Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Άρχισαν τα όργανα ….

Ένας χρόνος απομένει για τις επόμενες δημοτικές εκλογές και οι εν αναμονή δήμαρχοι και συγχρόνως  «σωτήρες» του Πωγωνίου ζεσταίνουν τις μηχανές και ρίχνουν στην μάχη για την δημαρχιακή καρέκλα και φυσικά το καλό μας όλα τους τα όπλα.
Μερικοί μετά τις πρώτες απότομες ζέστες του Μαΐου ξύπνησαν απότομα από την «χειμερία νάρκη» και προσπαθούν πιο φρέσκοι να μπουν στο παιχνίδι.
Ένα είναι σίγουρο ότι αυτή η αναμέτρηση δεν θα μοιάζει καθόλου με την προηγούμενη.
Φυσικά θα ήταν εντελώς άστοχο να μιλήσουμε για ακριβή αριθμό υποψηφίων δημάρχων.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που γλυκοκοιτάζουν (όταν τύχει και  περάσουν) προς την μεριά του Δημαρχείου Πωγωνίου στο Καλπάκι και ξερογλείφονται.
Πέρα από τους «γνωστούς» από την προηγούμενη φορά υποψηφίους- εκτός από τον κ. Φάνη …. για λόγους υγείας, … δεν έχει γίνει επίσημα γνωστό ποιος θα ηγηθεί του συνδυασμού-, δεν είναι λίγοι εκείνοι που προσπάθησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να ξεφύγουν από την αφάνεια, μέσα από προσωπικά και τοπικά blog, τοπικά κανάλια tv, εφημερίδες, sites, συνδέσμους και συλλόγους, πορείες διαμαρτυρίας, ευαίσθητες περιβαλλοντικές ανησυχίες, συνεντεύξεις, … έχοντας φυσικά άποψη για όλους και για όλα, έστω και από μακριά.
Δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστο και "η ομάδα των αρνητιστών", που λένε σε όλα όχι, χωρίς δυστυχώς να έχουν κάτι άλλο να προτείνουν.
Θέματα όπως η ΕΟΖ, το Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών, η ανασφάλεια-εγκληματικότητα, η απογύμνωση των υπηρεσιών της περιοχής θα είναι ψηλά στην ατζέντα.
Το σίγουρο είναι ότι το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι πολιτικά θερμό, με πολλές καινούριες-άγνωστες φάτσες να επισκέπτονται τα χωριά μας στα πανηγύρια, να μας χαμογελάνε, να μας σφίγγουν το χέρι και να χτυπάνε με νόημα στον ώμο.
Θέλαμε δεν θέλαμε γέμισε το Πωγώνι … «Μαυρογιαλούρους»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.