Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

«Φάουλ» από το ΠΑΣΟΚ, ... με ειρωνικό σχόλιο για τον Καρα……!

Σε «φάουλ» υπέπεσε πριν από λίγες ημέρες ΠΑΣΟΚ στον επίσημο λογαριασμό του στο Τwitter, όπου για λίγο αναρτήθηκε ένα ειρωνικό σχόλιο για τον Γιώργο Καραγκούνη ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα τεχνικού συμβούλου στο πλάι του ομοσπονδιακού τεχνικού Κλαούντιο Ρανιέρι.
Το επίμαχο tweet έγραφε:

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΦΙΑ «φωτιά» 465.000 ευρώ για την Ιερά Μονή Αρκαδίου!

Φόρο «φωτιά» καλείται να πληρώσει η Ιερά Μονή Αρκαδίου με βάση την ενημέρωση που έλαβε για τον ΕΝΦΙΑ η Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.
Το ποσό των 465.000 ευρώ προκάλεσε «ίλιγγο» στη Μητρόπολη και το μοναστήρι και έχει δημιουργήσει πραγματική απορία με ποια λογική και φορολογώντας ποια περιουσία το Υπουργείο Οικονομικών πήρε τέτοια απόφαση για την ιστορική μονή.

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Πως θα διαπιστώσετε αν το μέλι που αγοράσατε είναι αγνό και όχι νοθευμένο

Η μελάσα (σάκχαρα και νερό) είναι ένα άλλο υλικό που χρησιμοποιείται μερικές φορές στην νοθεία του μελιού.
Εάν ένα φιτίλι βαμβακιού βυθίζεται στο καθαρό μέλι, και το ανάβεις, το μέλι καίγεται εύκολα.
Εντούτοις, εάν αυτή η δοκιμή γίνεται με το αλλοιωμένο μέλι, η παρουσία νερού στο μέλι δεν επιτρέπει στο μέλι για να καίγεται, έτσι θα παραγάγει έναν ήχο τριξίματος.
Το νοθευμένο μέλι είναι λιγότερο πυκνό και έχει αρκετή υγρασία.
Αν μια σταγόνα μελιού βουτηγμένη σε κρύο νερό παραμένει συγκρατημένη και δε διαλυθεί αμέσως, τότε το πιθανότερο είναι να πρόκειται για καθαρό μέλι.
Αυτό μπορεί να παρατηρηθεί καλύτερα κοιτάζοντας προς το φως.

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Μανιτάρι 5,5 κιλών στην Κοζάνη

Ένα μανιτάρι-γίγας, το οποίο ζυγίζει 5,5 κιλά, εντοπίστηκε στο Βέρμιο, κοντά στον οικισμό του Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη.
Το Lycoperdon gigentiaio είναι βρώσιμο και έχουν βρεθεί αρκετά στην περιοχή τον τελευταίο καιρό, κάτι που οφείλεται στις βροχές.

Το  μανιτάρι-γίγας, ήταν αυτοί που το εντόπισαν σε υψόμετρο 1.500μ. 

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Το προφίλ του Έλληνα


Από που κρατάει η σκούφια μας μέχρι πόσοι είναι οι παντρεμένοι!
Πρόκειται για την οπτικοποίηση ενός ψηφιακού χάρτη που παρουσίασε τον τρέχοντα μήνα η ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθυσμό της Ελλάδας από την απογραφή του 2011.
Η ομάδα του Interweave παρουσίασε ένα ιδιαίτερο και επεξηγηματικό infographic.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο πληθυσμός της χώρας ανέρχεται στα 10.816.286, όπου το 50,97% είναι γυναίκες (5.513.063) και το 49,03% (5.303.223) είναι άντρες.

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ξαναπαντρεύτηκε αλλά εισέπραττε τη σύνταξη της γυναίκας του

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 55χρονου αλλοδαπού, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση, καθώς λάμβανε παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων σύνταξη χηρείας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 55χρονος μετά το θάνατο της συζύγου του, ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας, σύμφωνα με σχετική Απόφαση του Ιδρύματος, ωστόσο σύναψε δεύτερο γάμο χωρίς να το δηλώσει για να διακοπεί η καταβολή της.

