Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

29χρονος Έλληνας γραφίστας αποτυπώνει σε ευρώ την ελληνική κρίση

Ένας 29χρονος Έλληνας γραφίστας, ο Στέφανος,  βρήκε έναν μοναδικό τρόπο για να αποτυπώσει την κρίση που μαστίζει την Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια. 
Αποτυπώνει πάνω στα χαρτονομίσματα μορφές ζητιάνων και απελπισμένων ανθρώπων της οικονομικής κρίσης. 


Η φήμη του, μάλιστα, έχει φτάσει μέχρι το Βρετανικό Μουσείο που του ζήτησε δύο από τα έργα του για να τα εκθέσει στην μόνιμη συλλογή του!
Όλα ξεκίνησαν πέρυσι, όταν παραθέριζε στην Αίγινα. Η είδηση ότι ένας συμπατριώτης του αυτοκτόνησε λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, δοκίμασε μέσα του τη λύπη, το θυμό, αλλά και τον ενέπνευσε.
«Τα συναισθήματά μου ήταν πολύ έντονα για να τα αγνοήσω. Πήρα ένα στυλό και ζωγράφισα πάνω σε ένα χαρτονόμισμα των 100 ευρώ» λέει ο Στέφανος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Wall Street Journal».

Το πρώτο του σκίτσο έδειχνε έναν άνθρωπο κρεμασμένο από μια αψίδα. Από τότε έχει ζωγραφίσει σε εκατοντάδες χαρτονομίσματα του ευρώ, απεικονίζοντας αυτό που θεωρεί ο ίδιος ως την  πραγματικότητα στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια που βρίσκεται σε οικονομική κρίση: αυτοκτονίες, επαίτες, αναρχικούς και τράπεζες που καταρρέουν. «Εμπνέομαι από αυτά που ακούω στα δελτία ειδήσεων και στη συνέχεια τα αποτυπώνω στα χαρτονομίσματα» λέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.