Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Έκαναν το μαύρο άσπρο και παρουσιάζουν το ξεπούλημα της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου, ως μεγάλη ευκαιρία!

(Απόσπασμα από τον Π.Λ., 18/04/2013)
"Σε ό, τι αφορά τη Μεταλλουργική Βιομηχανία, η παραχώρησή της περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο, ως απαραίτητη ενέργεια για να έρθουν οι δόσεις του δανείου στην χώρα μας.
«Η αποκρατικοποίηση του Ομίλου Επιχειρήσεων των ΕΑΣ ΑΒΕΕ, συνεπώς και της θυγατρικής Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου, συμπεριλήφθηκε στις απαιτούμενες πρότερες ενέργειες (prior actions), προκειμένου να εξασφαλισθεί η συνέχιση της δανειοδότησης της Χώρας στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης. Ως εκ τούτου, η ως άνω αποκρατικοποίηση έχει αποφασιστεί, η δε διαδικασία συντονίζεται στο σύνολό της από το ΤΑΙΠΕΔ που εποπτεύεται από το Υπουργείο Οικονομικών» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην απάντηση του Υπουργού.
Το σχόλιο της εφημερίδας...
Είναι προφανές, ότι η παραχώρηση της Μεταλλουργικής αποτελεί μια ευκαιρία για την σωτηρία της.
Άλλωστε, όπως έχουν τώρα τα πράγματα, η ιστορική βιομηχανία αργοσβήνει.
Ίσως, λοιπόν, η επικείμενη ιδιωτικοποίηση να δώσει το έναυσμα για την ανάπτυξη της εταιρίας ή για την καλύτερη αξιοποίηση των εγκαταστάσεών της και βέβαια του προσωπικού της".
Ας κρατούσαν λίγο τα προσχήματα οι έγκριτοι μεγαλοδημοσιογράφοι  του Π.Λ., δεν είναι κακό να στηρίζουν την πολιτική της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά να μας παρουσιάζουν το ξεπούλημα της  Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου ως μεγάλη ευκαιρία για τους εργαζόμενους και την περιοχή αυτό μάλλον περισσότερο για δούλεμα ακούγεται.
Το αφήνω στην κρίση των Πωγωνισίων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.