Τρίτη 30 Απριλίου 2013

«Τροπάρια» από τους Παπανδρεϊκούς στο ΠΑΣΟΚ ...

Μια νέα κίνηση του «κλίματος» Γιώργου Παπανδρέου έχουν δημιουργήσει περί τα 75 στελέχη του ΠΑΣΟΚ και δραστηριοποιούνται εναντίον της σημερινής ηγεσίας του κόμματος.
Η Κίνηση πρωτοεμφανίσθηκε στο 9ο Συνέδριο του Κινήματος και ... επαναδραστηριοποιείται ενόψει των διαδικασιών για την ανάδειξη των ενδιάμεσων οργάνων, διεκδικώντας να έχει πλέον μόνιμη παρουσία στην κομματική ζωή και δράση.
Γύρω στα 450 στελέχη της Κίνησης τα οποία θεωρούνται όλα του «κλίματος» Παπανδρέου συναντήθηκαν σε ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους, ενώ στο τέλος ο Γρηγόρης Νιώτης ζήτησε από τα εν λόγω στελέχη να καταβάλουν από 2 ευρώ, προκειμένου να πληρωθεί το ενοίκιο της αίθουσας.
Το κλίμα δεν ήταν καλό για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και αυτό αποτυπώθηκε χαρακτηριστικά στις ομιλίες των Παντελή Οικονόμου και Μιχάλη Καρχιμάκη.
Άντε Καλή Ανάσταση!!!

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Οικογένεια Ρομά έθαψε «λάθος» άνθρωπο στην Κομοτηνή

Μακάβριο λάθος, από τα ευτράπελα που καταγράφονται ακόμα και στο βιβλίο Γκίνες, σημειώθηκε πρόσφατα σε οικισμό της Κομοτηνής.
Ο μουσουλμάνος Ρομά, γνωστός σε όλους σχεδόν τους κατοίκους του οικισμού Τέρμα Αδριανουπόλεως Κομοτηνής, εξαφανίστηκε, κάτω από ανεξακρίβωτες συνθήκες και οι συγγενείς του άρχισαν να τον αναζητούν, με τη βοήθεια συγχωριανών του.
 Η εξαφάνισή του δηλώθηκε και στις τοπικές αστυνομικές αρχές και πριν από δύο μήνες περίπου το μυστήριο λύθηκε.
Οι συγγενείς του ειδοποιήθηκαν ότι στο νεκροθάλαμο του νοσοκομείου της Κομοτηνής βρισκόταν η σορός ενός άντρα και τα χαρακτηριστικά του έμοιαζαν με αυτά του άτυχου Ρομά.
Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ η η τοπική εφημερίδα «Χρόνος» της Κομοτηνής, ένας από τους συγγενείς του άτυχου μουσουλμάνου, πήγε στο νοσοκομείο, αλλά εκεί, φορτισμένος από τη συγκίνηση για τον ξαφνικό χαμό του, έκανε το… μακάβριο λάθος.

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Ο “Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής” οδηγεί την Έφη … πάλι στην κορυφή!

Αν και τα τελευταία τρία χρόνια είχε χαθεί από το χώρο της δισκογραφίας, τώρα όμως η Έφη Θώδη επιστρέφει δριμύτερη και ... διεκδικεί τον Σουλεϊμάν από την Χουρέμ!
«Άσε πια σου λέω τη Χουρέμ κι έλα μπες στον κήπο της Εδέμ» είναι ο στίχος από το νέο τραγούδι της, το οποίο κυκλοφορεί ήδη στο νέο CD single με τον τίτλο «Σουλεϊμάν».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso», η τραγουδίστρια έχει δεχθεί πρόταση να το στείλει και στην Τουρκία!!!
Από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στο youtube μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε.
Ακούστε το:

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

«Δυσοσμία» από τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ

Το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών αναφέρεται στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, επί των ημερών Γεωργίου  Παπανδρέου του νεότερου, επικαλούμενο το πόρισμα που είχε ζητηθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σε 5 ιδιωτικές εταιρείες ορκωτών λογιστών συνιστούν αιτία πολέμου!
Και ο πόλεμος θα ξεσπάσει μεταξύ της νυν και της πρώην ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση ούτε από την μια, ούτε από την άλλη πλευρά.
Η πλευρά Βενιζέλου δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις, σε διάψευση ή επιβεβαίωση του δημοσιεύματος, ενώ η πλευρά Παπανδρέου δεν έχει απαντήσει σε όλα όσα καταλογίζονται στον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Το άρθρο κάνει λόγο για τεράστια ελλείμματα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ  τα οποία διαπιστώνονται την περίοδο 2004 - 2010 επί προεδρίας δηλαδή  Γεωργίου Παπανδρέου.

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Η ερωμένη έτρεχε να κρυφτεί με τα εσώρουχα στην αυλή!