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

135 οδηγοί λεωφορείων με πλαστά απολυτήρια λυκείου

Δεν έχουν τέλος τα όσα απίστευτα εντοπίζονται κατά τη διάρκεια των ελέγχων των συμβάσεων σε δημόσιες υπηρεσίες. 
Ενδεικτικό είναι πως ούτε το γυμνάσιο δεν είχαν τελειώσει 135 οδηγοί λεωφορείων όπως αποκάλυψε ο έλεγχος των φακέλων τους από τον οποίο προκύπτει πως είχαν διοριστεί με πλαστά δικαιολογητικά.

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Λύσεις θέρμανσης για τον χειμώνα που έρχεται!

«Πώς θα ζεσταθούμε στο σπίτι μας, όταν η τιμή του πετρελαίου βρίσκεται στα ύψη;», ένα ερώτημα που απασχολεί όλο και περισσότερους καταναλωτές ενόψει της νέας χειμερινής σεζόν.
Η στροφή σε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης έχει αρχίσει εδώ και καιρό, με τους καταναλωτές να θεωρούν το πετρέλαιο θέρμανσης «πολυτέλεια».
Οδηγός με τις κυριότερες εναλλακτικές μορφές θέρμανσης και τα πλεονεκτήματα τους.
Ενεργειακά τζάκια: Ο αέρας που περνά περιμετρικά από την εστία τους διοχετεύεται για τη θέρμανση των εσωτερικών χώρων. Η απόδοσή τους είναι υψηλότερη έως 80% συγκριτικά με τα συμβατικά τζάκια, με μικρότερη κατανάλωση ξύλου. Τα ενεργειακά τζάκια καλοριφέρ λειτουργούν σαν καυστήρες και ζεσταίνουν το νερό για τα σώματα. Η τιμή αγοράς τους ξεκινάει από τα 1.500 ευρώ. Για τη μετατροπή ενός παραδοσιακού τζακιού σε ενεργειακό το κόστος ξεκινάει από τα 1.200 ευρώ.

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Δάσκαλος με «μαϊμού» πτυχίο δίδασκε επί 9 χρόνια σε σχολεία!

Την αποκάλυψη ότι περίπου 150 υπάλληλοι παραιτήθηκαν πριν συνταξιοδοτηθούν, αφού κατηγορούνταν για πλαστά δικαιολογητικά, ο υπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συμπεριλάβει διάταξη σε νομοσχέδιο, όπου θα αναφέρει ότι σε περίπτωση που ένας δημόσιος υπάλληλος καταθέτει αίτηση παραίτησης θα γίνεται αυτεπάγγελτος έλεγχος των δικαιολογητικών του φακέλου του πριν αποχωρήσει από την υπηρεσία.
Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιδιώκει να μπλοκάρει τις αθρόες αποχωρήσεις υπαλλήλων που ελέγχονται για πλαστά δικαιολογητικά με στόχο να περάσουν από πειθαρχικό έλεγχο, εκτός από την ποινική διαδικασία που θα «τρέξει» ανεξάρτητα εάν κατέχουν τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα.

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Θες να πας τουαλέτα στον σταθμό του ΟΣΕ Θεσσαλονίκης; Πρώτα πρέπει να ... φας

Όπως καταγγέλλει αναγνώστης στο seleo.gr "Εάν τύχει να ταξιδέψετε μέσω του σταθμού φροντίστε να περιορίσετε τις προσωπικές σας ανάγκες. Δεν υπάρχουν ελεύθερες δημόσιες τουαλέτες, θα πρέπει να ψωνίσετε οπωσδήποτε από τα καταστήματα για να σας δοθεί κωδικός τουαλέτας. 

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Οι καυτερές πιπεριές παρατείνουν τη ζωή

Όσοι λατρεύουν τα καυτερά μπαχαρικά -και ειδικά τις καυτερές πιπεριές (τσίλι)- έχουν έναν ακόμη λόγο, πέρα από τις γευστικές τους προτιμήσεις, για να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους πιάτα.
Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της California, τα καυτερά παρατείνουν τη ζωή, μπλοκάροντας την ικανότητα του σώματος να νιώθει πόνο. 
Φυσικά, αυτό μπορεί να το πετύχει κάποιος τρώγοντας πολλές καυτερές πιπεριές!

