Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Με τα πρωτοβρόχια του Σεπτέμβρη ξανάρχεται ο ΕΝΦΙΑ!!!


Όπως όλα δείχνουν ο ΕΝΦΙΑ μόνο με ένα μικρό θαύμα θα μπορέσει να καταργηθεί από φέτος, αφού τα έσοδα που προσφέρει δεν είναι πάρα πολύ σημαντικά για να τα απορρίψει η κυβέρνηση.
Έτσι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να περιμένουν τον ΕΝΦΙΑ στο δεύτερο εξάμηνο του 2016.
Βέβαια όπως αναφέρουν τα κυβερνητικά στελέχη ο φόρος που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι μικρότερος, καθώς αναμένεται η αναπροσαρμογή των Τιμών Ζώνης στα επίπεδα των εμπορικών τιμών θα «κουρέψει» τις φορολογητέες αξίες στις περιοχές- φιλέτα και ως εκ τούτου πολλοί είναι εκείνοι που θα περάσουν κάτω από τον πήχη του συμπληρωματικού φόρου, που ως γνωστόν επιβαρύνει περιουσίες άνω των 300.000 ευρώ.

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Πιθανά ερωτήματα για το δημοψήφισμα … στο Twitter

Στο επίκεντρο βρίσκεται για ακόμη μια φορά το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος έπειτα από την τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός εμμέσως πλην σαφώς δήλωσε ότι αν χρειαστεί θα προσφύγει στον λαό και οι χρήστες του Twitter έσπευσαν να διατυπώσουν τις ξεκαρδιστικές προτάσεις τους μέσω του hashtag erotisi_sto_dimopsifisma
Χαρακτηριστικά μερικές «θανατηφόρες» ατάκες:
•Μερέντα ή νουτέλα;
•κοτόπουλο με μπάμιες ή μπάμιες σκέτες
•Άσπα Τσίνα ή Κατερίνα Κούκα
•Ψήφος ή ψόφος

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ο Έλληνας στη Γερμανία από το ... παρκάρισμα φαίνεται!

Η φωτογραφία που κυκλοφορεί σε πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης τραβήχτηκε στη Γερμανία και δείχνει την ανέλκυση ενός αυτοκινήτου που έχει σταθμεύσει παράνομα σε θέση αναπήρου.

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Η κατοχή κινητού στις εξετάσεις… μηδενίζει το γραπτό των μαθητών

Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για τις πανελλαδικές εξετάσεις το Συμβούλιο της Επικρατείας έρχεται να υπενθυμίσει ότι τα κινητά τηλέφωνα απαγορεύονται αυστηρά στις μαθητικές αίθουσες καθώς η κατοχή τους και μόνο αυτομάτως μεταφράζεται σε μηδενισμό του γραπτού.
 Οι δικαστές έκριναν, με δυο αποφάσεις τους, ότι για την επιβολή της κύρωσης μηδενισμού του γραπτού δοκιμιού – όπως προβλέπει ο νόμος-αρκεί η κατοχή ενός από τα μη επιτρεπόμενα αντικείμενα, (βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, υπολογιστές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών, κ.λπ.) μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το κινητό τηλέφωνο, «χωρίς να είναι απαραίτητος να αποδεικνύεται η χρήση του» δηλαδή ανεξάρτητα από το αν λειτουργεί ή όχι.

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Αρκούδα επιτέθηκε σε μαντρί στο Σιδηρόκαστρο

Αντιμέτωπος με μια αρκούδα, υποστηρίζει ότι ήρθε κτηνοτρόφος από το Σιδηρόκαστρο Σιντικής. 
Ο 58χρονος κτηνοτρόφος Στάμτσης Θεόδωρος, που διατηρεί κτηνοτροφική μονάδα, βορειοανατολικά του νομού, στο 15ο χλμ Σιδηροκάστρου Αχλαδοχωρίου, ανέφερε ότι πριν από λίγες, ήρθε αντιμέτωπος με μία μαύρη αρκούδα, στην αυλή της κτηνοτροφικής του μονάδας.

