανομή ποσό δε θα γίνουν”.

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ας αρχίσουν οι χοροί


Για μια ακόμα φορά μας ξάφνιασε ευχάριστα ο συνδημότης και εξπέρ του είδους, εκ Παρακαλάμου κ. Νατσής Χρήστος με το βίντεο που ανέβασε στο youtube…



«Παγίδα» με την εξόφληση φόρου κληρονομιάς με παραχώρηση ακινήτου στην Εφορία

Σύμφωνα με το www.iefimerida.gr διευκόλυνση «παγίδα» προσφέρει η κυβέρνηση με τροπολογία που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή στους φορολογούμενους που δεν έχουν χρήματα να εξοφλήσουν το φόρο κληρονομιάς προς το Δημόσιο. 
Συγκεκριμένα οι φορολογούμενοι που δεν έχουν μετρητά θα μπορούν να εξοφλούν τον φόρο κληρονομιάς με την παραχώρηση του ακινήτου τους στο Δημόσιο.

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ησυχία έρχεται το τρένο…

Λίγες βδομάδες πριν την αναμέτρηση του Μαΐου και οι βουλευτές της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας θυμήθηκαν ξαφνικά τον «αραχνιασμένο» Δυτικό Σιδηροδρομικό Άξονα!
Ζητούν μάλιστα και «εξηγήσεις» από την κυβέρνηση για την αδράνειά της!!!
Η ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου, σε συνάρτηση με την αναγκαιότητα συνδυασμένων μεταφορών είναι μια παλιά σχεδόν ξεχασμένη ιστορία που για τους παλαιότερους έβγαινε από το συρτάρι όταν ένας αρχηγός κόμματος έρχονταν στα Γιάννενα για να μας φέρει την ανάπτυξη.

Οι γυναίκες με τα μαύρα, το «καλοστημένο ψεματάκι», τα χιλιάδες ευρώ και η υποτονική κίνηση της Βαρβακείου!

«Οι ευαίσθητες που βγαίνουν βόλτα για... χορηγίες στη Βαρβάκειο Αγορά δεν είναι τίποτα άλλο από μια καλοστημένη ιστορία, ένα «ψεματάκι» στην προσπάθεια των κρεοπωλών να προσελκύσουν κόσμο στα μαγαζιά της οδού Αθηνάς: «Πενία τέχνας κατεργάζεται» και όπου «πενία» η πτώση των πωλήσεων λόγω της κρίσης και όπου «τέχνας» το παραμύθι με τις κυρίες και τα τζιπ...», αναφέρεται στο δημοσίευμα της Ημερησίας.

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Το δις εξαμαρτείν‎…*

Ραγδαίες οι εξελίξεις τις προηγούμενες  μέρες με αποσύρσεις συνδυασμών καθώς και με μεταγραφές τις τελευταίες στιγμής.
Στα Γιάννενα με "πολιτικό γάμο" ολοκληρώθηκε το φλερτ του κ. Θωμά Μπέγκα και του κ. Παντελή Κολόκα με τις ευλογίες του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

Αντίστροφη μέτρηση και κατάρρευση χωρίς επιστροφή

Αντίστροφη μέτρηση για το γκρέμισμα των μνημονιακών - νεοφιλελεύθερων συνταγών.
Η παταγώδης αποτυχία στο μοίρασμα μέρους του «πρωτογενούς πλεονάσματος, κυρίως σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στην περιβόητη έξοδο στις αγορές, στο κούρεμα του ελληνικού χρέους και στις γερμανικές αποζημιώσεις, αλλά και ο εσωκομματικός εμφύλιος σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, γκρεμίζουν το «success story» της κυβέρνησης Σαμαρά έναν μόλις μήνα πριν από την διπλή εκλογική μάχη του Μαΐου.

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Δυσφορία για τους “δημοσκόπους” της διαπλοκής!