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Θαμμένες λίρες στο κέντρο των Τρικάλων;

Oι φήμες για την ύπαρξη κρυμμένου θησαυρού στο κέντρο των Τρικάλων ταξιδεύουν με γοργούς ρυθμούς.
Σύγχρονος Indiana Jones, από τη Θεσσαλονίκη, διαθέτει πληροφορίες για την ύπαρξη θησαυρού και ζητά άδεια του Δήμου για εκσκαφή.
Όπως μεταδόθηκε από το ράδιο «ζυγός» ο επίδοξος χρυσοθήρας επικοινώνησε με τον Δήμο Τρικκαίων και ζήτησε την χορήγηση άδειας ώστε να του επιτραπεί να σκάψει σε κεντρικότατο σημείο της πόλης και πιο συγκεκριμένα κάτω από δρόμο.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ο παγωμένος καφές ΜΟΝΟ 8,5 ευρώ στο κυλικείο της ΔΕΘ

Χρυσό πλήρωναν τον καφέ οι επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο μοναδικό κυλικείο που υπήρχε στον πύργο του ΟΤΕ, με τους υπευθύνους να καλούνται τώρα να πληρώσουν πρόστιμο για αισχροκέρδεια.
Όσοι λοιπόν αποφάσισαν να πιουν τον καφέ τους στον πύργο του ΟΤΕ έβαλαν βαθιά το χέρι στη τσέπη καθώς πλήρωσαν 8,5 ευρώ για ένα φρέντο καπουτσίνο.

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Έβαλαν στο στοίχημα την Αμφίπολη!

Γνωστή ιστοσελίδα στοιχήματος στο διαδίκτυο, βλέποντας ότι.. πουλάει ο τάφος της Αμφίπολης και η συζήτηση γύρω απ' αυτόν, αποφάσισε να απευθυνθεί στα τζογαδόρικα συναισθήματα του Έλληνα.
Έτσι ανέβασε στοίχημα για το ποιος είναι ο διάσημος νεκρός που έχει ταφεί εκεί και καλεί τους πελάτες να ποντάρουν, δίνοντας μάλιστα και εκπληκτικές αποδόσεις.
Βέβαια οι εμπνευστές του εν λόγω στοιχήματος, έσπευσαν να διανθίσουν με χιούμορ το στοίχημα βάζοντας απίθανα πρόσωπα:

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Βρήκαν χρυσές λίρες μέσα στον τάφο του παππού τους!

Εικόνες από ταινία που έχει στοιχεία από «ανέκδοτο» εκτυλίχθηκαν πριν από λίγα εικοσιτετράωρα σε χωριό που βρίσκεται στα όρια της Αχαϊας με την Ηλεία, με «θεατές» τους τεθλιμμένους συγγενείς και φίλους εκλιπόντος.
Όλα συνέβησαν όταν δόθηκε εντολή από γνωστή οικογένεια της περιοχής να ανοιχθεί ο οικογενειακός τάφος, προκειμένου να γίνει η ταφή μέλους της.

Η διαδικασία έγινε με την επίβλεψη συγγενικού προσώπου της οικογένειας που είχε υποβάλει το σχετικό αίτημα.
Το συγκεκριμένο μνήμα είχε χρησιμοποιηθεί πριν μια πενταετία, προκειμένου να «φιλοξενήσει» τον παππού της οικογένειας, ο οποίος είχε αποδημήσει εις Κύριον.

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Απίστευτο … έκλεψαν και την κρεβατοκάμαρα!

Αυτά τους έλειπαν, αυτά φρόντισαν να... κλέψουν οι άγνωστοι διαρρήκτες που εισέβαλαν σε μια εξοχική κατοικία στην περιοχή του Βαρθολομιού Ηλείας εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ιδιοκτητών της!
Όταν εκείνοι επέστρεψαν, δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας τι είχε κάνει φτερά.
Οι άγνωστοι δράστες δεν είχαν αρπάξει τίποτε άλλο, εκτός από τα περιεχόμενα της ... κρεβατοκάμαρας που τα «σήκωσαν» όλα! 