Ήθελε να χαρεί τον κρυφό του έρωτα αλλά τον έπιασε τσακωτό ο κουνιάδος του.
Το Σάββατο ένα παράνομο ζευγάρι είχε δώσει ραντεβού σε ένα χωράφι σε περιοχή της Βοιωτίας.
Όπως γράφει το www.viotianews.gr , ο παντρεμμένος άντρας οδήγησε την ερωμένη του, στο δωμάτιο που είχε στο κτήμα.
Λίγη ώρα αργότερα περνούσε από το σημείο ο κουνιάδος του μιας και λίγο πιο κάτω είναι το χωράφι του.
Είδε το αυτοκίνητο που είχε απέξω και θεώρησε καλή ιδέα να πάει στον αγαπημένο του γαμπρό για να πιει καφέ.
Είχε τόση οικειότητα που δεν χτύπησε καθόλου την πόρτα, την άνοιξε και τότε πάγωσε.
Το τι έγινε, δεν περιγράφεται.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ερωμένη βγήκε με τα εσώρουχα στην αυλή και έτρεξε να κρυφτεί.
Ήταν τόσο φοβισμένη που μάλλον θα το ξανασκεφτεί αν μπλέξει ξανά με παντρεμένο.

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Πλακώθηκαν διαιτητής και επόπτης

Ένα απίστευτο συμβάν έλαβε χώρα σε αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος στην Ελλάδα με τον διαιτητή να ... πλακώνεται με τον επόπτη!
Έγινε κι αυτό σε αγώνα στην Ελλάδα (όχι βέβαια πως οι ξένοι πάνε πίσω) και συγκεκριμένα στο ματς Αμπελόκηποι – Πήγασος Μπεγουλακίου, με τους φιλοξενούμενους να νικούν 4-3, με τον διαιτητή και τον επόπτη να έρχονται στα χέρια.
 Οι δυο άνδρες διαφώνησαν έντονα για το τρίτο γκολ των γηπεδούχων και δεν έμειναν μόνο εκεί.
Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ήρθαν στα χέρια και χρειάστηκε να τους χωρίσουν.
 Σύμφωνα με το www.patragoal.gr  θα κληθούν σε απολογία από την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ και τους περιμένει βαριά καμπάνα...

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Τους έστειλαν λάθος νεκρό να μοιρολογήσουν!!!

Ο νεκρός παραλήφθηκε λάθος από το νεκροτομείο Κομοτηνής και οδηγήθηκε στο σπίτι  του Πόντιου συγγενή για να τον μοιρολογήσουν όταν διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν ο άνθρωπός τους αλλά ένας άγνωστος … μουσουλμάνος.
Το "λάθος" όμως έγινε κι αποκαταστάθηκε μετά από καθυστέρηση, αφού το πτώμα του άλλου θανόντα που ήταν και μουσουλμάνος  έπρεπε να επιστραφεί, να  τον ξεντύσουν αφού φορούσε τα ρούχα του παλιννοστούντα,  επιστράφηκε στο νεκροθάλαμο του νοσοκομείου και παραλήφθηκε ο σωστός νεκρός για να γίνουν όλα όπως θα έπρεπε.
Οι συγγενείς περίμεναν εκεί και στην συνέχεια με καθυστέρηση ωρών έκαναν τα προβλεπόμενα για τον αποχαιρετισμό του έτσι ώστε να ταφεί σε οικογενειακό τάφο στο Κιλκίς όπως ήταν προγραμματισμένο.
Το “ακούσιο” λάθος λοιπόν χρεώνεται σε γραφείο τελετών της Ξάνθης και δείχνει ότι και σε αυτές τις δύσκολες ώρες πολλά μπορούν να συμβούν.

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Επιδειξίες στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Δρουν τις νυχτερινές ώρες και τρομάζουν τις φοιτήτριες
Μπορεί να μοιάζει με φάρσα αλλά δεν είναι.
Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε έξω από τα εργαστήρια της Σχολής Μηχανολόγων του Πανεπιστημίου Πατρών.
Η ανακοίνωση προειδοποιεί τις ανυποψίαστες φοιτήτριες για την ύπαρξη δύο επιδειξιών που δρουν εντός της σχολής.

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Βρήκαν στον τάφο τους θαμμένο έναν «ξένο»!