Μόδα το τελευταίο διάστημα, τα βραδινά δελτία ειδήσεων να παρουσιάζουν δημοσκοπήσεις που αφορούν τα ποσοστά των κομμάτων σε σχέση με τις Αυτοδιοικητικές, αλλά και τις Ευρωεκλογές του Μαΐου.
Χαρακτηριστικό και αξιοπερίεργο είναι ότι στα Mega-λα μνημονιακά κανάλια εκτός από τον ζήλο των γνωστών δημοσιογράφων (οι οποίοι έχουν απολέσει πια και το τελευταίο φύλλο συκής ως προς τον προπαγανδιστικό τους ρόλο) αυτές οι δημοσκοπήσεις φέρουν σε απόσταση αναπνοής την ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν συνάδει με μετρήσεις άλλων μικρότερων καναλιών, αλλά και μετρήσεις του διαδικτύου, όπου η διαφορά των δύο κομμάτων είναι πολύ μεγαλύτερη υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την "ψώνισε" ο Σταύρος;

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό Stigma Fm της Ζακύνθου, ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης ρωτήθηκε αν βλέπει τον εαυτό του ως πρωθυπουργό σε μια κυβέρνηση συνεργασίας που ενδεχομένως θα σχηματιστεί μετά τις επόμενες βουλευτικές. 
«Οι ρόλοι δεν μοιράζονται με βάση τις φιλοδοξίες του καθενός. Υπάρχουν πολλά καβαλημένα καλάμια στην πολιτική. Αυτούς τους ρόλους τους μοιράζει, όταν πρέπει και όπως πρέπει, η λαϊκή ψήφος», απάντησε ο επικεφαλής του «Ποταμιού».

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ορατά σενάρια για αποχωρήσεις

Αν εξαιρέσει κανείς τον κ. Καραγιάννη Παναγιώτη  της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που προχώρησε με γρήγορους ρυθμούς στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του, όλοι οι υπόλοιποι ακόμα «ψάχνονται».
Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι συνδυασμοί στην ανεύρεση ικανών υποψηφίων για να καλύψουν όλες τις τοπικές κοινότητες.
Είναι ορατό μάλιστα το ενδεχόμενο στο τέλος της εβδομάδας να ανακοινωθούν και αποσύρσεις υποψηφίων δημάρχων ή και σύναψη συνεργασιών της τελευταίας στιγμής, εξαιτίας ακριβώς της αδυναμίας εξεύρεσης ικανού αριθμού υποψηφίων συμβούλων, για το Δημοτικό ψηφοδέλτιο, αλλά και για αυτά των τοπικών κοινοτήτων.

Η Ferrari «σκαρφάλωσε» στο δέντρο

Απρόσμενη κατάληξη σύμφωνα με το Ηλεία live είχε ο Γύρος της Πελοποννήσου για έναν από τους συμμετέχοντες στην περιήγηση που διοργανώνει η DK Engineering από τη Μεγάλη Βρετανία  στην Ηλεία.
Τα πανάκριβα και σπάνια αυτοκίνητα που ξεκίνησαν την βόλτα τους από το Grecotel της Κυλλήνης, έκαναν τη διαδρομή προς την Ολυμπία και από εκεί μέσα από το δρυοδάσος της Φολόης θα επέστρεφαν πάλι πίσω.

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Δεν ξεχνώ…

Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που προσφεύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, επέλεξε το ακριτικό Καστελόριζο για να ανακοινώσει πως η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα της ευρωζώνης που είχε συμφωνήσει να μπει στο μηχανισμό στήριξης με τη συμμετοχή και του ΔΝΤ.

Αίτηση για «κοινωνικό μέρισμα» και από … νεκρό!!!

Ο Έλληνας μπορεί να σκαρφιστεί ότι πιο ακραίο υπάρχει προκειμένου να καταφέρει να εξασφαλίσει κάποιο χρηματικό ποσό.
Απελπισμένοι πολίτες ψάχνουν με τον πιο ευφάνταστο τρόπο να πάρουν τα πολυπόθητα χρήματα.


Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Εφορία "τσάκωσε" τον «αητό» για τα 35.000 ευρώ φόρο στη βίλα

Ο Νότης Σφακιανάκης κήρυξε τη δική του επανάσταση και εντάχθηκε στο κίνημα «Δεν πληρώνω», όταν το 2011 με απόφαση της κυβέρνησης καθιερώθηκε το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), το περίφημο «χαράτσι» της ΔΕΗ.
Αποφάσισε να μην πληρώσει τον φόρο που αντιστοιχεί στην εντυπωσιακή βίλα που διαθέτει στην περιοχή της Βάρκιζας. 
Αλλά όχι μόνο αυτό.

Πρωτότυπη πατέντα από τα Τρίκαλα για το ψήσιμο του οβελία!

Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν κάποιοι στα Τρίκαλα για να σουβλίσουν το αρνί
Έναν ιδιαίτερο τρόπο βρήκαν κάποιοι στα Τρίκαλα για να ψήσουν το αρνί ανήμερα του Πάσχα.

Αποφάσισαν λοιπόν να μην χρησιμοποιήσουν μοτέρ για να ψήσουν το πασχαλινό αρνί αλλά τη… ρόδα ενός τρακτέρ!

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Το κράτος κληρώνει πολυτελή αμάξια σε όσους μαζεύουν αποδείξεις!

Απίστευτο κι όμως Ελληνικό!
Σε κλήρωση ετοιμάζεται να βγάλει μερικά υπερπολυτελή αυτοκίνητα το ελληνικό κράτος, προκειμένου να επιβραβεύσει όσους ζητούν και συγκεντρώνουν αποδείξεις.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο "ΒΗΜΑτοδότης", δέκα Ferrari, δύο Lamborghini μερικές Porsche, Jaguar, Mercedes θα κληρωθούν σε εκείνους που έχουν δηλώσει συμμετοχή μέσω… αποδείξεων.
Τα υπερπολυτελή αυτά αυτοκίνητα προέρχονται από κατασχέσεις και φυλάσσονται στον ΟΔΔΥ, ενώ για την κλήρωση τους συνεργάζονται τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Το Ποτάμι» άρχισε να στερεύει;

Ένα μήνα πριν τις ευρωεκλογές, το νέο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη «Το Ποτάμι» μετράει ήδη την πρώτη του απώλεια, καθώς όπως έγινε γνωστό παραιτήθηκε ο Νίκος Δήμου.
Ο συγγραφέας Νίκος Δήμου είχε προκαλέσει σάλο, όταν είχε γράψει πως "όσο πλησιάζει το Πάσχα και σκέφτομαι πάλι θα ξοδέψουμε χρήματα για να φέρουμε το (δήθεν) Άγιο Φως και να το υποδεχθούμε με τιμές αρχηγού κράτους, γίνομαι εμμανής αντικληρικός".

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Χριστός Ανέστη! Καλό Πάσχα!

Η γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών αυτών ας αποτελέσει το έναυσμα  για ένα νέο ξεκίνημα στις ζωές μας με καλύτερη διάθεση, αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον!

Χριστός Ανέστη!

Καλό Πάσχα!

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Καλή Ανάσταση!

Καλή Ανάσταση!

«Γιοκ» “κοινωνικό μέρισμα” για χιλιάδες άνεργους

Για μια ακόμη φορά η κεντρική εξουσία σχεδιάζει και υλοποιεί στο πόδι.
Φαίνεται η προτεραιότητα δόθηκε μόνο στην επικοινωνιακή πλευρά του πράγματος  για αλίευση ψήφων.
Έτσι το κοινωνικό μέρισμα μοιράζεται σχεδόν στα τυφλά! 
Αποτέλεσμα αυτού φτωχοί άνθρωποι και κυρίως χιλιάδες νέοι άνεργοι να μην λαμβάνουν μέρισμα.
Η διάταξη το λέει ξεκάθαρα.
Δεν δικαιούνται μέρισμα τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνουν στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ότι φιλοξενούνται.
Τι σημαίνει αυτό;

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Ο τροχονόμος αβγό και το έξυπνο μήνυμα!