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Έκλεβαν τα καντήλια από τους τάφους

Συνελήφθησαν  στον Ορχομενό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, τρία (3) άτομα και συγκεκριμένα, δύο (2) ντόπιοι ηλικίας 43 και 27 ετών και ένας 25χρονος υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με διάπραξη κλοπών από κοιμητήριο στην περιοχή του Ορχομενού, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους ανωτέρω κατηγορούμενους να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε εντός του οχήματος και κατασχέθηκε μία σακούλα, η οποία περιείχε μπρούτζινα αντικείμενα (ανθοδοχεία, καντήλια και φαναράκια), προερχόμενα από τάφους.

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

"Αναστέναξε" το ασανσέρ από τις ερωτικές περιπτύξεις 83χρονου με 20χρονη!

Στην σύλληψη ενός 83χρονου και μιας 20χρονης από το Αγρίνιο προχώρησαν σύμφωνα με πληροφορίες του cityVoice.gr, χθες οι αστυνομικές αρχές στην Πάτρα και αυτό διότι οι δύο τους επιδίδονταν σε ερωτικές πράξεις μέσα σε ασανσέρ πολυκατοικίας στο κέντρο της Πάτρας.

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

1 Over και 5 σημεία τον έκαναν πλουσιότερο κατά 8.074,48 ευρώ

Με 6 επιλογές από το Λιγκ Τρόφι, την δεύτερη κατηγορία της Βραζιλίας και το αμερικάνικο πρωτάθλημα, ο τυχερός παίκτης του «Πάμε ΣΤΟΙΧΗΜΑ» από την Ξάνθη, κέρδισε 8.074,48 ευρώ!
Πόνταρε σε 5 σημεία και 1 Over, της Τρίτης και της Τετάρτης 2-3 Σεπτεμβρίου. Δικαιώθηκε με τις εκπλήξεις της Μόρκαμ (με απόδοση 4,00) κόντρα στην Φλίτγουντ Τάουν και της Μπόα (3,10) κατά της Ατλέτικο Γκοϊανιένσε.

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Τεράστιο φίδι προκαλεί πανικό

Ένα μεγάλο φίδι, με μήκος που έφτανε το 1,5 μέτρο, βρέθηκε μέσα στην πόλη της Ξάνθης.
Μπροστά από το 4ο δημοτικό σχολείο βρέθηκε ο απρόσκλητος επισκέπτης.
Όσοι τον εντόπισαν ειδοποίησαν τις αρχές και έφτασε περιπολικό που απέκλεισε το σημείο και όχημα με άνδρες της Πυροσβεστικής που ανέλαβαν να εξοντώσουν το φίδι.

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Παθολόγος και Παιδίατρος από την Ήπειρο διεκδικούν το ρεκόρ «ταχείας εξέτασης»

«Γιατροί πολυβόλο», από την Ήπειρο διεκδικούν  το ρεκόρ επισκέψεων, περιλαμβάνονται στο πόρισμα του ΕΟΠΥΥ που συνέταξε ο Οργανισμός μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων από ειδικό κλιμάκιο.
Οι έλεγχοι έγιναν σε δύο φάσεις και αφορούν γιατρούς που συμπλήρωσαν το όριο των επισκέψεων το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου.
Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά:

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Ιγκουάνα 1,5 μέτρου εμφανίστηκε στην Αργυρούπολη

Ένα μεγάλο ιγκουάνα, μήκους περίπου 1,5 μέτρων «επισκέφθηκε» ξαφνικά τους ένοικους διαμερίσματος ορόφου μιας πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη της Αργυρούπολης.
Οι ένοικοι του διαμερίσματος έκπληκτοι και έντρομοι από την ξαφνική εμφάνιση στο διαμέρισμά τους του μεγάλου αυτού ερπετού, έσπευσαν να ειδοποιήσουν την Πολιτική Προστασία.

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Η ατάκα του Αλέξη που αποστόμωσε τον Μπαρόζο …

Έντονος διάλογος με τον απερχόμενο πρόεδρο της Κομισιόν
Σε ανταλλαγή πυρών με τον απερχόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζε Μανουέλ Μπαρόζο προχώρησε ο κ. Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη ημέρα του forum European House που διεξάγεται στο Κόμο της Ιταλίας.

