Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Μεγάλο Σάββατο

Το Μεγάλο Σάββατο είναι η τελευταία μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας και της Μεγάλης Σαρακοστής.
Τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου προς Κυριακή του Πάσχα εορτάζεται κατά το ορθόδοξο τυπικό η Ανάσταση του Χριστού. 
Είναι το μόνο Σάββατο του χρόνου κατά το οποίο νηστεύεται και το λάδι.

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Μεγάλη Παρασκευή … Επιτάφιος θρήνος

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι μέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, απόλυτης αργίας και νηστείας, η μέρα που γίνεται η κορύφωση του Θείου Δράματος, όπου κορυφώνονται τα Πάθη του Χριστού και γίνεται η σταύρωση του Χριστού το ξημέρωμα τις ίδιας μέρας.
Τα 12 Ευαγγέλια που διαβάζονται την Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ και τα 5 την Μεγάλη Παρασκευή το πρωί μας παρουσιάζουν τα δραματικά γεγονότα από όλους τους Ευαγγελιστές.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Μεγάλη Πέμπτη … Ο Μυστικός Δείπνος ... Η Σταύρωση

Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με τον Χριστιανισμό η ιερή μέρα κατά την οποία εορτάζεται ο Μυστικός Δείπνος του Ιησού Χριστού με τους 12 Αποστόλους. Η ημέρα αυτή είναι η τέταρτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας, της εβδομάδας δηλαδή η οποία προηγείται και καταλήγει στη γιορτή του Πάσχα. 
Της Μεγάλης Πέμπτης προηγείται η Μεγάλη Τετάρτη και ακολουθεί η Μεγάλη Παρασκευή. 

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Μεγάλη Τετάρτη … Η τελετή του Νιπτήρος

Η Μεγάλη Τετάρτη είναι αφιερωμένη στη μνήμη της αμαρτωλής γυναίκας, που μετανόησε, πίστεψε στο Χριστό και άλειψε τα πόδια του με μύρο.
Το πρωί τελείται o εσπερινός της Μεγάλης Τετάρτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Μεγάλη Τρίτη … Το τροπάριο της Κασσιανής

Σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο καθιερώθηκε να ονομάζεται Μεγάλη Τρίτη η ημέρα Τρίτη της Μεγάλης Εβδομάδας ή Εβδομάδας των Παθών του Ιησού Χριστού.
Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, σύμφωνα με το τηρούμενο Μηναίο ή Μηνολόγιο, η Μεγάλη Τρίτη είναι αφιερωμένη αφενός στη μνεία του ιερού ευαγγελίου που αναφέρεται στη δριμύτατη καταγγελία του Ιησού κατά των θρησκευτικών αρχηγών του Ισραήλ, των Γραμματέων και των Φαρισαίων, και αφετέρου στην παραβολή των δέκα παρθένων.

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Μεγάλη Δευτέρα ... Ιδού ο Νυμφίος έρχεται

Σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο καθιερώθηκε να ονομάζεται Μεγάλη Δευτέρα η επόμενη ημέρα του εορτασμού της Κυριακής των Βαΐων όπου και ξεκινά η εβδομάδα των Παθών του Ιησού Χριστού.
H Μεγάλη Δευτέρα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ιωσήφ, του επονομαζόμενου "Παγκάλου" του γιου του Ιακώβ, που αναφέρεται στη Παλαιά Διαθήκη και στην άκαρπη συκιά, που την καταράστηκε ο Χριστός και ξεράθηκε μ' ένα του λόγο.

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Ο Πάνος «βλέπει» “καλύτερες” μέρες ... το καλοκαιρι!!!

Στο καλοκαίρι (ποιου έτους δεν το ξεκαθαρίζει) παραπέμπει πλέον ο Πάνος Καμμένος στις καλύτερες ημέρες για τη χώρα μετά και τη συμφωνία για το πακέτο προληπτικών μέτρων 3,6 δισ. ευρώ που ανεβάζει το συνολικό λογαριασμό για τον ελληνικό λαό στα 9 δισ. προκειμένου να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου Μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

3 «ράμπο» του ΣΔΟΕ είχαν αδυναμία στις «αρπαχτές»

Οι τρεις τελωνειακοί ζητούσαν 1.000 ευρώ από μια ιδιοκτήτρια επιχείρησης μάντρας αυτοκινήτων για να μην της κόψουν πρόστιμο κατά τη διάρκεια ελέγχου.
Ο 39χρονος και ο 55χρονος πήγαν στην επιχείρηση και συνελήφθησαν αφού είχαν παραλάβει το προσημειωμένο ποσό, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη και ο συνεργός τους.

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Η Ζωή, το άσπρο παπούτσι και το ... μαύρο καλσόν!

Μπορεί η εμφάνιση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο Χυτήριο να ήταν καθαρά πολιτική, αφού παρουσίασε το νέο της κόμμα «Πλεύση Ελευθερίας», ωστόσο κάποιο μάτι πρόσεξε και άλλες λεπτομέρειες.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Άλλοι 17 εργαζόμενοι με πλαστά πτυχία στη Βουλή!