Δεν πίστευε στα μάτια της, οικογένεια γνωστών πατρινών, όταν επισκεπτόμενη το κοιμητήριο του Αγίου Μηνά, έκπληκτη αντίκρισε στον τάφο που είχε αγοράσει, να έχει φτιαχτεί άλλο μνήμα στο οποίο είχε μάλιστα ταφεί ένας 21χρονος!
Όπως γράφει το patrastimes, στις διαμαρτυρίες των ιδιοκτητών για την αυθαιρεσία, η απάντηση που έλαβαν από την ενοριακή επιτροπή ήταν "συγγνώμη λάθος".
Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, μετά από έρευνα που πραγματοποίησε η οικογένεια στον τάφο της οποίας "φιλοξενήθηκε" άλλος, τα πράγματα στον Άγιο Μηνά της Πάτρας δεν είναι και τόσο απλά, καθώς από το τοπογραφικό του κοιμητηρίου προκύπτει, πως σε απόσταση λίγων μέτρων, κατά έναν περίεργο τρόπο τάφοι έχουν τον ίδιο κωδικό αριθμό πώλησης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά ερωτηματικά που "ακουμπάνε" ενδεχομένως ακόμα και σε διπλές πωλήσεις.

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Το αλάτι σκοτώνει...

Η υπερκατανάλωση άλατος κοστίζει ετησίως τη ζωή 2,3 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο – αριθμός πολλαπλάσιος από εκείνον που προκαλεί η πολλή ζάχαρη, σύμφωνα με δύο νέες μελέτες.
Όπως ανακοίνωσαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ σε ... συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Καρδιάς (ΑΗΑ) για την επιδημιολογία, την διατροφή και την άσκηση, το 15% όλων των θανάτων από έμφραγμα, εγκεφαλικό και άλλα καρδιαγγειακά νοσήματα το 2010 οφειλόταν στην υπερβολική κατανάλωση αλατιού.
Την ίδια χρονιά, 133.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πέθαναν από επιπλοκές του διαβήτη, 44.000 από καρδιαγγειακή νόσο και 6.000 από καρκίνο εξαιτίας της κατανάλωσης ροφημάτων με ζάχαρη.
 «Η λήψη εθνικών και παγκόσμιων μέτρων όπως η μείωση της περιεκτικότητας των τροφίμων σε νάτριο, μπορεί να σώσουν εκατομμύρια ζωές», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής της μελέτης με το αλάτι δρ Ντάριους Μοτζαφαριάν, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής & Επιδημιολογίας στο Χάρβαρντ.

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Τώρα κατσικάκια εν όψει του Πάσχα και στα Pet Shop!!!

Kατάστημα στο Περιστέρι πωλεί μικρά κατσικάκια τα οποία κρατά σε πολύ μικρά κλουβιά, σε άθλιες συνθήκες, πάνω στο στενό πεζοδρόμιο που έχει καταληφθεί από τα κλουβιά με ζώα και χωρίς.
Πρόκειται για Pet Shop στα σύνορα Ίλιον-Περιστερίου ενώ η φιλόζωη έχει ήδη απευθυνθεί στη Δημοτική Αστυνομία, στο ΥΠΑΑΤ, στην Κτηνιατρική και το μόνο που έχει λάβει ως απάντηση, σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσιοποιεί το
www.adespoto.gr  είναι πως θα πράξουν ό,τι πρέπει το ... συντομότερο δυνατόν!
Ο ιδιοκτήτης του Pet Shop πουλά ανενόχλητος κατσικάκια τα οποία όπως λέει στους πελάτες είναι ''προς πάχυνση και σφαγή'' αν το θελήσουν..
Δικαίως η φιλόζωη αναρωτιέται αν επιτρέπεται η πώληση και η μετέπειτα ... σφαγή του ζώου από οποιονδήποτε, χωρίς προβλέψεις υγειονομικές!!!

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Έκαναν το μαύρο άσπρο και παρουσιάζουν το ξεπούλημα της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου, ως μεγάλη ευκαιρία!

(Απόσπασμα από τον Π.Λ., 18/04/2013)
"Σε ό, τι αφορά τη Μεταλλουργική Βιομηχανία, η παραχώρησή της περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο, ως απαραίτητη ενέργεια για να έρθουν οι δόσεις του δανείου στην χώρα μας.
«Η αποκρατικοποίηση του Ομίλου Επιχειρήσεων των ΕΑΣ ΑΒΕΕ, συνεπώς και της θυγατρικής Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου, συμπεριλήφθηκε στις απαιτούμενες πρότερες ενέργειες (prior actions), προκειμένου να εξασφαλισθεί η συνέχιση της δανειοδότησης της Χώρας στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης. Ως εκ τούτου, η ως άνω αποκρατικοποίηση έχει αποφασιστεί, η δε διαδικασία συντονίζεται στο σύνολό της από το ΤΑΙΠΕΔ που εποπτεύεται από το Υπουργείο Οικονομικών» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην απάντηση του Υπουργού.
Το σχόλιο της εφημερίδας...
Είναι προφανές, ότι η παραχώρηση της Μεταλλουργικής αποτελεί μια ευκαιρία για την σωτηρία της.
Άλλωστε, όπως έχουν τώρα τα πράγματα, η ιστορική βιομηχανία αργοσβήνει.
Ίσως, λοιπόν, η επικείμενη ιδιωτικοποίηση να δώσει το έναυσμα για την ανάπτυξη της εταιρίας ή για την καλύτερη αξιοποίηση των εγκαταστάσεών της και βέβαια του προσωπικού της".
Ας κρατούσαν λίγο τα προσχήματα οι έγκριτοι μεγαλοδημοσιογράφοι  του Π.Λ., δεν είναι κακό να στηρίζουν την πολιτική της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά να μας παρουσιάζουν το ξεπούλημα της  Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου ως μεγάλη ευκαιρία για τους εργαζόμενους και την περιοχή αυτό μάλλον περισσότερο για δούλεμα ακούγεται.
Το αφήνω στην κρίση των Πωγωνισίων…