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Χρωστούσε 0,01 ευρώ στην εφορία και της μπλόκαραν την επιστροφή φόρου 60 ευρώ

Απίστευτη είναι η ιστορία μιας 86χρονης από τα Εξαμίλια Κορινθίας, η οποία φαίνεται πως χρωστούσε στην εφορία το εξωφρενικό ποσό των 0,01 ευρώ και έτσι της μπλόκαραν την επιστροφή φόρου που ήταν μόνο 60 ευρώ!
Σύμφωνα με την sfedona.gr η γιαγιά φορολογούμενη είχε επιστροφή από την δήλωση που είχε κάνει το 2012 και πήγε στη ΔΟΥ Κορίνθου μαζί με τον γιο της για να την εισπράξει.

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Είδε το λογαριασμό της ΔΕΗ και πήγε να πάθει εγκεφαλικό

Εγκεφαλικό κόντεψε να πάθει ένας καταστηματάρχης στη Ρόδο βλέποντας το λογαριασμό της ΔΕΗ.
Από 300 έως 400 ευρώ που πλήρωνε συνήθως κάθε δίμηνο στους λογαριασμούς του καταστήματός του, αντίκρισε το ποσό των 21.000 ευρώ. γεγονός το οποίο τον έκανε να … ιδρώσει.
Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας διατηρεί κατάστημα με χρυσά και κοσμήματα στην Παλιά Πόλη της Ρόδου.

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

«Το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον ένα τίποτα»

«Το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον ένα τίποτα» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της Frankfurter Rundschau με αφορμή την  εκδήλωση για τα 40 χρόνια του κόμματος. 
«Οι Έλληνες Σοσιαλιστές, κάποτε η πιο σημαντική δύναμη της χώρας, φαίνεται τώρα να διαλύεται», σημειώνει η εφημερίδα στον υπότιτλο του δημοσιεύματος.
Το άρθρο ξεκινάει αναφερόμενο στη σαραντάχρονη ιστορία του κόμματος, στην ίδρυσή του το 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου, τη μεγάλη εκλογική νίκη του Γιώργου Παπανδρέου το 2009 με 44% αλλά και την κατακόρυφη πτώση στις εκλογές του 2012 συγκεντρώνοντας μόλις το 12%. «Ήταν η μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία των δυτικοευρωπαϊκών κομμάτων», σημειώνει η εφημερίδα.

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Άνοιξαν το φέρετρο και μέσα ήταν άλλος!

Σύμφωνα με το  apela.gr  2 ηλικιωμένοι περίπου ίδιας ηλικίας κοντά στα 90, απεβίωσαν τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου περίπου την ίδια ώρα.
Η κηδεία των 2 ηλικιωμένων ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, στη Σπάρτη και στη Σκάλα αντίστοιχα.

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

«Συντροφικά» γιουχαρίσματα στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 40 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

Με συνθήματα όπως «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με τον Γιώργο αρχηγό» υποδέχτηκαν τον Γιώργο Παπανδρέου - Χειροκροτήματα για Πετσάλνικο και Γ. Παπακωνσταντίνου.
Αποθεωτικό για τον Γιώργο Παπανδρέου και έντονα επικριτικό προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι το κλίμα στην πρώτη εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 40 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Έδωσε λευκή κόλλα και πέρασε σε ΑΕΙ

Πώς έγραψε 0 και στα 6 πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, αλλά κατάφερε να περάσει σε ΑΕΙ και μάλιστα στην Αθήνα!!!
Ποιoς θα μπορούσε να φανταστεί ότι αν κάποιος παρέδιδε λευκή κόλλα στις Πανελλήνιες θα μπορούσε να περάσει σε Πανεπιστήμιο και μάλιστα στην Αθήνα!
Κι όμως συνέβη...

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Μπήκε στη Βουλή με 293 ψήφους!!!

Στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ εντάχθηκε η κα Μαρία Σταυρινούδη Σόδη η οποία παρά το γεγονός ότι στις εκλογές πήρε μόνο 293 ψήφους ανέλαβε βουλευτής καθώς ο Σταμάτης Κάρμαντζης παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα προκειμένου να αναλάβει αντιπεριφερειάρχης Χίου.
Η κα Σόδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χίο και σπούδασε φαρμακευτική, αισθητική και κοσμετολογία.
Από το 1992 διατηρεί στο νησί ένα ινστιτούτο αισθητικής ενώ είναι και ιδιοκτήτρια γνωστής εταιρείας καλλυντικών με βάση τη μαστίχα.