Σύμφωνα με το  www.kozan.gr την παράσταση «έκλεψε» ο τροχονόμος που έδινε τις εντολές μέσα από ένα γιγάντιο αβγό στους δρόμους της Κοζάνης!
Την Μεγάλη Πέμπτη άνδρες της Τροχαίας Κοζάνης με επικεφαλής τον Διοικητή, μοίρασαν στους πολίτες αυγά και ενημερωτικά φυλλάδια για ασφαλή οδήγηση δίνοντας το μήνυμα των ημερών:

«Τσουγγρίζουμε στο σπίτι όχι στο δρόμο…».

Ψηφοθηρικό «κοινωνικό» μέρισμα

Με γοργούς ρυθμούς η κυβέρνηση και υπό την πίεση του χρόνου όρισε κριτήρια για την διανομή του κοινωνικού μερίσματος.
Τελικά η ταρίφα κόπηκε, 1.000 ευρώ οι πολύτεκνοι, 500 οι χαμηλόμισθοι.

Τώρα σειρά έχει η κάλπη και ο λογαριασμός μετά…

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Η “Σταύρωση” του Ελληνικού λαού συνεχίζεται…

Μεγάλη Πέμπτη με την Σταύρωση του Ιησού Χριστού, η οποία ολοκληρώνεται με την ανάσταση του.
Η χώρα μας τραβάει και αυτή τον δικό της «Γολγοθά»  από την οικονομική «σταύρωσή» της...
Ο Ελληνικός λαός υπό το βάρος των δυσβάστακτων οικονομικών μέτρων που του έχουν επιβάλει οι Ευρωπαίοι τοκογλύφοι σε συνεργασία με την Κυβέρνηση της υποτέλειας δεν προσβλέπει σε κάτι καλύτερο τραβώντας ωστόσο τον σταυρό του μαρτυρίου.

Και όπως όλα δείχνουν η οικονομική μας «ανάσταση»  θα αργήσει πάρα πολύ!

Ελληνικό δαιμόνιο, εικονικές εταιρείες, Ι.Χ. πολυτελείας και πινακίδες made in bulgaria

Οργιάζει η φαντασία  και το δαιμόνιο των Ελλήνων «επιχειρηματιών» που ιδρύουν εικονικές εταιρείες στη Βουλγαρία, με σκοπό την αγορά οχήματος μεγάλου κυβισμού!
Το φαινόμενο της ίδρυσης ελληνικών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία παρουσιάζει έξαρση καθώς, σύμφωνα με τα πλέον επίσημα στοιχεία, έφθασαν να προσεγγίζουν στο τέλος του 2013 τις 9.000 από 6.000 το 2012, αυξήθηκε δηλαδή ο αριθμός τους 50%.
Οι περισσότερες από αυτές είναι εικονικές και ιδρύθηκαν με σκοπό την αγορά οχήματος μεγάλου κυβισμού.

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Ούτε ίχνος υποψήφιου από την Ήπειρο στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ανακοίνωσε ο πρόεδρος και πρωθυπουργός της χώρας, κ. Αντώνης Σαμαράς.
Με μια γρήγορη ανάγνωση δεν βλέπω ούτε ένα υποψήφιο Ηπειρώτη για την Ευρωβουλή!
Πρόκειται για ακόμη μία απόδειξη, ότι η περιοχή μας είναι πλήρως απαξιωμένη από τη σημερινή κυβέρνηση και βρίσκεται εκτός κυβερνητικών πλάνων σε επίπεδο ευρωβουλής για την επόμενη κρίσιμη πενταετία.