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ο «αγκαλίτσας» … κλέφτης!

O λόγος για έναν 17χρονο που συνελήφθη στην Πάτρα και μέχρι τώρα, έχουν εξιχνιαστεί από την Αστυνομία μια ληστεία και δεκατέσσερις κλοπές σε πεζούς!
Για αυτό το τελευταίο, τις κλοπές στους πεζούς δηλαδή, ο δράστης είχε μια ... ξεχωριστή μέθοδο.
Ο 17χρονος συνελήφθη χθες το βραδύ, στη Πάτρα.
Αρχικά, Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στο πλαίσιο ελέγχων για την πρόληψη της εγκληματικότητας, του έκαναν  σωματική έρευνα όπου βρήκαν και κατέσχεσαν μικρή ποσότητα χασίς και ένα κινητό τηλέφωνο.
Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 17χρονος το τελευταίο τετράμηνο είχε κάνει μια ληστεία και δεκατέσσερις περιπτώσεις κλοπής σε πεζούς στην Πάτρα.
Για τις κλοπές, ο 17χρονος επέλεγε κυρίως ηλικιωμένους άνδρες τους οποίους ... αγκάλιαζε, αφαιρώντας ταυτόχρονα τα χρήματα από τις τσέπες τους!

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Υπάλληλος ετών ... 91 (ενενήντα ένα) και με επίδομα παραγωγικότητας!

Αιωνόβιους υπαλλήλους διαθέτει το ελληνικό Δημόσιο την ώρα που η εξυγίανση και η ανανέωση της διοίκησης αποτελούν βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης και η τρόικα ζητά επιτακτικά άμεσα αποτελέσματα.
Τον τίτλο του πλέον ηλικιωμένου δημοσίου υπαλλήλου διεκδικεί ένα στέλεχος ελληνικής δημόσιας υπηρεσίας, ηλικίας 91 ετών!
Ο εν λόγω υπάλληλος είχε διοριστεί το 1968 ως νομικός σύμβουλος στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας και αφού έχει συμπληρώσει 45 χρόνια προϋπηρεσίας, ο νομικός σύμβουλος εξακολουθεί να λαμβάνει κανονικά όχι μόνο το μισθό του, αλλά και κίνητρα απόδοσης και πριν παραγωγικότητας.

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Αγόρασαν «Turbo» βιάγκρα και είχαν στύση για έξι ημέρες!

Μπορεί να είχαν πρόβλημα με την στύση τους, αλλά αυτό που έπαθαν με τα μπλε χαπάκια που προμηθεύτηκαν, δεν μπορούσαν να το πιστέψουν!
Οι άτυχοι άντρες επισκέφθηκαν μια ιστοσελίδα που διαφήμιζε και προωθούσε γενόσημα τύπου «Βιάγκρα».
Αφού τα ήπιαν δεν είχαν μια απλή στύση, αλλά στύση διαρκείας, η οποία κράτησε για έξι συνεχόμενες ημέρες...
Μετά από την αστυνομική έρευνα και όπως επιβεβαιώθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), τα χάπια που αγόρασαν δεν ήταν εγκεκριμένα για κυκλοφορία στην Ελλάδα.
Ο 35χρονος προμηθευτής συνελήφθη και στο σπίτι του στην Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 366 χάπια, τα οποία θα ελεγχθούν.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, για παράνομη διακίνηση και διάθεση μέσω διαδικτύου, φαρμακευτικών προϊόντων μη εγκεκριμένων από τον ΕΟΦ.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Επιτέλους τέλος οι «απολύσεις» δημοσίων υπαλλήλων … έρχονται οι «απομακρύνσεις»

«Δεν θα ΄χουμε απολύσεις»,  … «απομακρύνσεις θα ΄χουμε»!!! αναφώνησε η συνιστώσα του Σαμαρά, ο Ευάγγελος!
Είπε ΝΑΙ κι αυτός σ' όλα και ... γι΄ άλλη μια φορά, προσπάθησε να απαλύνει την "θανατική καταδίκη" χιλιάδων υπαλλήλων του Δημοσίου, χρησιμοποιώντας παρεμφερείς λέξεις (όπως "απομακρύνσεις" αντί "απολύσεις"), αποδυόμενος σ΄ ενα ατέλειωτο μπλα μπλα.
Κατ΄ ουσίαν προανήγγειλε 4.000 απολύσεις μέσα στο 2013, βάζοντας πλάτη στο Σαμαρά, που αναζητούσε αγωνιωδώς συνενόχους.

