Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

«Πόλεμος» μνηστήρων για την καρέκλα της ... αρχηγίας!

Εάν δεν κατέβει ο Μεϊμαράκης ανοίγει το κουτί της ... Πανδώρας, καθώς απελευθερώνονται δυνάμεις και υποψηφιότητες. Δένδιας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Βασίλης Κικίλιας εξετάζουν να είναι υποψήφιοι.
Ο πόλεμος χαρακωμάτων και ... οικογενειών άρχισε στη Νέα Δημοκρατία, με ορίζοντα την επόμενη Παρασκευή όταν και λήγει η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του κόμματος.
Καραμανλικοί – μεϊμαρακικοί από τη μία και Σαμαρικοί από την άλλη, μαζί με την ομάδα των Βοριδικών, παίρνουν θέσεις ενώ τα εκατέρωθεν καρφιά είναι δηλητηριώδη. Στόχος είναι πέραν της επικράτησης του όποιου εκλεκτού κάθε πλευράς και η επικράτηση στο κόμμα και ο έλεγχός του, προφανώς, μέσω του νέου προέδρου.

Καθώς η μόνη επίσημη, προς το παρών, υποψηφιότητα είναι αυτή του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, η τελική απόφαση του κ. Ευ. Μεϊμαράκη για τη διεκδίκηση ή μη του γαλάζιου θρόνου θα κρίνει πολλά. Αν ο κ. Μεϊμαράκης, όπως όλα δείχνουν, πει ναι και διεκδικήσει την ηγεσία, τότε θεωρείται δεδομένο ότι η κούρσα θα εξελιχθεί σε μονομαχία του ίδιου με κάποιον εκ των Μητσοτάκη – Βορίδη (σ.σ. ο οποίος εμφανίζεται έτοιμος να κατέβει).
Σε διαφορετική περίπτωση ανοίγει το κουτί της ... Πανδώρας, καθώς απελευθερώνονται δυνάμεις και υποψηφιότητες. Δένδιας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Βασίλης Κικίλιας εξετάζουν να είναι υποψήφιοι.
Χωρίς, βέβαια, να μπορεί να αποκλειστεί και μία υποψηφιότητα έκπληξη, από στέλεχος νεότερης γενιάς, και μάλιστα ανεξάρτητα από τη συμμετοχή του κ. Μεϊμαράκη στην κούρσα ή όχι.
Χθες το γαλάζιο παρασκήνιο κυριάρχησε από φήμες και πληροφορίες για τετ α τετ κορυφής με θέμα το δακτυλίδι της διαδοχής.
Η πληροφορία για συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Μ. Βορίδη, στην Κηφισιά, έπεσε σαν βόμβα από το πρωί χθες, προκαλώντας την οργίλη αντίδραση και διάψευση του πρώην Πρωθυπουργού, που δεν θέλει να εμφανιστεί στο κάδρο των
 υποψηφιοτήτων. Στο παρασκήνιο, ωστόσο, η στήριξη σαμαρικών στελεχών στον κ. Βορίδη είναι δεδομένη, χωρίς να πάρει χαρακτήρα επίσημης στήριξης.
Από την άλλη, ένα άλλο τετ α τετ, αυτό μεταξύ Καραμανλή και Μεϊμαράκη κοινοποιήθηκε, διαψεύστηκε, αναμένεται και κάλλιστα οι δύο άνδρες, ενόσω οι δημοσιογράφοι αναρωτιούνται, τα έχουν πει μακριά από αδιάκριτα βλέμματα.
Πάντως, τα όρια μεταξύ των στρατοπέδων δεν είναι ευδιάκριτα και σαφή. Η Ντόρα Μπακογιάννη κλίνει σαφώς υπέρ του Μεϊμαράκη, ως εγγυητή της ενότητας της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας και τις δύσκολες πολιτικές σχέσεις με τον αδελφό
 της Κυριάκο Μητσοτάκη. Από κοντά και πολλά μητσοτακικά στελέχη από την αυτοδιοίκηση, στηρίζουν το νυν Πρόεδρο του κόμματος. Στον αντίποδα, δεν λείπουν και οι καραμανλικοί που, αν και θεωρούν ενδεδειγμένη επιλογή τον κ. Μεϊμαράκη, εκφράζουν πλέον αμφιβολίες για το εάν θα μπορέσει να έχει δυναμική κατά τη διάρκεια της εμφύλιας εσωκομματικής μάχης στη Ν.Δ.
Η αποκάλυψη της Ντόρας Μπακογιάννη υπέρ Μεϊμαράκη έγινε σε καφέ του Κολωνακίου, παρουσία αρκετών βουλευτών και στελεχών της κεντροδεξιάς, μεταξύ των οποίων οι Κώστας Γκιουλέκας, Ευάγγελος Αντώναρος, Κώστας Τασούλας, Μαρία Σπυράκη, Αλέκος Δερμεντζόπουλος, Ζέτα Μακρή, Χρήστος Κέλλας, Γιάννης Κεφαλογιάννης.
Μάλιστα πέραν της ομάδας βουλευτών περί το Μάκη Βορίδη που συναντώνται τακτικά, τα δείπνα σαμαρικών και καραμανλικών βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.