Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Ο «κερκυραίος κουρέας» διαμαρτύρεται για την αιχμηρή δήλωση της Λιθουανής προέδρου

Η αντίδραση στα προσβλητικά για την Ελλάδα λεγόμενα της προέδρου της Λιθουανίας, Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε, δεν ήρθε από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά έναν -γνωστό για την επιμονή του- έλληνα πολίτη.
Η λιθουανή πρόεδρος, Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε, προσερχόμενη στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, είχε δηλώσει: «Πώς θα διαπραγματευτεί με κάποιον που λέει ψέματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα; Ξέρετε αυτό είναι το δίλημμα», αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον της Ελλάδας.

Η αντίδραση στα λόγια της κας Γκριμπαουσκάιτε, ήρθε από τον Σπύρο Πρίφτη, γνωστό και ως «ο κερκυραίος κουρέας». 
Ο κ. Πρίφτης, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα, είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ πριν μερικά χρόνια, όταν και έστειλε επιστολή στον Όλι Ρεν για να μπορέσει… να ανοίξει ένα κουρείο. Ο τότε επίτροπος Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε στείλει προσωπικά απάντηση στον κ. Πρίφτη!
Τώρα ο κ. Πρίφτης ξαναχτυπά, προχωρώντας σε διάβημα προς την πρεσβείας της Λιθουανίας στην Ελλάδα, αλλά και προς το Προεδρικό Μέγαρο της χώρας, για τα λεγόμενα της κας Γκριμπαουσκάιτε.
«Παρακαλούμε, για την ανάκληση των δηλώσεων της αξιότιμου Προέδρου της Λιθουανίας, κ. Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε. Οι δηλώσεις πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Λιθουανής Πρόεδρου ξεπέρασαν όλα τα όρια, βρίζοντας τον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα!», έγραψε στο σχετικό email που απέστειλε ο κ. Πρίφτης. Ο ίδιος συνέχισε, παραθέτοντας τις επίμαχες δηλώσεις, προσθέτοντας και σύνδεσμο στο YouTube με τα λόγια της λιθουανής πρόεδρου.
«Οι δηλώσεις της κας Προέδρου της Λιθουανίας, Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε, είναι προσβλητικές για τον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση! 
Είναι απαράδεκτες, και παρακαλώ να αποσυρθούν άμεσα! Δηλώσεις σαν αυτές, είναι εξαιρετικά εχθρικές προς την Ελλάδα, και δεν θυμίζουν φιλικές δηλώσεις από έναν εταίρο της Ελλάδα! 
Θυμηθείτε την απεριόριστη στήριξη της Ελλάδας για την ένταξη της Λιθουανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ!», γράφει στο email ο κ. Πρίφτης, ο οποίος καταλήγει:
«Ελπίζουμε να μην διαταραχθούν οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Λιθουανία. Αν δεν θέλετε να βοηθήσετε την Ελλάδα, μην το κάνετε. 
Η Ελλάδα θα εξακολουθεί να ζει και μετά από ένα Grexit! Όπως ζούμε για χιλιάδες χρόνια σαν ένα μεγάλο και ιστορικό έθνος!».
Την επόμενη κιόλας μέρα, ο Σπύρος Πρίφτης έλαβε την τυπική απάντηση από την πρεσβεία της Λιθουανίας στην Ελλάδα: «Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Λιθουανίας στην Αθήνα εκτιμά τη γνώμη σας σχετικά με τη δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας της Λιθουανίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.