Τροφή μέσα σε κάδο σκουπιδιών αναζητούσαν μητέρα με το ανήλικο παιδί της

Τροφή μέσα σε κάδο σκουπιδιών που βρίσκεται επί της οδού Βουλγαροκτόνου στην Ξάνθη αναζητούσαν  μια μητέρα με το ανήλικο παιδί της.
Το φαινόμενο δεν είναι πρωτοφανές για την πόλη της Ξάνθης μιας και πλέον σε καθημερινή βάση συναντά κανείς ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ή άτομα που έχουν πληγεί βάναυσα από την οικονομική κρίση και έχουν οδηγεί στα όρια της εξαθλίωσης να αναζητούν τόσο τροφή όσο και κάθε άλλη αξιοποιήσιμη ύλη μέσα στους κάδους των σκουπιδιών.

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Νέο κόλπο των απατεώνων που κλέβουν αυτοκίνητα

Οδηγίες προς τους οδηγούς, μετά από κρούσματα κλοπής αυτοκινήτων με το κόλπο του «σημειώματος» στη Θεσσαλονίκη, δίνει πλέον η Αστυνομία.
Όπως σημειώνει το www.Seleo.gr, πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν πέσει στη φάκα των ληστών που ενεργούν με τον εξής τρόπο, σε γκαράζ σούπερ μάρκετ:
Ο ανυποψίαστος πολίτης τοποθετεί τις σακούλες στο πορτμπαγκάζ. 
Στη συνέχεια, μπαίνει στο αυτοκίνητο και βάζει μπροστά στη μηχανή.

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Στην Καλαμπάκα ακόμη … ψάχνουν!

Απίστευτο σκηνικό στις «λάκκες του Νέγκρη» στην περιοχή της Ανθούσας, όπου οι νέοι τυχοδιώκτες έσκαψαν και έφτιαξαν... σκαλοπάτια, για να κατέβουν να βρουν θησαυρό.
Ο θρύλος, όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής στο trikalavoice.gr, λέει ότι στις λάκκες του Νέγκρη στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 φορτηγό που επιχείρησε να κατεβάσει πρόβατα βούλιαξε στην λάσπη με αποτέλεσμα να ανακαλυφθεί αποθήκη στρατιωτικού υλικού από τον πόλεμο και τους αντάρτες.

Απόσταγμα χολής του Γιάννη!

Το απόσταγμα χολής του Γιάννη Πρετεντέρη στο “Βήμα της Κυριακής” (13.04.2014), με αναφορές στη δήλωση Παπανδρέου για την έξοδο της χώρας στις αγορές:
Αν δεν απατώμαι, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο πρώτος πρώην πρωθυπουργός παγκοσμίως που χαρακτήρισε την πρωθυπουργία του «δυο χαμένα χρόνια»!

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Tέλος αρνιά, ρετσίνα και τσουγκρίσματα στα στρατόπεδα

Με διαταγή του υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου μπαίνει τέλος στα ακραία σόου που κάθε χρόνο διαδραματίζονταν στα στρατόπεδα της χώρας.
Η πασαρέλα πολιτικών και στρατιωτικών παραγόντων που δήθεν γιόρταζαν στο πλευρό των φαντάρων, στήνονταν για φωτογραφίσεις και τσούγκριζαν αυγά μέσα στα χαμόγελα, καταργούνται από φέτος.

Τι μπορεί να σου κάνει ένα κοράκι...!

Σύμφωνα με το Lamiareport.gr  χρειάστηκε γερανοφόρο όχημα για να φτάσουν το σημείο που το κοράκι είχε χτίσει το "σπιτικό" του και να καθαρίσουν το χώρο, πίσω από την πινακίδα του 4ου ορόφου.
Όσοι είδαν όλα όσα είχε μαζέψει στη φωλιά του το κοράκι δεν πίστευαν στα μάτια τους και φυσικά συζητούσαν τι κακό θα μπορούσε να είχε προκαλέσει...
Σε κεντρικό δρόμο της Λαμίας κατά διαστήματα "έβρεχε" πρόκες, βίδες και διάφορα άλλα αντικείμενα που είχαν γίνει πολύ επικίνδυνα για τους περαστικούς της οδού Αγίου Νικολάου.

