Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΦΙΑ «φωτιά» 465.000 ευρώ για την Ιερά Μονή Αρκαδίου!

Φόρο «φωτιά» καλείται να πληρώσει η Ιερά Μονή Αρκαδίου με βάση την ενημέρωση που έλαβε για τον ΕΝΦΙΑ η Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.
Το ποσό των 465.000 ευρώ προκάλεσε «ίλιγγο» στη Μητρόπολη και το μοναστήρι και έχει δημιουργήσει πραγματική απορία με ποια λογική και φορολογώντας ποια περιουσία το Υπουργείο Οικονομικών πήρε τέτοια απόφαση για την ιστορική μονή.

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιος μιλώντας στην «Κρητική Επιθεώρηση» δεν έκρυψε τον προβληματισμό του, εκφράζοντας παράλληλα την απορία του για το τι ακριβώς φορολογεί το Υπουργείο Οικονομικών με 465 χιλιάδες ευρώ, όταν το μοναστήρι διαθέτει ως περιουσία, εκτός από την ίδια την ιστορική μονή, δύο ακίνητα στην πόλη, και μεγάλες εκτάσεις βοσκοτόπων, τα οποία πιθανόν να θεώρησε «οικόπεδα» το υπουργείο και τα φορολόγησε. Τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ είναι πολλά και οι διορθώσεις θα ξεκινήσουν να γίνονται από την ερχόμενη εβδομάδα. Σε αυτές τις διορθώσεις προσβλέπουν στην Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ελπίζοντας ότι η αδικία θα αλλάξει και τα πράγματα θα επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα.
«Εμείς δεν λέμε να μην δίνουμε φόρους. Όμως, η διαφορά από τις 18 χιλιάδες ευρώ που έδινε μέχρι σήμερα το μοναστήρι μέχρι τις 465 χιλιάδες είναι τεράστια», σημείωσε ο κ. Ευγένιος, ο οποίος περιμένει τις εξελίξεις προκειμένου να αποφασιστούν ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.