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

«Ο Ομπάμα κι εγώ παραλάβαμε οικονομίες-κουρέλια»! …ο λόγος για τον … Γιώργο Παπανδρέου

Ομοιότητες μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ "είδε" ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε πολιτική εκπομπή με μεγάλη τηλεθέαση του αμερικανικού δικτύου MSNBC.
«Ο Ομπάμα κι εγώ αναλάβαμε οικονομίες-κουρέλια», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.
Τα υψηλά ελλείμματα στην Ελλάδα ήταν τα συμπτώματα βαθύτερων προβλημάτων, είπε ο Γ. Παπανδρέου.
«Βέβαια τα 'συμπτώματα' θα μπορούσαν να μας εξαφανίσουν, αλλά καταφέραμε τελικά να αποφύγουμε τη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας βοήθησαν, αλλά αυτό που δεν κατάλαβαν είναι ότι η οριστική επίλυση του προβλήματος δεν μπορεί να έλθει από την αυστηρή λιτότητα στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, αλλά από βαθιές αλλαγές και περισσότερο ανθρώπινη προσαρμογή. Αυτό τους λέγαμε, χρειάζεται χρόνος και ηρεμία για βαθιές αλλαγές. Αυτές ξεκινήσαμε», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Αστυνομικοί τον έκαναν να … περπατήσει!

Χθες το μεσημέρι ένας οδηγός δίκυκλου τράβηξε την προσοχή των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και έτσι τον ακολούθησαν και τον σταμάτησαν για έλεγχο σε περιοχή της Εύβοιας.
Ψάχνοντας το μηχανάκι του, άνοιξαν την σέλα και από κάτω βρήκαν 29 ναρκωτικά χάπια.
Σύμφωνα με το www.evianews.com , καθώς ήταν όρθιος ο 35χρονος, φάνηκε να κουτσαίνει.
Του ζήτησαν να βγάλει τα παπούτσια που φορούσε και τότε διαπίστωσαν ότι μέσα σε αυτά, υπήρχαν άλλα 11 χάπια.
Στη συνέχεια ο δράστης – χωρίς να κουτσαίνει – οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα.

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Έκαναν λάθος νεκρό και τον έστειλαν για ταφή στην Αλβανία!

Γιατροί δηλώνουν ότι είναι ιατροδικαστές, χωρίς να έχουν τελειώσει ειδικότητα, ενώ ιατροδικαστές ασκούν ως πλανόδιοι το επάγγελμα, πιστοποιώντας τα πάντα με το αντίστοιχο ... αντίτιμο!
Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασαν σε ημερίδα τα μέλη της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας καταγγέλλοντας ότι αρκετοί επαγγελματίες δεν τηρούν τους κανόνες που η ΕΕ έχει καθορίσει, αλλά ούτε και τα διεθνή πρωτόκολλα, με αποτέλεσμα να αμφισβητούνται πραγματογνωμοσύνες και να γίνονται τρομερά λάθη.
Όπως είπαν, δεν είναι λίγες οι φορές που η Ελλάδα έχει εκτεθεί από ιατροδικαστές άλλων χωρών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνο της υπόθεσης του Βρετανού αξιωματούχου Σόντερς, του τελευταίου θύματος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17ης Νοέμβρη το 2000, όπου η θανατηφόρα βολίδα δεν αφαιρέθηκε από τη σορό και βρέθηκε κατά την επανεξέταση στην Αγγλία, αλλά και το πιο πρόσφατο στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία το 2007 όπου ιατροδικαστής προέβη σε λάθος ταυτοποίηση και έστειλε σορό Έλληνα στην Αλβανία αντί να στείλει τη σορό του Αλβανού.
Το λάθος διαπιστώθηκε από ιατροδικαστή της Αλβανίας.
Οι υπεύθυνοι της Εταιρείας σημειώνουν ότι υπάρχουν γιατροί, οι οποίοι δηλώνουν ιατροδικαστές, χωρίς να έχουν τελειώσει ειδικότητα.
Την ίδια ώρα, περίπου 20 ιατροδικαστές ασκούν το επάγγελμα χωρίς να έχουν νόμιμα ιατρεία.
Ενδεικτικό είναι το στοιχείο ότι τα νόμιμα ιατρεία ιατροδικαστών στην Αθήνα είναι μόλις τρία και οι υπόλοιποι ιατροδικαστές «ασκούν ως πλανόδιοι το επάγγελμα».

