Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Και οι προφήτες κάνουν λάθος!

Ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, ή αλλιώς «ο προφήτης της κρίσης», με νέες του δηλώσεις εξηγεί στο «Der Spiegel» γιατί έπεσε έξω στην πρόβλεψή του ότι η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ.
Θυμίζουμε ότι μόλις πέρυσι, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο κ. Ρουμπινί είχε πει ότι «η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες».
Εικασία που, προφανώς, δεν έχει επαληθευθεί.
 Αλήθεια, ρωτάει ο δημοσιογράφος του «Der Spiegel», μήπως διαμαρτυρήθηκαν κάποιοι πελάτες του επειδή εισάκουσαν τις συμβουλές του και πόνταραν σε έξοδο της Ελλάδας;
 «Όχι» απαντά ευθέως ο Ρουμπινί και εξηγεί: «Κάνω ιδιαίτερα λεπτομερείς προβλέψεις, οι οποίες όμως πολλές φορές δεν γίνονται αντιληπτές παρά μόνο ως τίτλοι. Για παράδειγμα, ήμουν ένας από τους πρώτους που προέβλεψαν τις ακριβείς επιπτώσεις του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, αλλά και της ενδεχόμενης τραπεζικής ένωσης. Δεν υπάρχουν πολλοί που ταξιδεύουν, όπως εγώ, για δύο εβδομάδες και συνομιλούν (με τους υπευθύνους) στη Μαδρίτη, στη Ρώμη, στο Βερολίνο, στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες, στη Φρανκφούρτη και στην Αθήνα, για να βγάλουν στη συνέχεια τα συμπεράσματά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.