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Έθνους", συνολικά έχουν εξεταστεί 2.122 τίτλοι σπουδών εργαζομένων. 
Από τον έλεγχο -που συνεχίζεται ακόμα και τώρα- έχουν προκύψει 17 κρούσματα προσκόμισης πλαστών τίτλων σπουδών.
Οι πρώτες ποινές (απολύσεις, μη ανανεώσεις συμβάσεων) έχουν ήδη υποβληθεί ενώ οι υποθέσεις έχουν πάει στον εισαγγελέα.

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Το «Ποτάμι» άρχισε να … στερεύει

Την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης, ο μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες προετοιμάζει εδώ και καιρό την δημιουργία νέας πολιτικής κίνησης με την επωνυμία «Δύναμη Πολιτών».

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Τέλος χρόνου για το MEGA…λο κανάλι

Το κανάλι αδυνατεί να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις και οι τράπεζες πιέζουν ασφυκτικά τους μετόχους, οι οποίοι προς το παρόν δεν τα έχουν βρει για την αύξηση κεφαλαίου των 22,5 εκατ.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ποδοσφαιριστής έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του στο γήπεδο

Πρόταση γάμου δέχτηκε η κοπέλα της φωτογραφίας από παίκτη του Ερμή Πηλίου σήμερα στο παιχνίδι Ερμής Πηλίου – Ακαδημία Ιστιαίας στο γήπεδο Χαλκίδας!

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Η Κατερίνα πριν γίνει … νονά!!!

Μας ξάφνιασε ευχάριστα και έφερε τις μνήμες πολλών πολλά χρόνια πίσω, ο εκ Παρακαλάμου κ. Νατσής Χρήστος με το βίντεο που ανέβασε στο youtube από την αξέχαστη βραδιά με την Κατερίνα Στανίση στην «Ολυμπιάδα» του “Μοντεχρήστου”…. 

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Το νέο κόμμα της Ζωής … με σήμα το καράβι

Την Τρίτη 19 Απριλίου, με ανοιχτή ομιλία, η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσιάζει το πολιτικό της κόμμα που φέρει το όνομα, "Πλεύση Ελευθερίας". 
Η δημιουργία κόμματος από την πρώην πρόεδρο της Βουλής ήταν λίγο πολύ γνωστή, ωστόσο δεν γνωρίζαμε το όνομα του.

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Ζευγάρι τσέπωσε «μαϊμού» επιδόματα ύψους 417.000 ευρώ

«Μαϊμού» επιδόματα πολυτεκνίας και αναπηρίας κατηγορείται ότι εισέπραττε επί χρόνια ζευγάρι Ρομά, όπως αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. 
Το ύψος της ζημιάς για το ελληνικό Δημόσιο υπολογίζεται σε 417.000 ευρώ, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι η απάτη ξεκίνησε από το 1991.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Στην Ξάνθη δεν έχουν ούτε χαρτιά για συνταγές!!!

Ούτε χαρτιά για να εκτυπώσουν τις συνταγές που γράφουν στους ασθενείς δεν διαθέτουν οι γιατροί στα περισσότερα αγροτικά ιατρεία και Κέντρα Υγείας της Ξάνθης που συνθέτουν, ό,τι έχει απομείνει από την πρωτοβάθμια υγεία στην περιοχή.
Εδώ και αρκετό καιρό γιατροί που υπηρετούν στις δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης του νομού έχουν ενημερώσει τους ασθενείς για τις ελλείψεις με αποτέλεσμα όσοι θέλουν να γράψουν φάρμακα να πρέπει να προμηθευτούν λευκά χαρτιά και να τα προσκομίσουν στις κατά τόπους δομές. 

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Ο υπάλληλος καταμέτρησης ρολογιών της ΔΕΔΔΗΕ ήταν «μανουσάκι»

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη στις (07-04-2016) 38χρονος ημεδαπός, ιδιωτικός υπάλληλος, για απόπειρα εκβίασης και υπεξαίρεσης.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του «Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας» (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.) ότι 38χρονος υπάλληλος ανάδοχου εταιρείας, που είχε αναλάβει το έργο καταμέτρησης των ρολογιών του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., όταν διαπίστωσε σε μετρητή οικίας να έχουν παραβιασθεί οι σφραγίδες, απαίτησε από τον ιδιοκτήτη την καταβολή 200 ευρώ, προκειμένου να αποφύγει την επιβολή προστίμου.

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Πληρωνόταν επί 8 χρόνια κανονικά χωρίς να διδάσκει!!!

Σύμφωνα με την αναφορά, ο συγκεκριμένος καθηγητής του τομέα Χειρουργικής του ΑΠΘ, παρότι τα τελευταία οκτώ -τουλάχιστον- χρόνια δεν ανταποκρίνεται στο διδακτικό του έργο, ούτε στα χειρουργεία, εντούτοις εξακολουθεί να εισπράττει κανονικά κάθε μήνα το μισθό του.
Η μισθοδοσία  του κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εκτιμάται ότι προσεγγίζει τις 200.0000 ευρώ. 