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Έκαναν "τσακωτή" την νταντά που κακοποιούσε βρέφος

Για κακοποίηση ενός μωρού 19 μηνών συνελήφθη μία 62χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, πριν από λίγες ημέρες.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από μήνυση που υπέβαλε στο αστυνομικό τμήμα ο πατέρας του παιδιού,
ο οποίος είναι δικηγόρος και μάλιστα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Τα τάπερ και τα συρτάρια του μακαρίτη ήταν γεμάτα ευρώ και λίρες!

Οι φίλοι του γνώριζαν ότι είχε κάποιο κομπόδεμα αλλά δεν το περίμεναν τέτοιου μεγέθους!
 "Σταγόνα στον ωκεανό" αποδείχθηκαν τα  2.000 ευρώ που βρέθηκαν στην τσέπη συνταξιούχου υψηλόβαθμου στελέχους του ΟΣΕ, όταν αυτός άφησε την τελευταία του πνοή, σε καφενείο της Θεσσαλονίκης, καθώς η συνέχεια αποδείχθηκε ... τουλάχιστον ενδιαφέρουσα!

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

29χρονος Έλληνας γραφίστας αποτυπώνει σε ευρώ την ελληνική κρίση

Ένας 29χρονος Έλληνας γραφίστας, ο Στέφανος,  βρήκε έναν μοναδικό τρόπο για να αποτυπώσει την κρίση που μαστίζει την Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια. 
Αποτυπώνει πάνω στα χαρτονομίσματα μορφές ζητιάνων και απελπισμένων ανθρώπων της οικονομικής κρίσης. 

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Κατασχετήριο στο κτίριο της ΝΔ ... και δήμευση των λογαριασμών του κόμματος!

Πνιγμένη στα χρέη είναι πλέον και με τον νόμο η Νέα Δημοκρατία αφού το μεσημέρι της Τρίτης κατέφθασε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και δήμευσης λογαριασμών του κόμματος από την εταιρεία Spot Thomson του Δημήτρη Μαύρου. 
Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις ανεξόφλητες οφειλές του κόμματος προς τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Διορίστηκε για πέντε χρόνια στο Δημόσιο με το απολυτήριο της ... αδελφής της!!!


Μέχρι τώρα γνωρίζαμε για «δανεικούς» για αθλητές στο ποδόσφαιρο.
Τώρα μάθαμε τα δανεικά... απολυτήρια.
Αυτό το απίστευτο περιστατικό συνέβη σε Δήμο στο νομό Ηρακλείου, όταν μια γυναίκα δεν είχε απολυτήριο Γυμνασίου για να διοριστεί και πήρε της αδερφής της.
Αποτέλεσμα να διοριστεί στον  πρώην δήμο Αστερουσίων ως εργάτρια καθαριότητας εσωτερικών χώρων.
Σύμφωνα με το cretapost, την αντιλήφθηκαν πέντε χρόνια μετά και οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη.

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Πήγε να βάψει τα αυγά και ... βγήκαν κοτοπουλάκια!

Πήγε να βάψει αυγά και έσκασαν μύτη πουλάκια.
Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή των Δεμενίκων παραμονή της Μεγάλης Πέμπτης, όταν από ημιορεινό χωριό της Αχαΐας, στάλθηκαν σε οικογένεια της περιοχής σαράντα αυγά, προκειμένου  την επομένη να βαφτούν για να τηρηθεί το έθιμο.
Η αγορά έγινε με τις καλύτερες συστάσεις και με τη διαβεβαίωση, πως  τα αυγά θα είναι φρέσκα, με τους αγοραστές να έχουν κάθε λόγο να πειστούν, καθώς ο πωλητής είναι ιδιοκτήτης μερικών δεκάδων πουλερικών σε χωριό της Αχαΐας.

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Φοβήθηκε το ... Grexit και τον έκλεψαν οι συγγενείς του!

