Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Χειροπέδες σε 57χρονο που εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του

Ένας 57χρονος άνδρας συνελήφθη για παράνομη είσπραξη από το ΙΚΑ, της σύνταξης της νεκρής μητέρας του.
Μετά την ολοκλήρωση της φυσικής απογραφής των συνταξιούχων, άρχισαν οι διασταυρώσεις των στοιχείων με άλλες υπηρεσίες καθώς και οι έλεγχοι των εξουσιοδοτήσεων και πληρεξουσίων που προσκομίστηκαν ως δικαιολογητικά της απογραφής.
Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων διαπιστώθηκε η περίπτωση που περιγράφεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, (παράνομη είσπραξη σύνταξης για θανούσα συνταξιούχο του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Πατρών με πλαστή εξουσιοδότηση) στην οποία απευθυνθήκαμε και η οποία ενήργησε με τα γνωστά αποτελέσματα (σύλληψη και επιβολή ποινής φυλάκισης κατά την αυτόφωρη διαδικασία).
Επίσης στο πλαίσιο σχετικών διασταυρώσεων διαπιστώθηκαν δέκα (10) περιπτώσεις για τις οποίες εχορηγούντο παράνομα συντάξεις θανόντων σε "δικαιούχους" που είχαν εν τω μεταξύ συνάψει γάμους και κατά συνέπεια δεν έπρεπε να λαμβάνουν τις συντάξεις.
Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις διεκόπη η καταβολή των συντάξεων και κινήθηκαν οι διαδικασίες αναζήτησης και καταλογισμού των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων καθώς επίσης και σύνταξης μηνυτηρίων αναφορών.
Οι διασταυρώσεις και οι έλεγχοι των στοιχείων απογραφής από τις αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.