Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Νέοι συνταξιούχοι «φαντάσματα»

"Νέους" συνταξιούχους «φαντάσματα» αποκάλυψε η διαδικασία εξακρίβωσης των πραγματικά δικαιούχων συνταξιούχων του Δημοσίου την οποία τρέχει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρας έως και τις 4 Ιουλίου 2014 είχε διαπιστωθεί ο θάνατος 3.356 συνταξιούχων με ημερομηνία θανάτου προγενέστερη κατά τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία διαγραφής τους, ενώ δεν είχαν απογραφεί 525 συνταξιούχοι από τους οποίους οι 213 περιπτώσεις είναι συνταξιούχοι ΟΓΑ και Εθνικής Αντίστασης.

Στις περιπτώσεις των 3.356 συνταξιούχων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος, αναζητήθηκαν αρχικά μέσω του συστήματος «ΔΙΑΣ» οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις συνολικού ποσού 63,1 εκατ. ευρώ.
 Από το ποσό αυτό έχει ανακτηθεί συνολικά ποσό ύψους 42 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 27,54 εκατ. ευρώ αναλήφθηκαν από τους λογαριασμούς των συνταξιούχων μέσω ΔΙΑΣ και 14,4 εκατ. ευρώ επιστράφηκαν -εν μέρει - με διπλότυπο είσπραξης εκ μέρους των συνδικαιούχων του λογαριασμού και εν μέρει καταλογίσθηκαν στις αρμόδιες εφορίες εις βάρος των συνδικαιούχων των λογαριασμών των θανόντων συνταξιούχων ή των κληρονόμων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.