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Ο βόθρος κι ο Βαγγελάκης

Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί (και δια μέσω αδελφού του) δεν χάνει την ευκαιρία  (φανατικός υποστηριχτής του Κώστα και υποψήφιος στο τοπικό Καλπακίου, τον καιρό εκείνο) να διατυμπανίζει ότι το Πωγώνι αξίζει καλύτερης τύχης και πρέπει να ξεφύγει από το σύστημα Καψάλη.
Είναι πράγματι αυτοί οι λόγοι της αλλαγής πλεύσης;
Μάλλον  μας δουλεύει ή έτσι νομίζει!
Ξέχασε ότι  τίποτα δεν μένει κρυφό.

Αναζητώντας τους συγγενείς των νεκρών ασφαλισμένων

Ακόμα και μέσω... Facebook τα ασφαλιστικά ταμεία αναζητούν τους επιτήδειους που εισπράττουν τις συντάξεις νεκρών συγγενών τους.
 «Συνήθεις ύποπτοι» είναι τα παιδιά, τα ανίψια αλλά και τα αδέλφια των συνταξιούχων, που συνεχίζουν για χρόνια μετά τον θάνατο των δικαιούχων να ... ροκανίζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ξεκινήσει «εκστρατεία» αναζήτησης αυτών των χρημάτων, χρησιμοποιώντας, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το «Έθνος», ακόμα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Πέθανε το 1991 και ακόμα έπαιρνε σύνταξη!

Μια τεράστια υπόθεση εκτεταμένης απάτης και υπεξαίρεσης σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, μέσω παράνομης είσπραξης συντάξεων κατάφερε να εξαρθρώσει η ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, πρόκειται για 179 περιπτώσεις παράνομης είσπραξης συντάξεων με πράξεις απάτης ή και υπεξαίρεσης.
Για τις περιπτώσεις αυτές διενεργήθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, εξειδικευμένη μεθοδική και εμπεριστατωμένη προδικαστική έρευνα, η οποία διήρκησε για περισσότερους από δώδεκα μήνες.

Χιλιάδες κόσμου πανηγυρίζουν στο Σύνταγμα για την έξοδο της Ελλάδας στις ΑΓΟΡΕΣ!

Οικογένειες, γέροι και μικρά παιδιά κατακλύζουν το Σύνταγμα και πανηγυρίζουν φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του Πρωθυπουργού μας! 
Ορδές μικροεπενδυτών συρρέουν στις τράπεζες να εναποθέσουν τις οικονομίες τους σε νέα ομόλογα αφού γνωρίζουν την φερεγγυότητα του Ελληνικού κράτους. 

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Τα “γελάδια” της οργής

Φωτιά έχουν πιάσει τα πληκτρολόγια στο «γραφείο τύπου» υποψηφίου δημάρχου και χτυπάνε υπερωρίες.
Η εντολή σαφής.
Μην αφήνετε τίποτα να «πέσει» χάμω.
Πρώτη μούρη το επίσημο δελτίο τύπου και μετά πιάνουν δουλειά οι "κονδυλοφόροι"!
Αυτή την φορά αναδείξαμε σε «Μέγα» ζήτημα τις καταπατήσεις ζώων, στην τοπική κοινότητα Γεροπλατάνου!
Το θέμα πολύ σοβαρό, μήπως πρέπει να ασχοληθεί ο Άρειος Πάγος;

Εξαπάτησε εταιρεία για να παίζει… στοίχημα!

Περίσσευε το θράσος σε έναν 40χρονο Έλληνα που εμφανίστηκε σε μια επιχείρηση η οποία διέθετε προπληρωμένες κάρτες διαδικτυακών αγορών παριστάνοντας τον τεχνικό της εταιρείας που τις εκδίδει και, στα πλαίσια υποτιθέμενων δοκιμών, χρησιμοποίησε τους κωδικούς για να παίζει… στοίχημα!
Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί στις 10 Μαρτίου, όταν ένας 38χρονος εργαζόμενος στην επιχείρηση που εδρεύει στον Πλάτανο Ημαθίας κατήγγειλε στην Ασφάλεια ότι ο τεχνικός «μαϊμού» του είχε ζητήσει να ελέγξει τη συσκευή έκδοσης των καρτών, επειδή τάχα υπήρχε βλάβη.