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ανεπάγγελτος Έλληνας με «μηδέν» εισόδημα … αλλά με πλάκες και φύλλα χρυσού … και ολίγες χιλιάδες ευρώ

Χρυσές δουλειές μακριά από τα μάτια της Εφορίας έκανε ένας ανεπάγγελτος Έλληνας στον Εχίνο Ξάνθης.
Με εισόδημα μηδέν, είχε στο σπίτι του πλάκες και φύλλα χρυσού αλλά και ... 317.555 ευρώ, 14.825 δολάρια ΗΠΑ και 7.000 λίρες Τουρκίας.
Αναλυτικά, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από ελεγκτές του ΣΔΟΕ Περιφερειακής Δ/νσης Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης και Ε΄ Τελωνείου Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, υπό την εποπτεία του Οικονομικού Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης στο σπίτι του «ανεπάγγελτου» βρέθηκαν:
1. Χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 317.555,00 ευρώ,
2. Χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 14.825 δολάρια ΗΠΑ,
3. Χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 7.000 λίρες Τουρκίας,
4. 12 πλάκες χρυσού συνολικού βάρους 6.770 κιλά,
5. 3 φύλλα χρυσού συνολικού βάρους 180 γραμμάρια,
6. Ψήγματα χρυσού συνολικού βάρους 105 γραμμάρια,
7. Κοσμήματα διάφορα (αλυσίδες, βραχιόλια, σταυροί κ.λ.π) συνολικού βάρους 520 γραμμαρίων,
8. Διάφορα έγγραφα προς διερεύνηση, αξιολόγηση και αξιοποίηση.
Η απάντηση για τα ευρήματα, φαίνεται να κρύβεται στο γεγονός ότι η μητέρα του κυρίου που ελέγχθηκε διατηρεί ενεχυροδανειστήριο στη πόλη της Ξάνθης στο οποίο βρέθηκαν μια πλάκα χρυσού και ποσότητα κοσμημάτων τα οποία δεν είχαν καταχωρηθεί στα βιβλία της επιχείρησης.
Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ η έρευνα συνεχίζεται για την διαπίστωση της προέλευσης των πιο πάνω κατασχεθέντων και την αποκάλυψη κυκλώματος παράνομης διακίνησης χρυσού, φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Επίσης θα ακολουθήσει άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών όλων των εμπλεκομένων.
 Οι πιο πάνω έλεγχοι ξεκίνησαν με αφορμή έλεγχο παράνομης εξαγωγής μεγάλης ποσότητας χρυσού στην περιοχή αρμοδιότητας του Ε΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης.

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Θαύμα! Θαύμα! Ο παράλυτος ζητιάνος ... περπάτησε!!!

Κι όμως, στην Ελλάδα συμβαίνουν... θαύματα.
Ακόμη κι ένας παράλυτος ξαφνικά σηκώνεται και περπατά.
Το απίστευτο περιστατικό έγινε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Φιξ στη Λεωφόρο Συγγρού.
Πρόκειται για ένα βίντεο που τραβήχτηκε την 1η Απριλίου και μοιάζει με ψέματα αλλά είναι πέρα για πέρα αλήθεια.
Ένας ζητιάνος έχει καταφέρει να ξεγελάσει πολύ κόσμο με την «αναπηρία» και οι περαστικοί του δίνουν χρήματα.
Όμως, δε γνωρίζουν το μεγάλο μυστικό του «παράλυτου»
Στο τέλος της ημέρας ο ζητιάνος σηκώνεται σαν ... κύριος σηκώνεται κανονικά και περπατά σαν να μην συμβαίνει το παραμικρό, αφού πρώτα έχει ... συγκινήσει με την (δήθεν) αναπηρία του δεκάδες περαστικούς που πέρασαν από το σημείο που είναι από τα πιο κεντρικά στην Αθήνα.
Στην αρχή  μουδιασμένος από τις τόσες ώρες που προσποιούνταν τον παράλυτο, αλλά μετά περπατά κανονικά και εξαφανίζεται.

Δείτε το απίστευτο βίντεο στη διεύθυνση:

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Διάβαζε εφημερίδα … με «γεύση» κοκαΐνης, στις φυλακές Χίου!

Η εφημερίδα που είχε σταλεί ταχυδρομικώς, μέσα σε ένα δέμα με προορισμό ένα νεαρό κρατούμενο των φυλακών Χίου, ήταν αρκετά... παραφουσκωμένη κι αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Με τη βοήθεια αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών «ξεψάχνισαν» το έντυπο, φυλλομετρώντας μία-μία τις σελίδες, ώσπου ανακάλυψαν το πρωτότυπο κόλπο που είχαν σκαρφιστεί οι συνεργοί του κρατουμένου, για να του στείλουν ναρκωτικά.
Σε 13 από τις σελίδες, που είχαν κοπεί προσεκτικά και στη συνέχεια ξανακολλήθηκαν, υπήρχαν ισάριθμες συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους δυο γραμμαρίων!
Ο 26χρονος κρατούμενος, που σκόπευε να διακινήσει τα ναρκωτικά σε άλλους φυλακισμένους, συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή ναρκωτικών σε σωφρονιστικό κατάστημα, με την οποία θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Είχε αδυναμία στα στριγκάκια … και στα παγκάρια

Άφωνοι έμειναν οι αστυνομικοί  της Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης από αυτά που βρήκαν στην κατοχή ενός ιερόσυλου που έπιασαν επ’ αυτοφώρω να ανοίγει το παγκάρι ενός εξωκκλησιού.
Ο 38χρονος Έλληνας είχε … φετίχ με τα γυναικεία εσώρουχα και τα έκλεβε από αυλές και μπαλκόνια!
Πάνω στο δράστη βρέθηκαν αρχικά  τα κέρματα που είχε μόλις αρπάξει από το εκκλησάκι στο Πυργί της Λέσβου.
Όπως αποκαλύφθηκε, τους τελευταίους τρείς μήνες είχε χτυπήσει άλλα 30 (!) εξωκκλήσια στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης από τα οποία είχε αρπάξει συνολικά 320 ευρώ!
Από αυτά, βρέθηκαν 190 ευρώ κρυμμένα στη σέλα της μοτοσικλέτας του και κατασχέθηκαν.
Μαζί τους, όμως, έκρυβε και… 33!!! γυναικεία εσώρουχα τα οποία ομολόγησε ότι είχε κλέψει από τα σπίτια στην περιοχή των Λουτρών Λέσβου, όπου τα είχαν απλώσει οι νοικοκυρές!
Ο 38χρονος με τα … περίεργα γούστα κρατείται και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

«Πεινάς; Φάε τον Πασόκο της γειτονιάς»

Το άρθρο τoυ BBC, αναφέρεται και στο τακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι έγινε σε ένα στάδιο με άδεια καθίσματα, ενώ ανακαλύπτει και πολίτες που αν και παλιά στήριζαν το ΠΑΣΟΚ, τώρα το κατηγορούν πως «κατέστρεψε την εθνική ταυτότητα».
Με εισαγωγή ένα γκράφιτι με την παραπάνω αναφορά σε δρόμο της Αθήνας, ο ανταποκριτής τoυ BBC στην Αθήνα αναφέρεται στις δόξες του ΠΑΣΟΚ από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι τη σημερινή πτώση.
Στο άρθρο φιλοξενούνται δηλώσεις πολιτικών αλλά και οπαδών, όπως μιας φοιτήτριας που λέει ότι η λέξη ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα βρόμικη, όμως «θα προσπαθήσουμε να το ξαναζωντανέψουμε», αλλά και την πεποίθηση πως κάποιοι προσπαθούν να χρεώσουν στο ΠΑΣΟΚ όλα τα λάθη των τελευταίων 40 ετών, απλά και μόνο επειδή το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε μετά το 2009 και αναγκάστηκε να πάρει τα μέτρα.
Δεν λείπει η αναφορά στον ιδρυτή Ανδρέα Παπανδρέου …

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Νοσοκόμες έσπρωχναν το ασθενοφόρο! Μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις.

Τραγελαφικές καταστάσεις με φόντο ελλείψεις και προβλήματα.
Το περιστατικό συνέβη σε περιοχή της Βόρειας Εύβοιας.
Μέσα στο ασθενοφόρο  που βλέπετε στη φωτογραφία, βρισκόταν ένας ασθενής που είχε υποστεί εγκεφαλικό.
Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων ετοιμάστηκαν αλλά όταν πήγαν να βάλουν εμπρός την μηχανή, το όχημα είχε «κοκαλώσει».
Προσπάθησαν αρκετές φορές και στην τελική οι νοσοκόμες βγήκαν και άρχισαν να το σπρώχνουν για να λειτουργήσει ο κινητήρας.
Το ασθενοφόρο τελικά ξεκίνησε και έτσι κατάφεραν να μεταβούν έγκαιρα στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.
Που είσαι Λομβέρδο … να βάλεις ένα χεράκι!!!

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Κλέβουν τις πινακίδες του ΚΟΚ από τους δρόμους, για να τις λιώσουν για αλουμίνιο!

Στην Πάτρα, στο Αίγιο και την Κάτω Αχαΐα, η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού της σχεδιασμού για τη διαχείριση της εγκληματικότητας και ιδίως για την πρόληψη κλοπών χαλκού, έκανε μια συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς τσιγγάνων και μάνδρες συλλογής, πώλησης και επεξεργασίας παλαιών σιδήρων της περιοχής.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ελέγχθηκαν 30 άτομα, προσήχθησαν 18 άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες και συνελήφθησαν μια 46χρονη και ένας 52χρονος ως ιδιοκτήτρια και προσωρινά υπεύθυνος μάνδρας πώλησης παλαιών σιδήρων, κατηγορούμενοι για αποδοχή και διάθεση κλοπιμαίων.
.....

