Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

«Φάμπρικα» έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών μηχανικής υποστήριξης για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξήθηκαν ξαφνικά καταναλωτές που φιλοξενούν σπίτι τους άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης. 
Η συγκεκριμένη κατηγορία καταναλωτών εντάσσεται μαζί με άλλες ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) το οποίο προστατεύει από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης ακόμη και σε περίπτωση ανεξόφλητων οφειλών.


Σύμφωνα με την Καθημερινή, γύρω από το ΚΟΤ έχει αναπτυχθεί «φάμπρικα» έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών μηχανικής υποστήριξης, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ως δικαιούχοι «έχοντες», με βίλες πολλών τετραγωνικών, πισίνες και γήπεδα τένις όπως βίλα στη Ν. Ερυθραία 500 τ.μ. με απλήρωτο λογαριασμό άνω των 200.000 ευρώ!!!
 Η αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΗ παρέπεμψε το θέμα στη Γ.Γ. Εσόδων, όπου διαπιστώθηκε ότι, ενώ βάσει τεκμηρίων θα έπρεπε να δηλώνει εισόδημα 40.000 ευρώ, δήλωνε άνεργος και η βίλα των 500 τ.μ. εμφανιζόταν ως διαμέρισμα 99 τ.μ. Η ΔΕΗ έκανε αίτημα προς τη Γ.Γ. Εσόδων για απένταξη από το ΚΟΤ τον περασμένο Ιούνιο χωρίς μέχρι σήμερα να έχει προχωρήσει η διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.