Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Σούφρωσαν χρυσαφικά αξίας 120.000 ευρώ από διαμέρισμα

Τα χρυσαφικά μίας οικογένειας αξίας 120.000 ευρώ και το ποσό των 10.000 ευρώ αφαίρεσαν θείος και ανιψιός από σπίτι στην πόλη της Ρόδου!
Πρόκειται για δύο αθίγγανους, ηλικίας 39 και 14 ετών αντίστοιχα, με τον ανήλικο δράστη να εμπλέκεται στην μεγάλη υπόθεση των 11 διαρρήξεων σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και σπίτια που εξιχνιάστηκε στα τέλη Φεβρουαρίου από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.


Στην ίδια υπόθεση συμπεριλαμβάνεται και η περίπτωση αυτή που έχει να κάνει με την κλοπή χρυσαφικών και χρημάτων από σπίτι της Ρόδου.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η κλοπή διαπράχθηκε το χρονικό διάστημα από τις 17 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2016 από τους δύο δράστες.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τη «Ροδιακή», ο 39χρονος θείος κατάφερε να  εισέλθει σε μικρό διαμέρισμα που βρισκόταν στον δεύτερο όροφο κτίσματος από ανασφάλιστη κεντρική είσοδο του κτιρίου και ανενόχλητος να καταφέρει να αφαιρέσει από μικρό γραφείο που βρισκόταν στην ταράτσα, το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ αλλά και διάφορα χρυσαφικά, όπως αλυσίδες, ρολόγια χειρός, χρυσούς σταυρούς και άλλα παλιά κοσμήματα, συνολικής αξίας 120.000 ευρώ.

Με τα κλοπιμαία ο 39χρονος αλλά και ο 14χρονος ανιψιός του που όλη την ώρα της κλοπής φυλούσε «τσίλιες» τράπηκαν σε φυγή.

Υπενθυμίζεται με αυτήν την περίπτωση έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 12 περιπτώσεις διακεκριμένης κλοπής που φέρονται να έχουν διαπράξει ο 14χρονος αθίγγανος, δύο 16χρονοι και πλέον και ο 39χρονος θείος του.

Ήδη η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των τριών ανήλικων αθίγγανων περιλαμβάνει επτά περιπτώσεις διαρρήξεων αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα κοντά στον καταυλισμό από όπου αφαιρούσαν χρήματα και άλλα αντικείμενα, την κλοπή μίας γυναικείας τσάντα, την απόπειρα κλοπής μίας δίκυκλης μοτοσικλέτας αλλά και την κλοπή από σπίτι χρηματικού ποσού, όλες το χρονικό διάστημα από τις 7 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2016.

Επίσης οι δύο 16χρονοι και ο 14χρονος συγκατηγορούμενος τους, την περίοδο των γιορτών και ειδικότερα από τις 24 Δεκεμβρίου 2015 έως και τις 2 Ιανουαρίου 2016 κατηγορούνται ότι μετέβησαν σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου σε πολυκατοικία που βρίσκεται κοντά στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στο Καρακόνερο, και αφού μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν ένα μικρό χρηματοκιβώτιο (safe).

Όπως έγινε γνωστό, το χρηματοκιβώτιο περιείχε χρήματα, χρυσαφικά και λίρες συνολικής αξίας 50.000 ευρώ!
Σε βάρος των τριών ανήλικων δραστών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και πρόκειται να λογοδοτήσουν στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων στις 30 Μαΐου 2016.

Σημειώνεται πως στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται και οι γονείς των τριών νεαρών δραστών, οι οποίοι θα λογοδοτήσουν επίσης στην δικαιοσύνη κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.


Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, κατασχέθηκαν και αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.