Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Έβαλαν τον Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα με μισθό 10.000 ευρώ για να μην διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ

Έκθετοι είναι οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος με την απόφαση τους να στείλουν ως εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα τον πρώην υπουργό Χρήστο Παπουτσή.
Η επιλογή του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Παπανδρέου ήταν μία πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος ήθελε να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με την ομάδα του 75, ώστε να μην αποχωρήσουν από το ΠΑΣΟΚ και να μην αποδυναμωθεί και άλλο η παράταξη.
Ωστόσο και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποδέχθηκε την πρόταση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προχώρησε στο διορισμό του κ. Παπουτσή αφού δεν ήθελε να διαταράξει τη λειτουργία και τη συνοχή της δικομματικής κυβέρνησης.
Η επιλογή χαρακτηρίστηκε όχι μόνο λανθασμένη και επιπόλαιη, αλλά και προκλητική, αφού ο Χρήστος Παπουτσής την περίοδο που οι Έλληνες πολίτες έχουν γονατίσει από τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, από την ανεργία που έχει χτυπήσει «κόκκινο», θα πάει στην Νέα Υόρκη για να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Παγκόσμια Τράπεζα με μισθό 10.000 ευρώ. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που τονίζουν ότι ο κ. Παπουτσής ήταν από τους πλέον ευνοημένους πολιτικούς αφού από το 1984 μέχρι και το 1999 απολάμβανε τα προνόμια του Ευρωβουλευτή (1984-1995) και του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (1995-1999).
Τη στιγμή λοιπόν που η κυβέρνηση σχεδιάζει για πρώτη φορά να απολύσει εργαζόμενους από το Δημόσιο οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος αποφάσισαν για δικούς του λόγους ο καθένας να στείλουν στην Παγκόσμια Τράπεζα τον Χρήστο Παπουτσή για να λαμβάνει τον παχυλό μισθό που προβλέπεται για τη συγκεκριμένη θέση, βολεύοντας ένα ακόμα κομματικό στέλεχος σε θέση στο εξωτερικό.
Όταν ο Χρήστος Παπουτσής αποδοκίμαζε τον Σαμαρά και το ΠΑΣΟΚ που συμμετείχε στην τότε κυβέρνηση
Τον Απρίλιο του 2012 ο Χρήστος Παπουτσής -ο οποίος διορίστηκε σήμερα με εντολή Σαμαρά στην Παγκόσμια Τράπεζα- αποδοκίμαζε τον πρωθυπουργό αλλά και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στην τότε κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.