Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ησυχία έρχεται το τρένο…

Λίγες βδομάδες πριν την αναμέτρηση του Μαΐου και οι βουλευτές της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας θυμήθηκαν ξαφνικά τον «αραχνιασμένο» Δυτικό Σιδηροδρομικό Άξονα!
Ζητούν μάλιστα και «εξηγήσεις» από την κυβέρνηση για την αδράνειά της!!!
Η ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου, σε συνάρτηση με την αναγκαιότητα συνδυασμένων μεταφορών είναι μια παλιά σχεδόν ξεχασμένη ιστορία που για τους παλαιότερους έβγαινε από το συρτάρι όταν ένας αρχηγός κόμματος έρχονταν στα Γιάννενα για να μας φέρει την ανάπτυξη.

Ειδικά δε για τη διασύνδεση των λιμένων, είναι προφανής η χρηστικότητα του εγχειρήματος, αφού σε διεθνές επίπεδο παρατηρείται στροφή προς τον σιδηρόδρομο για την μεταφορά εμπορευμάτων.
Σήμερα, όλοι παραδέχονται, ότι ο Δυτικός Σιδηροδρομικός Άξονας, είναι ένα έργο οικονομικά βιώσιμο, με ταυτόχρονα πολλαπλά οφέλη, όπως τη σημαντική μείωση του χρόνου σιδηροδρομικής σύνδεσης των Ιωαννίνων με τα αστικά κέντρα της Δυτικής Ελλάδας.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εικοσαετή και πλέον καθυστέρηση οφείλεται σε σθεναρές ενστάσεις από πλευράς τοπικών παραγόντων του Πωγωνίου που ζητούν το τρένο να περάσει και από το Πωγώνι και να συνεχίσει βόρεια προς Γερμανία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.