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Του έφαγαν τα λεφτά του τα ποντίκια!

Ένα δράμα ζει συνταξιούχος, που κλαίει 25.000 ευρώ.
Ένας συνταξιούχος που ζει στην περιοχή Μακρυγιάννη της Πάτρας, θορυβημένος από τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα με τις τράπεζες, σήκωσε τις καταθέσεις του και αποφάσισε να φυλάξει τα λεφτά του στο υπόγειο του σπιτιού του...
Όπως γράφει το patrastimes, ο συνταξιούχος είχε την έμπνευση να κρύψει τις 25.000 ευρώ, που ήταν οικονομίες μιας ζωής μαζί με εγκυκλοπαίδειες που είχε μέσα σε κουτιά.
Για κακή του τύχη έπεσε σε ποντίκια που είχαν ροπή προς τη … γνώση, με αποτέλεσμα πριν από δυο εικοσιτετράωρα, όταν πήγε να ελέγξει αν τα λεφτά βρίσκονται στη θέση τους, να πάθει σοκ με αυτό που αντίκρισε.
 Λεφτά και εγκυκλοπαίδειες είχαν γίνει κομμάτια μετά από επίθεση των ποντικών ενώ μεγάλο μέρος των χρημάτων αναπαυόταν στην κοιλιά των τρωκτικών.

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Εικόνες ντροπής και θρίλερ με την επιβίβασης - αποβίβασης στο «λιμάνι» της Κιμώλου

Εικόνες που προκαλούν σοκ κατέγραψε ερασιτεχνικό βίντεο την ώρα που το οχηματαγωγό πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» προσπαθεί να προσεγγίσει το λιμάνι της Κιμώλου με τους ανέμους να φτάνουν τα 9 μποφόρ.
Ο καπετάνιος κατάφερε με αρωγούς τους λιμενικούς να «δέσει» και τότε είναι που ξεκινά το θρίλερ.
Αυτοκίνητα και φορτηγά και κάτοικοι αποβιβάζονται και επιβιβάζονται την ώρα που τα κύματα χτυπούν την αποβάθρα.
Το συγκεκριμένο βίντεο, όπως γράφει το NewsAuto.gr  έχει κάνει το γύρο του κόσμου, με τις εικόνες να προβάλλονται σε πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης του εξωτερικού.
Πάντως όπως λένε οι κάτοικοι η εικόνα αυτή είναι σύνηθες στα μικρά και σε πολλές περιπτώσεις ακατάλληλα λιμάνια των νησιών.

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Τα κορόιδα πληρώνουν, τα κόμματα μοιράζονται εκατομμύρια!!!

Το ποσό-μαμούθ των 11 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν εντός της εβδομάδας τα πολιτικά κόμματα.
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση συνεχίζει την τακτική της υψηλής χρηματοδότησης, οι περισσότεροι κομματικοί οργανισμοί βρίσκονται σε κατάσταση στάσης πληρωμών, αφού αδυνατούν να είναι στοιχειωδώς έστω συνεπείς στις συμβατικές υποχρεώσεις τους απέναντι σε προμηθευτές και εργαζομένους, ενώ εξακολουθούν να είναι υπερχρεωμένοι στις τράπεζες, με ό,τι σημαίνει αυτό.
Πολλά είναι τα ερωτήματα που εγείρονται με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να χορηγήσει το 50% της ετήσιας χρηματοδότησης και όχι το 25-30% που δινόταν από τον προϋπολογισμό όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

“Σοκ” στην τοπική κοινωνία του Πωγωνίου από την σύλληψη πρώην πολιτευτή και πρώην μεγαλοστελέχου του τοπικού ΠΑΣΟΚ

Συγκλονισμένη η μικρή κοινωνία της Δημοτικής Ενότητας Άνω Καλαμά του Δήμου Πωγωνίου από την σύλληψη πρώην πολιτευτή (με το ΛΑΟΣ)  και πρώην μεγαλοστελέχου του τοπικού ΠΑΣΟΚ λίγο μετά της 9 σήμερα το πρωί.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την αστυνομική επιχείρηση συντόνιζε ανώτερος αξιωματικός της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς από εκεί εντοπίστηκαν τα πρώτα «ίχνη» της συμμορίας που είχε ιδρύσει ο συλληφθής , ενώ πήραν μέρος και άλλες υπηρεσίες, όπως το ΣΔΟΕ, Συνοριοφύλακες ως και άνδρες των ΕΚΑΜ, καθώς γνώριζαν ότι η συγκεκριμένη συμμορία ήταν αδίστακτη.