Ακριβά πλήρωσε ένας κάτοικος της Πάτρας το γεγονός ότι κρατούσε ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό στο σπίτι του. 
Το σοκ ήταν τεράστιο όταν ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης είδε ότι στο σημείο όπου είχε φυλάξει 75.000 ευρώ, δεν υπήρχε ούτε ένα χαρτονόμισμα.
Αμέσως κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία και ξεκίνησαν άμεσα έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Έξυσε το «Μπλακ Τζάκ στη στιγμή» και κέρδισε 10.000 ευρώ

Όλα τα έξοδα του Πάσχα, και σίγουρα και του καλοκαιριού που έρχεται, έβγαλε ένας τυχερός στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος  αγόρασε με 5 ευρώ το νέο ΣΚΡΑΤΣ «Μπλακ Τζακ στη στιγμή» και κέρδισε 10.000 ευρώ!

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Στοιχηματικές εταιρίες "βλέπουν" Grexit

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στοιχημάτων στον κόσμο, η William Hill, σταματάει τα πονταρίσματα για τη σχέση Ελλάδας και ευρωζώνης, αφού κανείς δε θέλει να ποντάρει στην παραμονή της χώρας στο ευρώ.
H στοιχηματική εταιρία William Hill έβαλε τέλος στα πονταρίσματα για το αν η Ελλάδα θα αφήσει την ευρωζώνη το 2015, όπως και για το ποια θα είναι η πρώτη χώρα που θα αφήσει τη νομισματική ένωση. 

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Πήραν στο ... κυνήγι με αβγά και γιαούρτια τους θηροφύλακες

Όταν το αυτοκίνητο της αντιπροσωπείας των θηροφυλάκων κατέβηκε από το πλοίο, μεγάλη μερίδα των κυνηγών άρχισε τις αποδοκιμασίες πετώντας αβγά και γιαούρτια.
Μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε στο λιμάνι της Ζακύνθου από περίπου 700 κυνηγούς οι οποίοι περίμεναν με άγριες διαθέσεις το κλιμάκιο της θηροφυλακής, που έφτασε στις 09:30 με το πλοίο της γραμμής, για να πραγματοποιήσει ελέγχους, καθώς τον Απρίλιο το κυνήγι απαγορεύεται.

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Αρχιμανδρίτης ζήτησε από ιερείς να κόψουν το Facebook!

Μάζωξη Ιερέων της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών και … συστάσεις από τον Πρωτοσύγκελο Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Νάση.
Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος ….., κάλεσε τους Ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης και τους ζήτησε να είναι προσεκτικοί στην δημόσια εικόνα τους προς τους πιστούς και να μην δίνουν δικαιώματα σχολιασμού.

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Οι ιδιοκτήτες έκαναν Ανάσταση στην εκκλησία, οι διαρρήκτες «αλώνιζαν» στο σπίτι

Μόνο χαρμόσυνο δεν ήταν το μήνυμα της Ανάστασης για τους ιδιοκτήτες ενός σπιτιού στην Πρέβεζα αφού, όσο εκείνοι έλειπαν στην εκκλησία για να πάρουν το Άγιο Φως, άγνωστοι απρόσκλητοι επισκέπτες φρόντιζαν να τους αλλάξουν τα φώτα!
Η οικογένεια κατοικεί μόνιμα σε άλλη πόλη και είχε έρθει στο σπίτι που διατηρεί στην κοινότητα Σαμψούντα για να περάσει το Πάσχα.

Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Έκλεψαν καμπάνες εκκλησιών μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα

Δεν σεβάστηκαν ούτε τους ναούς ούτε το γεγονός ότι ήταν Μεγάλη Εβδομάδα.
Ο λόγος για τους δράστες που “χτύπησαν” δύο εκκλησίες στην Αχαΐα, κλέβοντας τις καμπάνες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν, με στόχο να τις πουλήσουν σε κάποιο χυτήριο.