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

«Σήκωσε το ταμείο» του ΟΠΑΠ με μισό ευρώ

Παίκτης του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ «σήκωσε το ταμείο» την Τρίτη 5 Απριλίου στα Κάτω Λεχώνια Αρτέμιδας Βόλου!
Είχε έμπνευση, είχε κολ….., επέλεξε σωστά τα Ημίχρονα/Τελικά αποτελέσματα τεσσάρων αγώνων.
Παίζοντας μια τετράδα σε ένα δελτίο αξίας 50 λεπτών με τους αγώνες.

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Σαλάχι ... γίγας!!!

Ένα τεράστιο σαλάχι τράβηξε τα βλέμματα των περαστικών σε ιχθυοπωλείο της Πάτρας. 
Το βάρος του αγγίζει τα 60 κιλά!!!
Το ψάρεψαν στο Ιόνιο.

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Γεννήθηκε η … «Εθνική Ενότητα»

Με τίτλο «Εθνική Ενότητα» και με λογότυπο που θυμίζει Νέα Δημοκρατία, καθώς δεσπόζει ένας πυρσός, οι κ. Γ. Καρατζαφέρης και Τ. Μπαλτάκος παρουσίασαν το νέο κόμμα που, όπως ανέφεραν, έχει σαφή δεξιά, πατριωτικά και ευρωσκεπτικιστικά χαρακτηριστικά.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Τους έπιασε στα «πράσα» να ξαφρίζουν το ταμείο ιχθυοπωλείου

Βρήκαν τον μπελά τους οι ιδιοκτήτες ιχθυοπωλείου στην Πάτρα από δύο υπαλλήλους οι οποίοι τους έκλεβαν χωρίς να γνωρίζει ο ένας υπάλληλος την δράση του άλλου!
Οι ιδιοκτήτες του ιχθυοπωλείου είχαν εδώ και καιρό υποψιαστεί ότι… κάτι δεν πήγαινε καλά!
Είχαν τοποθετήσει κάμερες, όμως περιέργως η μία… είχε μετακινηθεί από την θέση της.
Αυτό τους έβαλε σε υποψίες.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Έτσι γυρίζουν τα χιλιόμετρα στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε γνωστό μη εξουσιοδοτημένο έμπορο αυτοκινήτων των Βορείων Προαστίων της Αττικής από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, ουσιαστικά ανέδειξε αυτό που γνωρίζουν όλοι οι «παροικούντας την Ιερουσαλήμ»: οτι οι περισσότεροι κατεβάσουν τα χιλιόμετρα στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα για να γίνουν πιο ελκυστικά και να πιάσουν καλύτερη τιμή.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Εκεί που «ψάχναν» τους 100 “χαμένους” μετανάστες … βρήκαν την φιλενάδα του δημοσιογράφου!!!

Η γκάφα στον αέρα του Mega που έδειξαν κατά λάθος την ... φιλενάδα του ρεπόρτερ!
Σε μια ζωντανή εκπομπή όλα μπορεί να συμβούν. 
Στο mega η ενημέρωση ξέφυγε από τα συνηθισμένα και είδαμε σε ζωντανή σύνδεση τη... σύντροφο του ανταποκριτή στη Χίο.

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Η Πρωταπριλιάτικη φάρσα τον έστειλε στα κάγκελα…

Η κακόγουστη Πρωταπριλιάτικη φάρσα σε μια υπάλληλο των διοδίων στη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου, λέγοντας ότι έχει βάλει… βόμβα, τον έστειλε στα κάγκελα!
Ο 32χρονος σταμάτησε το απόγευμα της 1ης Απριλίου στα διόδια, πλήρωσε και τη στιγμή που έφευγε είπε ψέματα ότι τοποθέτησε βόμβα στη Γέφυρα! 

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Έστειλαν «σαπάκια» για να μοιραστούν σε άπορους

Την αποστολή ακατάλληλων φρούτων και λαχανικών για τη διανομή τους σε απόρους, στο πλαίσιο του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας, καταγγέλλουν οι δήμοι Νεάπολης-Συκεών και Ωραιοκάστρου.

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Άλλοι έκαναν την δουλειά, .... άλλος πήρε τα λεφτά!

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το προσφυγικό προχώρησε σε μια καταγγελία-σοκ.
Ειδικότερα, o κ. Θεοδωράκης αποκάλυψε ότι μια εταιρεία που εδρεύει στην Αργυρούπολη έλαβε το ποσό των 854.000 ευρώ και οι φαντάροι έκαναν την δουλειά.

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Με «κλήση» ο Δήμος Τρικκαίων «προειδοποιεί»!

 Όσοι πάρκαραν τη Δευτέρα στον χαραγμένο ποδηλατόδρομο στο κέντρο των Τρικάλων βρήκαν στο παρμπρίζ αυτή την ... πρωτότυπη «κλήση»:

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

.Έταζε «μαϊμού» επενδύσεις σε ομόλογα και τακτοποίηση χρεών

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από την επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών από 52χρονο, ο οποίος με διάφορα τεχνάσματα αποσπούσε από την κατοχή τους χρηματικά ποσά. 
Σε βάρος του 52χρονου, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει εκκρεμών διωκτικών εγγράφων, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος.