Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Ιερέας «μαϊμού» εξαπάτησε ... ιερέα κανονικό!

Ο κληρικός πίστεψε ότι θα μπορούσε να πάρει ανάσα από την οικονομική κρίση χάρη στα αναδρομικά ενός επιδόματος, που όμως για να τα εισπράξει έπρεπε πρώτα να ... πληρώσει
 Θύμα ενός νεαρού που επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και του συστήθηκε ως ... συνάδελφός του, έπεσε ένας κληρικός από το Διδυμότειχο που πίστεψε ότι θα μπορούσε να πάρει ανάσα από την οικονομική κρίση χάρη στα αναδρομικά ενός επιδόματος, που όμως για να τα εισπράξει έπρεπε πρώτα να ... πληρώσει!
 Ο 61χρονος ιερέας δεν υποψιάστηκε ότι κάτι ύποπτο κρυβόταν πίσω από το τηλεφώνημα που δέχθηκε το πρωί της προηγούμενης Πέμπτη, από έναν άγνωστο, που συστήθηκε ως  ιερέας και υπάλληλος του Ταμείου Ασφαλίσεως Κληρικών και τον έπεισε ότι υπάρχει δυνατότητα να του χορηγηθεί ένα σημαντικό χρηματικό ποσό από αναδρομικά επιδόματος.
Όπως του είπε, όμως, έπρεπε πρώτα να στείλει στο Ταμείο 5.000 ευρώ με ... ταχυδρομική επιταγή!
Ο ιερωμένος έστειλε την επιταγή, αλλά χρήματα δεν... είδε και, όταν επικοινώνησε με το Ταμείο του, αποκαλύφθηκε η απάτη. 
Τότε κατέφυγε στην Ασφάλεια Διδυμοτείχου και από  τις έρευνες των αστυνομικών αποκαλύφθηκε ότι δράστης της κομπίνας ήταν ένας 22χρονος, ο οποίος τους είχε απασχολήσει επανειλημμένα στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.
 Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη που υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, αλλά δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.