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Δεν είχαν ρεζέρβα ... παράτησαν το πούλμαν

Παρατημένο στο 120 χιλιόμετρο του οδικού δικτύου Μυτιλήνης-Καλλονής για τέσσερις ημέρες πούλμαν του δήμου Λέσβου.

Σύμφωνα με το  lesvosnews.gr στο όχημα έσκασε το λάστιχο και δεν υπήρχε ρεζέρβα, οπότε οι υπάλληλοι αποφάσισαν να το εγκαταλείψουν.

Ο τραπεζικός υπάλληλος έκανε.... «αναλήψεις» κατά βούληση

Τραπεζικός υπάλληλος, ο οποίος φέρεται ότι… έβαζε χέρι στις καταθέσεις πελατών του.
Τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της υπεξαίρεσης!
Όπως έγινε γνωστό από εισαγγελικές πηγές, πρόκειται για υπάλληλο που τη διετία 2009-10 ως τμηματάρχης σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, απέσπασε περίπου 125.000 ευρώ από τις οικονομίες 13 ανυποψίαστων καταθετών.

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

TI EINAI H NEA ME.Ρ.Α. ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ

Από την κίνηση πολιτών “Νέα Με.ρ.α.” λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση απάντηση σε σχόλιο «συνεργάτη».

«Η Νέα Με.ρ.α. για το Πωγώνι, είναι κίνηση πολιτών που πιστεύει ότι ο τόπος μας χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα, με συνένωση δυνάμεων, με νέα άφθαρτα πρόσωπα.
Ο Δήμος Πωγωνίου σήμερα βρίσκεται σε μια τελματώδη κατάσταση με κύρια ευθύνη της δημοτικής αρχής αλλά και μερίδιο ευθύνης  παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Κάποιες δυνάμεις δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη ότι με την τακτική που ακολουθούν, οδηγούν τον Δήμο μας στην καταστροφή.
Η πολυδιάσπαση των δυνάμεων αποτελεί περιττή πολυτέλεια για τον τόπο μας. Όλες και όλοι όσοι επιθυμούν την αλλαγή πορείας στο Δήμο μας, ας κάνουν τα λόγια πράξεις. Ας ενωθούν και ας αγωνιστούν για το κοινό καλό.
Ήρθε η ώρα της μεγάλης απόφασης»!


Νεα Με.ρ.α. για το Πωγώνι

Αναζητούν μια γυναίκα για χρέος... 58 ευρώ

Σε κινητοποίηση μπήκαν οι Υπηρεσίες του Δήμου Κορδελιού-Εύοσμου και άλλες Κρατικές Υπηρεσίες για να εντοπίσουν μια γυναίκα που χρωστά…58,96 ευρώ!!!
Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr σε βάρος της έχει βεβαιωθεί «πρόστιμο επί ακαθάριστων εσόδων κέντρου διασκέδασης», ύψους 58,96 ευρώ που βεβαιώθηκαν στον Δήμο Κορδελιού-Εύοσμου.

Η οφειλέτης, μπορεί εντός 2 μηνών να προσφύγει στην Δικαιοσύνη αν αμφισβητεί το χρέος της για το οποίο προφανώς έχουν μέχρι στιγμής ξοδευτεί πολύ μεγαλύτερα ποσά για την προσπάθεια είσπραξής του σε έγγραφα και εργατοώρες.

