Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Δεν κόβουν απόδειξη ούτε στον υπουργό Οικονομικών!

Ο υπουργός Οικονομικών  κ. Γκίκας Χαρδούβελης επισκέφθηκε πριν από 15 ημέρες τη λαϊκή αγορά, στη γειτονιά του και διαπίστωσε ψωνίζοντας φρούτα και κηπευτικά πως οι πωλητές δεν έκοβαν αποδείξεις!
Μάλιστα περπάτησε τη λαϊκή από την αρχή της μέχρι το τέλος της επιδιώκοντας να δει αν το γεγονός ήταν τυχαίο.
Και, όμως, ήταν πολλοί οι «πάγκοι» που δεν έκοβαν αποδείξεις πληρωμής, όχι μόνο σε εκείνον αλλά και σε άλλους καταναλωτές.
Πράος και ήπιων τόνων άνθρωπος ο κ. Χαρδούβελης, δεν ήγειρε θέμα κατά τη διάρκεια των αγορών του και ούτε ζήτησε εξηγήσεις, προφανώς για να μην προκαλέσει αναστάτωση και στον υπόλοιπο κόσμο.
Ωστόσο, παρατήρησε το γεγονός σε συνεργάτες του στο υπουργείο Οικονομικών.
Κατά περίεργο τρόπο, πάντως, η επίσκεψη του υπουργού στη λαϊκή αγορά και οι παραβάσεις των πωλητών έγιναν γνωστές με ένα SMS: «Ο υπ. Οικονομ. Χαρδούβελης πήγε σε λαϊκή και έκανε παράπονα ότι πολλοί δεν του έκοβαν απόδειξη.
Όλοι πρέπει να είμαστε πλέον πιο προσεκτικοί με τις αποδείξεις», έγραφε το μήνυμα που έφυγε από κινητό τηλέφωνο - προφανώς πωλητή στις λαϊκές αγορές και –σύμφωνα με πληροφορίες- αρχισυνδικαλιστή.
Το μήνυμα γυρνούσε από κινητό σε κινητό και, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε και στο τηλέφωνο του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος έδωσε αμέσως εντολή για εντατικότερους ελέγχους στις λαϊκές αγορές. Αποτέλεσμα;

Έβρεξε πρόστιμα που έφθασαν και τις 5.000 ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.