Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Σπαταλώντας το δημόσιο χρήμα … Αγορά 5.300 πούρων για δημόσιες σχέσεις - 36.700 ευρώ για κηδεία

Η διαφθοράς και η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος δεν έχει τέλος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να κρατάει τα σκήπτρα της κακοδιαχείρισης. Σύμφωνα με την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αφορά το 2010 φάνηκε πως εγκρίθηκαν και σπαταλήθηκαν απίστευτα ποσά για κηδείες, υπερωρίες συνταξιούχων, για πούρα, αναμνηστικά δώρα και κινητά τηλέφωνα.
Όπως δημοσιεύει η «Ημερησία» στην έκθεση περιγράφονται οι ίδιες παρανομίες και σπατάλες που γίνονται κάθε χρόνο.
Προμήθειες και έργα που γίνονταν με απευθείας αναθέσεις με κατατμήσεις δαπανών και αναθέσεις συμπληρωματικών εργασιών για να αποφεύγονται διαγωνισμοί.
Παράνομες προσλήψεις συμβασιούχων και ειδικών συμβούλων με σωρεία παράνομων αμοιβών συνεχίζονταν παρά την ένταξη της χώρας στο Μνημόνιο.
 Προμήθεια πούρων 5.300 για εξυπηρέτηση αναγκών δημοσίων σχέσεων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. «Μπλοκαρίστηκε» και γιατί δεν υπήρξε έγκριση του υπουργείου για τη δαπάνη. Η έγκριση δόθηκε με νεότερη υπουργική απόφαση που δεν μπορούσε να καλύψει την πλημμέλεια, ενώ νεότερη έγκριση με όμοιο αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνία προγενέστερη της προμήθειας, κρίθηκε ότι δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα...
 Έξοδα κηδείας 36.700 για τέως δήμαρχο Γλυφάδας που κατά το ΕΣ υπερβαίνουν το προσιτών μέτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.