Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

"Τα έδωσε όλα" η Ζωή μετατρέποντας σε θρίλερ την ώρα έναρξης της Ολομέλειας

Με τα "νεύρα" της Κυβέρνησης φαίνεται να "παίζει" η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου με αφορμή τη συνεδρίαση της Ολομέλειας για την επικύρωση του τρίτου μνημονίου!
Στη Διάσκεψη των Προέδρων, που ξεκίνησε στις 22:40 το βράδυ της Πέμπτης, η πρόεδρος της Βουλής, αφού «ανέκρινε» τον Γιώργο Σταθάκη για το γιατί βιάζεται η κυβέρνηση να ψηφιστεί η συμφωνία, τελικά φάνηκε ότι δεν πείστηκε. Ετσι πρότεινε να ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής η συζήτηση στην Ολομέλεια και να έχει διάρκεια 10 ωρών. Νωρίτερα, ο Νίκος Φίλης είχε προτείνει να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό η διαδικασία και να ολοκληρωθεί με ψηφοφορία στις 3 τα ξημερώματα, ενώ ο Αλέξης Μητρόπουλος πρότεινε μεν να ξεκινήσει επίσης άμεσα, αλλά όχι με τρίωρη συζήτηση, αλλά για 6-7 ώρες, προκειμένου να συζητηθεί ενδελεχώς το μνημόνιο. Στην ψηφοφορία, 10 τάχθηκαν υπέρ της άμεσης σύγκλησης της Ολομέλειας και 8 τάχθηκαν υπέρ της συνεδρίασης το πρωί της Παρασκευής, ενώ δύο ψήφισαν «παρών».

 Ομως, η κ. Κωνσταντοπούλου έθεσε το ζήτημα της απόλυτης πλειοψηφίας και η συζήτηση διακόπηκε για 10 λεπτά προκειμένου να διευκρινιστεί το θέμα. Οταν ξεκίνησε και πάλι η Διάσκεψη των Προέδρων, η κ. Κωνσταντοπούλου ενημέρωσε τα μέλη για τα όσα προβλέπει ο κανονισμός της βουλής, ότι οι αποφάσεις της Διάσκεψης πρέπει να λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση έπρεπε η μία από τις δύο προτάσεις να έχει τη στήριξη 11 βουλευτών.
Με δεδομένο ότι οι δύο εκπρόσωποι του ΚΚΕ είχαν ψηφίσει «παρών», η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε να επαναληφθεί η ψηφοφορία, αλλά ο κ. Καραθανασόπουλος παρενέβη και τόνισε ότι «δεν θα κάνουμε το χατίρι κανενός» καθώς όπως εξήγησε θέση του κόμματός τους ήταν «να μην ανοίξει η βουλή για το μνημόνιο και όχι το πότε θα ψηφιστεί». «Ας μπλοκαριστεί η διαδικασία», πρόσθεσε. Μάλιστα, η κ. Κωνσταντοπούλου στην απάντηση σε αυτή την τοποθέτηση τόνισε ότι και η ίδια διαφωνεί με το μνημόνιο και για αυτό θα το καταψηφίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.