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καλεί όσους έχουν i-phone μην ανοίξουν το sms

Την προσοχή των πολιτών συστήνει η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιώντας όλους τους χρήστες iPhone και ειδικότερα, όσους χρησιμοποιούν τη διαδικτυακή υπηρεσία «iCloud» ότι χάκερς αλιεύουν προσωπικά δεδομένα με την αποστολή απατηλών σύντομων μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα SMS εμφανίζουν ως αποστολέα την Υποστήριξη Πελατών της εταιρίας που διαχειρίζεται την συγκεκριμένη διαδικτυακή υπηρεσία και προτρέπουν τους παραλήπτες να ακολουθήσουν παραπλανητική ηλεκτρονική διεύθυνση για δήθεν εντοπισμό χαμένης ηλεκτρονικής συσκευής.

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Οδηγίες σουβλίσματος και ψησίματος του πασχαλινού αρνιού*

Για να σουβλίσετε το πιο επιτυχημένο αρνί, ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα.
*Φτιάχνω ένα μείγμα από αλατοπίπερο  και καρυκεύω με αυτό το εσωτερικό του αρνιού.
*Για να το σουβλίσω ευκολότερα καλό είναι να ακουμπήσω το αρνί σε τραπέζι.
*Βάζουμε την σούβλα με φορά από τα πίσω πόδια προς το κεφάλι, μέσα από την κοιλιά, θώρακα λαιμό και το κεφάλι. Το δύσκολο είναι το τρύπημα του κεφαλιού, στο οποίο θα χρειαστείτε βοήθεια: Ένας κρατάει το κεφάλι κόντρα και ένας σπρώχνει και περιστρέφει ταυτόχρονα τη σούβλα, μέχρι να τρυπήσει το κρανίο του αρνιού.
*Ακολουθεί το δέσιμο, αφού πρώτα κάνουμε μια δοκιμή πάνω στο χώρο που θα το ψήσουμε ώστε να προσδιορίσουμε τη σωστή θέση πάνω στη σούβλα για το δέσιμο του αρνιού. Ξεκινάμε λοιπόν με τα μπούτια, τα οποία τα πιάνουμε σταυρωτά πάνω στη σούβλα και τα δένουμε με σύρμα. Τη διχάλα που έχει η σούβλα μας, την μπήγουμε στα μπούτια και την σταθεροποιούμε πάνω στη σούβλα με την βίδα που έχει.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Γιατί Ορθόδοξοι και Καθολικοί γιορτάζουν το Πάσχα ξεχωριστά

Φέτος το Πάσχα των Ορθοδόξων θα εορτασθεί την  Κυριακή 12 Απριλίου, ενώ των Καθολικών εορτάσθηκε την περασμένη Κυριακή 5 Απριλίου. 
Ήταν μια ακόμη χρονιά που τα δύο Πάσχα, όπως είναι και το πιο συνηθισμένο, δεν συνέπεσαν. 
Πέρυσι, είχαν συμπέσει, ενώ αυτό θα ξανασυμβεί το 2017.
Για ποιον λόγο, όμως, η ημερομηνία του Πάσχα μετακινείται μέσα στον χρόνο και ποια είναι η σχέση ανάμεσα στους αστρονομικούς υπολογισμούς και στον καθορισμό της ημερομηνίας του, από τις χριστιανικές εκκλησίες;

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Πόνταρε σε 7 «άσους» και 1 «διπλό» και κέρδισε 8.898,41 ευρώ

Ο τυχερός παίκτης από την Καλλιθέα Αττικής πόνταρε 6 ευρώ σε 8 αγώνες του «Πάμε ΣΤΟΙΧΗΜΑ»  της Πέμπτης 2 Απριλίου και κέρδισε 8.898,41 ευρώ!

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Πρόταση γάμου σε ποδοσφαιριστή με πλακάτ στην σέντρα του γηπέδου

«Κούλη θα με παντρευτείς;»
Η πρόταση γάμου σε ποδοσφαιριστή έγινε με πλακάτ στην σέντρα του γηπέδου!
Συγκεκριμένα  στην Ευξεινούπολη του Αλμυρού η τοπική Δήμητρα υποδεχόταν τον Πρωτεσίλαο για το τοπικό πρωτάθλημα.

