Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Πρόβλημα η ΕΟΖ Πωγωνίου ή το ότι ολόκληρη η χώρα έχει μετατραπεί σε Ειδική Οικονομική Ζώνη;

Ένα θέμα που πολύ λίγο έχει απασχολήσει τους μόνιμους κατοίκους του Πωγωνίου είναι η Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ) που μια ομάδα «διανοούμενων» καταγόμενων και μη διαμένοντων μόνιμα στην περιοχή! προσπαθούν με την βοήθεια της ΠΣΕ να αναδείξουν ως μέγα πρόβλημα της περιοχής!
Βλέπεται οι καρεκλοκένταυροι  της ΠΣΕ έχουν τελειώσει με τις κοπές των Πρωτοχρονιάτικων πιτών και τους Αποκριάτικους χορούς και έχουν το χρόνο να λύσουν και τα προβλήματα του ακριτικού Πωγωνίου.
Οι δε ομάδα των «διανοούμενων» της περιοχής και τυχαία «αρνητιστών» των πάντων δεν χάνουν την ευκαιρία να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, αποκομίζοντας μελλοντικά προσωπικά πολιτικά οφέλη.
Οι μεσαιωνικές εργασιακές συνθήκες του επικρατούν στις ανά τον κόσμο  Ειδικές Οικονομικές Ζώνες είναι γνωστές και δεν χωρούν από κανένα αμφισβήτηση.
Είναι όμως αυτό το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα το Πωγώνι;
Την ερημοποίηση μέρα με την ημέρα των χωριών δεν την βλέπουν;
Για την εκληματηκότητα στην περιοχή δεν έχουν ακούσει τίποτα;
Δεν βλέπουν ότι ολόκληρη η χώρα μετατρέπεται σιγά σιγά σε μια μεγάλη Ειδική Οικονομική Ζώνη;
Η ανασφάλιστη εργασία, οι μισθοί των 320 ευρώ τι είναι;
Έχουν πάει σε κανένα μεγάλο ξενοδοχείο σε τουριστική περιοχή να δουν πόσοι από τους εργαζόμενους είναι ασφαλισμένοι και ποιες είναι οι μηνιαίες αποδοχές τους;
Ξέρει όμως η ομάδα των «αρνητιστών- σωτήρων» να οργανώνει "φιέστες" για προβολή, φέρνοντας ως ομιλητές … τον πρώην υπουργό και καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Νίκο Χριστοδουλάκη και τον επιστημονικό συνεργάτη της ΓΣΕΕ στα εργασιακά και ασφαλιστικά κ. Γιώργο Ρωμανιά!
Είπαμε ότι στις πίτες, στους χορούς και στα πανηγύρια είμαστε πρώτοι …
Από ουσία όμως ... ΜΗΔΕΝ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.