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Η μεγάλη ληστεία των ανέργων

Από ανέργους που παρακολούθησαν επιδοτούμενα σεμινάρια το 2013 η Εφορία τους ζητά να της επιστρέψουν και μάλιστα στο τριπλάσιο τα λεφτά που πήραν καθώς χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο εισόδημα ως αποτέλεσμα από εμπορικές επιχειρήσεις!                                            
Το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι είναι εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα όταν ο φορολογούμενος δεν έχει άλλο εισόδημα η φορολογία επιβάλλεται στα τεκμήρια διαβίωσης (ακίνητα, αυτοκίνητα κ.λ.π) και όταν αυτά δεν υπάρχουν στο ατομικό τεκμήριο διαβίωσης (3.000 €).

Συνωστίζονται για ελληνοποιήσεις προ των εκλογών!

Βροχή πλέον οι καταγγελίες για ύποπτες ελληνοποιήσεις-εξπρές αλλοδαπών, προκειμένου να έχουν δικαίωμα ψήφου στις ερχόμενες εκλογές.
Η δικαιοσύνη οφείλει να παρέμβει διότι εδώ δεν μιλάμε για τους συνήθεις μπιζναδόρους του δουλεμπορίου αλλά για σαφέστατη απόπειρα αλλοίωσης του εκλογικού … αποτελέσματος.
Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της www.Hellasforce.com
 «Δεκάδες καταγγελίες από όλη την Ελλάδα για αθρόες Ελληνοποιήσεις με σκοπό την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

O γκαφατζής κλέφτης άφησε ταυτότητα!

Πρωταθλητής της ... αφέλειας ήταν ένας νεαρός που ήθελε πάση θυσία να προσφέρει ένα δαχτυλίδι στην καλή του, αλλά δεν διέθετε τα απαραίτητα χρήματα.
Έτσι, άφησε ως εγγύηση την... αστυνομική του ταυτότητα στο κοσμηματοπωλείο και έπειτα από λίγες ημέρες πήγε να δηλώσει ότι την... έχασε!
Τον είχε προλάβει, όμως, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, που περίμενε μάταια έναν ολόκληρο μήνα να εμφανιστεί για να πληρώσει το δαχτυλίδι όπως είχε υποσχεθεί!
Όταν είδε κι αποείδε, πήγε στην Ασφάλεια Πατρών και δήλωσε την κλοπή παραδίδοντας και την ταυτότητα του νεαρού.
Οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν εμφανίστηκε μπροστά τους ο 23χρονος για να δηλώσει απώλεια της ταυτότητας και του φόρεσαν αμέσως «βραχιόλια»!

Το δαχτυλίδι, αναζητείτε!!!

«Αναπτυξιακό» κυβερνητικό τρικ

Η διοίκηση του ΙΚΑ εξετάζει σοβαρά (χωρίς όμως ακόμη να έχει ληφθεί οριστική απόφαση) για το αν θα δοθεί πιθανότατα τη Μεγάλη Δευτέρα ή τη Μεγάλη Τρίτη προκαταβολικά «μισή» σύνταξη  του μηνός Μαΐου!
Είναι ένα σενάριο που φαντάζει πιθανό με στόχο την τόνωση της κίνησης της εορταστικής αγοράς.
Κάτι παρόμοιο είχε γίνει σε συνταξιούχους άλλων κλάδων τα περασμένα Χριστούγεννα, αποτέλεσμα στα μέσα Γενέρη να έχουν μείνει πανί με πανί.

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Η «νύχτα» φεύγει, η «Νέα Με.ρ.α» έρχεται!!!

Μετά τον αλησμόνητο εκείνο σύλλογο, σύνδεσμο κάπως έτσι, τον "Σύνδεσμο Ιστορικής Πωγωνίσιας Συνείδησης" που εμφανίστηκε ξαφνικά από το πουθενά και μετά χάθηκε, τελευταία έκανε την εμφάνισή της στο Πωγώνι μια οργάνωση-σύλλογος-σύνδεσμος δεν το ΄χω καταλάβει που πασχίζει για μας, για τα παιδιά μας και το καλό του τόπου!
Πολύ καλό το κείμενο, μελετημένο  και ένα το σύνθημα:
«Ένας είναι ο εχθρός, ο….»