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Εξαρτημένοι από internet και τζόγο οι έφηβοι

Μπροστά σε συσκευές με οθόνη περνούν ένα μεγάλο μέρος της ημέρας τους οι περισσότεροι έφηβοι, ενώ ένας στους επτά εμφανίζει συμπτώματα εξάρτησης από τη χρήση του internet. 
Αρκετοί είναι και εκείνοι που ασχολούνται και με τον τζόγο: 
Ένα στα οκτώ αγόρια βρίσκεται σε κίνδυνο προβληματικής ενασχόλησης με τον τζόγο, ενώ το 4,2% έχουν, ήδη, προβληματική ενασχόληση.

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Τεκμήριο και το … χαρτζιλίκι του παππού!

Από φέτος το χαρτζιλίκι που δίνουν γονείς και παππούδες στα παιδιά και στα εγγόνια τους αποτελεί τεκμήριο και θα πρέπει να δηλωθεί στη φορολογική δήλωση.
Δωρεές, γονικές παροχές ή χορηγίες χρηματικών ποσών εφόσον αυτά υπερβαίνουν ετησίως τα 300 ευρώ θα θεωρούνται τεκμήριο για τα εκατομμύρια των φορολογουμένων που θα κληθούν να δηλώσουν τις ετήσιες δαπάνες τους στο νέο έντυπο Ε1.

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Μοναδική ελληνική αντικλεπτική πατέντα για ΙΧ

Ο οδηγό ενός πολυτελούς ΙΧ, ο οποίος φαίνεται ότι φοβάται πως το αντικλεπτικό του σύστημα δεν τον προστατεύει επαρκώς και φρόντισε και με πιο συμβατικό τρόπο να ασφαλίσει το ΙΧ του.

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Τα σκουπίδια έκρυβαν θησαυρό

Μια απρόσμενη ανακάλυψη έκαναν οι εργάτες καθαριότητας του δήμου Πύργου, κατά την πρώτη ημέρα της αποκομιδής των σκουπιδιών στην πόλη. Ανάμεσα στους σωρούς που «σήκωσαν» τα μηχανήματα του δήμου, αποκαλύφθηκε μια παλιά βαλίτσα, η οποία έκρυβε έναν ολόκληρο θησαυρό.
Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι εργάτες όταν είδαν δύο δεσμίδες από χαρτονομίσματα των εκατό ευρώ, να πέφτουν στο έδαφος μπροστά τους. Άμεσα ειδοποίησαν τον οδηγό του μηχανήματος να σταματήσει για να δουν τι συμβαίνει και αν πρόκειται για πραγματικά χρήματα ή ψεύτικα που πετάχτηκαν στα σκουπίδια.

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Τα ψάρια βγήκαν στα χωράφια!!!

Άφησαν στην άκρη τα τρακτέρ, πήραν τις βάρκες κι έριξαν... δίχτυα στα πλημμυρισμένα χωράφια για να πιάσουν ψάρια!
Αν και θα μπορούσε να αποτελεί... πρωταπριλιάτικο ψέμα, αυτή είναι η πραγματικότητα για πολλούς κατοίκους του δήμου Εμμανουήλ Παππά και των Σερρών, που έσπευσαν στα πλημμυρισμένα χωράφια για να πιάσουν τα ψάρια που «κουβαλούν» μαζί τους τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα.

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού

Στη διευκρίνιση ότι ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων «θα διατηρηθεί για λίγο ακόμη, αλλά θα αλλάξει» προχώρησε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Μάρδας.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Μega, το πρωί της Τρίτης, o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών  ανέφερε ότι ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να διατηρηθεί για τον επόμενο ή μεθεπόμενο μήνα ή και λίγο αργότερα, αλλά θα αλλάξει λίγο αργότερα.